Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 12:39
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 28 paź 2007, 12:42
bagg
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 paź 2007, 12:42
ossy pisze:To ze była przeszłość jaka była, za ktora ponieslismy kare
ossy pisze:Debilu
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 28 paź 2007, 13:13
w kazdym wloskim dzienniku mozesz dzisiaj znalezc to samoŁukasz_ pisze:Tuttosport to chyba turyński dziennik ?
no fajnie, ale jednak go pokonalŁukasz_ pisze: Jeśli się nie mylę to tytuł nie dziwi co nie zmienia faktu że klub turyński nie potrafił pokonać bramkarza Napoli.
2 odebrane scudetti, degradacja do Serie B + ujemne pkt, brak gry w europejskich pucharach(ukarany Milan grał) za ustawionych kilka spotkan w jednym sezonie to naprawde, zadna kara. i dlatego tak sobie nie mowie do ojca czy matki tylko do ciebie.Sero pisze:Taką karę to sobie możecie w dupe conajwyżej wsadzić.
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 paź 2007, 13:16
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 paź 2007, 13:27
ossy pisze:za ustawionych kilka spotkan w jednym sezonie
Więcej się po tobie nie spodziewałem.ossy pisze: i dlatego tak sobie nie mowie do ojca czy matki tylko do ciebie.
Sero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 28 paź 2007, 13:34
Kibicem Juventusu nie jestem jednak napisać na temat tej wypowiedzi coś muszę. Powiedz mi jedną rzecz: znasz wszelkie szczegóły sprawy? Masz dostęp do dokumentów tej afery aby móc ocenić rozmiar nadużyć drużyny z Turynu i mówić że kara była nie adekwatna? Czy może opierasz się na informacjach prasowych, jakiś przeciekach i wywiadach? Jeżeli tak to wybacz ale twoja wypowiedź jest dla mnie śmieszna. Juventus został skazany przez sąd na podstawie dowodów których za pewne nie miałeś okazji widzieć na oczy (popraw mnie jeśli jednak taką możliwość miałeś), poniósł karę taką jaką owy sąd uznał za adekwatną i jak dla mnie teraz startuje z czystym kontem. Powiedz mi na jakiej podstawie podważasz wyrok sądu? Kierujesz się jakimiś konkretnymi przesłankami czy może jedynie swoimi negatywnymi uczuciami względem "Starej Damy"?Sero pisze:Taką karę to sobie możecie w dupe conajwyżej wsadzić. Napewno nie była ona adekwatna do winy, ale chyba niewiele osób przy niej protestowało, gdyż taki klub musiał szybko wrócić na najwyższy szczebel. Dlatego LC zadania Starej Damie zbytnio nie utrudniła.
McSuchy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2007, 13:45
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 28 paź 2007, 14:11
Mają prawo być zawiedzeni, rozgoryczeni itp. ja im tego nie bronię, ale pisanie że "Napewno nie była ona adekwatna do winy" (jak to napisał Sero) to dla mnie znaczne przegięcie. Ani Sero, ani Ty, ani Ja nie wiemy jaka była rzeczywista wina Juventusu, jakie konkretnie przewinienia popełnił i czy zasłużył na taką karę a inną. Jeżeli nie wierzyć sądom to komu? Wypowiedziom prasowym? Przeciekom do mediów? Ja mam swoje zdanie na temat całej afery ale wypowiadać się publicznie (a za taką właśnie traktuję wypowiedź na forum) czy ktoś został dostatecznie ukarany czy nie (nie mając wglądu w dowody), nie zamierzam gdyż dla mnie osobiście takie wypowiedzi są śmieszne. Chodzi mi w tym momencie zarówno o wypowiedzi broniące jak i atakujące Juventus.Chlopaczek pisze:Podwaza na takiej samej zasadzie co wielu kibicow Starej Damy
Sam przyjalem wyrok do wiadomosci ale jezeli chodzi o moje osobiste odczucia to kara i tak byla zbyt mala.Uczuc kibicow ktorzy byli przez lata oszukiwani ich rozgoryczenia i w wielu przypadkach pewnie rowniez lez kiedy druzyny ktorym kibicuja byly kantowane nie da sie zmierzyc - tym bardziej zadoscuczynic - nawet najbardziej sprawiedliwymi wyrokami sadow.
Tak jak pisałem dla mnie Juventus swoją karę poniósł i konto ma czyste. Mają więc takie samo prawo narzekać na pracę arbitrów jak kibice Interu, Milanu czy Ascoli. Czy z powodu dawnych "przekrętów" już po koniec świata mają ponosić ich konsekwencje? Za 10 lat też im się będzie to wypominać? Dla mnie sprawa jest prosta jak przysłowiowy drut: Juventus swój wyrok odpokutował i teraz startuje od zera. Niektórym może teraz sprawiać radochę szydzenie, pouczanie, "nabijanie się" ze Starej Damy i jej kibiców- ja do tej grupy się nie należę i uważam takie wypowiedzi za zwyczajnie dziecinne.Chlopaczek pisze:Z tego tez powodu wielu kibicow irytuja narzekania kibicow Starej Damy na poziom sedziowania.Coz z tego ze po wczorajszym meczu sa to narzekania sluszne?Kibice Starej Damy mgliscie pojmuja w jaki sposob na to wszystko patrza na przyklad kibice Interu.
McSuchy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 28 paź 2007, 14:23
Lavezzi pół biedy, ale Zalayeta chyba za bardzo chciał wygrać ten mecz. Nurek idealny.Zico_FCI pisze:Ciekawy jestem czy Zalayeta i Lavezzi zostaną zawieszeni za symulowanie, tak jak swego czasu Adriano.
Sęk w tym, że nikt z kibiców Juventusu nie przypuszczał, że błędne decyzje sędziów nie były przypadkowe, a to usprawiedliwia po części żale po wczorajszym meczu. Przynajmniej tak mi się wydaje.Chlopaczek pisze:Z tego tez powodu wielu kibicow irytuja narzekania kibicow Starej Damy na poziom sedziowania.Coz z tego ze po wczorajszym meczu sa to narzekania sluszne?Kibice Starej Damy mgliscie pojmuja w jaki sposob na to wszystko patrza na przyklad kibice Interu.
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 28 paź 2007, 14:40
moze Juventus przez cala ere Moggiego ustawial mecze? a moze masz dowody jakies? idz do prokuratury. wg was Juventus powinien zostac skazany na conajmniej Serie D i odebranie wszystkiego po jakich rok 90.Sero pisze:Jesteś jeszcze bardziej zakłamany niż twój klub.
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 paź 2007, 14:50
Wypowiadac kazdy moze sie jak chce w granicach przyzwoitosci.Moge mowic tylko za siebie ale ja nie neguje wyrokow sadu.Sam je wielkrotnie w dyskusjach z fanami Starej Damy bronilem.Nie neguje bo jestem zwyklym obserwatorem i zakladam iz sady dysponujac takim a nie innym materialem dowodowym wydaly optymalny wyrok.McSuchy pisze: Mają prawo być zawiedzeni, rozgoryczeni itp. ja im tego nie bronię, ale pisanie że "Napewno nie była ona adekwatna do winy" (jak to napisał Sero) to dla mnie znaczne przegięcie. Ani Sero, ani Ty, ani Ja nie wiemy jaka była rzeczywista wina Juventusu, jakie konkretnie przewinienia popełnił i czy zasłużył na taką karę a inną. Jeżeli nie wierzyć sądom to komu? Wypowiedziom prasowym? Przeciekom do mediów? Ja mam swoje zdanie na temat całej afery ale wypowiadać się publicznie (a za taką właśnie traktuję wypowiedź na forum) czy ktoś został dostatecznie ukarany czy nie (nie mając wglądu w dowody), nie zamierzam gdyż dla mnie osobiście takie wypowiedzi są śmieszne. Chodzi mi w tym momencie zarówno o wypowiedzi broniące jak i atakujące Juventus.
Dla mnie nie jest to tak jednoznaczne jak dla Ciebie.Mysle ze wielu kibicow nie zgodzi sie z Twoja opinia.Moze to i dobrze bo gdybysmy wszyscy sie ze soba zgadzali (nawet stojac po jednej stronie barykady) to by bylo nudno.McSuchy pisze:Tak jak pisałem dla mnie Juventus swoją karę poniósł i konto ma czyste. Mają więc takie samo prawo narzekać na pracę arbitrów jak kibice Interu, Milanu czy Ascoli. Czy z powodu dawnych "przekrętów" już po koniec świata mają ponosić ich konsekwencje? Za 10 lat też im się będzie to wypominać? Dla mnie sprawa jest prosta jak przysłowiowy drut: Juventus swój wyrok odpokutował i teraz startuje od zera. Niektórym może teraz sprawiać radochę szydzenie, pouczanie, "nabijanie się" ze Starej Damy i jej kibiców- ja do tej grupy się nie należę i uważam takie wypowiedzi za zwyczajnie dziecinne.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 28 paź 2007, 15:07
Widzisz i tu się różnimy. Ja nie mam w zwyczaju ferować wyrokami nie mając absolutnej pewności że mam słuszność i staram się w takich sytuacjach nie kierować emocjami gdyż do niczego dobrego to nie prowadzi. Nie zawsze mi się to udaje, jednak w tym przypadku nie mam zamiaru określać czy kara była zbyt niska czy zbyt surowa (gdyż nie mam do tego dostatecznych informacji) ani tym bardziej nie mam chęci "wymierzenia kary" bo od tego jest sąd a nie kibice.Chlopaczek pisze:Kierujac sie jednak odczuciami - wiemy kibicowanie ma to do siebie ze najpierw dochodza do glosu emocje i uczucia a potem dopiero pojawia sie promyczek nieskazonego tymi rzeczami osadu - i tak uwazam ze kara byla zbyt mala.I nie jest to wcale negowanie zasadnosci kary orzeczonej przez sad tylko chec wymierzenia kary jaka kazdy pojedynczy kibic w swoim mniemaniu uznaje za sluszna.Nie jest to naturalnie mozliwe.
McSuchy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 paź 2007, 15:55
Łukasz_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 28 paź 2007, 15:59
Bassu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio