Manchester United (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 19 lis 2005, 11:54

Dziś Manchester United wyjeżdża na mecz do Londynu, a dokładnie na The Valley. Będzie to niezwykle ważne spotkanie dla Czerwonych Diabłów. Po pierwsze pilkarze muszą pokazać, że wygrana z Chelsea nie była dziełem przypadku. Po drugie zaczyna się okres "without Keano". Najważniejsze pytanie teraz to: Czy United poradzą sobie bez swojego wieloletniego kapitana?
Statystyki przemawiają na korzyść zawodników z Old Trafford. Na stadionie Charltonu pięć razy wygrywali podopieczni sir Alexa Fergusona i zanotowali tylko jeden remis oraz żadnej porażki. Czy Rio Ferdinand powstrzyma bramkostrzelnego Darrena Benta? Czy Alan Smith poradzi sobie z Dannym Murphy'm? Przekonamy się po godzinie 16.00...
Do składy United wrócił kontuzjowany ostatnio Gary Neville. Wg Davida Beckhama to właśnie prawy obrońca reprezentacji Anglii powinien przejąć opaskę kapitana ManU. Ale Abglik prawdopodobnie zacznie mecz na ławce rezerwowych. Prawdopodobny skład Man United:
van der Sar - Brown, Rio, Silvestre, O'Shea - Ronaldo, Smith, Scholes, Park - Rooney, Ruud

Awatar użytkownika
Wosek07
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wosek07 » 19 lis 2005, 11:59

Manumef pisze:van der Sar - Brown, Rio, Silvestre, O'Shea - Ronaldo, Smith, Scholes, Park - Rooney, Ruud

jakby takim składem wyszli to bym był wniebowzięty
Feguson pewnie zamiast Parka wprowadzi Fletchera,który nic nie gra.
A zagra systemem 4-5-1 , zamast sprawdzonym 4-4-2

Awatar użytkownika
Iverson
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Iverson » 19 lis 2005, 13:40

Keane to był dobry pomicnik MU.Ferguson powinien kupić jakiegoś pomocnika defensywnego ,a nie przekształcać np. napastników z przymusu.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 14:15

Wosek07 pisze:Feguson pewnie zamiast Parka wprowadzi Fletchera,który nic nie gra.
No może i nie gra, ale Chelsea kto bęcnął :) Nie zmienia to faktu, że Park jest lepszy, ale moim zdaniem on sie do Anglii nie nadaje...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 19 lis 2005, 14:16

Iverson pisze:Keane to był dobry pomicnik MU.Ferguson powinien kupić jakiegoś pomocnika defensywnego ,a nie przekształcać np. napastników z przymusu.
Właśnie zadzwonił do mnie David Gill i powiedział, że jesteś potrzebny Diabłom. Widzą Cię w zarządzie, bo piszesz bardzo mądrze i jesteś świetnie przygotowany jeśli chodzi o taktykę dla zespołu United. :roll:

Mam nadzieję, że Fergie da szansę Parkowi, by ten zagrał co najmniej 70 min. Zmienność pozycji między nim a Cristiano niewątpliwie poskutkowałaby.

P.S. Najpierw Charlton - Man Utd, później Gran Derby...

Awatar użytkownika
Iverson
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Iverson » 19 lis 2005, 19:52

Manumef pisze:Właśnie zadzwonił do mnie David Gill i powiedział, że jesteś potrzebny Diabłom. Widzą Cię w zarządzie, bo piszesz bardzo mądrze i jesteś świetnie przygotowany jeśli chodzi o taktykę dla zespołu United.
Bardzo śmieszne :?
Jak Park zacznie grać jak wcześniej i właśnie (jak powiedziałeś) jak Ferguson da mu się rozkręcić to będzie spox.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 20 lis 2005, 14:54

Iverson pisze:
Manumef pisze:Właśnie zadzwonił do mnie David Gill i powiedział, że jesteś potrzebny Diabłom. Widzą Cię w zarządzie, bo piszesz bardzo mądrze i jesteś świetnie przygotowany jeśli chodzi o taktykę dla zespołu United.
Bardzo śmieszne :?
Jak Park zacznie grać jak wcześniej i właśnie (jak powiedziałeś) jak Ferguson da mu się rozkręcić to będzie spox.
W końcu otrzymałeś stosowną rangę...

Wczoraj Manchester United pokonał na wyjeździe Charlton 3:1. Niestety meczu nie oglądałem, ale miałem przyjemność obejżeć bramki. Pierwszą bramkę strzelił Alan Smith, po podaniu Darrena Fletchera. Drugą, po pięknej akcji Roo, strzelił Ruud z półobrotu, umieszczając piłkę w "okienku". Trzecia to już tylko formalność. Po indywidualnej akcji, van Nistelrooy, zza! pola karnego skierował pilkę do bramki rywali. Bramkę honorową dla Charltonu zdobył Ambrose. :D

Otmar Hitzfeld potwierdził zainteresowanie United jego osobą. Niemiec bardzo pewnie mówił o przyjęciu pracy w lecie. Powiedział również, że chciałby wrócić do futbolu i nie widzi żadnych przeszkód w przeprowadzce do Manchesteru.
Osobiście nie jestem przekonany do tego trenera. Jeśli miałaby nastąpić zmiana managera, to chętnie widziałbym na niej Paula LeGuena lub Guusa Hiddinka. Może Hitzfeld zdecyduje się na pracę w Arsenalu, bądź w Interze? Oby!

Loco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loco » 24 lis 2005, 14:52

Otmar Hitzfeld potwierdził zainteresowanie United jego osobą. Niemiec bardzo pewnie mówił o przyjęciu pracy w lecie. Powiedział również, że chciałby wrócić do futbolu i nie widzi żadnych przeszkód w przeprowadzce do Manchesteru.
Osobiście nie jestem przekonany do tego trenera. Jeśli miałaby nastąpić zmiana managera, to chętnie widziałbym na niej Paula LeGuena lub Guusa Hiddinka. Może Hitzfeld zdecyduje się na pracę w Arsenalu, bądź w Interze? Oby!
jedno jest pewne Ferguson musi odejść. Zrobił już swoje, ale najlepsze lata na ławce trenerskiej ma już za sobą. ManU potrzebuje świerzej krwi.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 lis 2005, 16:06

United już po raz trzeci remisują w tej edycji Ligi Mistrzów i na dzień dzisiejszy zajmują trzecie miejsce w grupie D z dorobkiem 6 punktów. Villarreal zamuorwało bramkę, a ManU nie potrafiło wykorzystać przewagi. Krótko mówiąc zagrali ambitnie, ale nieskutecznie.
Szczególnie słabo zagrali O'Shea, Fletcher i Scholes. Co do dwóch pierwszych, to powinni zostać przesunięci do rezerw. Jeśli chodzi o ich starszego kolegę, to na jego miejscu zawiesiłbym korki na kołku.
Fergie niestety, który we wtorek wieczorem podsumował każdą akcję słowem "fuck" musi przejzeć na oczy i w końcu da szansę Parkowi na zagranie meczu w pełnym wymiarze czasowym. Neville i Saha wracają do gry co mnie bardzo cieszy. Louis nie miał zbyt dużo czasu na pokazanie swoich możliwości, jednak widać było zaangażowanie w grę oraz dokładne zgrywanie piłek do Ruuda i Rooneya.
Jeszcze jedna sprawa, która zasługuje na uwagę. Sir Alex Ferguson przeprowadził AŻ trzy zmiany w meczu, a pierwszego zawodnika wprowadził na boisko w 60 minucie! Tego dawno nie było.
Na trybunach nie raz pokazywani byli Glazerowie. Czy ten żałosny remis da im do zrozumienia, że jednak trzeba trochę zainwestować pieniędzy, by stworzyć drużynę na miarę chociażby 1/8 LM?!
Reasumując, mecz w Lizbonie trzeba będzie wygrać. Benfica również musi zwyciężyć to spotkanie by awansować dalej. Sądzę, iż mamy szansę wygrać ten mecz przy otwartej, ofensywnej grze Portugalczyków.
Jeśli w najbliższym meczu ligowym z West Ham United w wyjściowej jedenastce Fergiego będzie widniało nazwisko Fletcher to stracę cierpliwość. (TVP już chyba straciło...)

Po zakończeniu obecnego sezonu kontrakt pomiędzy Manchesterem United a firmą Vodafone zostanie rozwiązany. Powód: od nowego sezonu firma ta chce sponsorować Champions League.

P.S. Rezerwy wygrywają w derbach z City 4:1, a hat-trickiem popisuje się Giuseppe Rossi :wink:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 lis 2005, 16:37

Miałem to napisać, ale zapomniałem. Manchester gra beznadziejnie i nie ma w tym nic dziwnego. Zdecydowanie najnudniejsza grupa w całej Lidze Mistrzów. Piłkarze Manchesteru jak narazie strzelili tylko dwie bramki i dwie stracili :shock: Mecze ich są beznadziejne aż mi się źle ogląda (pewnie ktoś powie, żebym nie oglądał, ale co mam zrobić jak na dwóch programach puszczają mecze Manchesteru, a reszty nie można zobaczyć :roll: ). Z całym szacunkiem dla kibiców ManU ten zespół na dzień dzisiejszy jest skończony (oczywiście nie mówie, że na stałe bo takiej potęgi nie da się zniszczyć). W lidze mają 3 miejsce, ale dlaczego? może Premiership jest takie słabe bo ManU raczej nie pokazuje nic specjalnego. Czas zmienić drużynę bo ta nie pokazuje NIC! Może to wina Glazera? kto wie, ale na pewno już czas podziękować Sir Alexowi. Jeśli Manchester przejdzie dalej to raczej nie będzie drużyną, która mogłaby zagrozić którejś drużynie w ćwierćfinale :warrior:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 24 lis 2005, 17:11

Tomusmc pisze:Miałem to napisać, ale zapomniałem. Manchester gra beznadziejnie i nie ma w tym nic dziwnego. Zdecydowanie najnudniejsza grupa w całej Lidze Mistrzów. Piłkarze Manchesteru jak narazie strzelili tylko dwie bramki i dwie stracili :shock: Mecze ich są beznadziejne aż mi się źle ogląda (pewnie ktoś powie, żebym nie oglądał, ale co mam zrobić jak na dwóch programach puszczają mecze Manchesteru, a reszty nie można zobaczyć :roll: ). Z całym szacunkiem dla kibiców ManU ten zespół na dzień dzisiejszy jest skończony (oczywiście nie mówie, że na stałe bo takiej potęgi nie da się zniszczyć). W lidze mają 3 miejsce, ale dlaczego? może Premiership jest takie słabe bo ManU raczej nie pokazuje nic specjalnego. Czas zmienić drużynę bo ta nie pokazuje NIC! Może to wina Glazera? kto wie, ale na pewno już czas podziękować Sir Alexowi. Jeśli Manchester przejdzie dalej to raczej nie będzie drużyną, która mogłaby zagrozić którejś drużynie w ćwierćfinale :warrior:
Rzeczywiście, przeciętny kibic chce obejrzeć ciekawy mecz, obfitujący w bramki, a nie kopaninę. Szczególnie najbardziej zagorzałych fanatyków gra United doprowadza do bólu głowy.
Niewątpliwie czas sir Alexa dobiega końca i sądzę, iż to właśnie po sezonie 05/06 Szkot opuści Old Trafford na rzecz jakiegoś nowego szkoleniowca (oby nie był o tylko jakiś Włoch czy Niemiec).
Jeśli już Czerwone Diabły wyjdą z tej marnej grupy ("psim swędem") to w 1/8 są skazani na porażkę z taką formą. Tylko się modlić by nie trafić na Barce, Milan, Juve czy Lyon. Ajax jest nawet s stanie pokonać drużynę prowadzoną przez sir Alexa.
Po sezonie zapowiadają się zmiany, ale jak postąpi rodzina Glazerów zobaczymy...

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 25 lis 2005, 10:44

Bardzo denerwuje mnie to, że Manchester ma zamiar płacić 6 mln. funtów za rok gry Ballack'owi, gdy w Holandii gra nie gorszy, a na pewno za rok-dwa lepszy od Niemca Wesley Sneijder. Bramki z 20-30 metrów, doskonały przegląd pola, podania jak od cyrkla...

Co do następcy Keane'a - tutaj jestem rozdarty między Tymoshchukiem z Szachtaru Donieck i Javierem Mascherano z Corintians. Diarra i Zokora również mogliby się załapać. Myślę jednak, że Tymoshchukowi najbliżej do klasy Keano, tak samo waleczny, prawie identycznie gra ja Irlandczyk.

Trzeba też wspomnieć o obronie... G. Neville i Silvestre to nie ta klasa co 2-3 lata temu... Obronę powinien SAF budować na Ferdinandzie i Heinze.

Cicinho trafi na 90% do Realu Madryt. Ale np. w Hannoverze 96 gra Pat Mertensacker ( najprawdopodobniej przekręciłem jego nazwisko :) ), który jest uważany za jeden z największych talentów niemieckich odtatniech lat, jeżeli chodzi o defensywę. Nigel de Jong z Ajaxu też jest niczego sobie.

Pomoc to też dylemat Fergusona. Należałoby poszukać następcy dla Scholesa. W/w Sneijder, Ballack... Można tutaj dodać jeszcze Daniela Carvalho, bodajże z CSKA Moskwa, który wyczynia z piłką rzeczy niesamowite, bardzo dużo pochlebnych opinii o nim słychać.

Napad. Wydaje się że van Nisterlooy, Rooney, Saha i ??Smith?? są w miarę dobrzy... Rooney jest jak Cantota - obecnie mało strzela, ale za to kiwa przeciwników, rozgryza obronę. Myśle jednak że można sprowadzić "niemieckiego Rooney'a", czyli Lukasa Podolskiego, nim zakupi go Chelsea badź Barca, a on okaże się ( a tak pewnie będzie ) superstrzelcem. Tevez też by się przydał.... A Theo Walcott - no to by było coś.... Tożto drugi Rooney, tyle że nie do końca wyszkolony. Zresztą Ferguson ma już na niego oko :)

Ale jak grać póki nie ma się w/w zawodników? Bo póki co ManU cięko przędzie. 2 wygrane, 1 remis... Gdyby wygrali z Villareal możnaby mówić o przezwyciężeniu kryzysu.

Nie rozumiem co w pierwszym składzie robi na lewym Ronaldo, a na prawym skrzydle Fletcher... Prawe należy do Ronaldo, lewe do Parka, który na boisku zostawia serce i płuca!! Z Fletcherem jest trochę jak z Rasiakiem i Janasem :) Ja bym proponował w ataku van Nisterlooy i Rooney, w pomocy J.S Park-Giggs ( schodziłby na lewe, Park na środek ) -Scholes-Ronaldo, w obronie Silvestre ( po wyl. kontuzji Heinze ), Ferdinand, Brown, Neville. W bramce van der Sar.

Natomias jeżeli miałoby dojść do zmiany Trenera, to bez wątpienia powinien pojawić się Paul LeGuen, bądź Hiddink, któego jednak zwolennikiem nie jestem...

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 25 lis 2005, 11:44

Manchester gra ostatnio naprawdę nierówno. Ciekawe jaka może być tego przyczyna. Na dodatek odszedł Roy Keane- żywa legenda klubu, kapitan zespołu. To na pewno nie wpłynie pozytywnie na druzynę. Wierzę jednak, że MU sie podniesie i pokaże na co go stać.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 lis 2005, 11:55

marcin90 pisze:Manchester gra ostatnio naprawdę nierówno. Ciekawe jaka może być tego przyczyna.

Ostatnio :?: Ostatnie 2 lata manu nie prezentuje nic wielkiego, grają jak przeciętna drużyna. Przyczyną jest chyba odejscie beckhama bo od tego czasu w manu nie ma kto rozgrywać piłki, nie mają ani jednego zawodnika który dostrzega wychodzącego zawodnika i da mu piłe na dobieg i właśnie przez to ruud i rooney często cofią sie głęboko w pole i cały zespół na tym traci. Giggs na skrzydle to już też nie to co kiedyś. Jak wczoraj powiedział mój trener " co tam wogóle robi ten ronaldo :?: cały czas lata po skrzydle ma pełno strat i cały czas kiwa i nic z tego nie ma. Mało daje pożytku dla drużyny" i ja się z nim zgadzam bo tak naprawde to wszyscy sie zachwycają jego zwodami, ale co z tego :?:

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 25 lis 2005, 14:24

Chcialem powiedz ze George Best nie zyje. Pewnie niektorzy kibice MU beda wiedzieli kim on byl, a inni nie. Nie jestem kibicem MU ale wiem ze Best byl wielkim pilkarze i darzylem go szacunkiem.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”