Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 158

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 12:28

A to ciekawe Palacios nie był typowany jako ten który ma najwieksze szanse - z tego co czytałem to dużo mu zarzucano. Pewnie jeszcze to sie zmieni - ludzie do kościoła pójda a pozniej głosować - Jeden pan Bóg wie kto wygra :wink:

Ja sądze ze wygra Villar Mir przynajmie tak wygląda z moich informacji :wink: Aż musze poszukać co on takiego obiecał :P

P.S Nowy prezydent powinień z marszu powołać komisje śledczą w sprawie zbadania transferu Eto'o i zarobków nie którzych piłkarzy :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lip 2006, 12:34

*_Zaza_*
Juan Miguel Villar Mir – urodzony w Madrycie, lat 74, socio nr 16.499

Żonaty, ojciec trójki dzieci. Socio Realu Madryt od 1944 roku. Ukończył Politechnikę Madrycką oraz Wydział Prawa Uniwersytetu Madryckiego. W Waszyngtonie, stolicy Stanów Zjednoczonych, ukończył słynne dwuletnie studia podyplomowe Master of Business Administration (MBA). W latach 1975-1976 był bezpartyjnym ministrem finansów, pierwszym po upadku reżimu gen. Francisco Franco. W 1987 roku założył firmę Grupo Villar Mir, działającą w sektorze energetycznym. Dziś firma ta zatrudnia w Hiszpanii 19 tysięcy pracowników i połowę tego zagranicą. W 1995 roku był wiceprezydentem Realu Madryt, w dużej mierze odpowiedzialnym za finanse klubu. Ramón Calderon, inny kandydat startujący w wyborach, w trakcie kampanii oskarżył Villara Mira, że w tym czasie klub stracił ponad dwa miliardy peset.

W wyborach prezydenckich Villar Mir startuje wspólnie z Carlosem Sainzem, dwukrotnym rajdowym mistrzem świata WRC, który karierę sportową zakończył w 2004 roku. W przypadku zwycięstwa Villara Mira, Sainz zostanie wiceprezydentem Realu.

Główne cele transferowe: José Antonio Reyes i Cesc Fábregas oraz Lionel Messi, za którego Villar Mir jest gotów wydać 150 mln euro. Kandydat ten – jak sam twierdzi - opowiada się za hispanizacją drużyny oraz pozyskiwaniem zagranicznych cracków. Preferowani trenerzy: Arsene Wenger (z którym podobno V.M. osiągnął wstępne porozumienie), Marcello Lippi lub Fabio Capello.
:D Lepiej zeby nie wygral, bo o obroncach na razie ani widu ani slychu :) A poza tym puscil scieme z porozumieniem z Wengerem.
Ostatnio zmieniony 02 lip 2006, 12:36 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 12:35

*_Zaza_* pisze:P.S Nowy prezydent powinień z marszu powołać komisje śledczą w sprawie zbadania transferu Eto'o i zarobków nie którzych piłkarzy
To nie Polska :D

*_Zaza_* pisze:A to ciekawe Palacios nie był typowany jako ten który ma najwieksze szanse

Może skusił program wyborczy opracia klubu zdecydowanie na hiszpańskich zawodnikach i hiszpańskich działaczach.
Palacios chce Camacho jak dyrektora sportowego, Del Bosque ponownie jako trenera, oraz zrobic zakupy w postaci : Reyes, Joaquin, Pablo Ibanez plus Iniesta :roll:

Wszystko sie jeszcze może odwrócić o 180 stopni pewne jest jedno od jutra w Realu Madryt nastąpi rewolucja :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 12:53

Makis życiorys ma nieczego sobie. Choć i lata ma swoje. Jak tak czytam to napisałeś to mam wrażenie że też kład by nacisk na promocje :wink: Troche skończył tych Businesowych uczelni. Ale co ciekawe może byc tak że to nie tylko jego popierają a Carlosem Sainzem. El Matador :] Pewnie swoja osoba też przyciąga socios, ale na tym to polega.

Prawde mówiąc tylko obiecani z Messim sa takie na maxa w kit :P 150 milionów powoduje nie szok a śmiech :wink: Wenger też poza tematem ale widać że dobrze myśli bo pozostawił furtke z Capello. Lippi ? hmm oby Włosi wygrali MŚ a wtedy Marcello odejdzie we chwale :] [choć wcale nie musi]

A czy czasem to właśnie Villar Mir nie ogłaszał porozumienia z C. Ronaldo ? które niby sam zainteresowany potwierdził ? Bo wiecie to też pewnie jest plus.

Ribery czy Kaka, Zambrotta i nawet Reyes i Cesc nie potwierdzili nic, ba wyśmiali troche ten cyrk a ponoć sam Ronaldo ogloscił cos takiego :>?

Wczoraj jak by się żegnał z Rooneyem :roll: Nawet mogli dać se po razie :P

Vakabayashi nie tylko w Polsce są komisje śledcze. A wiesz ile ona by teraz spraw rozwiązała :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lip 2006, 13:13

*_Zaza_* pisze: Prawde mówiąc tylko obiecani z Messim sa takie na maxa w kit :P 150 milionów powoduje nie szok a śmiech :wink: Wenger też poza tematem ale widać że dobrze myśli bo pozostawił furtke z Capello. Lippi ? hmm oby Włosi wygrali MŚ a wtedy Marcello odejdzie we chwale :] [choć wcale nie musi]:
Dokladnie, smiech na sali :) Widac, ze niektorzy kandydaci ida sladem Pereza i tez obiecuja pilkarzy Barcelony. Nie jestem zwolennikiem takich transferow. Trenerow rzeczywiscie wymienia dobrych, nie przekonuje mnie Del Bosque, ktory jest kandydatem Palaciosa. Wlosi to lepsza opcja.
*_Zaza_* pisze: A czy czasem to właśnie Villar Mir nie ogłaszał porozumienia z C. Ronaldo ? które niby sam zainteresowany potwierdził ? Bo wiecie to też pewnie jest plus.:
Tak, to on. Prawde mowiac wolalbym Robbena, ktorego ma na swojej liscie Calderon :) Ale Cristiano na lewa flanke tez by sie nadal.
*_Zaza_* pisze: Wczoraj jak by się żegnał z Rooneyem :roll: Nawet mogli dać se po razie :P
Oj mogli i Rooney tylko na to czekal :D Widac w MU nie wszyscy sie lubia :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lip 2006, 13:23

http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73600,3453634.html

Tak przypadkiem przeczytałem... czy to jeszcze jest życie czy już CM :shock:?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2006, 13:30

piwus - wg mnie najbardziej prawdopodobne sa obiecanki Lorenzo Sanza :wink:
Nowi piłkarze: Michael Carrick (Tottenham Hotspur), Fernando Gago (Boca Juniors), Zambrotta, Emerson (obaj Juventus), Khalid Boulahrouz (Hamburg SV)
Wg mnie to zaden problem zalatwic wszystkich tych pilkarzy 8)
Jesli Juventus zdegraduja to mozliwe, ze najwazniejsi gracze odejda. Jesli zaplaci Real duzo, to moze tych pilkarzy kupic. Tymbardziej Carricka, Gago czy Boulahrouza :wink:

p.s. - kto mi cos powie wiecej o tym pilkarzu z Argentyny :?: :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lip 2006, 13:35

cloner pisze:p.s. - kto mi cos powie wiecej o tym pilkarzu z Argentyny
www.wszystko.tk

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 13:37

cloner pisze:p.s. - kto mi cos powie wiecej o tym pilkarzu z Argentyny

Mówisz i masz :P Młody rozgrwający 21 lat [?], zbiera bardzo dobre recenzje w Argentynie, na temat gry trudno mi mówił bo widziałem z 3 bramki jego i kilka asyst ale dużo widzi i potrafi dograć :wink: On i Palacio [?] to nowe młode gwiazdy Boca :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8755
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2006, 13:39

Marco_Van_Basten - potrafie korzystac z google, ale poza tym, ze jest w moim wieku, i ze jest ofensywnym pomocnikiem nie znalazlem :lol:
Wolalbym jednak, zeby napisal o nim cokolwiek ktos zorientowany w pilce poludniowoamerykanskiej, a Ty jak nie masz nic sensownego do powiedzenia - nie nabijaj :!:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 lip 2006, 14:16

Na Marce Palacios ma przewagę, a na Asie Villar Mir. Wyniki będą dopiero o 23:00.

Oby wygrał Palacios. Podoba mi się jego wizja składu z Joaquinem, Reyesem, Pablo i Iniestą. W końcu mielibyśmy lewego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia. Pablo to solidny obrońca, ale czy warto dać za niego 30 mln? O tym ostatnim nie wiem co sądzić. Barcelona chyba nie jest taka głupia, żeby puścić taki brylancik nawet za 60 mln.

C. Ronaldo potwierdził, że jak Villar Mir wygra to przejdzie do Realu. Ech nawet boję się tym myśleć. Ta myśl mnie przeraża :?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 02 lip 2006, 15:34

Wazniejsza wiadomoscia dla Realu niz wybor nowego prezesa moze byc... rozstrzygniecie afery w calcio :P Bo poki co nie ma trenera, ktory moglby objac Krolewskich. A jakby na to nie patrzec - jest to obecnie glowny problem. Postawilbym go na rowni ze wzmocnieniami. Ewentualnie wyzej, bo chcialbym (pierwsze marzenie w tym poscie ;)) zeby wzmocnienia byly wlasnie uzaleznionione od trenera. Wiec tak - Capello w zasadzie staje sie jedynym kandydatem, bo chyba nikt na powaznie nie bierze (miejmy nadzieje) kandydatury Svena "Wujka Becksa" Gorana "Slabego Trenera" Erikssona :roll: Lippi z tego co wiem (albo i nie wiem, zaraz sie okaze :lol: ) odpoczywa od pilki po mundialu. Innych kandydatow nie pamietam. Wenger miedzy bajki, del Bosque raczej wolalbym nie. Poza tym Zambrotta i Emerson to raczej dopiero po degradacji Juventusu, wiec im szybciej tym lepiej :P
Jezeli chodzi o nowych graczy to Joaquin, Diarra chyba najprawdopodobniejsze transfery z tych wszystkich ktore proponuja. Bo Inieste to noooo, mniejsza z tym, zaciagi z Arsenalu raczej tez miedzy bajki. C. Ronaldo, raczej tez nie, chociaz abstrahujac juz od calej jego smiesznosci, to przy odpowiednim pokierowaniu z lawki moglby wyjsc jeszcze na ludzi, bo mlody jest. Robben i Carvalho... jakos ciezko mi uwierzyc. Xabi Alonso - owszem, ale tu z kolei ostatnio umilklo. A moim marzeniem jest, zeby prezes zostal wybrany i usunal sie w cien, a nie zeby sie lansowal na najwieksza gwiazde klubu. Niech zalatwi trenera i da mu pracowac wg jego wlasnej wizji. Mam jeszcze kilka innych marzen - trener, ktory sam ustala kadre, sposob prowadzenia druzyny, dobiera pilkarzy do swojej koncepcji a nie usmiecha sie kiedy go na sile uszczesliwiaja "gwiazdami", trener ktory sadza na lawke kazdego, ktory nie jest w formie, trener, ktory ma charyzme i wizje, wreszcie trener ktory ma predyspozycje zeby wziac odpowiedzialnosc za tak wielki klub jak Real Madryt.
Dlatego jezeli chodzi o nazwiska kandydatow na prezesa to nie wyminie zadnego (o jaaa, Jarzyna nikogo nie poparl, co bedzie jak sie Marca dowie :o ;) ), bo kazdy z nich ma w swoim programie elementy z CMa, ewentualnie gwiezdnych wojen. Najwazniejsze jest, zeby w ogole jakikolwiek wreszcie zasiadl na "tronie" i zaczal dzialac. Bo dzieki Bogu sa mistrzostwa i w zasadzie transferowa karuzela sie jeszcze nie rozkrecila na dobre. A w Realu potrzeba wiele rzeczy, a towaru na polkach moze zabraknac. Wiec wybierajcie i spieszcie sie. Bo inni nie potrzebuja tyle czasu co my.
Bedzie dobrze ;)

Hala Madrid!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 20:02

Sondaze Marci z godziny 18 pokazuja, ze zwyciezca bedzie Ramon Calderon, on mial ciekawe zapowiedzi ale malo wiarygodne, szczegolnie Kaka :? jak narazie cos z frekwencja jest nie tak 6000 z 66000 to troche malo widac kibice duzo mowia a nie biora czynnego udzialu w zyciu klubu, ale co tam. Szkoda Palaciosa bo dla mnei on mial w miare normalne pomysly, a tak moze byc wielkie g.... Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy to Calderon byl jednym z wspolpracownikow Pereza?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2006, 20:14

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czy dobrze pamietam, ale czy to Calderon byl jednym z wspolpracownikow Pereza?
To on był tym człowiekiem, o którego ci chodzi.

Według sondażu Marci Calderon jest już prezydentem. Są tam rzekome wyniki z godziny 20.00, kiedy to zamknięte zostało głosowanie. Rozczarowuje frekwencja...tylko ponad siedem tysięcy socios, a zapowiadano 20 tys...Teraz najważniejsze, czy Ramon postara się o dotrzymanie obietnic...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lip 2006, 22:50

Według sondażu Marki z godziny 20:00 (głosowanie zakończono piętnaście minut później) odsetek głosów oddanych na Ramona Calderona powiększył się do 27,8%. Minimalnie (o jedną dziesiąta punktu procentowego) zmniejszyła się jednak przewaga tego kandydata nad Juanem Palaciosem, na którego głos oddało 24,2% socios.
Trzecie miejsce zajmuje Juan Miguel Villar Mir (19,3% głosów), pozostali kandydaci nie przekroczyli progu dziesięciu procent.
Tak jak mowisz RealFan, prezydentem jest juz niemal na pewno Ramon Calderon. Zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie i ile rzeczy z jego programu zostanie wcielonych w zycie. Czekamy jeszcze na oficjalne potwierdzenie wynikow.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”