Wiesz,ale Conte wtedy to jedno a drugie to dyrektor sportowy. Wtedy Marotta wyciągał ciekawe nazwiska(Pirlo za free czy Vidal za grosze).

PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 14 cze 2026, 17:55
Dyrektor sportowy to się znajdzie. Marotta to był dyrektor generalny, czyli człowiek, który nadaje kształt całemu klubowi od tej sportowej strony. Wyznacza kierunek, później konsekwentnie go realizuje, a to na dzień dzisiejszy największy problem Juventusu. Nie pieniądze, nawet nie te wszystkie transfery same w sobie, a właśnie brak spójnego kierunku i pomysłu na klub. Z tego brały się chaotyczne transfery. Obierając drogę/ kierunek łatwiej jest robić rozsądne transfery. Rozumiesz o co mi chodzi. Juventus zawsze miał i będzie mieć bardzo duże pieniądze jak na włoskie warunki. Carnevali to jest najlepszy wybór jaki teraz mogliście zrobić. Ogromne doświadczenie, zna realia włoskiej piłki, układy, jest w niej bardzo głęboko osadzony, potrafi się świetnie w tym poruszać. Dać mu czas i władze. Wtedy znajdzie się nagle bez problemu dobry dyrektor sportowy i wszystko będzie łatwiejsze. Od lat dziwiłem się czemu nikt z dużych klubów nie bierze Carnevalego. Juve zrobiło bardzo znaczący krok w dobrą stronę. Oczywiście teraz trzeba czasu ale i trochę szczęścia w podejmowaniu decyzji, bo tych jest sporo do podjęcia. Natomiast to jest mam wrażenie pierwszy ale i zarazem fundamentalny krok w kierunku prawdziwej odbudowy.PietroBosman pisze: ↑14 cze 2026, 17:26Wiesz,ale Conte wtedy to jedno a drugie to dyrektor sportowy. Wtedy Marotta wyciągał ciekawe nazwiska(Pirlo za free czy Vidal za grosze).
Matrixxx
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio