Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 159

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 02 lip 2006, 23:40

Nawet jesli wygrał Calderon nie jest zle mam zaufanie do Mijatovica ( moze stad ze od jego gola w 1998 roku kibicuje Królewskim :P ) ze ten bedzie mial pomysł na drużyne Realu

Fabio Capello - on ma byc trenerem Los Mergues w przyszłym sezonie jemu tez w jakis sposób ufam :wink:

makis pisze:Czekamy jeszcze na oficjalne potwierdzenie wynikow

Wyglada na to ze z tym moga byc problemy bo przegrany Villa Mir na pewno bedzie kwestionował wynik chcąc uwzglednic głosy oddane drogą pocztową które muszą byc również zlicznone

Narazie nie mozna sie dostać na oficjalna strone Królewskich takie obleżenie internautów :shock:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 lip 2006, 23:50

vakabayashi pisze: Wyglada na to ze z tym moga byc problemy bo przegrany Villa Mir na pewno bedzie kwestionował wynik chcąc uwzglednic głosy oddane drogą pocztową które muszą byc również zlicznone
To calkiem mozliwe. Czytalem dzisiaj jego wypowiedz, w ktorej stwierdzil, ze zdziwilby sie, gdyby nie wygral, wiec pewnie latwo sie nie podda :)
Mi podobnie jak Tobie pasuje Pedja na stanowisku dyrektora sportowego - mlody czlowiek, ktory niedawno zakonczyl kariere powinien wniesc troche swiezego spojrzenia do klubu. Capello jako trener to tez plus, na pewno wiekszy niz Del Bosque, ktorego wielu kibicow Realu sie domagalo.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 lip 2006, 0:11

makis pisze:mlody czlowiek, ktory niedawno zakonczyl kariere powinien wniesc troche swiezego spojrzenia do klubu

Dokłądnie tak. Poza tym Calderon jest najmłodszym spośród kandydatów i to też sie liczy.

A teraz kilka pomysłów Calderona:

Ronaldo zostaje :arrow: dokupiony zostanie drugi napastnik i razem ma atak Króleskich strzelać 50 goli na sezon.

Wakacyjne podróże po Azji , Ameryce :arrow: beda dalej owszem maja byc tak ulożone aby nie wplywać na przygotowania. Ramon uwaza ze musimy jezdzic reklamować klub by potem mieć na transfery pilkarzy

Miasteczko sportowe :arrow: ma zostać rozbudowane o akademie szkoląca młodych pilkarzy nie tylko pilkarsko ale i społecznie (naukowo)

Sprawy sportowe :arrow: zostaną wyłącznie w rekach sztabu szkoleniowego nie bedzie nacisków na trenera ze ma grać ten pilkarz
Transfery wyłącznie dokonywane przez sztab szkoleniowy za zgodą Mijatovica i zgoda prezydenta.

Calderon zasiadał w zarządzie za czasów Pereza. Nie przeszkodziło mu to w krytyce bylego prezydenta i jego podejsciu "marketingowym" a nie sportowym do tego co sie dzieje w klubie.

Nikt nie wie czego sie spodziewac po Calderonie czyli najprawdopodobniej 25 prezydencie Realu Madryt. Ale wydaje sie ze bedzie on raczej formalnym prezydentem a wszystko bedzie w klubie zależało od Predraga Mijatovica i to chyba dobrze 8)

Po prostu prezydent ma dbać o stan kasy klubu wizerunek o miasteczko sportowe a nie o to kto ma grać w obronie. Musi byc rónowaga miedzy sprawami sportowymi a sprawami stricte klubowymi. Perez nigdy jej nie wprowadził mozliwe ze Calderon to zrobi :!:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 lip 2006, 1:51

vakabayashi - to wyżej, info pewne? Głównie o Ronaldo mi chodzi... Cieszy mnie, że chcą go zostawić, bo skuteczniejszych napastników na świecie po prostu brak, ale kupno drugiego? Spodziewałem się że skoro Fabio zostanie trenerem, to Antek C. sobie coś pogra... Z Ronnim mogliby sympatyczną parę tworzyć :) A przecież jeszcze jest Robinho, Baptista... O Raulu nie pisze, bo jego na ławie widzę albo w LFC/Romie, może tam formę odzyska.
Wygrał jeden z dwóch najlepszych kandydatów - można się zastanawiać, czy nie lepiej Palacios... Ale jednak ostatni pomysł nt. Iniesty pogrążył go w moich oczach. No i Ibra... Może dobrze się stało.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 03 lip 2006, 10:17

No i piekny skandal sie zrobił prezydenta nie ma dalej za to jest wielki problem co zrobic z głosami oddanym droga pocztowa i których jest 10 tys
Zarzad czeka na opini prawników, Calderon nie moze sie jeszcze uważać za prezydenta, dopóki prezydentem nie ogłosi go Zarząd Klubu.

cru pisze:vakabayashi - to wyżej, info pewne?

Wyczytałem to na stronie As`a gdy dziennik ten przeporwadzał wywiady z kandydatami na prezydenta. Mijatovic chce by Ronaldo gral dalej w Realu.

cru pisze:można się zastanawiać, czy nie lepiej Palacios... Ale jednak ostatni pomysł nt. Iniesty pogrążył go w moich oczach

Nie tylko w Twoich, w moich również wydaje mi sie ze i wielu socios tez pomysl ten raczej odstraszył aniezeli przyciął :!:
Iniesta to dobry pilkarz ale nie wart 60 mln euro :!:

cru pisze:No i Ibra... Może dobrze się stało.
Ibrahimovic - wciaż jeszcze możę przyjsc 8)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 lip 2006, 11:38

Założę się, że jak podliczą głosy drogą pocztową to wygra Villar Mir. Mam nadzieję, że jednak do tego nie dojdzie. Wolę już Calderona od niego. Swoją drogą czy nie mogli przed wyborami ustalić czy głosy drogą pocztową będą ważne? :roll:

No ciekawe czy te obietnice przedwyborcze okażą się prawdą. W szczególności ciekaw jestem co będzie z Kaką... :P

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 lip 2006, 12:16

Premo pisze:No ciekawe czy te obietnice przedwyborcze okażą się prawdą. W szczególności ciekaw jestem co będzie z Kaką... Razz

Jeśli Mialn spadnie do drugiej lub niżej ligi Włoskiej to Kaka w 100% pójdzie do realu, tak przynajmniej oświadczał on, włdze Realu no i oczywiście media. Chociaż sam wolałbym by Kaka odszedł do jakiegoś innego klubu a nie do Realu, według mnie nie pasuje od do białych koszulek Królewskich, ale to jest akurat najmniej istotne ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 12:26

El_nino kogo masz na myśli pisząc ON :?: Kake ?

Jeśli Milan odpoiwe degradacją co jest możliwe z 1 no może max 3 % to Kaka będzie grał w ... Milanie :] Bo Berlusconie zagwarantuje mu i innym takie zarobki jak ma teraz. Nie bedzie to powodem zerwania umowy czy też sprzedarzy piłkarza. Ale to i tak mało prawdopodobne że spadniamy. naprawde mało. Zreszta Lyon i pan Aulas mają ciekawy plan i chca pomóc Milanowi w razie czego :] Także teraz Galliani i reszta po tym wszystkim co powiedziano chyba wyszli by na wiekszych idiotów niz Ci kandydaci ? nie prawdasz ?

P.S. El_nino Ateltico o włos od Suazo - Torres na liscie transferowej ? piekna układanka :]

ZiEWoL
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiEWoL » 03 lip 2006, 13:19

ZAZA z tego mi wiadomo Kaka w nowym kontrakcie ktory ponoc podpisal ma klauzule ze gdy Milan zostanie zdegradowany on staje sie wolnym zawodnikiem... choc nie jestem pewnien czy to prawda bo nie wszystko co krazy w siecie to prawda...
El NINO dlaczego KAKA nie pasuje do Realu ??

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2006, 13:22

*_Zaza_* pisze: Jeśli Milan odpoiwe degradacją co jest możliwe z 1 no może max 3 % to Kaka będzie grał w ... Milanie Krzywy Bo Berlusconie zagwarantuje mu i innym takie zarobki jak ma teraz. Nie bedzie to powodem zerwania umowy czy też sprzedarzy piłkarza. Ale to i tak mało prawdopodobne że spadniamy. naprawde mało. Zreszta Lyon i pan Aulas mają ciekawy plan i chca pomóc Milanowi w razie czego Krzywy Także teraz Galliani i reszta po tym wszystkim co powiedziano chyba wyszli by na wiekszych idiotów niz Ci kandydaci ? nie prawdasz ?
To nie zarobki tu będą kluczowe tylko stanowisko Kaki. Nie ma co ukrywać, że to Milan wypromował tego piłkarza i dał mu zabłyśnięcia na arenie międzynarodowej. Cała ta afera pokaże jak lojalny jest Brazylijczyk. Czy zachowa się jak C.Ronaldo i zechce odejść czy jak Gerrard i pozostanie wierny trykotowi Milanu. Ten transfer nie jest nierealny ;) ale jak już powiedziałem, zadecyduje to co siedzi w głowie Kaki. Jeśli on sam marzy o grze w Realu to żadna pensja go nie zatrzyma. Wiadomo Real - mekka Brazylijczyków. Jeśli jednak Kaka postanowi pozostać w Milanie, bo co tu ukrywać w Mediolanie jest gwiazdą i dobrze przystosował się do Serie A to żadne pieniądze Królewskich go nie wyciągną z Milanu. Tak jak w przypadku Shevy. On sam chciał odejść i działacze nie byli w stanie go zatrzymać. Z pewnością działacze Milanu nie ułatwią Milanowi tego transferu. Istotne mogą także być konsekwencje jakie spotkają Milan. Jeśli stracą tytuł wicemistrzowski i zarazem możliwość gry w LM to może wplynąć na decyzję Brazylijczyka. W degradację Mediolańczyków szczerze wątpię, co najwyżej jakieś ujemne punkty na starcie sezonu.

Ciekawe ile obietnic uda sie spełnić Calderonowi. Wyciągnięcie Fabregasa z Arsenalu może być równie trudne. Nie zapominajmy, że to wychowanek Barcy i w dodatku Hiszpan, a oni są bardzo przywiązani do swoich lokalnych klubów. Swoją drogą, mimo, że nie jestem fanem Realu uważam, że wygrał odpowiedni człowiek. Tak jak Laporta okazał się zbawieniem dla Barcy tak Calderon może wyciągnąć Real z kryzysu w jaki wpadł.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2006, 13:33

Morrow już miałem Cie o to spytać z kometarzu - na swój sposób masz racje w tym co piszesz ale czy uważasz że jeśli chodzi mu po głowie transfer do Real podpisał by 5 czy 7 dni temu imowa dająco mu blisko 5 milionów [nieoficjalnie] za sezon i obowiązująco do 2011 roku ?

Wtedy gdy podpisywał nową umowe już było wiadomo że Real marzy o Ricky'm - że ruszą największy proces korupcyjny w swiacie Calcio z Milanem w tle a mimo to udzielił wypowiedzi która uspokoiła nie Berlusconiego czy Gallianiego ale kibiców a potem uspokoił też działaczy podpisując nową umowe...

Z tego co ja wiem to nowy prezydent chciał skorzystać - wykorzystać - z taktyki która do tej pory stosowana przez Milan - a wiec - jak jestes nie zadowolony nie zrobimy problemu. Transfer Shevchcenki był uzależniony od tego właśnie ze żona Shevy została "kupiona" - i Milan nie zrobił kłopotu przez szasunek i osiagnięcie Shevy. Kasa w tym momencie była naprawde drugo planowa bo oferta Romka była znana od X czasu. Jak to kiedyś powiedział Peter Kenyon ofera za Shevhcenke jest jedna i ta sama cały czas aktualna....

Ale mimo szystko kolejna sprawa to kasa. Przeciesz nieoficjalnie się mówi że Milan zarobił za Andriya 80 milionów euro :!: Sam Galliani wygadał sie mówiąc "na czysto zarobiliśmy 50 milionów" a pamiętajmy ze ile Sheva był kupiony. Wiec chyba teraz kasa Milanowi nie potrzeba az ta ? a trzeba pamietac że mamy dośc bogatego wujka Sylwka :wink:

Cesc ? szkoda że nikt nie pisze że to Barca ma tu decydujacy głos ....

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2006, 13:49

Pieniądze nie są w tej chwili dla Milanu argumentem kluczowym, to jasne. Jak juz pisałem w komentarzach za samego Shevchenkę Milan zarobił tyle, że wystarczy na kilku klasowych grajków. W pewnym sensie masz rację, bo jeśli Kace chodziłby po głowie transfer do Realu to zwlekałby z podpisaniem nowego kontraktu a podpisując go jakby dał znak, że chce pozostać. Teraz możemy jedynie gdybać ale musimy poczekać jak ta cała sprawa się rozwinie. Sprowadzenie Kaki to pierwsze poważne zadanie Calderona i na pewno zrobi wszystko co w jego mocy żeby tego dokonać. Aby sobie zjednać kibiców Ramon musi sprawić żeby Brazylijczyk pojawił sie na Santiago Bernabeu w innym wypadku nowy prezydent od początku będzie miał ciężko.
Transfer wydaje się niezwykle trudny do zrealizowania ale kto wie? Ile to juz widzieliśmy takich kiedy piłkarz deklarował pozostanie i przywiązanie do klubu a nagle decydował się na odejście. Pożyjemy, zobaczymy.

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 03 lip 2006, 14:12

Calderon chyba sam nie wierzy w to co mówi. Sciągnięcie do Realu Kaki i Robbena jest dość prawdopodobne. Ale Cesca Fabregasa? Raczej żadnych szans na to nie ma. Sam Fabregas wypowiadał sie że nie chce odchodzić z Arsenalu, a poza tym odszedłby chyba prędzej do Barcy niż do Królewskich. Jeśli chodzi o Chivou i Diarrę to sam niewiem. Nic nie słyszałem o odejściu tych piłkarzy ze swoich klubów. Więc prawdopodobieństwo tego że odejdą do Realu ma szanse 50 na 50.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 lip 2006, 14:18

el_nino pisze:Jeśli chodzi o Chivou i Diarrę to sam niewiem. Nic nie słyszałem o odejściu tych piłkarzy ze swoich klubów. Więc prawdopodobieństwo tego że odejdą do Realu ma szanse 50 na 50.
U to jak nie slyszales, to chyba nic z tego. Jak zadzwoni do Ciebie pierwszego Calderon przed nastepnymi transferami, to podziel sie z nami. Dzieki.

Teraz sie zacznie prawdziwy test dla Calderona. I nie mowie o sciaganiu Kaki, o ktorym mozna zapomniec, ale o inne tranfery. Niekoniecznie spektakularne. W sumie bardziej licze na Mijatovica. Trzeba to ruszyc i pchnac do przodu. Moze sie udac przy niewielkiej pomocy szczescia i wyciaganiu wnioskow z bledow poprzednika.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 lip 2006, 15:07

Krzysztof Jarzyna pisze: Teraz sie zacznie prawdziwy test dla Calderona. I nie mowie o sciaganiu Kaki, o ktorym mozna zapomniec, ale o inne tranfery. Niekoniecznie spektakularne. W sumie bardziej licze na Mijatovica. Trzeba to ruszyc i pchnac do przodu. Moze sie udac przy niewielkiej pomocy szczescia i wyciaganiu wnioskow z bledow poprzednika.
Temat Kaki w ogole nie powinien byc poruszany, to utopia. Porzadki w klubie powinny zaczac sie od zaraz. Ja czekam na zakontraktowanie trenera, dopiero pozniej mozna cos o transferach mowic. Jesli przyjdzie Capello to nie wiem czy to, czy zostanie Ronaldo jest takie pewne. Wiadomo, ze Wloch raczej nie przepada za Brazylijczykiem. Czas dzialac :!: Czasu jest coraz mniej, a pracy cala masa. Czekamy na nowy Real Madryt :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”