AC Milan (zbiorczy) - Strona 159

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 paź 2005, 17:07

ma ktos moze skrot z meczu?

GRANDE ROSSONERI!!

http://www.megaupload.com/?d=W727FGGG

Tutaj masz skróty do kolejki całej :wink:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 17 paź 2005, 17:26

wielkie dzieki

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 paź 2005, 17:44

Zamykajac juz temat meczu warto zauważyć że ta strategia Ancelottiego z rotacja może przynieśc skutek. Tacy gracze jak Andrea grali w popszednim sezonie za duzo. Miting sie zaczyną teraz PSV potem Palermo. Już wiadomo że Palermo osłabione. Mi. Barzagli sie kuruje. PSV chyba tez w okrojonym składzie.

Dział ploty nikt nie uzupełnił ? Co mówia ploty dziś ? a no gracz Newcastle jest na celowniku. Brat Mexesa :) z Auxerre - Jean-Alain Boumsong :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 paź 2005, 19:57

Ancelotti podal kadre na jutro. Nie ma nadal Ambro :( może na Palermo wróci go gry. Mam nadzieje.

Bramkarze: Dida, Kalac
Obrońcy: Cafu, Costacurta, Kaładze, Maldini, Jankulovski, Stam
Pomocnicy: Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel
Napastnicy: Inzaghi, Gilardino, Shevchenko, Vieri

PSV ma coraz wiecej kłopotów Janek pauzuje za czerwiec z Fenerbahe, ten nowy Kone nie może grać bo nie zgłoszony a Jefferson Farfan narzeka na uraz ale typuja go go gry. Jak wiadomo Guus posklejał ten zespół po odejsciu tych najważniejszych graczy choc Cocu Alex czy Gomes zostali. W tym meczu trzeba uważac bo młode lisy mogą iśc "tokiem myślanie" Pakr któremu dobry wystep przeciwko Milanowi zagrawantował koszulke na Old Trafford. I gra rzecz jasne :wink: Na bank bedzie ciekawie :)

Z cyklu plotaczka dnia :lol: :wink:

Coś co mnie bardzo zaciekawiło. Jak ktos ogląda Calcio to wie. Mianowicie gracz Ascoli (22 lata ? 23 ? ) Pasquale Foggia oznajmił że nie przedłuży umowy z klubem a jego agent rozmawia z Milanem On o tym marzy by grac dla rossonerich i ble ble ble :shock: :shock: :twisted:

Foggia zawodnik z numerem 8 na koszulce Ascoli i obok Szaszy Bjelanovicia motor tego klubu. Koleś ma 22 a operuje lewą i prawna noga na boisku jak by był chirurgiem. :lol: Zwróciłem na niego uwage już dawno ale nie przypuszczałemze tu sie taka informacje pojawi. On może grać ne lewej stronie jak i prawej pomocy. Zawuażyłem że zmiania pozycje jak typowy skrzydłowy.

Jak to nie jest jedno sezonowy wybuch talentu to mam nadzieje że Łysy sprowadzi do Milanu nawet kosztem ... :wink:

P.S. Młody Christian Maldini podpisał "umowe z Milanem" :wink: 9 latek zarobi tyle co Becks :lol: i bedzie grał dla Milanu jak Tata ... czyli zawsze.

To jest piękna sprawa- wspaniała :) Oby młody grał w przyszłości jak tata i dziadek.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 paź 2005, 2:27

Milan wraca na San Siro a ja wracam do mojego ulubionego tematu na forum :)

O meczu z Cagliari nie wypowiadalem sie bo nie bylo o czym.Milan zagral srednio.Strzelil szybko dwa gole (farfocel Gilardino ale brawa oraz bardzo ladny strzal z dystansu Shevchenki) spuscil z tonu i pozwalal Cagliari prowadzic gre.Wkurza mnie takie granie na pol gwizdka ale biorac pod uwage ze Milan ma w prespektywie trudne mecze w ciagu 10 dni moge na to przymknac oko.

A jak sytuacja sie przedstawia w zwiazku z przyjazdem PSV?Ano przedstawia sie dobrze.Inzaghi i Jankulovski juz prawie doszli do siebie jutro powinni troszke powachac murawe.W Milanie nie zagra Cafu (chociaz jest powolany wiec kto wie) Nesta i Ambrosini wszyscy z powodu kontuzji.Jednak to pikus wobec oslabien PSV.Setki razy bylo juz mowione ze to nie ta sama druzyna co sezon temu.Nie wypada sie nie zgodzic.Kazdy wie kto i gdzie z PSV odszedl wiec nie ma co tego pisac.Nie jest to obecnie druzyna ktora zmiazdzyla Milan u siebie w polfinale LM.Smiem twierdzic ze tym razem nie bedzie z nimi wiekszego problemu ze wzgledow wymienionych wyzej oraz dlatego ze:
- Vennegoor of Hesselink jest zawieszony za czerwona kartke ktora dostal z Fener.
- Lucius, De Jong, Ball, Sibon oraz Vayrynen sa kontuzjowani i nie zagraja.
- Farfan Afellay i Reiziger nie sa w pelni zdrowi chociaz Farfan zagra bo powiedzial ze jesli nawet bedzie odczuwal bol to i tak chce wystapic.
- Kone i Cullina nie sa uprawnieni do gry w pucharach.

Jak widac PSV jest mocno oslabione.Szczegolnie ich sila ofensywna wyglada mizernie.Maja dobrych pilkarzy jak Alex Cocu czy Beasley jednak to chyba za malo na Milan.
Dla mnie nie ma pytania czy Milan wygra ten mecz bo wiem ze to zrobi.Pytanie brzmi ile bramek strzeli PSV.Czy znowu zagraja na 50% i po strzeleniu bramki ewentualnie dwoch nastawia sie na kontry i obrone wyniku czy moze jednak beda chcieli atakowac dalej?Sadze ze Vieri bedzie chcial cos udowodnic i strzelic w koncu pierwsze bramke w oficjalnym meczu Milanu.Ma na to szanse bo zagra od poczatku.

Przewidywany sklad Milanu:
Dida Stam Maldini Costacurta Serginho Gattuso Pirlo Seedorf Kaka Shevchenko Vieri.
Kaka gral koncowke z Cagliari a Pirlo i Vieri w ogole nie grali wiec sa wypoczeci.Wszystko przemawia za Milanem.Tylko geniusz Hiddinka moze powstrzymac Milan od zgarniecia trzech punktow.Jednak jak wczesniej napisalem nie biore takiej mozliwosci nawet pod uwage.Dzisiaj zespoly z Mediolanu musza zagrac na chwale Calcio bo wczoraj w LM w konfrontacjach Wlosko-Niemieckich druzyny z tego pierwszego kraju ugraly tylko punkcik.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2005, 11:36

To że PSV jest już "inna" drużyna to nie trzeba po raz 100 powtarzać. Szczerze mówią szkoda troche że Hiddinka po zbudowaniu takiej drużyny musial znów zaczynać od nowa. Ale tak to jest. On jest na tyle swietnym trenerem ze potrafi poskladac raz dwa swoja druzyna. Dziś PSV zagra troche dzwinym składze. Kontuzje zawiszenie i brak uprawnień wymusiły na Guusie takie a nie inne kroki. Jak wiadomo Cocu mózg i drygent od niego zaczyna sie to co dobre w ekipie gości. I jego trzeba "wyelminować" "Małpka" :wink: Reiziger ma okazje powrócić na San Siro. Co prawda brał u Nas mało ale zawsze. I tak zawsze będzie Katalończyk :P

W ekipie rossonerich nie ma Sandro Nesty i Massimo Ambrosiniego. Jest Cafu i coś mi mówi Chłopaczku że jednak Pendolino zagra w tym meczu. Nie zagrał z Cagliari z dwóch powodów. Męczący powrót z Brazyli i drobny uraz. Dla tego dmuchali na zimne. Są już do dyspozycji Inzaghi i Jankulovski. I mam nadzieje ze Marek zagra w tym meczu. Jak jest wstanie grać 90 minut oczywiści. (Tylko w obronie czy pomocy ?) Pippo wejdzie w czasie mecz na bank :wink: by pograć troche i przywitać się z Tifosi. Pierwszy mecz na San Siro więc musi :) Ancelotti za pewne postawi na wypoczatego Pirlo, choć wcale bym sie nie zdziwił jak by dał szanse Johannowi. Kaka' jak piszesz wypocząty i gotowy - zagrał troche na Sardyni ale teraz zagra od początku. On Sheva i Vieri zagraja za pewne od poczatku. Vieri ma szansa jak nic. by sie pokazac i strzelić. Choc nie ma co nawet jak nie udolnie próbuje to i tak robi dużo dobrego z przodu :P bo Sheva ma wiecej miejsca a każdy obrońca wie że nie może Vierimu pozwolić na wiele. Z czasiem pojawi sie Pippo i może Gila z zależności jak ten mecz bedzie wygladał.

Czyli ja stawiam na taki skład -

[4-3-3] Dida - Cafu, Stam Maldini, Jankulovski - Rino, Pirlo, Seedorf - Kaka' Sheva Bobo.

Najważniejsze by podeszli do tego meczu jak do PSV z przed roku. Nie czarujmy się ale to PSV jest w tak wcześnej fazie przebudowy ze wszystko zależy od Cocu. MvB i Vogel to dla nich ogromne straty. Trzeba zagrać na maxa i wygrać tym bardzie czuje remis w Turcji i może odskoczyć i spokojnie czekać na awans. Musza zagrać swoje i bedzie dobrze. Wyelminować Cocu i skrzydełka żądełka.

Wynik ? hmmm taki jak przed rokiem biore w ciemno. Wzłaszcza że teraz ważne mecze przed Nami 2:0 i gra. Każdy inny zależy od gry. Wczoraj Juventus pokazał jak może nie grać nic a przegrać "minimalnie" :wink: Ale dziś liczy sie tylko zwyciestwo. Jak Chłopaczek napisał Mediolan broni honoru Calcio :D Oby skutecznie bo Inter też powinien dacć raz Porto.

P.S. Włoska prasa dzis pisze ciekawe rzeczy o obrońcy PSV Alexie i Milanie. Może rozmowy po meczu :wink: Mercato :) :lol:

FORZA GRANDE MILAN

Edit: No prosze a http://www.calciatori.com przewiduje takie składy ...

Milan (4-3-1-2): 1 Dida, 2 Cafu, 31 Stam, 3 Maldini, 4 Kaladze, 8 Gattuso, 21 Pirlo, 20 Seedorf, 22 Kakà, 7 Shevchenko, 32 Vieri

(16 Kalac, 5 Costacurta, 27 Serginho, 18 Jankulovski, 14 Vogel, 10 Rui Costa, 11 Gilardino)
All.: Ancelotti

Psv (4-3-1-2): 1 Gomes, 2 Ooijer, 19 Lamey, 4 Alex, 3 Reiziger, 20 Afellay, 8 Cocu, 6 Simons, 11 Beasley, 29 Robert, 17 Farfan

(21 Zoetebier, 18 Addo, 39 Ter Horst, 14 Ferreyra, 32 Dufour, 37 Ismail, 35 Sibon)
All.: Hiddink

Arbitro: Konrad Plautz (Austria)

AC_stefan
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AC_stefan » 19 paź 2005, 13:56

mi sie wydaje ze na lewej obronie zagra serginho sklad bedzie taki:
Dida-CAfu Stam Maldini Serginho- Pirlo Gattuso Seedorf Kaka- Vieri Shevchenko

no i ogladniemy Alexa w akcji :D oby przyszedl do Milanu
obstawiam 3:1 !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2005, 14:19

Cześć AC_stefan 8)

3:1 też biore w ciemno jak 2;0 z popszedniego roku. Lepiej by nie stracili bramki.

Sergio też był gdzieś typowany do gry, ale jak zagrał ostatnio w lidze a wraca Marek - jest Kakha wypocząty to sadze że Ancelotti najwyzej w puści Seginho z ławki :)

Zobaczymy oby wygrali tylko i to najważniesze. Buki typuja tylko "jednego" zwyciesce. Milan i to bez dwóch zdań. Zobaczymy czy buki maja racje :) :lol:

FORZA MILAN

AC_stefan
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AC_stefan » 19 paź 2005, 14:34

za Kaladze to Ancelotti nie przepada, stawiam cały mój majątek na Serginho

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2005, 22:53

Sensacja - kryzys - brak formy :( - Bologna w Champions League :( :( Co się dzieje.... ['] :lol:

Ale mnie wkurzyło to PSV przychało autobusem i zaparkowało po polem karnym jak to Mourinho mówi. Szkoda kurde bo w ty mecz był aż żal patrzeć na brak skuteczność :( Tyle okazji a tu smierdzace 0;0 Ten mecz był jak ligowy z klubem który walczy o utrzymanie :(( Ale coż obrona to cześci tej gry. Jak mówi pewien znawca ...

Nadal mamy pierwsze miejsce w grupie i rewanż bedzie inny (z bramkami :p)

Pozdro :!: FORZA MILAN

OBY ANDRIY BYŁ ZDROWY I TA ZMIANA BYŁA ZAPOBIEGAWCZA. PROSZE BOŻE CIĘ :pray:
Ostatnio zmieniony 19 paź 2005, 23:18 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 paź 2005, 23:15

Ale ta lufa Kaki z pierwszej polowy byla piekna. Swoja droga PSV moglo wygrac ten mecz, gdy na koncu meczu szlo 2 na 2. Slaby wystep wloskich klubow w tym tygodniu, aby nie powiedziec tragiczny.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 paź 2005, 23:24

Cos co w ogole nie bralem pod uwage stalo sie.Tylko remis.
Nie bede narzekal na PSV ze grali tak a nie inaczej bo po prostu inaczej grac nie mogli.Z takimi oslabieniami wiadomo bylo ze remis to dla nich sukces i wezma go z pocalowaniem reki.
Jestem za to zly na Milan a szczegolnie (jak zawsze po nie wygranych meczach) na Ancelottiego.Na pewno wiedzial jak grac beda goscie ale nic nie wymyslil zeby zlamac ich obrone.Oczywiscie jest tez mozliwosc ze wymyslil genialna taktyke na skruszenia muru PSV ale pilkarze jej nie zrealizowali - w to akurat nie wierze.
Z graczy Milanu chcialym wyroznic Dide.Zart oczywiscie.Tak na serio nikogo nie wyroznie poza Gattuso ktory robil to co do niego nalezalo.Zganie jak zwykle Seedorfa w nastepnej kolejnosci Vieriego i Kaladze.Gdyby nie kontuzja Shevchenki to Vieri pierwszy do zmiany.
Taktyka PSV co prawda zabila ten mecz ale trzeba ich pochwalic ze nie dali sie zlamac.Szczegolnie w drugiej polowie.Sa dobrze przygotowani kondycyjnie bo nawet pod koniec meczu probowali presingu wzgledem obroncow Milanu.Dobrze kryli i zageszczali srodek pola juz 30 metrow od bramki.Pilkarze Milanu walili glowa w mur.Ja osobiscie nie widzialem zadnej 100% sytuacji dla Milanu.Czy to kryzys?Brak pomyslu na gre?Nie wiem przekonamy sie za 10 dni jak na San Siro przyjedzie Stara Dama.

Grupa bardzo sie splaszczyla i koniecznoscia jest wygranie meczu wyjazdowego z PSV.W Turcji moze byc roznie a Schalke to najmocniejszy grupowy rywal (chociaz nie sadze zeby bronili sie na San Siro tak jak PSV wiec moze nie bedzie tak zle).Jeszcze nie dopuszczam do siebie mysli o odpadnieciu ale jest to calkiem realna perspektywa.Szczegolnie jesli dalej bedziemy tak grac.
Brawa dla PSV ale tak jak mowie tylko za obrone.Poor poor Milan.

Forza Milan.

edit: No i dramatyczna punktowo kolejka dla druzyn reprezentujacych Calcio :roll:
edit numer 2: garsc statystyk
Ostatnio zmieniony 19 paź 2005, 23:57 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 paź 2005, 23:26

Lakier pisze:Swoja droga PSV moglo wygrac ten mecz, gdy na koncu meczu szlo 2 na 2.
widać było, że :
1. nie mieli pomysłu na rozegranie
2. nie mieli juz siły również na rozegranie
3. juz chcieli iśc pod prysznic

Lakier pisze:Slaby wystep wloskich klubow w tym tygodniu, aby nie powiedziec tragiczny.
Ja powiem, że tragiczny, bo Internazionale mi kupon pogrzebał :ban:

Widać, ze w przerwie Carlo trochę pokrzyczał na zawodników, wyszli odmienieni. Grali szybsząpiłkę, z pierwszej, dochodzili do wielu okazji, kilka razy byli bardzo blisko. Ale ta skuteczność .... Pippo nie miał takiego wejścia smoka jak Henry wczoraj [choc Inzaghi troche dłużej pauzował]
Uraz Shevy wyglądał na pooważniejszy. Już pod koniec pierwszej połowy pookazywał, że będzie musiał zejść, ale na drugą wyszedł - szkoda, że na tak krótko.
Wielkie brawa dla Gomesa, który może nie parował tych piłek tak jak powinien, ale parował :lol: A kilka uderzeń było piekielnych :boruta:
jak choćby K. Kaładze w II połowie.

PSV ograniczyło się do obrony, bo i co mieli zrobić mali Farfan i Beaslea przeciwko Stamowi i Maldiniemu :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 paź 2005, 1:54

Te statystyki mnie zabijają :( nosz kur(de) tyle tego było a Oni nie potrafili strzelić.

Może mówić że rywale z grupy zagrali dla nas. Bo Turcy sami sobie winny remisu który nam daje pierwsze miejsce. Ale marne to "pocieszenie"

Andriy chyba nie ma wiekszych problemów - oby. Natomiast martwi mnie taka gra w chodzonego z pierwszej połowy. Co to miało być ? Pirlo troche o rybkach myślał chyba ? Seedorf raz swietnie następnym razem watalnie i tak jak zawsze. Cafu na 3 biegu... Vieri .. ah już kończe bo szkoda nerów. Teraz Palermo i wraca Calcio. Ancelotti musi coś zacząć myśelć bo nie ma wytumaczeń że Milan grał dobrze, że Milan dominował przez duże D. ... Nie bądz Pacynką :P

AC_stefan
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AC_stefan » 20 paź 2005, 12:57

właściwie prawie wszyscy przeszli obok meczu. dopiero w drugiej połowie widać bylo zaangażowanie.ja bym pochwalil kaladze, dawal ladne pilki w pole karne ale ten vieri nie wygral chyba zadnej waznej glowki z alexem.cafu gral chwilami jak by mu juz nie zalezało.potrzeba nowych zawodnikow co widac coraz bardziej z meczu na mecz. Alex do Milanu :D a Vieri do Totenhamu z Grzesiem pykać. Według mnie ładny powrot Pippo, jak zwykle gdzies sie wmieszal i malo co bramy nie dał.Graliśmy rownie wolno jak Barca z Panathinaikosem. Teraz trzeba bedzie wygrywac na wyjazdach.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”