Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1588

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 paź 2017, 18:14

a tam. Fellainii którego 95% nie chciało w klubie ma być teraz naszym zbawieniem? Dziadek Carrick? Bez żartów.

Po kontuzji Pogby tacy piłkarze jak Michitaryan i Mata powinni wziąć na swoje barki kreacje w tym zespole. Nie robią tego. Lukaku nie dostaje piłek. Słabszy mecz Martiala czy Rasha i nie ma nic.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 paź 2017, 18:28

Mamy takie dziury w kadrze i przez kontuzje w składzie, że w takiej lidze wystarczą podobne dwa błędy żeby przegrać mecz. Przy czym ja uważam, że Rash wszedł za szybko.

Tzn. Martial mógł ich jeszcze podmęczyć i Rash miałby łatwiej.

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 21 paź 2017, 20:11

Kamil232 pisze: a tam. Fellainii którego 95% nie chciało w klubie ma być teraz naszym zbawieniem? Dziadek Carrick? Bez żartów.
nie ale zanim odniósł kontuzje grał najlepszą piłkę od dołączenia do MU.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 paź 2017, 22:03

To już nawet nie wkurw jak widzę pokraczne występy Lindeloff. Śmiech mnie ogarnia widząc nieporadne interwencje gościa, którego ściągnęliśmy za fortunę i chcemy go uczyć gry kosztem Tuanzebe. Chłopak co dostawał szansę to ją wykorzystywał nie w 100, a w 120%. Tymczasem nasz wychowanek w nagrodę został na stałe odesłany na trybuny. Żenada, ale...nie ma co narzekać, bo przecież taki jest Mou, prawda?Wiedziały gały co brały...czyż nie ?

Pogba to niezwykle ważny element układanki, ale nie oszukujmy się...to nie jedyny problem tej drużyny. Przecież dzisiaj graliśmy nie z Realem, a z jedną z najgorszych drużyn w lidze - Huddersfield. I nie było tak, że mieliśmy problemem ze skleceniem 11stki - wprost przeciwnie. W drugiej linii przecież mieliśmy wciąż Matica i jednego z najlpeszych grajków ubiegłego sezonu - Andera. Poza tym przecież Mata, Martial i Lukaku. Jak na tle tych nazwisk wypadają te, z którymi się mierzyliśmy?

Podobnie jak w zeszłym roku, po dobrym początku kopaliśmy się w czoło. Gramy słabo. Występu z LFC nawet nie chciało mnie się komentować bo przecież...wiedziały gały co brały.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1368
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 paź 2017, 23:05

Program3 pisze: Xavi, najlpeszy pomocnik w historii futbolu ostatnio mowil ze byl blisko przejscia dio Manchesteru. W sumie ciekawe jakby sie sprawdzil na brytyjskiej ziemi.
Najlepszy w historii pomocnik bez ZP? Ok.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 21 paź 2017, 23:45

Hehe, ogólnie wiadomo, że kibic zespołu X (w tym przypadku Barcelony) będzie jako prawdę objawioną przedstawiać, że Xavi to najlepszy pomocnik w historii, a inni będą łapać haczyk, a tak naprawdę w piłce nożnej gdzie w przeciwieństwie np. do koszykówki nie ma tak wymiernych dla występów zawodnika statystyk (gdzie w uproszczeniu widać kto lepiej rzucca, podaje, zbiera), te dyskusje zawsze będą do dupy.

Ale argument o ZP jest słaby, Xavi i Iniesta mieli po prostu pecha grać w czasach Messiego i Ronaldo - i dobrze to pokazuje 2010 rok, wystarczy popatrzeć na ostatnie 10 lat i różnice w głosowaniu na Złotą Piłkę a najlepszego piłkarza świata World Soccera - różni się tylko w jednym roku, 2010, gdzie WS dał miano najlepszego gracza Xaviemu. Xavi skończył chyba cztery razy trzeci w tym głosowaniu, no serio ktoś powie, że taki Nedved albo Szewczenko mogliby wyprzedzić Messiego i Ronaldo? Bez żartów. Raczej radziłbym się zastanowić ilu rozgrywających w historii byłoby w stanie wypełnić rolę Xaviego w swoim prime. Dla przykładu skoro padł taki argument to Pirlo nie skończył ngidy na podium głosowania o Złotą Piłkę.

Kwestionowanie, że Xavi to jeden z najlepszych pomocników w dziejach to nieporozumienie. Można nie lubić Barcelony, ale Xavi to filar być może najlepszej reprezentacji w dziejach, jednego z najlepszych klubów (7 razy mistrzostwo, 4 razy LM przez 11 sezonów licząc od 04/05 rywalizując w lidze z Realem), sam był MVP Euro, najlepszym pomocnikiem La Liga, MVP finału LM, filarem drużyny mistrzów świata. A czy był najlepszy, to jak wyżej, konkurs popularności, bo żadnych obiektywnych kryteriów nikt nie wymyśli.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2017, 3:36

Bernabeu pisze: Kwestionowanie, że Xavi to jeden z najlepszych pomocników w dziejach to nieporozumienie.
Jeden z najlepszych a najlepszy to jest kurewsko duża różnica. Jak się nauczysz czytać ze zrozumieniem to podyskutujemy - na razie szkoda mojego czasu.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 22 paź 2017, 10:59

MazurXIII pisze: Najlepszy w historii pomocnik bez ZP? Ok.
Czyli nie jest najlepszy, bo nie wygrał śmiesznej ZP? :rotfl:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2017, 15:19

Tak. No bo niby w czym jest lepszy od np. Zidanea? Arabus był uważany za najlepszego piłkarza na planecie. Xavi zawsze jako jeden z wielu i do tego w tandemie z Iniestą. Dla mnie - osobiście - Xavi nie jest lepszy nawet od Pirlo, który na emeryturze potrafił pociągnąć Juve do finału LM chociażby.
Szanujmy się. Z Barcelony to nawet Messi (najlepszy piłkarz FCB ever ) jest dyskusyjny jako najlepszy napastnik w historii, bo powiedzmy - Maradonie - to on buty może czyścić w reprezentacji, a bardziej spełniony jest chociażby CR, który zaraz zrówna się ZP, obronił LM czy zdobył ME.
Miarą sukcesów sportowca są jego trofea, a nie subiektywne opinie Brianka czy innego Stiwenka spod trzepaka w koszulce w paski.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 paź 2017, 18:57

Naprawdę jest wielki zawód? Spodziewałem się ( nadal się spodziewam), dużo większego gówna niż nasz obecna sytuacja w lidze i LM. Mourinho i jego team pozytywnie mnie zaskakuje od początku tego sezonu. Naprawdę, spodziewałem się większego szamba.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 22 paź 2017, 20:59

MazurXIII pisze: zaraz zrówna się ZP
niesłusznie

Szkoda, bo za 20 lat będą uważać CR za zawodnika klasy Messiego, a nie ma do niego nawet podjazdu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 22 paź 2017, 21:21

Ja też i nie potrzebuję do tego 20 lat.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 paź 2017, 22:46

Lubię to.

Uwielbiam widok wychowanków przeprowadzających piękną dwójkową akcję dającą bramkę. Uwielbiam oglądać młodziutkiego wychowanka (Tuanzebe), który raz jeszcze pokazuje, że lepiej szukać wśród swoich niż wydawać fortunę na gorszego i starszego zawodnika (Lindelof). Axel był na każdym polu dzisiaj lepszy.

Słowa uznania również dla Mctomineya, do którego wciąż nie mogę się przekonać, ale Szkot kolejny raz nie zawiódł. Brawa.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 paź 2017, 22:47

Macie rację, że Messi nie ma startu do CR7. Bo ten mając mniejszy talent od Boga osiągnął więcej. Czyli co od niego zależało zrobił lepiej.

Wracając do tematu. To dziwię się ciszy. Widząc dzisiejszy skład myślałem, że będzie tutaj szczytowanie. Chociaż może się mylę i tak Mou za mało młodym dał szansę :)

A poważnie mówiąc. To znowu 3-5-1-1 wyglądało bardzo fajnie. Świetnie wejścia Lingarda w drugie tempo. Dobry mecz większości młodych.

A w lidze pewnie znowu 4-2-3-1 z bezpłciowym Matą na skrzydle i Mikim na 10. Jak wpierdolą z Kogutami może coś do niektórych dotrze :roll:

Edyta podpowiada, że się pospieszyłem z tym narzekaniem na ciszę. Mou jednak w końcu niektórych zadowolił :wink:

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 24 paź 2017, 23:23

Daleki jestem od piętnowania nowych nabytków po dopiero kilku miesiącach pobytu w klubie, ale nawet największy optymista stwierdzi, że Lindelof jest póki co fatalny. W jego przypadku to nie są jakieś akceptowalne błędy, tylko kompletnie juniorskie, które już prowadziły w tym sezonie do utraty bramek. Choć z tymi juniorskimi też bym był ostrożny, bo taki Tuanzebe ilekroć się pojawia na boisku, to pokazuje nie tylko przebłyski talentu, a dojrzałą i pewną grę, której próżno na razie szukać u Szweda. Jedyne co zwraca uwagę na plus, to potencjał na dobre rozgrywanie piłki, kilka razy już mu się udało zagrać dobrze z pominięciem drugiej linii. Zobaczymy co z nim dalej, przykład Rojo pokazuje, że nie ma co skreślać zawodników nawet po dłuższych słabszych okresach gry. Tylko pytanie, czy naprawdę w chwili obecnej istnieje potrzeba ogrywania Lindelofa, co nie musi dać efektów, kosztem jakości gry obronnej i rozwoju m.in. Tuanzebe przy właściwie pewnych Baillym, Jonesie i Smallingu (wiem, Jones się prędzej czy później połamie...). Może nie najgorszym pomysłem byłoby wypożyczenie w styczniu do kogoś z PL.

Ciekawi mnie jak będzie z Rojo jak już wróci, mam nadzieję, że aż tak dużo ta kontuzja mu w dłuższej perspektywie nie zabierze jakości.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”