F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 160

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 03 paź 2005, 9:38

Oj chłopaki, mierdy wygrały :cry: i to 4:0 , no ale trzba im przyznać że grali nieźle :evil: , wreszcie ruszyły skrzydła (bardzo dobrze na prawej flance spisywał się Salgado), i w obronie się poprawiło (bardzo dobrze wprowadził się Woodgate, wlaczył o każdą piłkę), Roberto Carlos we wczorajszym meczu wymiatał, 2 bramki jak na obrońce w jednym meczu to naprawdę rewelka :evil: no dobra juz się nie rozpisuje bo naprawdę cały real spisywał się dobrze :cry: , no ale poczekajmy na następne meczy Barcy :wink: , i czekajmy na najważniejsze czyli: Gran Derby jeszcze im pokażemy kto rządzi w Hiszpanii :twisted: !
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 03 paź 2005, 11:05

No i dalem dupy. Mowilem ze Real powiezie 5 do jaja a bylo raptem 4. Powinni mnie teraz skarcic.

Hmm pewno nam wiele pokazecie na GD niewatpliwie. Obyscie tylko nie zostawili pustej bramki w momencie ucieczki. (Oczywiscie zart)

Roznie moze byc, ale przy obecnej formie obydwu druzyn teraz to kibice blancos maja powody do zadowolenia i napinki. W koncu 4 zwyciestwa z rzedu i w to w coraz lepszym stylu maja swoja wymowe.

Ale to nie ten temat wiec wrocmy do barsy. Obejrzalem mecz w nocy i sie z deka zdziwilem. Bo jak dla to mimo ze barsa miala przewage powinna przegrac w wiekszym wymiarze kary. Coz z tego ze gonili wynik, skoro wystarczylo tylko raz ukluc. Tak slaba byla obrona :? Niby juz nie biala ona byc bolaczka w tym sezonie a jest jeszcze wiekszym problemem niz byla rok temu.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 03 paź 2005, 16:16

frik23 pisze:Hmm pewno nam wiele pokazecie na GD niewatpliwie. Obyscie tylko nie zostawili pustej bramki w momencie ucieczki

Narazie Real ma leprze dni ale do Gran Derby zostało jeszcze troszke czasu i wszystko się może zmienić :twisted: Baca może złapała zadyszke ale to nie koniec....
frik23 pisze:Roznie moze byc, ale przy obecnej formie obydwu druzyn teraz to kibice blancos maja powody do zadowolenia i napinki.
No to się ceszcie póki możecie. Ale napink.... jeszcze nie ma powodu aby je robić :wink:

frik23 pisze:W koncu 4 zwyciestwa z rzedu i w to w coraz lepszym stylu maja swoja wymowe.

Może wygrali (a raczej napewno) te cztery mecze.. Ale z jakimi rywalami... (już o tym pisałem w temacie o Ralu).
frik23 pisze:wrocmy do barsy
frik23 pisze:mimo ze barsa
Naumyślne przekręcanie nazw klubów...Za to powinno być jeden WP :evil:

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 paź 2005, 17:42

Co ja mysle na temat Barcelony???...klub z wielkimi tradycjami..ze wspanialymi zawodnikami w składzie..hmmm czego jeszcze im brakuje....wyłącznie dobrego trenera..bo co to za sztuka wygrać lige hiszpanską kiedy najgroźniejsi rywale (w danym sezonie) są cieńcy jak kompot z desek..jestem zdeklarowanym fanem reprezentacji Oranje i gdy jegomość Franek przejmował tą genialną drużynę...to po prostu zaczęłem niedosypiać...serio..on nie nadaje sie na trenera takiego teamu....ale drużyna jest spox..a poza tym taki wspaniały szkoleniowiec Jak Ottamr Hitzfilger(czy jakoś tak to sie pisze..)jest arbeitslos ..dla monoglotów tzn. bezrobotny :lol:
Pozdrawiam...

P.S.: Po takich słowach zostanę na pewno przez większość fanów Barcelony powieszony na haku od mięsa...:)no ale to jest moje zdanie o tym szkoleniowcu..

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 paź 2005, 18:13

Brawo adekk :!:
Dobrze gada :!: Polać mu :!:

W dużej mierze zgadzam się z tym co napisałeś. Frank to nie jest trener absolutnie najwyższej światowej klasy a takiego szkoleniowca potrzebuje Barca. Ottmar Hitzfeld to wielki szkoleniowiec, ale jakoś trudno mi sobie go wyobrazić w Barcelonie. Nie mniej jednak dobrze prawisz :wink:

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 03 paź 2005, 20:14

no prosze w koncu nie najezdza sie na zawodnikow tylko na trenerow ogolnie rzec by mozna ze rijkaard az taki zly to nie jest ale czy az tak dobry aby miec barce no wlasnie tu zostaje znak zapytania

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 03 paź 2005, 23:10

Dombroś pisze:jeszcze nie ma powodu aby je robić

Wy sie napicie po jednym meczu :P
Dombroś pisze:Ale z jakimi rywalami

A z jakimi barsa se nie radzi :?
Dombroś pisze:Naumyślne przekręcanie nazw klubów

A skad ty to mozesz wiedziec.
Dombroś pisze:Za to powinno być jeden WP

Wystarczy mi polroczny ban.
Niggaz pisze:Ottmar Hitzfeld

Niemiecki trener z niemiecka mysla trenerska :? W barsie by to na pewno nie przeszlo. Sa inni dostepni trenerzy jak choby Didier czy (wylecialo mi nazwisko poprzedniego trenera Lyonu), Kasperczak :lol: . Jednak widac iz Laporcie odpowiada taka miernota na krzeselku trenera :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 paź 2005, 23:20

frik23 pisze:Niemiecki trener z niemiecka mysla trenerska
Dlatego napisałem, że nie widzę go jako trenera Barcy. Z drugiej strony jednak taki wyborny taktyk zapewne poradziłby sobie z problemami Barcelony dotyczącymi defensywy. Bądź co bądź jednak wolałbym Hiddinka czy Paula Le Guena :wink:

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 03 paź 2005, 23:27

Niggaz pisze:Paula Le Guena
Dzieki :P

Wracajac do watku. Dobry taktyk niech szuka miejsca w innym klubie niz te z hiszpani. Cuper niby dobry taktyk a z majorka sobie zupelnie nie radzi. Moze nie ma srodkow ale do konca go to nie usprawiedliwia. Poza tym hiszpania to inne teretorium dla kopaczy jak i ich instruktorow, tutaj nie liczy sie taktyka, a to ze sa bledy w obronie to to juz jest wkalkulowane w hiszpanskich poteg. Coz byla swego czasu defensywna Valencia pod wodza Beniteza, ale widac iz byl to wyjatek od reguly. Patrzac obecnie na superdepor mozna stwierdzic ze bardzo rzadki wyjatek. Obecnie druzyna z la coruni probuje dzialac na boisku defenswynie i z deka to nie wychodzi jak powinno. Raz wygraja, raz przegraja ale to na pewno nie cieszy kibicow przyzwyczajonych do popisow technicznych. Pamietacie jeszcze Real za Capello? Mimo ze wygral La Lige kibice domagali sie jego zwolnienia z powodu na defensywna i wedlug nich slaba gre zespolu. Tak nie moze tam sie po prostu dziac. A wracajac do trenera barsy. Poki co nie ma szansa by na tej posadzie znalazl sie ktos inny, no chyba ze ryjek kompletnie da dupy na calej lini i nic mu do stycznia nie wyjdzie konkretnego. Wtedy trzeba szukac i wybrac a jest w czym.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 04 paź 2005, 18:32

Paul Le Guen???..Czy jest to ten typ człowieka,który powienin poprowadzić Barce, do wielu sukcesów???....Pytanie z cyklu "Wszystko się może zdarzyć"....Ale powiedzcie mi dlaczemu to tak świetnego trenera zwolniono z Lyonu??Nie jetem z ligą francuską "za pan brat", więc zielonego pojęcia nie mam...Zmęczenie materiału??A co do Hitzfelda, którego niejako wywołałem ...to tak prawdę mówiąc, Barcelonie nie jest potrzebny taktyk pod względem ofensywnym...bo jak przy takich czarodziejach i playmakerach cokolwiek dodać...raczej powienien być to ktoś z rozwiniętym do granic możliwości zmysłem defensywnym...w ekonomii istnieje takie zagadnienie jak "koszty utraconych możliwości"...ale Barcy to nie dotyczy bo widać tu potrzebę podreperowania defensywy (jeden Puyol sukcesów sam nie przyniesie) nie tracąc na sile ofensywy...... Cuper?? No comment....Jego era chyba jush się zakonczyla...a może tak tyko mi się wydaje....Keine Ahnung...ktoś coś mówił o hiddinku...panowie to je ono...tyko jak go ściągnąć??? bo zachęcać długo nie będzie trzeba..
Pozdrawiam......

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 04 paź 2005, 19:22

frik23 pisze:A z jakimi barsa se nie radzi

Dombroś napisał:
Naumyślne przekręcanie nazw klubów

A skad ty to mozesz wiedziec.
No raczej to nie jest przypadkowe ;] Równie dobrze my możemy pisac sreal i mówic że to przez przypadek

A wracając do tematu to nie lubie częstych zmian trenerów. Irracjonalne byłoby zwolnienie Franka tuz po tym jak został przedłuzony mu kontrakt. A z ewentualnych jego następców uwazam ze Paul Le Guen byłby najlepszym kandydatem.

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 05 paź 2005, 8:54

xaver pisze:No raczej to nie jest przypadkowe ;] Równie dobrze my możemy pisac sreal i mówic że to przez przypadek
Kurde ludzie, ja też kiedyś tak myślałem, ale teraz całkowicicie zmieniłem zdanie, niech sobie piszą barsa, a my piszmy miardy bo (s)real kiedyś sam używałem ale to jest zbyt jakby to powiedzieć ooo mam zbyt niesmaczne :lol: ! Dlatego przekręcanie nazw wrogich sobie klubów jest normalką i przyzwyczjcie się do tego :twisted: ...

A co do waszej dyskusji na temat ewentualnych zastępców Rijkaarda to jeżeli już coś to w\g mnie na tą posadę najbardziej zasługiwałby (bo trenowanie Barcy to oczywiście zaszczyt 8) ) Le Guen!
adekk pisze:Czy jest to ten typ człowieka,który powienin poprowadzić Barce, do wielu sukcesów???
Tak 8)
adekk pisze:ale powiedzcie mi dlaczemu to tak świetnego trenera zwolniono z Lyonu??
Człowieku on sam odszedł... :lol:
adekk pisze:Nie jetem z ligą francuską "za pan brat", więc zielonego pojęcia nie mam...
Nie wiesz, nie pisz :!:
adekk pisze:toś coś mówił o hiddinku...panowie to je ono...
No właśnie, trener z Holandii (a więc pasowałby Laporcie :D ), do tego doskonale radzący sobie w swoim klubie, myślę że on albo Le Guen byliby doskonali na posadzie trenera Barcy :wink: , no ale cóż, raczej prędko to nie nastąpi...

Panowie, nie wiem czy to jest do końca prawdą ale www.sport.es podaje żeHenry nie chce podpisać nowej umowy z "Kanonierami" :shock: , Arsene Wenger wypowiada się bardzo pesymistycznie na ten temat: "Z Vieria było bardzo podobnie. Walczyliśmy o to, aby podpisał nową umowę, która wiązała by go z klubem na więcej lat. Jak wiemy wszyscy wybrał on grę w Juventusie. Martwię się tym, że z Henrym może być podobnie i że odejdzie do Barcelony." A sam piłkarz na ten temat mówi: "Nie chcę rozmawiać z Arsenalem na temat przedłużenia umowy na kolejne lata. Obecnie moim zamiarem jest załapanie się do kadry reprezentacyjnej, która być może wystąpi na Mistrzostwach Świata. Jeśli mam zostać w Arsenalu to wszystko zależy od jego włodarzy, ponieważ z obecnym składem nie wywalczymy żadnych trofeów na arenie europejskiej. Mam nadzieję, że w zimowym okienku transferowym do kadry zespołu w którym gram zawita kilku dobrych zawodników." A więc czy to znaczy że Henry odejdzie? Moim zdaniem niestety nie! W\g mnie zostanie do końca na Highbury! Nie wiem dlaczego ale mam takie przeczucie :evil: . No ale jak wszyscy wiemy Laporcie bardzo zależy na Francuzie więc kto wie... ale jak juz napisałem w\g mnie Henry zostanie w Arsenalu (niestety :cry: ) no ale cóż, poczekamy zobaczymy...

Jeszcze jedna ciekawostka 8) , Ronnie najpierw zaszalał i "sprawił" sobie zajebiste kore3ki nike robione specjalnie dla niego, "El Crack" (jak podaje www.elmundodeportivo.es) poprosił firmę nike o inne specjalnie dla niego zestawienie stroju piłkarskiego, a więc możliwe że wkrótce zobaczymy Ronaldinho w innym trykocie niż jego koledzy z klubu, sam Ronnie mówi że "idzie sladami" swojego ulubionego koszykarza Jordana któremu jak pamiętamy firma nike też robiła obuwie itp. na specjalne zamówienie... Co o tym myślicice ??? W\g mnie Ronnie troche przesadza, buty owszem to rozumiem ale inny strój to już chyba lekka przesad, no ale jeszcze nic nie wiadomo...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 05 paź 2005, 16:49

k@li pisze: Nie wiesz, nie pisz :!:
Ale ja wcale nic nie napisalem o nim, co wykraczałoby poza możliwości kogoś, kto nie interesuje się szalenie ligą francuską...to było tylko zapytanie bo chyba takie można na takim forum stosować ...jeżeli nie to mnie popraw....a co do hiddinka(Orange Power) to w czasie kiedy Barcelona będzie zmieniać trenera, na serio najistotniejsze nie jest to z jakiego kraju on pochdzi...najistotniejsze jest to co sobą reprezentuje..a o zaletach i sukcesach Hiddinka można by mówić na okrągło.....
Pozdrawiam....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8652
Kontakt:

Barcelona może zostać ukarana walkowerem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 paź 2005, 8:42

przeglad sportowy pisze:Barcelona bezprawnie wystawiła Lionela Messiego w meczu z Realem Saragossa. Może za to teraz zapłacić walkowerem - pisze "Przegląd Sportowy".

18-letni wirtuoz dryblingów otrzymał hiszpański paszport zaledwie po kilku miesiącach od złożenia wniosku, podczas gdy normalnie taka procedura trwa kilka lat!

Sparaw Messiego odbija się w cały kraju szerokim echem. Obywatelstwo hiszpańskie przyznano mu ostatecznie 26 września, tego samego dnia Barcelona zgłosiła go rozgrywek, wcześniej był zawodnikiem Barcelony B. Kilka dni później Messi zagrał z Realem Saragossa.

"Sęk w tym, że nie mógł tego zrobić. Przecież termin rejestrowania piłkarzy minął 31 sierpnia. Tak więc Katalończycy spóźnili się o 26 dni!" - twierdzi prawnik Deportivo La Coruna, German Rodriguez.

Juz teraz mówi się o tym, że szefowie pozostałych hiszpańskich klubów, nie zgodzą się na to, by Messi zagrał w tym roku. Okienko transferowe otwiera się bowiem 1 stycznia.

Nie jest wykluczone, że działacze Realu Saragossa będą domagać się walkowera w związku z tym, że "Barca" wystawiła nieuprawnionego zawodnika.

hehehe, ja bym wlepil walkower :!: tak jak twierdzi prawnik Deportivo, spoznili sie :) choc pewnie teraz prawnicy Barcelony znajda jakies kruczki :lol: jednak oby nie :)
nie zycze im zle, ale najlepiej jakby ich zdegradowali :lol: :lol: (joke)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 06 paź 2005, 9:06

No rzeczywiście nie wygląda to za ciekawie, ale musza być w tym jakieś kruczki ponieważ nie wierze że Barca wiedząc że łamie prawo wystawiłaby Messiego, napewno są jakieś niedociągnięcia o których przegląd sportowy nie wiedział, lub nie chciał napisać, żeby była sensacja, ooo że Barca zapłaci wysoką kare czy coś, napewno niedługo ukarze się odpowiedź Barcelony w tej sprawie więc zobaczymy jak będzie... ale jedno już jest wiadome - Messi nie będzie grałw lidze :cry: ! Teraz niech Dos Santos kołuje sobie obywatelstwo jak najszybciej żeby sytuacja się nie powtórzyła... :wink: .
cloner pisze:(joke)
I hope... :lol:
Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”