FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1591

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2012, 1:09

serie a polecam:)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2012, 9:08

Ten jeden karny to mógł Leo wykorzystać kiedy była ku temu lepsza okazja. Teraz to tylko trochę poprawia humor. Sędziowie także po zamknięciu tematu próbują cokolwiek dodać od siebie. Teraz już zdecydowanie jest to niepotrzebne. Były sytuacje klarowne, a teraz gwiżdzą byle gówno. Chyba Messiemu chcieli pomóc dobić do 50.

50 ładnie to wygląda, a zostało jedno spotkanie i być może także Leo coś dołoży z Betisem. Te rekordy to jest coś niesamowitego i jeśli poprzednie cieżko było typować do pobicia to te tym bardziej. Wyczyn Gerda Mullera czekał chyba 30 lat na poprawienie, Ronaldo tylko sezon- ale teraz to są naprawdę granice, które szybko nikt nie osiągnie. Nie wiem czy jest coś jeszcze do poprawienia, bo pojawiały się rekordy jakiegoś Rumuna, teraz widzę Argentyńczyka i to także zostało już poprawione.
Motywacji Ronaldo i Messiemu nie powinno zabraknąć w kolejnych rozgrywkach, ale śmiem wątpić, żeby swoje wyczyny strzeleckie dośrubowali ponownie blisko 50.
Co do wolnych Messiego- specjalnie nigdy do nich nie miałem zastrzeżeń, potrafi je wykonywać, ale czy to robi lepiej czy gorzej od innych mało mnie to obchodzi. Ważne, że je potrafi wykonać i w miarę często padają z nich gole. Podobnie zresztą jak Xavi.

Mecz miał podziękować Guardioli przed własną publicznością i tak to wyglądało. Wszyscy stanęli na wysokości zadania i ogromne brawa za całą oprawę przed i po. Widać jak ważny wkład w budowę obecnej drużyny miał Pep i jak bardzo zjednoczył obecną kadrę i jaką wprowadził atmosferę. Pozostaję mu podziękować i liczyć, że ten sezon zakończy drużyna zwycięstwem w Sevilli a później wygra CdR z Athleticiem.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 06 maja 2012, 9:39

Pep co chwila powtarza "Do zobaczenia" i temu podobne sformułowania, które pozwalają wierzyć, że on naprawdę wróci na swoje miejsce i to we wcale niedalekiej przyszłości. Może to tylko krótki urlop? :)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 06 maja 2012, 9:43

Ebi pisze:
RealFan pisze:Ten rekord jest kompletnie kosmiczny, ale rekordy drużynowe także. W poprzednich sezonach te 102 gole Realu to były świetne wyniki. Barcelona nie dobiła do setki. 107 Realu Toshacka wydawało się osiągalne, lecz niezwykle trudne do pobicia. A teraz? Real 117, Barcelona 112 i jedna kolejka do końca. Jak jeszcze Real wygra z Mallorcą będzie miał 100 punktów. To szczyt już został osiągnięty, czy za rok jeszcze więcej? :lol: Trzecia w lidze pod względem bramek Valencia jak dobrze pójdzie będzie miała tych goli mniej niż połowę goli Realu. :lol:
Rekordy doprawdy imponujące i robiące wrażenie, ale mnie osobiście z roku na rok LL coraz mniej emocjonuje. To naprawdę liga dwóch drużyn. PRzykra sprawa, tym bardziej, że jeszcze w latach 2000-2006 było naprawdę pasjonująco. Jeszcze trochę i przerzucę się na ligę francuską, której w ogóle nie oglądam, ale będę szukać zastępstwa dla pogromów na rzecz ligi, w której każdy może wygrać z każdym (patrz: Francja)
Gadasz... w Anglii są analogiczne sytuacje, gdzie o tytuł walczy Manchester City z Unitet, to samo w Niemczech, gdzie w walce liczył się tylko Dortmund i Bayern, w Hiszpanii Barcelona i Real Madryt, w serie A również przewaga Milanu i Juventusu nad innymi ekipami jest miażdżąca - czepianie się, że w Hiszpanii dwa kluby dominują jest na wyrost, zwłaszcza, że poziom sportowy drużyn jest wysoki, co potwierdzają Europejskie Puchary, gdzie dwie ekipy dotarły do półfinału LM a 3 ekipy do półfinały Ligi Europy z tego dwie zagrają w finale tych rozgrywek, Real i Barcelona gdziekolwiek by grały, to zapewne by osiągały podobne wyniki, po prostu obie ekipy są mocarne i pechem jest dla drużyn Hiszpańskich, że te dwa tuzy są ich przeciwnikami. Ale jak wspomniałem, w tym sezonie w większości silniejszych lig toczyła się/toczy walka o mistrzostwo między tylko dwiema drużynami.
Jak taki chętny jesteś do większej rywalizacji w lidze, to może bardziej skupić się na Polskiej ? chyba u nas jeszcze 4 czy 5 ekip walczy o tytuł mistrzowski.

Awatar użytkownika
YoOoOgI89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 123

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 06 maja 2012, 11:08

A dla tych którzy oglądali mecz jak się spisał Montoya?
Z góry dzięki za odpowiedź :D

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 maja 2012, 11:12

bez wiekszych bledow w defensywie, ladnie podlaczal sie oskrzydlac ataki, ale wrzutki mial troche niedokladne. wczoraj gwiazda (oprocz messiego) byl drugi nasz boczny obronca - adriano. montoya z rayo zagral lepiej niz wczoraj, ale zdecydowanie beda z niego ludzie. tylko boje sie, ze w przyszlym sezonie bedzie mial duzo szans na gre, bo alves odejdzie :?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 06 maja 2012, 11:26

Przecież Alves nigdzie się nie wybiera o czym sam zapewnił niedawno.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 06 maja 2012, 11:33

ze on odchodzic nie chce, to wiem. ale on sam dodaje w ostatnich wywiadach, ze wszystko zalezy od woli klubu.podobno jakies kwestie (mysle, ze glownie pozapilkarskie) sprawiaja, ze jego przyszlosc w barcelonie stoi pod znakiem zapytania. pojawia sie sporo plotek o jego transferze, cruyff tez ostatnio dziwnie sie wypowiedzial na temat alvesa: "Chodzi o sposób bycia. Szatnia składa się z czterdziestu czy pięćdziesięciu osób i jest mnóstwo czynników, które mają znaczenie: zachowanie, wspólne spędzanie czasu, postawa wobec innych... i to trener, a nie sam piłkarz, pełni najważniejszą rolę poprzez to, jak tym wszystkim zarządza. Czasami zdarza się, że świetny zawodnik po prostu nie pasuje. Decydowanie o tym to najtrudniejsza część pracy w klubie.", takze obawiam sie, ze moze cos byc na rzeczy. oby nie, bo to najlepszy gracz na swojej pozycji i perfekcyjnie pasuje do do stylu gry barcy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2012, 12:59

Nie chce mi się wierzyć, że Barcelona sprzeda Alvesa. Piszę się o pieniądzach jakie może Barcelona otrzymać za Daniego- ale czy kiedykolwiek Barcelonie zależało na sprzedaży piłkarzy ze względu na możliwość zarobienia? Tak samo teraz tak wątpię żeby było. Być może rozchodzi się o sprawy pozapiłkarskie, ale także i o nich było cicho.
Alves ma profil idealnie pasujący do dzisiejszej Barcy, ciężko by go było zastąpić, a tak naprawdę nie widzę zawodnika, który mógłby go zastąpić. Drużynę trzeba wzmocnić, a nie osłabiać, a odejście Alvesa byłoby ogromną stratą.
Problemem jest wzmocnienie lewej defensywy. Kandydatur za dużo nie ma i trzeba znaleźć kogoś kto będzie potrafił zastąpić Abidala. Alba może wyskoczyć na Euro do podstawowej 11 Hiszpanii i jeśli Barca jest nim tak mocno zainteresowana to transfer powinien zostać dopięty przed startem mistrzostw. Gdzieś tam pojawiają się informację o ewentualnym odejściu z City- Kolarova. Nie wiem na ile to jest prawda, ale jeśli jest do wzięcia- to jest to świetna alternatywa, być może najlepsza jaka może być dostępna.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 06 maja 2012, 13:11

kolarov jest z serie a łączony, wątpie, żeby barcelona sie nim interesowała

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2012, 13:44

Wiem, że jest łączony z SerieA, ale jeśli taki zawodnik jest dostępny na rynku, to myślę, że Barcelona powinna się nim zainteresować, a z przekonaniem go raczej problemów by nie było żadnych.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 06 maja 2012, 15:53

A jak wygląda sytuacja Jordiego Alby? Bo z tego co słyszałem jakiś czas temu to już był o krok od podpisania kontraktu, a teraz jakoś nic o tym nie słychać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 maja 2012, 17:08

Różne wersje były podawane przez prasę. Były, że jest porozumienie z piłkarzem, że jest porozumienie z klubem tylko zostanie podane dopiero po sezonie. Jak jest naprawdę okaże się pewnie niedługo, bo jeśli tak jak pisałem Barca chce Albe to lepiej by było gdyby zapewniła sobie ten transfer przed startem Euro.

komuch
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: komuch » 08 maja 2012, 23:00

Drenthe: Messi wielokrotnie nazywał mnie "czarnuchem"

- Grałem przeciwko Messiemu wielokrotnie i zawsze miałem z nim jakiś problem - zwierzył się holenderskiemu magazynowi Helden były piłkarz Realu Madryt, Royston Drenthe. - Wiesz co denerwowało mnie najbardziej? Ten ton, w którym zwracał się do mnie słowami "czarnuch, czarnuch". Podczas meczu Hérculesa Alicante z Barceloną miałem z nim kilka zgrzytów. Przed rozpoczęciem spotkania podał mi rękę, ale w trakcie meczu kilka razy powiedział do mnie "cześć czarnuchu" - wyznał 25-letni zawodnik Evertonu.

Wstyd po raz kolejny. Ten wasz grajek nie ma za grosz szacunku do innych osób. Raz pluje raz wyzywa od "czarnuchów". Prawdziwy wzór dla dzieci i młodych adeptów futbolu :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”