Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1591

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6197
Kibicuję: 4rsenal

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 paź 2017, 10:55

Napisałeś o 6:3 jakby to był wynik pokroju 8:2 z United czy 6:0 z Chelsea. Niestety nie był. Tamte 2 spotkania to były pogromy, gdzie rywale okazali się być 10 klas lepsi, przeżuli nas i wypluli. Natomiast w 6:3 z City mieliśmy świetny mecz z 2 nieuznanymi prawidłowymi golami dla Arsenalu i jeszcze kilkoma nieprawidłowościami, gdzie pojedyncza decyzja sędziego mogła całkowicie zmienić przebieg meczu. Nie mówię że arbiter ustalił wynik spotkania, ani że wygraliście dzięki niemu. Chodzi mi tylko o to że gdyby kibic United napisał 'mile widziana powtórka z 8:2' albo Chelsea że 'mile widziana powtórka z 6:0' to byłoby to faktycznie mocnymi i budzącym respekt przytykiem, bo każdy pamięta jak te mecze wyglądały. Jednak kiedy kibic City pisze 'mile widziana powtórka z 6:3' to w pamiętających to spotkanie fanach Arsenalu budzi to tylko litościwe prychnięcie stłumionym półśmiechem. Nie ten rozmiar kapelusza misiu ;)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 29 paź 2017, 12:27

ryba_82 pisze: Co jest?Majstra już City przyznaliście?
W życiu. Nie spodziewam się jednak w najbliższym czasie jakiegoś kryzysu ekipy Guardioli, mają 5 pkt przewagi, na ten moment niewiele ale w każdej chwili może ta przewaga urosnąć i może być dużo trudniej ich ścigać.

Co do szans na mistrzostwo to jeszcze daleka droga. Mając w pamięci jak w sezonie 2013/2014r wszyscy się jarali bardzo fajnie grającym Liverpoolem, który pewnie szedł po mistrza a finalnie po tytuł sięgnęło tylko poprawne i rzetelne City, które patrzyło na wszystko z tylnego siedzenia i do 35. kolejki zajmowało jeszcze 3. miejsce, jestem bardzo daleki od wyciągania jakichś poważniejszych wniosków po 10.kolejkach.

Mimo wszystko, w tym sezonie Obywatele są na pole position. Widać, że Guardiola ma co chciał, drużyna gra płynnie i w jego stylu. Dobrze się na to patrzy, jakieś kryzysy mogą przyjść i silniejsi rywale w Europie zweryfikują jak potężna jest ta ekipa. Trudno jednak przewidywać, że Obywatele będą w tym sezonie równie chimeryczni co rok temu. Nie wiem czy sięgną po mistrzostwo ale nie wyobrażam sobie żeby bili się o 4 miejsce do ostatniej kolejki. Są w tej chwili faworytami do misia, czy go zdobędą trudno powiedzieć ale nie wierzę, że spadną niżej 3 miejsca.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 29 paź 2017, 14:16

sickstick odpowiedź masz w temacie City.

Morrow trudno nie być na pole position jak się ma pięć punktów przewagi w tabeli :wink: Poza tym Twoje stwierdzenie iż w mistrzowskim sezonie 2013/14 City było tylko poprawne i rzetelne wydaje mi się krzywdzące.Jeśli mnie pamięć nie myli mieliśmy świetne okresy w tamtym sezonie,rozgrywaliśmy wielkie mecze i strzelaliśmy sporo bramek.Chyba nawet byliśmy blisko jakiegoś rekordu.Także słowa rzetelne i poprawne jakoś mi tu nie pasują.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 paź 2017, 8:40

ryba_82 pisze:
Co jest?Majstra już City przyznaliście?

Za tydzień na Etihad przyjeżdża Arsenal więc nie ma mowy o lightowym meczu patrząc przez pryzmat środowego wyjazdu do Neapolu.Choć powtórka sławetnego 6:3 mile widziana :)
Macie lepszą kadrę. Mistrza nie sposób przyznać nikomu, ale macie większy wybór z przodu i nawet przy 3-4 kontuzjach, możecie grac na wysokim poziomie. U nas pierwszymi rezerwowymi są Lingard i Fellaini, czy coraz bardziej bezproduktywny Mata, a obecnie kontuzjowani rezerwowi - Ibra i Carras - mają po 36 lat.

Pytania są dwa: czy Pep zrozumiał jak wyczerpująca jest Premier League, czyli czy wystarczy sił i co jest dla niego ważniejsze, LM czy PL.

Ja z obecnych wyników jestem zadowolony. Gramy bez rozgrywającego, oddychając rękawami w pomocy z racji zajeżdżania Maticia, do tego bez realnej możliwości rotacji na prawym skrzydle. Mecz z Huddersfield boli. Ale w takim składzie wygraliśmy w Lizbonie, zremisowaliśmy na Anfield i pokonaliśmy Totki grając ostatnio ciągle co 3 dni. Jest dobrze, może być lepiej. I mam nadzieję, że Jose kopnie w dupę Woodwarda i kupimy dwóch zawodników w zimę, czyli rezerwowego rozgrywającego i szybkiego RW.

Nie wiem na ile na RW mógłby grać Perreira, który z tego co się orientuję jest klasyczną 10, a ta pozycja u nas nie istnieje, a nawet jakby istniała, to grałby tam Pogba. Ale mam wrażenie, że na przyszłość szykowany tam jest Greizmann.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2017, 9:03

Griezmann miałby być prawym skrzydłowym?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 30 paź 2017, 9:11

Pewnie. U nas wciąż panuje zasada - kupny gwiazdę a potem jakoś upchnijmy ja do 11stki :D

Perreira moze grać z powodzeniem na 10 oraz 8.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 30 paź 2017, 10:28

Kluchman pisze: Griezmann miałby być prawym skrzydłowym?
Teoretycznie - tak. Pewnie dlatego próbujemy taktyki z fałszywym RW schodzącym za Lukaku.
red85 pisze: Pewnie. U nas wciąż panuje zasada - kupny gwiazdę a potem jakoś upchnijmy ja do 11stki :D
Dokładnie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 paź 2017, 15:16

Dokładne 80 lat temu zapoczątkowaliśmy piękna tradycję. Od tamtego momentu w każdym oficjalnym meczu mieliśmy przynajmniej jeden "produkt" akademii. To 3883 meczów! Niesamowite.

Fajnie, że i oficjalna strona podchwyciła temat i zrobiła wywiad z niesamowitym mrmujack'iem, o którym przynajmniej kilkukrotnie tutaj wspominałem.

Z okazji tej niesamowitej rocznicy polecam text Scotta -> http://therepublikofmancunia.com/manche ... ing-youth/
[...]As happy as United fans can feel over all the trophies we’ve won over the past few decades, the pride in seeing our youth succeed ranks highly among the best things of supporting this club.[...]

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 31 paź 2017, 15:20

Przecież to sięga czasów przedwojennych :shock: Poważnie? W każdym jednym oficjalnym meczu?

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 31 paź 2017, 16:17

ale w kadrze tj na ławce też się liczy ;)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 paź 2017, 20:03

Obrazek

Ja chyba śnię.

Jose Mourinho, który nigdy to przenigdy nie stawia na młodych. A jak już stawia to tylko na tych co kupił za dużą kasę vide np. Santon w Interze, Morata w Realu etc. puszcza w meczu Ligi Mistrzów gdy nie ma pewnego awansu od pierwszej minuty 20 latniego wychowanka :shock:

Pewnie to jakaś prowokacja. Diabeł ubrał się w ornat i ogonem na mszę dzwoni.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 paź 2017, 23:05

Zadanie wykonane. Trudno być zachwycony po takim występie, ale dzisiaj chodziło o wynik i zaklepanie awansu. Wszystko się udało.

Jak widać da się upchnąć do jedenastki młodzika, wcale nie nawet jakiegoś megautalentowanego, i zespół na tym nie traci. Wprost przeciwnie - młodzik daje jakiś powiew świeżości. Szkoda, że znowu Lindelof jest upychany kosztem Tuanzebe, ale póki co wypada się cieszyć, że przynajmniej 1 grajek dostał szansę. Lepsze to niż nic i byle więcej takich szans ;)

Awatar użytkownika
BeBaD
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 377

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 31 paź 2017, 23:18

W życiu bym nie odgadnął że to właśnie McTominay będzie tym młodym na którego nie będzie się wahał postawić Mou.

Brawa dla kibiców Benfiki za śpiewy do końca mimo tego że mają 0pkt i dostawali 2:0 w plecy. Nasi to natomiast jakieś błazny, najgłośniejsi podczas wygwizdywania zmiany :angry2:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lis 2017, 0:59

"Scott? Even more fantastic with a manager who never gives a chance to a young guy! In Chelsea, the youngest player ever to play in the Champions League, I think, in Dominic Solanke. Again, with a manager who never gives a chance to young guys. I’m very happy for Scott, [he has] great stability and great personality.”

Oj Jose. Bez trollowania, ja tu jestem od tego :whistle:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lis 2017, 10:25

red85 pisze: Zadanie wykonane. Trudno być zachwycony po takim występie, ale dzisiaj chodziło o wynik i zaklepanie awansu. Wszystko się udało.

Jak widać da się upchnąć do jedenastki młodzika, wcale nie nawet jakiegoś megautalentowanego, i zespół na tym nie traci. Wprost przeciwnie - młodzik daje jakiś powiew świeżości. Szkoda, że znowu Lindelof jest upychany kosztem Tuanzebe, ale póki co wypada się cieszyć, że przynajmniej 1 grajek dostał szansę. Lepsze to niż nic i byle więcej takich szans ;)
Lindelof był pchany do składu, bo Jose liczył, że na dłuższą metę będzie partnerem Bailly'ego. Smalling nie gra na odpowiednim poziomie od dłuższego czasu, a Jones wypada za często.

Swoją drogą to McTominay przekonuje mnie bardziej od Tuanzebe.
BeBaD pisze: W życiu bym nie odgadnął że to właśnie McTominay będzie tym młodym na którego nie będzie się wahał postawić Mou.

Brawa dla kibiców Benfiki za śpiewy do końca mimo tego że mają 0pkt i dostawali 2:0 w plecy. Nasi to natomiast jakieś błazny, najgłośniejsi podczas wygwizdywania zmiany :angry2:
Dobrze zauważyłem, że to Matę wygwizdywali? Podobno z Totkami gwizdali na Lukaku - prawda to? Powtarzam po komentatorze, bo nie mogłem oglądać meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”