Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 1600

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2017, 17:43

Diamen23 pisze: nie kojarzę dokładnie jak wyglądała sytuacja z nim przy strzale Laxalta,

pewnie oglądałeś relację tekstową :lol2:
Salas11 pisze: Śmiesz mi jeszcze coś wypominać po dwóch miesiącach własnej błazenady?
człowieku przejrzyj swoje wypociny, i dyrdymały które wypisywałeś w ostatnim czasie, gwarantuję ci że będziesz miał niezły ubaw.

Za nami 6 kolejek, mamy 5 wygranych i jeden remis jak ktoś ma z tym problem niech się idzie leczyć.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2017, 17:50

Za nami 6 kolejek, mamy 5 wygranych i jeden remis jak ktoś ma z tym problem niech się idzie leczyć.
Nie od dziś wiem, że jesteś człowiekiem mało "refleksyjnym". Jest to możliwie najdelikatniejsze określenie, ale naprawdę po ostatnich 3 a właściwie to 4 meczach nic ciebie w tym Interze nie niepokoi ? Wszystko cytuje jest zgodne z planem, no problemo ? Nie dostrzegasz jakiejkolwiek analogii pomiędzy tym co widzimy obecnie a np. tym, co prezentowaliśmy za Mazzara lub Pioliego ?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 wrz 2017, 17:54

Diamen23 pisze: nie kojarzę dokładnie jak wyglądała sytuacja z nim przy strzale Laxalta
Omeonga mocno mu się urwał i wpadł w pole karne dogrywając do Laxalta. Taki Nagatomo style, który komuś "pewnemu w obronie" zdarzać się nie powinien. Gdyby z tego padła bramka jestem pewien że wszyscy by widzieli od czego zaczęła się akcja. No ale nic, nie czepiam się Brazylijczyka bo jeszcze sporo pracy przed nim i w klubie jest od miesiąca. Tu chodziło o ocenę postawy na boisku.
coco pisze: Za nami 6 kolejek, mamy 5 wygranych i jeden remis jak ktoś ma z tym problem niech się idzie leczyć.
I styl w jakim zdobyliśmy ostatnie 7 punktów oczywiście przemilczysz. Ewidentne problemy w grze w ataku pozycyjnym i schematyczna gra polegająca głównie na zagraniach na skrzydła i wrzutkach nie stanowią dla Ciebie problemu? Nie zmuszają do refleksji? Bo wiesz że z taką grą zapewniam Cię że porażki przyjdą. Wtedy zaczniesz dopiero myśleć co jest tak. Ale z drugiej strony trochę Ci zazdroszczę, łatwiej żyć z klapkami na oczach. Najlepiej napisać plan wykonany i nara.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2017, 18:04

Człowieku cała obrona i pomoc jest nowa a ty mi będziesz pierdolił o stylu ? serio ? 3 czy 4 miesiące pracy NOWEGO trenera Spallettiego, bez typowego rozgrywającego. Problem jest w ataku i pisałem o tym, ale to trzeba czytać posty do których chcesz się odnieść, a nie wyrywać z kontekstu fragment którym chce się kogoś obsmarować, na twoje nieszczęście nieudanie. Candreva jest cały czas problemem, bo jest podobny do Perisicia w wielu względach, ale rozumiem też Spallettiego, który idzie bardziej sprawdzona, bezpieczną opcją a taką na ten moment jest niestety Candreva. Idę o zakład że o wiele lepiej wyglądała by gra w ataku gdyby skrzydła opierały się na Perisiciu i Karamoahu, bo obaj dadzą różne warianty, a nie tylko wrzutki i brak kiwnięcia rywala, jak Candreva. Edera niestety nie wystawimy na prawym skrzydle.

Vampeta
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 34

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vampeta » 24 wrz 2017, 18:18

Po dzisiejszym meczu jestem ciagle zdania, ze Mario musi grać, nawet gdy strzela z mocą i precyzją juniora. To taki Perisic pomocy, w każdej chwili moze rzucić decydującą asystę, czy to z gry czy ze stojącej piłki. Za to chetnie widziałbym Brozo ustawionego bardziej w głębi boiska.
Mamy 16/18 punktów, lepszy start niż ten za Manciniego, gdzie w tym samym momencie sezonu wylapalismy czwórkę od Violi. W dodatku mamy za sobą juz spotkania z Romą i FIorentiną, wiec nie można powiedzieć ze klepalismy samych leszczy jak wtedy. Będzie dobrze :!: ja wierzę Spalowi bezgranicznie, poukładał obronę kwestia czasu gdy poukłada pomoc i atak. A zimą prawoskrzydłowy to mus.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 wrz 2017, 18:38

coco pisze: Człowieku cała obrona i pomoc jest nowa a ty mi będziesz pierdolił o stylu ? serio ? 3 czy 4 miesiące pracy NOWEGO trenera Spallettiego, bez typowego rozgrywającego.
Mam na uwadze obecność nowych twarzy w zespole, ale nie jest i nie będzie to usprawiedliwieniem gry na stojąco i braku różnorodności rozegrania. 90% akcji to zagrania na skrzydła, a dla przykładu sytuacja po której strzał Brozovicia trafił w słupek poszła środkiem. Można? Pewnie, tylko trzeba ruszyć głową. I jaka cała obrona nowa? Jedynie Skriniar wszedł z marszu do pierwszego składu, Dalbert dopiero się przebija a reszta to stara kadra. Wiesz czemu wygraliśmy z Fiorentiną i Romą? Bo to ekipy grające ofensywnie a my mogliśmy ich kontrować i w tym elemencie jesteśmy mocni, być może nawet najmocniejsi w lidze. Problemem jest ATAK POZYCYJNY i dlatego męczymy się z ekipami, które grają z myślą głównie o zabezpieczeniu własnej bramki a my kopiemy się po czole.

O Karamoahu nie ma sensu się wypowiadać po 20 rozegranych minutach w Serie A. Dopiero pokaże co z niego za ziółko.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2017, 19:32

Sam sobie odpowiedziałeś poniekąd, gramy skrzydłami bo nie mamy kogoś kto w środku zrobiłby różnice. Spalletti cały czas kombinuje z Mario, Brozoviciem czy Valero, póki co bezskutecznie bo żaden nie sprawdza się w tej roli. Ciężko grać atak pozycyjny bez rozgrywającego. Mamy to szczęście że Spalletti widzi co się dzieje tu fragment tego co powiedział po meczu Mamy najwięcej dośrodkowań w całej lidze, ale są one złe i nieskuteczne. Rozgrywaliśmy dziś piłkę za wolno, rywale zmusili nas do gry dośrodkowaniami. Genoa jest dobrą drużyną. Musimy wypracować wrażenie, że drużyna jest w stanie zagrozić dosłownie każdemu. Musimy ponadto odbudować mentalność i ducha. W naszej grze było zbyt mało jakości, zaś zbyt dużo statyczności. wypada się cieszyć, że trener wie co jest nie tak, a że nie ma materiału by temu zapobiec to inna para kaloszy. Trzeba poczekać na to co się stanie w październiku w Chinach, jeśli nas odblokują to jest szansa, że w styczniu sprowadzimy upragnionego rozgrywającego.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 wrz 2017, 19:37

Aż się boję, już słyszałem o Ozilu :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2017, 19:38

Salas11 pisze: Aż się boję, już słyszałem o Ozilu :roll:
w sumie Diamen23 pisał że lepiej wystawić 2 DM i jednego napastnika, to Ozil będzie właśnie tym napastnikiem niezaangażowanym w odbiór piłki :P za to jakie asysty mógłby posyłać :whistle:

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 24 wrz 2017, 19:42

Salas11 pisze:
coco pisze: Dalbert bardzo mi się dzisiaj podobał, pewny w obronie
Znowu inny mecz oglądałeś? Czyją stroną poszła akcja po której Laxalt prawie strzelił bramkę?
.
Ogółem co do Dalberta to trochę z nim jeździli, i to kilkukrotnie, ale w drugiej połowie jak dał tą dobrą wrzutkę do Candrevy to mniej więcej od tego momentu się ogarnął i zaczął wygrywać wszystkie pojedynki czy to głowa, czy to biegowe czy też fajnie podłączał się do ofensywy. Generalnie solidny występ.
MarcinW pisze:
Nie od dziś wiem, że jesteś człowiekiem mało "refleksyjnym". Jest to możliwie najdelikatniejsze określenie, ale naprawdę po ostatnich 3 a właściwie to 4 meczach nic ciebie w tym Interze nie niepokoi ? Wszystko cytuje jest zgodne z planem, no problemo ? Nie dostrzegasz jakiejkolwiek analogii pomiędzy tym co widzimy obecnie a np. tym, co prezentowaliśmy za Mazzara lub Pioliego ?
Myślę, że mamy mniejsze powody do niepokoju niż za Manciniego kiedy też mieliśmy serię zwycięstw. Ten Inter wygląda na taki trochę uśpiony, lub jak to powiedział Ferrero leniwy, ale generalnie jakoś nie wyobrażam sobie żeby teraz mogła przyjechać taka Fiorentina i nas pogonić czterema bramkami.

W słabym stylu, ale skończyliśmy ciężki tydzień wynikiem 7/9 punktów, nie ma co za bardzo narzekać.

PS Karamoh dzik. Dużo radości nam da
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2017, 19:52 przez orzeu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 wrz 2017, 19:48

styczniu sprowadzimy upragnionego rozgrywającego.
W styczniu to sobie mozna co najwyzej rezerwowego kupic.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 24 wrz 2017, 19:49

Widziałem w tym sezonie dwa mecze Arsenalu (w sierpniu) W obu Ozil wyglądał jakby kilka lat nie grał w piłkę. Jeśli faktycznie będziemy szukać rozgrywającego, warto wybadać sytuację Draxlera. Zagra i na środku i na obu bokach, Mundial za pasem więc będzie się starał. Wypożyczyć do końca sezonu i jeśli da radę, wykupić.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 24 wrz 2017, 19:53

Salas11 pisze: Widziałem w tym sezonie dwa mecze Arsenalu (w sierpniu) W obu Ozil wyglądał jakby kilka lat nie grał w piłkę. Jeśli faktycznie będziemy szukać rozgrywającego, warto wybadać sytuację Draxlera. Zagra i na środku i na obu bokach, Mundial za pasem więc będzie się starał. Wypożyczyć do końca sezonu i jeśli da radę, wykupić.
tego Texeirę czy jak mu tam niby chcemy wypożyczyć.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 wrz 2017, 19:53

Jak Cavaniego wypchnie Neymar to Draxlera nie puszcza, bo Mbappe pojdzie na szpice.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 24 wrz 2017, 20:05

Wszystko zależy od tego co się wydarzy w październiku w Chinach. Pisałem przedwczoraj post o tym, że Suning podpisało potężną umowę strategiczną z Evergrande, niestety jakiemuś mośkowi przeszkadzał post i go usunął. Niemniej jednak chodziło o to, że Thohir chce sprzedać udziały i umowa jaką zawarły te potężne firmy miała sprawić, że prezes Evergrande wykupi jego udziały, dzięki czemu Inter zyska silne źródło finansowania. Miałoby to spowodować, że nawet gdyby rząd nie zniósł sankcji, to Inter miałby możliwość wyłożenia większej ilości gotówki.

Chyba, że to doniesienia to zwykła kaczka dziennikarska, wtedy będzie bida. W obecnych czasach za 20 baniek nie kupisz gracza z topu, a zapewne większych kwot na jednego zawodnika Inter nie będzie mógł wydawać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”