Gdzie będzie grał Jerzy Dudek? - Strona 17

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 maja 2007, 1:48

Dudek w PSG stanowczo nie :!: Tam jest Landreau który jest 1000 razy lepszy od gwiazdy finału Ligi Mistrzów z Milanem - wszyscy to przypominają mówiąc o Dudku więc nie mogłem tego pominąć bo ten fakt jest jak codzienne mycie zębów :P Na głównej wszyło że jestem do niego dziwnie uprzedzony więc mi wybaczcie :pray: Ale wracając do tematu to dziś Dudek w sportowej niedzieli mówił że ofert z każdą chwilą jest coraz więcej (aż strach się bać) a najbliżej w tej chwili jest ligi hiszpańskiej :> Też myślałem że Dudek wyląduje w jakimś słabiaku Bundesligi czy innym Feyenoordzie ale jakby podpisał kontrakt ze średniakiem z Hiszpanii to nawet dla mnie byłoby fajnie. Tylko mam nadzieję że Juri wybierze drużynę w której będzie bezsprzecznie numerem 1 a nie znowu rezerwowym, nawet po walce którą wg niego samego wygra bez problemu a wyląduje na ławie :roll:

Dla mnie Dudek jest przeciętnym bramkarzem który może zawalić nawet najłatwiejszą sytuację i nie widzę go w żadnym wielkim klubie więc tym bardziej dziwi mnie jedna z jego wypowiedzi że sam był zszokowany tak dobrą drużyną o niego rzekomo się starającą :warrior: A grając w La Liga pewnie Dudek i tak nie podoła oczekiwaniom...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 23 maja 2007, 15:09

SuperExpress pisze:Benfica Lizbona chce pozyskać Jerzego Dudka - pisze środowy "Super Express". Portugalski klub zajął w swojej lidze trzecie miejsce i zagra w decydującej rundzie eliminacji do Ligi Mistrzów

- Zaraz po finale Ligi Mistrzów zaczniemy rozmowy na temat transferu Jurka Dudka - mówi Jan de Zeeuw, menedżer polskiego bramkarza. Dudek, od roku siedzący na ławce rezerwowych Liverpoolu, odbiera sporo telefonów dotyczących transferu. Większość z nich to bardzo luźne zapytania, ale są i bardziej konkretne. "SE" twierdzi, że taką właśnie - bardziej konkretną - ofertę złożyła Benfica.

Lizboński klub zajął w lidze trzecie miejsce (za Porto i Sportingiem) i zagra w eliminacjach Ligi Mistrzów. "Benfica ma trzech równorzędnych bramkarzy, ale żaden z nich nie przekonuje i stąd pomysł, aby sprowadzić na Estadio da Luz Polaka" - pisze "SE". W tej chwili w kadrze Benfiki są Brazylijczyk Marcelo Moretto (29 lat) oraz Portugalczycy - Jose Moreira (25 lat) oraz Quim (31 lat). Atutem Dudka miałoby być to, że nie trzeba za niego płacić, bo z Liverpoolu Polak odejdzie za darmo. Trenerem Benfiki jest Fernando Santos, który w 2006 r. zastąpił Ronalda Koemana. Klub 31 razy sięgał po mistrzostwo kraju, a największe sukcesy na arenie międzynarodowej to dwa Puchary Europy (1961 po zwycięstwie w finale z Barceloną, 1962 z Realem Madryt).

Benfica - to póki co, kolejna spekulacja prasowa. Wcześniej w kontekście Dudka wymieniano już Feyenoord, AEK Ateny, Panathinaikos, CSKA Moskwa i bliżej nieokreślone kluby niemieckie. Dudek tradycyjnie już niczego nie komentuje, a jego menedżer Jan de Zeeuw konkretnie powiedział niedawno tylko jedno zdanie: - Jerzy na pewno nie zostanie w Anglii.
Kolejne spekulacje, jednak jak na moje Benfica to byłby bardzo dobry wybór :think:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 maja 2007, 16:58

limansky pisze: Kolejne spekulacje, jednak jak na moje Benfica to byłby bardzo dobry wybór Think

Owszem tym bardziej, że jest bardzo duża szansa na występy w Lidze Mistrzów. Rywalizację o miejsce w bramce z obecnym bramkarzami powinien wygrać choć nigdy nie wiadomo.
Im bliżej początku letniego mercato tym więcej będzie pojawiało się w prasie doniesień odnośnie nowych klubów zainteresowanych Dudkiem więc wszystkie rewelacje trzeba traktować z dystansem. Choć oferta Befiki wydaje się na razie najlepsza.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 maja 2007, 17:05

Benfica cos mi sie zdaje lakomi sie na Dudka glownie z powodu tego ze jest on do wziecia za darmo... Jaki jest sens majac w kadrze 3 rownorzednych bramkarzy i podpisywac kontrakt z zawodnikiem, ktory ostatni sezon w ktorym gral regularnie mial 2 lata temu? I Jurek pewnie malej kaski za gre nie bedzie chcial. Mam takie wrazenie ze Benfica tym swoim zainteresowaniem chce sciagnac Dudka na sile... Jakos w ten transfer nie wierze....

Awatar użytkownika
asior34
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: asior34 » 29 maja 2007, 15:44

Benefica hmm .... dobry klub. Występuje regularnie jak nie w Lidze mistrzów to w pucharze uefa. :) Dudek znów wrócił by do formy a nie grzał ławe jak w Liverpoolu.Trenerzy (niewszyscy) mają do Dudek zaufanie i wiedzą do czego go stać. Przecież ma on już swoje lata i jest bez formy ,a jednak kluby o niego wlaczą . Miejmy nadzieje że "Dudi" będzie grał i wróci do dobrej formy.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 29 maja 2007, 15:53

Martinho pisze:Jaki jest sens majac w kadrze 3 rownorzednych bramkarzy i podpisywac kontrakt z zawodnikiem, ktory ostatni sezon w ktorym gral regularnie mial 2 lata temu?
Może i są równorzędni, ale żaden z nich nie jest jakimś dobrym specjalistą na swojej pozycji... jestem pewien, że po odpowiednim treningu Dudek znowu wróci do niezłej formy i będzie grał na przyzwiotym poziomie... do tego liga portugalska nie stoi na wysokim poziomie więc Dudek spokojnie i powoli przy ewentualnym transferze się odrodzi...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 cze 2007, 10:34

na polu bitwy pozostaly najprawdopodobniej juz tylko 3 zespoly. sa to dwaj przedstawiciele primera division oraz jeden klub portugalski. nie trzeba sie dlugo zastanawiac zeby odgadnac co to za druzyny. betis, benfica, real madryt. wszystkie kluby maja solidne argumenty zeby przekonac dudzia do siebie. betis daje mu najwiecej kasy z wszystkich tych druzyn oraz najprawdopodobniej gwarancje regularnych wystepow w 1-szym skladzie. dwa pozostaly kluby daja mu nizsze kontrakty, w przypadku realu nie mozna przewidywac zeby polak zostal pierwszym bramkarzem ze wzgledu na ikera cassilasa, a w benfice powinno pojsc latwiej z wywalczeniem miejsca w bramce ale tez nie bedzie tak bardzo z gorki. za realem i benfica przemawia slawa, za betisem pewnosc co do gry. mysle ze dudzio wybierze miedzy realem a betisem bo nie da sie ukryc ze liga portugalska jest o wiele mniej atrakcyjna od hiszpanskiej. chyba ze jerzy bedzie chcial grac w LM to wtedy raczej benfica bo w realu musialby sie bardzo starac zbey wygryzc ikera. moze gdyby real mial pewnny awans to dudzio by zagral a tak hmm cos czuje (podobnie chyba jak wszyscy) ze nie.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 19 cze 2007, 12:19

Mysle ze dla Jurka najlepszym rozwiazaniem bylaby Benfica bo to chyba najlepszy klub w ktorym moglbybyc bramkarzem nr 1 a przeciez o to mu chodzi.Wiadomo ze fajnie by bylo widziec polaka w takim klubie jak Real ale Dudek niema tam wiekszych szans z Casillasem a jakby niezalezalo mu na grze w podstawowym skladzie to przedluzylby kontrakt z Liverpoolem i bylby spokoj :maruda: .W Betisie oferuja mu 1 mln euro roczie przez 4 lata i gwarancje gry w pierwszy skladzie ale w tej druzynie nie bedzie gral o najwyzsze cele, co przeciez dla tak klasowego zawodnika jest priorytetem.
Tak wiec mysle ze najlepszym rozwiazaniem dla Jurka byloby przejscie do Benfiki gdzie bylby nr 1 i gralby w LM. :spoko:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 cze 2007, 12:24

a moze nie skreslajmy tak od razu pomyslu z przejsciem do realu. moze jurek chce sprobowac swoich sil w rywalizacji z takim bramkarzem jak iker. oczywiscie rywalizacja musialaby byc czysta bez faworyzowania zadnego z nich. prawda jest ze iker jest lepszy ale musi mu sie w koncu zdarzyc spadek formy. i wtedy jurek swoimi fantastycznymi interwencjami zdobywa santiago bernabeu :lol: ...fajnie pomarzyc. nie no ja mysle ze nie pojdzie do realu bo juz raz mial okazje rywalizowac ze swietnym golkiperem i ta rywalizacje przegral. prawda ze tam walka byla z deka nierowna ale... no coz decyzja nalezy do bohatera ze stambulu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2007, 12:31

Zacznijmy od tego, że Dudek w Realu byłby raczej trzecim a nie drugim bramkarzem. Nie powąchałby nawet piłki (poza treningami). Jeżeli chce zamienić ławkę w Liverpoolu na ławkę w Madrycie to jego sprawa. I tak już dawno chyba rozmienił się na drobne.
W Betisie zapewne miałby największe szanse na pierwszy skład i mógłby sobie pograć w La Liga, ale w pucharach już nie za bardzo bo Betis za słaby. W takim układzie najrozsądniejszą opcją wydaje się być Benfica o ile miałby tam szanse na grę. Jeżeli udałoby mu się wywalczyć tam miejsce w pierwszym składzie to byłaby zdecydowanie najlepsza opcja. Walka o najwyższe laury w Portugalii + występy w europejskich pucharach.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 cze 2007, 13:00

Mentor pisze:Zacznijmy od tego, że Dudek w Realu byłby raczej trzecim a nie drugim bramkarzem.
Dlaczego trzecim? :>

Ja jestem za, jezeli chodzi o jego transfer do Realu. Drugi, doswiadczony bramkarz, ktoremu w razie absencji Ikera nie beda sie trzasc nogi na sama mysl o wejsciu do bramki (a jak gral chociazby w Londynie Cobeno - kiedy musial zastapic Palopa - ktory byl uwazany bodaj za najwiekszy bramkarski talent w Realu, wszyscy chyba widzieli) zawsze sie przyda.
Oczywiscie przychodzac do Madrytu jeszcze bardziej zamyka sobie droge do pierwszego skladu niz mial to w Liverpoolu, ale to juz jego sprawa. Jako Polak i kibic Realu chcialbym, zeby przyszedl.

Awatar użytkownika
Pietri
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pietri » 19 cze 2007, 13:08

Ja też chce ,żeby tam przyszedł przecierz w razie kontuzjii Ikera on będzie bronił na 100% swoich sił ..A propo kto jest 2 bramkarzem Realu w tej chwili??

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 19 cze 2007, 13:15

Pietri pisze:A propo kto jest 2 bramkarzem Realu w tej chwili??
Diogo Lopez. Tylko, że on najprawdopodobniej odejdzie po tym sezonie. W rezerwie jest jeszcze Casilla i Antonio Adan :wink: Sami młodzi :)

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 19 cze 2007, 13:53

Dudek w Realu na pewno bylby nr 2.A jest jeszcze jeden plus przejscia Dudka do Benfiki.Jakby gral na 100% swoich mozliwosci i wychodzilo by mu to dobrze to moze Leo Beenhakker dalby mu szanse w reprezentacji bo Jurka na pewno stac na taki poziom. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 cze 2007, 14:03

Dudek do reprezentacji? Nie przesadzajmy już :P Nawet po tak głupich błędach Boruca (:roll:) Dudek nie ma szans w walce o pierwszą jedenastkę naszej reprezentacji. Poza tym w zasięgu Beenhakkera nadal pozostają zawodnicy angielskich potentatów- Łukasz Fabiański i Tomasz Kuszczak...

Co do samego przejścia Dudzia do Realu to jestem jak najbardziej na tak. Z Liverpoolu do Realu... pytanie tylko, czy działacze Realu nie zamienią w ten sposób przysłowiowej siekierki na kijek :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”