Górnik Zabrze (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Górnik Zabrze (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 19 wrz 2008, 14:17

Gratuluje doboru źródeł informacji... komu [*] temu [*]....

Niezgłębione są pokłady ludzkiej niekumacji...

Kamienie, petardy...kurde nawet podali dokładnie minutę kiedy EKSPLODOWAŁA:D:D:D:D Yukasz a nie piszą na interii czy innym onecie o minach przeciwpiechotnych które podłożyliśmy celem "podgrzania amtosfery" na sektorze gości? :?

Jajka i kury nie pojawiły się bez powodu, KTMWTW, zresztą wie bardzo wiele osób :/

nieprawdopodobny jest ten news:D prawie jak "750 agresywnych chuliganów demolujących Warszawę zostało zatrzymanych przez Dzielną Polską Policję"...

kara jest i tak śmieszna, spodziewałem się czegoś gorszego..

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 wrz 2008, 15:28

Ze Śląskiem jest okazja podtrzymać passę a i jestem przekonany, że Górnik rozkręci się kolejnym zwycięstwem. Najbardziej się obawiam, że po Śląsku przyjeżdżacie do Nas a o formie naszych kelnerów nie muszę pisać...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 wrz 2008, 15:45

Yukasz a nie piszą na interii czy innym onecie o minach przeciwpiechotnych które podłożyliśmy celem "podgrzania amtosfery" na sektorze gości? :?
Sam poszukaj, adresy znasz.

Skoro nikt niczego nie palił, nikt nie wtargnął na boisko, nikt w nikogo nie rzucał to jak było i skąd ta kara :?:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 wrz 2008, 17:46

Yukasz pisze:
Yukasz a nie piszą na interii czy innym onecie o minach przeciwpiechotnych które podłożyliśmy celem "podgrzania amtosfery" na sektorze gości? :?
Sam poszukaj, adresy znasz.

Skoro nikt niczego nie palił, nikt nie wtargnął na boisko, nikt w nikogo nie rzucał to jak było i skąd ta kara :?:
On miał na myśli, że media zawsze "swoje" dorzucą w artykule aby to jeszcze bardziej dramatyczniej się czytało. Na zakończenie mogli napisać, że ku zdziwieniu nikt nie zginął :)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 wrz 2008, 10:53

No to jednak Górnikowi nawet nie pomogła charyzma, jaką jest Henryk Kasperczak, więc kryzys jednak trwa dalej. Mam nadzieję, że dzisiaj GKS wygra z Dolcanem i w PP powalczy w jednym meczu z Górnikiem o awans do 1/8.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 21 wrz 2008, 11:10

Nie przesadzajmy, jak drużyna jest w kryzysie to przyjście nowego trenera może pomóc, ale w dłuższej perspektywie. Chyba nikt rozsądny nie oczekiwał zmiany gry 14 krotnego mistrza Polski natychmiast. Śląsk był przed tym meczem w znacznie lepszej sytuacji. W moim przekonaniu był faworytem i wygrał. Nic wielkiego się nie stało. Kasperczakiem nie ma co się podniecać niezdrowo. Dawno go w Polsce nie było, wątpliwe moim zdaniem żeby znał niektórych (większość) graczy Górnika. Więc najpierw musi poznać zawodników, potem korzystając ze swojej charyzmy (oby nie mitycznej) zbudować zespół.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 22 wrz 2008, 10:48

No cóż...ja też specjalnie się nie napalałem że od pierwszego meczu będziemy tłuc wszystkich, ale z całym szacunkiem Śląsk powinniśmy łyknąć....Tarasiewicz znany jest z tego że nie widzi innego wyjścia jak tylko napierdzielać do przodu i było duzo placu z na tyłach Śląska żeby ich nieraz ukłuć...beznadziejna gra Pitrego który zmarnował dwie 100% sytuacje makes me wonder czy aby zimową porą nie powróci Syn Marnotrawny z łódzkiej ziemi obiecanej...

jutro "Śląski Klasyk" (Katowice chcą mieć swój prestiżowy mecz - patronat wojewody, te sprawy...hehe...chłopcy oglądali WDŚ uważnie, ale jednak z całym respektem-to chyba nie będzie to...:), GieKSa w poważnym kryzysie, ale już z nowym trenerem-zapowiada się "wiślacki" pojedynek Nawałka-Kasperczak...no cóż-ja tam się cieszę że Henri będzie docierać się w meczach z teoretycznie słabszymi przeciwnikami i za 2 tygodnie na zmęczoną Tottenhamem Wisłę będzie miał pełen pogląd sytuacji...

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 wrz 2008, 17:53

się dzieje się w tych Katosach... nareszcie gol napastnika (brawo Wodecki)...klimat podobnoż bajka, żal straszny że nie mogłem być - Fishbone może coś napisze... dogrywka chyba pewna :/ jest ciepło :/

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 23 wrz 2008, 19:58

Dzisiejszy mecz to coś wspaniałego było! Kibiców Torcidy około 1100, na stadionie 8000 widzów (wtorek!). GKS z góry skazany na porażkę, jednak takiego widowiska nikt się nie spodziewał. W 20 minucie Plewnia strzela na 1:0 i na Bukowej szok! Potem radość z gola! Górnik miał przewagę, jednak GKS dzielnie się bronił. Madejski dzisiaj miał swój mecz i zaczęło się jak wpadł w pole karne jak w masło i strzelił przy słupku, gdy Gorczyca rzucił się w drugi bok. Bramka na tyle śmiesznie wyglądająca, że sektor Górnika 3 sekundy po bramce dopiero zaczął się radować. Później mała kopanina po czym nasz obrońca dotknął piłkę rękę i Madejski z wolnego nie dał szansę Gorczycy, 1:2 Górnik. GKS jednak dalej na wariata atakował i pod koniec pierwszej połowy piłkę wkulał Janoszka chyba "szczupakiem" i do przerwy 2:2. Tego nikt w Katowicach się nie spodziewał. W II połowie znów głupio stracona bramka, Górnik szybki atak i Wodecki na 2:3. W dalszych minutach było trochę walki, jednak mniej składnych akcji. Pod koniec kibice powoli zaczęli opuszczać stadion a w 87 minucie Markowski strzelił na 3:3 i proszę mi wierzyć, że takiego szału w Katowicach się nie widziało od czasów awansu do pucharu UEFA! Ruszyła dogrywka, wymiana wzajemnych kontrataków i gdy wydawało się, że karne zdecydują Górnik zaatakował, piłkę ktoś wysunął Madejskiemu, który starał się trafić w prawą stronę bramki, jednak rykoszet i piłka wpada w górną część bramki, 3:4 Górnik a radość w sektorze Górnika też wyglądała rewelacyjnie. Podczas meczu ultrasi GieKSy i Górnika też uatrakcyjnili spotkanie znakomitą oprawą, którą wrzucę wkrótce. Ogólnie dzisiaj były prawdziwe derby śląska, które piłkarsko i kibicowsko wyszły rewelacyjnie. Czuję mega niedosyt, bo już karne oczekiwałem ale taka jest piłka. Gratulacje dla Górnika!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8596
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 wrz 2008, 23:13

Tyle mam do powiedzenia nt. waszego układu:

Obrazek

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 wrz 2008, 23:14

Mecz podobnoż zajebiaszczy....jeśli masz jakieś fotki odbiegające od tych oficjalnych to dawaj,dawaj,dawaj:D
póki co--->link do oficjalnych, powiem jedno GieKSa to kibicowska ekstrklasa...oby sportowo tez do niej dołączyła bo się nie godzi żeby tacy kibice oglądali pojedynki z Dolcanami i innymi Turami...

http://www.foto.gieksiarze.pl/thumbnails.php?album=230
Podczas takich meczów aż trudno sobie wyobrazić co kibicowanie może zrobić z człowieka. Kiedy sędzia zakończył dogrywkę jakiś rozchwiany emocjonalnie fan Górnika podszedł na trybunie głównej do prezesa gości Jędrzeja Jędrycha i - prawie szlochając ze szczęścia - upadł przed nim na kolana... całując go rękę! Tak mocno przeżywał koniec fatalnej passy zabrzan!
nieźle:D

cloner--->superos!!! rewelacja....naprawdę! pozazdrościć poczucia humoru...

....a może zdradzisz kolegom spoza Śląska o której ekipie tutaj się myśli gdy słyszy się słowo PATOLOGIA ????

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 wrz 2008, 23:25

RzuR pisze:...a może zdradzisz kolegom spoza Śląska o której ekipie tutaj się myśli gdy słyszy się słowo PATOLOGIA ????
Yyyy, na tych, którzy rzucają zwierzętami :?:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 wrz 2008, 0:01

yyy, nie?

to nie było rzucanie, lecz bardziej "wypuszczenie swego do swoich" :D:D:D:D wygladalo nieźle-a w dodatku żadna kura nie odniosła obrażeń (dotyczy to również kur gliwickich:D:D)

tak wogóle-nie bardzo chyba mam dziś chęć dyskutowania chyba z przedstawicielem klubu którego WOGÓLE niepowinno być w tej ekstraklasie (gdzie macie stadion?dlaczego nie możemy przyjechać na normalny ligowy mecz?nawet do Wodzisławia dzieli was przepaść CYWILIZACYJNA..)

z dwóch powodów:
1)twój rysunek był niesmieszny poprostu-a musisz wiedzieć, że jako dla kibica Polonii, mam dla Ciebie zaniżone wymagania...
2)to nie temat "Żale Polonistów" tylko "Górnik Zabrze" więc sio sprzątać stadion...zobaczymy czy będziesz taki avanti po weekendowych derbach

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 wrz 2008, 0:09

-a w dodatku żadna kura nie odniosła obrażeń (dotyczy to również kur gliwickich:D:D)
Inne informacje do mnie doszły, kury to ptaki nieloty, i slyszalem, ze połamały sobie łapy na kratach oddzielających sektory.
tak wogóle-nie bardzo chyba mam dziś chęć dyskutowania chyba z przedstawicielem klubu którego WOGÓLE niepowinno być w tej ekstraklasie
Po pierwsze, odsyłam do słownika, a po drugie, utrzymaliśmy sie uczciwie i uczciwie w niej gramy.
gdzie macie stadion?dlaczego nie możemy przyjechać na normalny ligowy mecz?
Stadion jest elegancki, wszystko w porządku, a to ze policja to skurwysyny to już nie moja wina. Jakoś na Wiśle może byc trybuna rozebrana i równoczesnie rozgrywac mecze w pucharach, a w Bytomiu policji przeszkadza zakończona budowa zadaszenia na sektorze gospodarzy.
1)twój rysunek był niesmieszny poprostu-a musisz wiedzieć, że jako dla kibica Polonii, mam dla Ciebie zaniżone wymagania...
A mnie śmieszy, zresztą zapewne nie tylko mnie :lol:
2)to nie temat "Żale Polonistów" tylko "Górnik Zabrze" więc sio sprzątać stadion...zobaczymy czy będziesz taki avanti po weekendowych derbach
Stadion jest posprzątany, a żale to na razie ty wylewasz.

Sam uczciwie przyznaj, ze układzik z GKS jest conajmniej dziwny i zaskoczyła Cie informacja o jego utworzeniu. No i oczywiście masz racje, pogadamy po "derbach".

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 wrz 2008, 0:23

utrzymaliśmy sie uczciwie i uczciwie w niej gramy.
pewnie-tyle że BEZ STADIONU...wiesz co jest najlepsze? że w gruncie rzeczy ludzie w Bytomiu mają na to wyje**ne....nie do pomyślenia jest dla mnie taka sytuacja w Zabrzu-żeby przez dwa lata nie zrobić ABSOLUTNIE NIC zeby się przygotować do sezonu i żeby móc NORMALNIE rozgrywać mecze-warunki grania w ekstraklasie są znane tak? biedne malinowe noski spod sklepu na Wrocławskiej, nie stać was na zrobienie presji w swoim własnym mieście które podobno "żyje futbolem"? sio grać z Dolcanem Ząbki...
Stadion jest elegancki
żarty sobie stroisz?
policja to skurwysyny to już nie moja wina.
moja też nie-ale to chyba nie od wczoraj? fakty są takie: mam to w dupie. Ma być tak żeby było dobrze, ile można funkcjonować na zasadzie "firmy-drucik" i na słowo honoru?
układzik z GKS jest conajmniej dziwny i zaskoczyła Cie informacja o jego utworzeniu
on już chwilę trwa i jest ewidentnie "sportowy" jak zapewne doskonale wiesz...nie jestem jakoś specjalnie z tego powodu szczęśliwy, ale powiem tak-większość poza ekipą "sportową" ma go w dupie...przynajmniej narazie...prawdą jest jednak że coraz więcej nasz z Gieksą łączy a coraz mniej dzieli...

poza tym od pouczania raczej bym się wstrzymał, na twoim miejscu-dziwne układy to nie tylko nasza specjalność...wasza Kurno-Patologiczna przyjaźń, była o tyle krótka co śmieszna...

tak się zreflektowalem i w sumie mądrze piszesz w cudzysłowiu
"derbach"
na Śląsku są jedne DERBY..reszta to po prostu ważne mecze...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”