Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2006, 22:24

fieldy pisze:Petrescu pewnie bedzie sie pluł o wszytsko i wszytkich, zamiast się wziąc ostro do roboty.
Lajtowo, ale następnym razem umówmy się, że jak nie masz o czymś pojęcia to o tym nie piszesz. Ale dobrze, że czytasz sporo prasy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 kwie 2006, 22:26

fieldy pisze:jako lokalny patriota
:shock: :shock: :shock:
Byłem w Poznaniu (niecały tydzień) prawie rok temu. Fajne miasto no i wstęp do klubów darmowy, nie to co u nas... :badziewie:
fieldy pisze:kibice Legii pewnie cieszą się teraz z wygranej Lecha [jak jeszcze nigdy dotąd]
Ja tam nigdy nic nie miałem do Lecha i nie mam nic przeciwko przyszłemu WIELKIEMU Lechowi/Amice :roll:
Bonso pisze:Ostatnio jak ktoś urwał pkt Wiśle, to potem doznał klęski na Łazienkowskiej
Nie zagłębiałem się w terminarz ale ludzie na mieście mówią że mecze bardziej wymagających drużyn są tak ułożone że grają one najpierw z Wisłą a w następnej kolejce z Legią. 8) Efekt tego jak napisałeś juz zdążyliśmy zauważyć :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2006, 22:29

piwus pisze:ale następnym razem umówmy się
z tobą się nie umawiam, jesteś cały obrzygany
piwus pisze:Ale dobrze, że czytasz sporo prasy.
nie czytam prasy - w necie siedzę całymi dniami - nie mam czasu :twisted:

lajtowo - musiałeś to napisac - w końcu odważyłem się złe słowo napisac na kogoś z Wisły :wink:

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 kwie 2006, 22:34

Lukaz pisze:Nie zagłębiałem się w terminarz ale ludzie na mieście mówią że mecze bardziej wymagających drużyn są tak ułożone że grają one najpierw z Wisłą a w następnej kolejce z Legią. Cool Efekt tego jak napisałeś juz zdążyliśmy zauważyć

pier[bzyyyy]enie :!: Nic mnie nie denerwuje bardziej, jak gadanie o tym, że drużyny grające z Legią są osłabione po meczu z Wisłą :!: Jakoś na jesieni nikomu to nie przeszkadzało ! Jeśli piłkarze sa profesjonalistami, to chyba powinni tak samo sie mobilizowac i starac na każdym meczu, nie tłumacząc sie jakimś przemęczeniem, tymbardziej w meczach z najlepszymi ligowymi druzynami. Do końca rozgrywek jest tak, ze najpierw Wisła z kimś gra, w następnej kolejce z tym samym przeciwnikiem gra Legia i nie sądze, aby to miało jakiekolwiek znaczenie w przebiegu i wyniku meczu z Legią :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 kwie 2006, 22:46

Bonso pisze:pier[bzyyyy]enie Nic mnie nie denerwuje bardziej, jak gadanie o tym, że drużyny grające z Legią są osłabione po meczu z Wisłą Jakoś na jesieni nikomu to nie przeszkadzało ! Jeśli piłkarze sa profesjonalistami, to chyba powinni tak samo sie mobilizowac i starac na każdym meczu, nie tłumacząc sie jakimś przemęczeniem, tymbardziej w meczach z najlepszymi ligowymi druzynami. Do końca rozgrywek jest tak, ze najpierw Wisła z kimś gra, w następnej kolejce z tym samym przeciwnikiem gra Legia i nie sądze, aby to miało jakiekolwiek znaczenie w przebiegu i wyniku meczu z Legią
Coś taki zdenerwowany? A czy ja napisałem że to źle, albo że to jest przyczyną dobrej gry Legii? Mnie to nie przeszadzało na jesieni i teraz na wiosę też nie mam nic przeciwko temu. Kto przed sezonem wiedział że będzie taka sytuacja w tabeli i teraz ludzie to odkryją, a wcześniej nie (chyba, przynajmniej ja)? Dla mnie jak Legia zdobędzie mistrzostwo to nie dzięki terminarzowi ale dzięki mądrej decyzji na górze o zatrudnieniu Wdowczyka. To jemu Legia zawdzięcza dobra grę a nie układowi meczy. Przeciez jakby Wisła była w formie sprzed kilku lat to Legia by jej nie dogoniła. A że mistrz Polski obniżył loty to mamy taką sytuację jaką mamy - i jestem ZA :!: :spoko:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2006, 22:53

fieldy pisze:lajtowo - musiałeś to napisac - w końcu odważyłem się złe słowo napisac na kogoś z Wisły
A skoro ktoś próbuje robić ze mnie idiotę, to pozwolę sobie na mały OT. Część pisałem w innym temacie, ale trudno. aby kogoś nawrócić, trzeba włożyć trochę wysiłku.

Nie wiem tylko czemu próbujesz mi wmówić, że sam to wymyśliłeś :/:
fieldy pisze:Petrescu pewnie bedzie sie pluł o wszytsko i wszytkich, zamiast się wziąc ostro do roboty.

1.Radzę zacząć korzystać z tego:
Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy!

Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy! - oto skrót najważniejszych doniesień prasowych na temat Wisły Kraków, które od pewnego czasu dominują w relacjach prasowych z konferencji prasowych z Reymonta. Co ciekawe następnego dnia po każdej publikacji tego rodzaju zgłasza się do rzecznika prasowego klubu dziennikarz i z troską w głosie pyta, czy właściciel klubu już czytał artykuł. A nawet jeśli nie czytał, to czy: A. już podjął decyzję o zdymisjonowaniu trenera? B. już postawił ultimatum trenerowi? C. już negocjuje z trenerem X na temat objęcia zespołu Wisły? Odpowiedź zawsze brzmi tak samo: D. panowie, nie rozśmieszajcie rzecznika prasowego!

Już wkrótce wszyscy kibice i sympatycy Białej gwiazdy będą mogli śledzić na bieżąco co naprawdę powiedział Dan Petrescu, czy i kogo "zaatakował" podczas kolejnej konferencji prasowej. Od tego tygodnia bezpośrednio po spotkaniach prasowych z Danem Petrescu zapis video konferencji będzie publikowany na oficjalnej witrynie klubowej www.wisla.krakow.pl.
a)Wyborcza stwierdziła, że "Dan Petrescu robi wszystko, by zyskać miano ligowego skandalisty. Niektórzy go już porównują do trenera Chelsea Jose Mourinho".
b) Po tym jak Petrescu powiedział, że ligowcy polecieli za daleko na spotkanie z Arabią Saudyjską i wolałby, ze by zagrali w kraju, zrobili: "Petrescu atakuje Janasa".
c) Z wypowiedzi "nie wiem czy decyzja o wypożyczeniu G. Kmiecika do Polonii była dobrym posunięciem, bo nie miałem okazji zobaczyć tego zawodnika wcześniej" zrobiono tytuł: "Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły". Ale nieważne, że nawet w obecnym stanie kadrowym Kmiecik byłby piątym kołem u wozy.
d) Stwierdzono, że Petrescu atakuje Legię i mówi, że terminarz jest pod Legię. Nie mówił, pomylili go z kibicami.
e) Atakował też Legię wg prasy kiedy po meczu z Polonią stwierdził, że "Wszystkim się wydaje, że to Legia gra dobrze, a to Wisła pokazuje, że gra lepiej".
f) Podobno Petrescu płacze, że wiślacy nie mogą dobrze grać przez murawę. Ale wypowiedz o murawie pojawiła się po meczu z Polonią, kiedy nikt nie płakał, bo o co płakać po wygranym meczu?. A murawa została nadużyta i na części boiska wręcz brakuje trawy. Uzasadniona uwaga czy nie, to nieważne, można to i tak skomentować, że Rumun histeryzuje. Styknie?
2. Zamiast wziąć się ostro do roboty? Piłkarze chodza jak nakręceni, trening trwają do wieczora, dwa razy dziennie.P etrescu przychodząc do klubu mówił wciąż "hard work". I hard work jest. Dan "hard work" Petrescu czy "harder work" fieldy? Wybór jest prosty, myślę, że Cupiał z chęcią zatrudni Cię na szkoleniowca w przyszłym sezonie. Ale prywatnie proszę Cię, żebyś się nie zgadzał.
fieldy pisze:z tobą się nie umawiam, jesteś cały obrzygany
Czy w odpowiedzi na ten post dostanę równie ciętą i na poziomie ripostę :lol2:?
Bonso pisze:Jeśli piłkarze sa profesjonalistami, to chyba powinni tak samo sie mobilizowac i starac na każdym meczu, nie tłumacząc sie jakimś przemęczeniem, tymbardziej w meczach z najlepszymi ligowymi druzynami.
Nie wiesz? Nie pisz. Nie wiem, czy dowartościowała Cię ta teoria, więc nie napiszę tego :|. Ale jedno jest faktem, że wiślacy nie narzekają na terminarz, wręcz przeciwnie, mówią, że nie chcą się oglądać na Legię, tylko wygrywac mecze i mają nadzieję, że ciężka praca na treningach zaowocuje kiedy trzeba będzie grać co parę dni.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 kwie 2006, 23:01

Bonso pisze:No, ale cieszyć się mozna, ale do pełni szczęścia trzeba jutro wygrać w derbach

Mam nadzieje ze Polonia urwie punkty Legii, bo wygrana Legionistow moze znacznie przyblizyc ich do mistrzostwa...Derby rzadza sie wlasnymi prawami i nie bedzie jakiegos widocznej roznicy poziomu pomiedzy obydwoma zespolami.
Bonso pisze:Ostatnio jak ktoś urwał pkt Wiśle, to potem doznał klęski na Łazienkowskiej, zobaczymy w środe

Zdarzylo to sie tylko Cracovii ale kibice Legii od razu musza sie pochwalic tym :lol:
Petrescu bierze sie za dyscypline i trening swoich pilkarzy jak zaden trener w kraju, wiec nie pisz glupot

Bonso pisze:Nic mnie nie denerwuje bardziej, jak gadanie o tym, że drużyny grające z Legią są osłabione po meczu z Wisłą

Z tym sie zgodze mimo iz jestem za Wisla. Jak Wisla wygrywala to nikt na terminarz nie narzekal...
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2006, 23:07 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2006, 23:03

piwus pisze:A skoro ktoś próbuje robić ze mnie idiotę
idotę ? jestes jakiś przewrażliwiony ... wyluzuj - Wisła przegra jeszcz enie raz ... i nie dziesięć.
piwus pisze:Nie wiem tylko czemu próbujesz mi wmówić, że sam to wymyśliłeś
gdzie ci wmawiam, że to sam wymyśliłem, napisałem wyraźnie, ze w necie siędze - zgadnie gdzie przeczytałem, ze się Petrescu pluje ?

piwus pisze:2. Zamiast wziąć się ostro do roboty? Piłkarze chodza jak nakręceni, trening trwają do wieczora, dwa razy dziennie.P etrescu przychodząc do klubu mówił wciąż "hard work". I hard work jest. Dan "hard work" Petrescu czy "harder work" fieldy?
:lol: to, że trenigni trwają do wieczora świdcz o tym, ze wykonuje dobrą robotę ? :lol:
mówiac , że ma się wziąc do roboty, mam na myśli trening, który coś pozytywnego wniesie do gry zespołu - nie długość trwania pracy
piwus pisze:Wybór jest prosty, myślę, że Cupiał z chęcią zatrudni Cię na szkoleniowca w przyszłym sezonie. Ale prywatnie proszę Cię, żebyś się nie zgadzał.
a w życiu :hardkor2:
piwus pisze:Czy w odpowiedzi na ten post dostanę równie ciętą i na poziomie ripostę
to już musisz sam ocenić

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 08 kwie 2006, 23:12

piwus pisze:Ale jedno jest faktem, że wiślacy nie narzekają na terminarz, wręcz przeciwnie, mówią, że nie chcą się oglądać na Legię, tylko wygrywac mecze i mają nadzieję, że ciężka praca na treningach zaowocuje kiedy trzeba będzie grać co parę dni.

Wiem, w przeciwieństwie do całej Polski, która mimo wszystko uwarza, że Legii sprzyja terminarz [']
Martinho pisze:Zdarzylo to sie tylko Cracovii ale kibice Legii od razu musza sie pochwalic tym

Bo w tej rundzie tylko Cracovia urwała punkty Wiśle :lol: ]
piwus pisze:Nie wiem, czy dowartościowała Cię ta teoria, więc nie napiszę tego
Jestem bardzo dowartościowany, jeszcze nic nigdy mnie tak nie dowartościowało, naprawde! Teraz czuje się mocniejszy niż przed napisaniem tego posta. Myśle, ze teraz moge wiele zdziałać...czas pokaże

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2006, 23:19

W sumie też potrafię cytowac selektywnie, by dużo miejsca zabierało, ale nie zawieralo żadnej treści.

fieldy pisze:idotę ? jestes jakiś przewrażliwiony ... wyluzuj - Wisła przegra jeszcz enie raz ... i nie dziesięć.
fieldy pisze: lajtowo - musiałeś to napisac - w końcu odważyłem się złe słowo napisac na kogoś z Wisły
Sprowadzanie moich odpowiedzi do unoszenia się honorem, chociaż udowadniam Ci zaledwie, że bzdury waszmość piszesz, uznaję za robienie ze mnie idioty.
fieldy pisze:to, że trenigni trwają do wieczora świdcz o tym, ze wykonuje dobrą robotę ?
Napisałeś, że zamiast pluć i oskarżać Petrescu powinien wziąć się do roboty. Otóż pracuje cały czas, co zostało udowodnione. A poziom treningów oceniasz po jednym przegranym meczu? Czy po zremisowanych derbach, które jak nazwa wskazuje są derbami?
fieldy pisze: to już musisz sam ocenić
Mierny. Z minusem. Za poziom dyskusji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2006, 23:26

piwus pisze:Otóż pracuje cały czas, co zostało udowodnione.
nie ch pracuje i godzinę dziennie, jak skutek przyniesie
piwus pisze:A poziom treningów oceniasz po jednym przegranym meczu? Czy po zremisowanych derbach, które jak nazwa wskazuje są derbami?
i po przegranym meczu i po derbach z Cracovia, która jest teraz w takiej formie, ze nawet Groclin ich ogrywa w Krakowie [zresztą wiadomo w jakiej jest formie Cracovia]
piwus pisze:Mierny. Z minusem. Za poziom dyskusji.
dobre i to

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 kwie 2006, 23:32

fieldy pisze:i po przegranym meczu i po derbach z Cracovia, która jest teraz w takiej formie, ze nawet Groclin ich ogrywa w Krakowie [zresztą wiadomo w jakiej jest formie Cracovia]
Wisła Kasperczaka zremisowała z Cracovią na Reymonta, kiedy Cracovia grała w 10 i broniła cały czas swojego pola karnego. Czy to znaczy, że Kasperczak nie radził sobie w lidze? Daj spokój, pogrążasz się tylko... To, że w Wielkopolsce macie derby na poziomie Groclin-Amica (jak się okazuje; też potrafię równie amibtnie pojechać personalnie co Ty :lol:), nie powinno oznaczać niewiedzy czym derby są i jak bardzo nieprzewidywalny i niezależny od formy w sezonie przeciwników jest wynik.

fieldy pisze:nie ch pracuje i godzinę dziennie, jak skutek przyniesie
Petrescu chciał grać systemem 4-5-1. A to wymaga ofensywnego pomocnika i napastnika. Obu nie dostał. Oczywiście wziąłeś ten nieistotny fakt pod uwagę tworząc teorię o nieudanych treningach i braku roboty (przepraszam "dobrej roboty") jako przyczynie niezadowalających wyników?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2006, 23:44

piwus pisze:(jak się okazuje; też potrafię równie amibtnie pojechać personalnie co Ty
za szybko dodałeś - właśnie miałem ci to wytknąć :P
piwus pisze:Wisła Kasperczaka zremisowała z Cracovią na Reymonta, kiedy Cracovia grała w 10 i broniła cały czas swojego pola karnego. Czy to znaczy, że Kasperczak nie radził sobie w lidze? Daj spokój, pogrążasz się tylko... To, że w Wielkopolsce macie derby na poziomie Groclin-Amica (jak się okazuje; też potrafię równie amibtnie pojechać personalnie co Ty ), nie powinno oznaczać niewiedzy czym derby są i jak bardzo nieprzewidywalny i niezależny od formy w sezonie przeciwników jest wynik
szczerze mówiąc to nie chce mi się sprawdzać teraz bilansu Cracovii w tej rudzie - ale wszycy wiemy, ze wygląda to tragicznie. Więc skoro dla ciebie usprawiedliwieniem remisu Wisły [gdzie Dan "hard work" Petrescu żyły sobie wypruwa pracując od rana do wieczora coby drużyna mistrzostwo obroniła ] z prezentującą żałosny styl gry Cracovią jest fakt, ze są to derby - to pogratulować.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 maja 2006, 12:42

Lech Poznań został dziś przejęty przez Holding Amica. At high noon 8)
popisano umowę.
Wbrew wcześniejszym zapowiedzią/spekujacją - nie ogłoszono Smudy nowym trenerem.
Wiadomo, zę Czesiek nie zostanie i wiadomo, ze Franz jest najbliżej posady, choć starają się podobno także inne kluby.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 maja 2006, 12:50

fieldy pisze:Lech Poznań został dziś przejęty przez Holding Amica.

Raczej to bylo przesadzone juz pare miesiecy wczesniej ;) Ja sie nie dziwei ze ogloszono decyzje o przejeciu Lecha przez Amice, bo jasne dla mnie to bylo juz w przerie zimowej ;) To polaczenie napweno bedzie mialo swoj duzy plus :) Zespoly wymieszaja sie i zostana tylko najlepsi zawodnicy z obydwu druzyn :) Jest to niewatpliwie plus dla naszej ligi bo jezeli ASmica zajmie 3 miejsce w lidze to zagra w PUEAFA a z mocnym skladem moze wiwele ugrac ;)b Podobno beda wielkie transfery w nowym zespole :) I to nie tylko zmiana trenera a takze zawodnikow...Mowi sie o Hajcie miedzy innymi ;)
Zobaczymy co z tego jednak wyjdzie oby zarzad dobrze pokierowal pierwszymi krokami nowego zespolu bo inaczej bedziemy mieli tylko duzo szumu tak jak to bylo z Pogonia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”