GKS Katowice (zbiorczy) - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lut 2008, 15:45

cloner pisze:Musze przyznac, ze fajnych masz znajomych. Ja sie jeszcze nie spotkalem z lansem stadionowym wsrod plci brzydkiej, raczej plec piekna chodzi na mecz wymalowana i szuka facetów
Wczesniej nie odpisalem ale teraz ...
Pisalem to majac na mysli twoich ziomkow :lol: moze odwolalem sie do troche starej sprawy ale wg mnie takich do tej pory mozna spotkac na trybunach. Piszac to mialem na mysli kibica Polonii, to dawne czasy, moze go juz nie ma, to bylo jeszcze jak pewnie ty omijales stadion szerokim lukiem - Polonia w 3lidze a od was przyjechali do Piasta na mecz z hmmm chyba Slaskiem, byl tam taki lysy koles ale takich wymiarow ze to juz istna przesada, wygladal jakby wpierdzielil w siebie 2 apteki, tak duzego goscia nie widzialem. Zeby nie bylo az takich skrajnosci ze najezdzam na Polonie to na meczu repry z Wegrami, siedzialem obok kibicow Polonii, w rozumieniu clonera tych prawdziwych kibicow, no i spoko goscie, zadnej napinki itp ale zarowno 1 przyklad jak i drugi to nie jest regula :!: Nie wiem czy ich znasz bo to tez dosc dawno - Polska - Wegry

Fishbone pisze:Ja piszę prawdę, Cloner też aktywny kibic w sensie obecności u siebie jak i na wyjeździe, więc potrafi zrozumieć moje spostrzeżenia a Ty potrafisz wiedzieć lepiej od nas siedząc w domu.
Przeciez pisal o tym ze dostal bo na meczu byl na blaszoku bez barw wiec chyba w domu nie siedzial :!: piszesz prawde tylko ta prawda jak widac zalezy od pkt siedzenia, patrzenia, w tym przypadku jest czyms relatywnym. W tej ocenie mim zdaniem macie lekko zdeformowana percepcje, moze Wilmore tez lekko przjaskrawia ale ja bedac na 1meczu gieksy jestem w stanie mu uwierzyc :!:
Poszedlem na mecz popatrzec jak kumpel sobie radzi (zagral kilka minut :P), nie wbijalem sie do zadnego mlyna bo i po co ale on przyszedl do mojego sektora bowiem wtedy blaszok byl zamkniety, mnie tam rybka ale widzialem jak niektorzy panowie z ofensywy dziwne sie na mnie patrza, w sumie nie wiem moze chodizlo o barwy albo o cos innego, ale tak czy owak nie wiem bo na patrzeniu sie skonczylo, ogolnie takie cos mnie nie rusza. Kwestia dziewczyn poruszona przez Wilmore - rowniez sie z tym zgadzam. Jezeli mowa o samej zadymie to juz raz sie pytalem o co chodzilo - grupa kibicow gonila ochraniarza, nie wnikam czy czyms zawinil czy nie \, zdaje sie Fishbone to wyjasnial ale to tez pewnie subiektywa ocena, tak czy owak dla przypadkowego widza, przypuscmy ze dziadka z wnuczkiem, czy ojca z synem taka sytuacja moze wukyrzuc ze stadionu, gdy zostanie potracony przez grupke rozwscieczonych kibicow, ktorzy potem z kaskiem ochroniarza ganiaja jak z trofeum, ... i w las

Jezeli mowa o wyjazdach to cloner czy w "promocjach" tez wszystko jest ok :?:
Jezeli nawet frekwencja przez chipy bedzie mniejsza to bedzie mialo pozytywny wydzwiek. Bo .... prawdziwego kibica to napewno nie wykurzy ze stadionu :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 13 lut 2008, 17:37

Kilkanaście minut temu – tuż przed wyjazdem na zgrupowanie do Rybnika - kontrakt z GKS Katowice podpisał Bartosz Iwan. Zawodnik związał się z klubem z Bukowej 2,5-letnią umową.

- Bardzo się cieszę, że zostałem zawodnikiem GKS. Trochę ta sprawa się ciągnęła, ale zakończyła się pomyślnie – powiedział chwilę po złożeniu podpisu pomocnik.

Poprzednim klubem Iwana była Wisła Kraków, z której był wypożyczony do Widzewa Łódź i Odry Wodzisław.

Awatar użytkownika
1964
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1964 » 16 lut 2008, 19:40

W rozegranym na boisku Rapid meczu sparingowym GKS Katowice przegrał z GKS Tychy 2:3 (2:0). Bramki dla naszego zespołu zdobył Sebastian Gielza w 35. i 44. minucie. Gole dla tyszan strzelili Łukasz Wesecki (67., 70.) i Krzysztof Bizacki (79.).

Skład GKS Katowice: Gorczyca – Krysiński (46. Sroka), Cholerzyński, Kapias, Mielnik (46. Gajowski), Jaromin (46. Sadowski), Markowski (46. Wijas), Prasnal (60. Iwan), Plewnia (46. Górski) - Kaliciak (46. Gruchalski), Gielza (60. Kaliciak). Trener: Piotr Piekarczyk.

Ciekawe, wygrywaliśmy do przerwy 2-0 :) . Naszczęście, to tylko sparing.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 mar 2008, 18:19

GKS Katowice 2:0 Śląsk Wrocław

Przed chwilą zakończył się mecz GKS Katowice. Katowiczanie pokonali wrocławian 2:0!!! Bramki dla naszego zespołu zdobyli Grażvydas Mikulenas w 4. minucie oraz Hubert Jaromin w 64. minucie.

Goście od 44. minuty grali w dziesiątke po czerwonej kartce Adama Marciniaka.

GKS Katowice: Jacek Gorczyca - Marcin Krysiński, Szymon Kapias, Krzysztof Markowski, Damian Mielnik - Hubert Jaromin (90. Damian Sadowski), Łukasz Wijas (89' Tomasz Prasnal), Bartosz Iwan, Piotr Plewnia - Grażvydas Mikulenas, Krzysztof Kaliciak (90' Sebastian Gielza).

Śląsk Wrocław: Andrzej Olszewski - Zbigniew Wójcik, Vladimir Cap, Petr Pokorny, Adam Marciniak, Tomasz Szewczuk, Dariusz Sztylka (14' Marek Gancarczyk), Wojciech Górski, Patryk Klofik (46' Piotr Kluzek), Sebastian Dudek, Przemysław Łudziński (77' Benjamin Imeh).

GieKSa :!:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 maja 2008, 21:02

GKS Katowice 1:1 Odra Opole

GKS Katowice zremisował w meczu 29. kolejki z Odrą Opole 1:1. Prowadzenie dla gości uzyskał w 2. minucie Łukasz Ganowicz, wyrównał w 43. minucie Grażvydas Mikulenas. w 79. minucie za niesportowe zachowanie czerwoną kartkę ujrzał zawodnik gości Pape Samba Ba.

GKS Katowice: Gorczyca - Sroka, Markowski, Kapias, Mielnik - Jaromin, Prasnal, Sierka (73. Wijas), Górski (66. Plewnia) - Kaliciak. Mikulenas (90+2. Mieszczak).

Odra Opole: Feć - Ganowicz, Copik, Tracz, Ugo (90+2. Karasiak) - Józefowicz (63. Wodniok), Bajdzik (73. Stępień), Pape Samba Ba, Surowiak - Filipe, Piegzik.

Żółte kartki:
GKS: Gorczyca (71. niesp. zach.), Wijas (87. niesp. zach.) / Odra: Wodniok (72. faul), Samba Ba (79. faul), Filipe (87. faul)

Czerwona kartka:
Samba Ba (79. niesp. zach.)

Piłkarze grają już o nic ale dzisiaj to kolejny kabaret w ich wykonaniu. 3 mecz pod rząd gdzie tracą do 2 minuty bramkę na 1:0 i muszą gonić wynik. Mam nadzieję, że nasz zarząd zadba o solidnego trenera na nowy sezon bo tymczasowy Osyra z Górnika Mysłowice wiele nie zdziała.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 maja 2008, 22:22

Fishbone pisze:w 79. minucie za niesportowe zachowanie czerwoną kartkę ujrzał zawodnik gości Pape Samba Ba.

A o przyczynach to koleżko nie wspomnisz :x

"Odgryzł się rasistom z Katowic i wyleciał z boiska"

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5178281.html

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 maja 2008, 9:48

kaczy pisze:
Fishbone pisze:w 79. minucie za niesportowe zachowanie czerwoną kartkę ujrzał zawodnik gości Pape Samba Ba.

A o przyczynach to koleżko nie wspomnisz :x

"Odgryzł się rasistom z Katowic i wyleciał z boiska"

http://www.sport.pl/sport/1,65025,5178281.html
Gwizdanie za chamski faul to normalna rzecz a to, że był to murzyn to tylko okazja właśnie dla brukowców :wink: Za głupi faul się zawsze gwiżdże i buczy na zawodnika niezależnie od koloru skóry :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 maja 2008, 23:46

Fishbone a slyszales te odglosy? Jezeli tak to idz do laryngologa.
Uwazam ze Gieksa powinna poniesc kare a zamkniecie stadionu lub trybuny to chyba rzecz oczywista

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 maja 2008, 23:48

Bienias pisze:Fishbone a slyszales te odglosy? Jezeli tak to idz do laryngologa.
Uwazam ze Gieksa powinna poniesc kare a zamkniecie stadionu lub trybuny to chyba rzecz oczywista
No słyszałem, bo byłem i co z tego? Bienias na każdym meczu są gwizdy i buczenia w stronę piłkarza. Jakby tak nas rozliczać za "wbijanie" w piłkarzy drużyny przeciwnej to nas jak i w całej lidze musieli by pozamykać stadiony. Murzyn skosił naszego jak boiskowy bandyta, dostał zasłużone, stadion go wygwizdał a wy robicie zaś aferę, żeby rasiści :roll: To są emocje i adrenalina mimo, że nie graliśmy z Legią :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2008, 23:54

Ja tam slyszalem na filmiku ewidentne buczenie malp. Wiec nie dziw sie memu oburzeniu

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 maja 2008, 12:53

Fishbone pisze: No słyszałem, bo byłem i co z tego? Bienias na każdym meczu są gwizdy i buczenia w stronę piłkarza. Jakby tak nas rozliczać za "wbijanie" w piłkarzy drużyny przeciwnej to nas jak i w całej lidze musieli by pozamykać stadiony. Murzyn skosił naszego jak boiskowy bandyta, dostał zasłużone, stadion go wygwizdał a wy robicie zaś aferę, żeby rasiści Rolling Eyes To są emocje i adrenalina mimo, że nie graliśmy z Legią Wink
Pewnie, buczenia, udawania małp, rasistowskiego zachowania by nie było.
Ale co ja tam wiem, nie jestem na każdym meczu z bananem w dłoni gotowym do rzutu w murzyna, to nie potrafię zrozumieć wyższej logiki kibiców, jak Fishbone czy cloner. :roll:
Kibice GKS się skompromitowali, dotąd przy całym syfie, jaki robili, przynajmniej nie mogli być nazwani rasistami. Teraz nawet do tego doszło...
Zamknąć stadion na mecz z Lechią, ukarać klub za brak reakcji w stosunku do kibiców. Choć pewnie tych idiotów, którzy buczeli, nic to nie będzie obchodzić.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 07 maja 2008, 23:42

Wilmore pisze:
Fishbone pisze: No słyszałem, bo byłem i co z tego? Bienias na każdym meczu są gwizdy i buczenia w stronę piłkarza. Jakby tak nas rozliczać za "wbijanie" w piłkarzy drużyny przeciwnej to nas jak i w całej lidze musieli by pozamykać stadiony. Murzyn skosił naszego jak boiskowy bandyta, dostał zasłużone, stadion go wygwizdał a wy robicie zaś aferę, żeby rasiści Rolling Eyes To są emocje i adrenalina mimo, że nie graliśmy z Legią Wink
Pewnie, buczenia, udawania małp, rasistowskiego zachowania by nie było.
Ale co ja tam wiem, nie jestem na każdym meczu z bananem w dłoni gotowym do rzutu w murzyna, to nie potrafię zrozumieć wyższej logiki kibiców, jak Fishbone czy cloner. :roll:
Kibice GKS się skompromitowali, dotąd przy całym syfie, jaki robili, przynajmniej nie mogli być nazwani rasistami. Teraz nawet do tego doszło...
Zamknąć stadion na mecz z Lechią, ukarać klub za brak reakcji w stosunku do kibiców. Choć pewnie tych idiotów, którzy buczeli, nic to nie będzie obchodzić.
Uznam to za komplement "kibicu" sukcesu. Teraz wielmożny przeciwnik kibiców GieKSy a czemu nie udzielałeś się tak "prężnymi" postami jak wracaliśmy ze Stalowej Woli? Ehh Ty obiektywny użytkowniku :roll: Biedny murzynek skosił naszego jak boiskowy bandyta bez piłki a teraz padł ofiarą rasistów i bandytów :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 maja 2008, 23:57

Fishbone pisze:
Uznam to za komplement "kibicu" sukcesu.
Ja? Kibicem sukcesu? :lol: GieKSa mnie interesuje tak samo, jak Rozwój czy inne kluby z Katowic.
Fishbone pisze:czemu nie udzielałeś się tak "prężnymi" postami jak wracaliśmy ze Stalowej Woli?
Bo nie było warto? Cieszycie się niemalże z tego wydarzenia, bo setki razy przeklinaliście, biliście policję, niewinnych, ostatnio z autobusu na moich oczach wyrzucali kibice GKS starszych ludzi, bo śmiali zajmować miejsca siedzące, to trafił się Wam jeden incydent, gdzie to policja zachowała się tak, jak kibice GKS często - jakby w głowie mieli wielkie nic.
Super, raz Wam dali w skórę, ale odpowiedzcie sobie sami - oni raz Wam, a ile razy Wy im i niewinnym?
Fishbone pisze:Biedny murzynek skosił naszego jak boiskowy bandyta bez piłki a teraz padł ofiarą rasistów i bandytów Laughing
Co oczywiście upoważnia bydło z Blaszoka do udawania małp i wyśmiewania się z niego, bo jest czarny. On śmiał ostro sfaulować rywala, to czemu go nie zelżyć i zwyzywać od bambusów?
Patrząc na Twoje rozumowanie przestaję się dziwić wybrykom Gieksiarzy. Wy po prostu nic nie rozumiecie, nie szanujecie drugiego człowieka, ani nie macie pojęcia o równości. Pal sześć, że za wybryk bydła, które małpowało tego Afrykanina, odpowie klub, i to - mam nadzieję - dotkliwie poczuje. Ważne, że parę minut bydło z Blaszoka poczuło się lepsze od jednego czarnego na boisku. :roll: Bo ich jest parę tysięcy, a on jeden.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 maja 2008, 0:15

Fishbone pisze:Biedny murzynek skosił naszego jak boiskowy bandyta bez piłki a teraz padł ofiarą rasistów i bandytów Laughing
:rotfl4: To ja mam coś nie tego z oczami czy ty :?: :glass: Bez piłki to on go ledwo szturchnął nogą a nie 'skosił jak bandyta' :roll: A pierwsze przewinienie to może smutne ale nie jest to nic nadzwyczajnego na boiskach. Jednak od razu napiszę żeby nie było niedomówień - sędzia dając obie kartki postąpił słusznie 8)
http://gieksa-tv.pl/clip/czerwona-kartk ... -gks-odra/
Wilmore pisze:ukarać klub za brak reakcji w stosunku do kibiców
http://www.gieksa.pl/news.php?id_news=2938&nid=gl

Dyskutujcie dalej :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 maja 2008, 9:53

Brak reakcji. Kilkanaście osób to jednostki, margines, więc nie będzie w stosunku do nich żadnych działań. Klub opracuje program antyrasistowski, ale w przyszłości, co mi śmierdzi "święty nigdy".
GKS po prostu nie ma jaj rozprawić się z kibicami. Skoro jest nagranie, tv, karty dla kibiców, to może dobrze by było zidentyfikować te paręnaście jednostek i wyrzucić ze stadionu na rok? Przecież po to były wprowadzane te karty, żeby bydło było zaobrączkowane i zawsze było wiadome, kto akurat gwiżdże. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”