GRUPA B: Dania, Finlandia, Belgia, Rosja - Strona 17

Forum poświęcone Mistrzostwom Europy 2020, które odbywają się w 2021 roku.
- Składy reprezentacji - Knajpa - Reprezentacja Polski - GRUPA A - GRUPA B - GRUPA C - Grupa D - Grupa E - Grupa F
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

GRUPA B: Dania, Finlandia, Belgia, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 22 cze 2021, 8:46

Bo Rosja też ma 3 punkty.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 cze 2021, 9:53

Kesz pisze:
22 cze 2021, 8:45
Małe pytanko... Cały czas myślałem, że przy takiej samej ilości punktów, liczą się mecze bezpośrednie w pierwszej kolejności, więc dlaczego Dania mimo wszystko jest druga a na trzecim miejscu są Finowie jacy przecież z Danią wygrali? Najpierw się liczą jednak bramki a potem mecze bezpośrednie? Bo trochę zdurniałem, chociaż oczywiście z awansu Dani się bardzo ciesze.
w pierwszej kolejności liczą się mecze bezpośrednie, ale tezy zespoły mają tyle samo punktów, więc jest mała tabela, w której najlepiej wypada Dania. Rosja wygrała z Finlandią, Dania z Rosją, a Finlandia z Danią - wszyscy maja zwycięstwo nad jedna ekipa, wiec liczą się bramki.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 cze 2021, 10:07

To mnie wczoraj zmyliło jak pisałem posta, ale sam siebie poprawiłem bo zobaczyłem, że wszystkie trzy drużyny mają po trzy punkty. Czasami to się wydaje strasznie zagmatwane, ale koniec końców sprawiedliwie bo w takim przypadku bezpośrednie spotkania nic nie zobrazują

Całkiem fajnie się obstawia to Euro, trochę złotyszy wpadło do kieszeni

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 22 cze 2021, 11:23

Kesz pisze:
22 cze 2021, 8:45
Cały czas myślałem, że przy takiej samej ilości punktów, liczą się mecze bezpośrednie w pierwszej kolejności, więc dlaczego Dania mimo wszystko jest druga a na trzecim miejscu są Finowie jacy przecież z Danią wygrali? Najpierw się liczą jednak bramki a potem mecze bezpośrednie?
Koledzy już wyjaśnili, ale żeby Ci to całkiem rozjaśnić:

FIN - DEN 1:0
RUS - FIN 1:0
DEN - RUS 4:1

Dania - 3 punkty (4:2)
Finlandia - 3 punkty (1:1)
Rosja - 3 punkty (2:4)

Przed turniejem liczyłem, że to w tej grupie mogą być emocje, liczenie bramek i fajnie się stało. Szkoda jedynie, że wynikło to w dużej mierze z sytuacji z Eriksenem. W pierwszej połowie Dania miała miliard strzałów na bramkę. Gdyby nie to, pewnie wygraliby z 2:0, na mniejszej spinie podeszli do Belgów i może nawet ugrali jakiś remis.

Awatar użytkownika
Giuliano
Junior
Junior
Reputacja: 8

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giuliano » 22 cze 2021, 13:20

Cieszy mnie końcowa pozycja Duńczyków w grupie. Nie żebym na co dzień był sympatykiem tej reprezentacji, ale zawał Eriksena i naprawdę dobry duński futbol sprawiły, że szkoda byłoby nie zobaczyć ich w fazie pucharowej. Pechowa porażka z Finlandią, za którą trudno ich winić, a następnie mecz z jednym z faworytów do końcowego zwycięstwa - w normalnych warunkach Duńczycy zapewne najpierw by wygrali, a potem powalczyli o remis. Dobrze, że finalnie ograli radzieckich i zameldowali się w kolejnym etapie turnieju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2020”