W telewizji nadali - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 sie 2005, 22:08

Szczerze...Jackass są porąbani, ale ich....lubię ;P niektóre akcje są genialne ;) STEVE-O :D heh

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 13 sie 2005, 22:15

Głupota Jackassa powala... Ale można się nieźle pośmiać z idiotyzmu tych ludzi. :wink: Nie zapomnijmy o ich wilkiej odwadze... :lol: Bolek zrobił się na striptizera, wpadł do budki telefonicznej i zaczął tańczyć przy jakimś Japończyku... :lol: Albo rozwalanie wypożyczonego wozu w Derby Destruction. :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2005, 23:39

Hehe , dla mnie najlepsza akcja to była jak sie przbral za dziadka i weszedł do sklepu i wszystko jumał :lol:

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 13 sie 2005, 23:42

Nie można zapomnieć o próbie "bimbania" się na gatkach rozwieszonych na drzewie. :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1504
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 sie 2005, 8:17

Dla mnie to jest chore :!: :!: i nie chodzi tylko o ten program ale ogólnie o terazniejszosc strach teraz dziewczyny szukac bo potem trafisz na taka Miriam i dupa zbita :?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 30 sie 2005, 22:18

10 września o 22:15 na polsacie będzie "Przekręt". Film którego nie oglądalem, ale wiele, również na tym forum, słyszałem. Na pewno to obejrze, mam nadzieje, że się nie zawiode...

pozatym widziałem zwiastuny, ze na TVN będzie kilka świetnych filmów, chociażby "Dwie Wieże", czy "Szybcy i Wściekli"...no i warte obejrzenia będa "Znaki" na Polsacie, o którym też wiele słyszałem, ale nie miałem okazji obejrzeć...szykuje się ciekawa jesień wieczorami przed telewizorem :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2005, 18:54

Dziś o godzinie 22.20 na TVN Siedem startuje ponownie Kompania Braci 8) :D
To będzie pierwszy z dziesięciu odcinków. Obowiązkowa pozycja dla wszystkich zainteresowanych i niezainteresowanych. Dla tych którzy już oglądali i dla tych którzy jeszcze nie mieli przyjemności oglądać. Ogólnie polecam każdemu.
Jeszcze nie wiem kiedy będą kolejne odcinki (w jakich odstępach czasu), ale prędko się dowiem na pewno :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2005, 20:19

Dziś o 21:30 [chyba na polsacie lub TVN - nieważne] film na podstawnie poswieści Jamesa Pattersona - W sieci pająka - w roli głownej Morgan freeman jako niezapomniany Aleź Cross [niezapomniany dla czytelników Pattersona :lol: ] partneruje mu Monica Potter - żeby było ciekawiej.
Film słabszy jak książka - ale polecam :lol:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 wrz 2005, 11:35

Chociaż temat w głównej mierze dotyczy filmów to jednak chyba nikt mnie nie zbanuje jak napisze o serialach.

Nie wiem czy dużo osób zauważyło, że stacja TVN 7 zaczęła emitować dalsze części serialu "ED" (albo "Nie ma sprawy" jak kto woli)!! Ten serial jest fantastyczny i po słabszych pierwszych dwóch odcinkach ponownie się rozkręcił. Szkoda tylko, że emitują go o tak pogańskiej godzinie... :? 9.15 to nie jest czas najwyższej oglądalności. A szkoda bo wg mnie to jeden z najśmieszniejszych i przede wszystkim najinteligentniejszych seriali wszechczasów!! Polecam - jak możecie to oglądajcie!!

Nie można też nie wspomnieć o dalszych odcinkach najwspanialszego serialu na świecie - "Przyjaciołach". Po emisji 3 serii przyszedł czas na czwartą. Ciekawe ile serii teraz wyemitują...Kultowy serial!!

Dwa moje ulubione seriale na TVN 7...Nic tylko się cieszyć!

Warto wspomnieć o odkopaniu serialu "Allo, allo", któy zaczęła ponownie emitować TVP 2. Choć już kiedyś go oglądałem to jedanak wciąż bardzo bawi. Kolejny bardzo fajny serial.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 paź 2005, 22:52

Dawno już nie reanimowałem tego tematu, bo zwyczajnie mi się nie chciało :smile2:.

Tok szoły mnie drażnią, bo albo są infantylne jak Majewski, albo zjadające własny ogon jak Wojewódzki. Ale ostatnio powstał jeden dowcipny tok szoł. O polityce :shock:.

Wtorek, 22:30

program publicystyczny

Prowadzący: Andrzej Morozowski i Tomasz Sekielski

dla małoletnich od lat 12
Teraz my! czyli oni - Tomasz Sekielski i Andrzej Morozowski, dziennikarze polityczni, sprawozdawcy sejmowi, twórcy "Prześwietlenia". Złośliwi, uszczypliwi, przemądrzali. Jeden atakuje, drugi broni. Dobry i zły "glina". Zależnie od sytuacji, zamieniają się rolami. Bo oni nie są obiektywni...

"Teraz my!" to nowy program publicystyczny w TVN. Będzie poważnie, ale ze szczyptą humoru. Prowadzący zaproszą do studia wielu ciekawych gości - będą to zarówno politycy z pierwszych stron gazet, jak i artyści czy eksperci komentujący dane wydarzenia.

Jestem ciekaw, czy tylko mi jak widzę tytuł to przypomina mi się pewno hasło :lol:. Panów S. i M. przeniesiono z kameralnego studia w TVN24, do wnętrza z Milionerów, więc na razie czują się niepewnie. Ale w formie są mimo to. W ostatnim odcinku Kaczyński z pobłażliwym uśmiechem prosił, by nie "maltretować" Rokity, który notabene wczesniej zdążył obiecać, że nie będzie ubiegał się o żadne stanowisko w rządzie :lol2:.
Jak zobaczyłem dzisiaj wstawkę filmową o środkowym palcu Janika, to aż przypomniał mi się świętej pamięci MdM...

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 06 paź 2005, 19:56

Juz niedługo na TVN7 (dokładnej daty chyba jeszcze nie podali) będzie emitowany film "Więzień nienawiści" (tytuł dość pokraczny, gdyż w orginale brzmi "American History X"). Film wg mnie jest wspaniały!! Obejrzałem go chyba ze dwa razy w ciągu tygodnia, a jak dla mnie to jest wielka sztuka.

Film po krótce opowiada o losach przywódcy lokalnej grupy skin-head'ów (Edward Norton), zafascynowanego ideologią faszystowską (facet ma wytatuowaną sfastykę na piersi), który za zabójstwo dwóch murzynów trafia za kratki. Po wyjściu staje się innym człowiekiem i całkowicie zmienia swoje poglądy. Film zdecydowanie wart obejrzenia!

Przede wszystkim wspaniała kreacja Edwarda Nortona (jedna w wielu :wink: ).

Polecam!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 paź 2005, 23:22

TVP1 emitowało dzisiaj jeden z najlepszych filmów mafijnych jakie widziałem. Tytuł tego dzieła to "Bella Mafia". Oglądałem ten film za małolata prz czym nie rozumiałem praktycznie nic. Jak zobaczyłem dzisiaj pierwszą część to aż mnie tknęło. Kto nie oglądał niech żałuje 8) Jedyne co mogę Wam polecić to druga część filmu, która zostanie wyemitowana w przyszły czwartek! Dla wielbicieli takich filmów jest to pora nie do przeoczenia!

W skrócie opis ze strony www.filmweb.pl

Dwuczęściowa historia sycylijskiej rodziny mafijnej. Michael Luciano uwiódłszy piękną Sophię (Nastassja Kinski), natychmiast ją porzuca. Wkrótce pada ofiarą mafijnych porachunków. Sophia w tajemnicy rodzi syna Lukę (James Marsden) i oddaje go na wychowanie, po czym wychodzi za jednego z braci Michaela, nie podejrzewając nawet, że przeznaczenie szykuje jej los Jokasty, matki i żony Edypa.

W pierwszym odcinku Luka morduje nieświadomie swoją rodzinę. Jak pisze w opisie wyużej Sophia oddaje syna na wychowanie po czym przejmuje go mafia nienawidząca rodziny Luciano. Luka ma za zadanie wymordować wszystko, niewiedząc, że zabija swoich krewnych. Kobiety postanawiają się zemścić za krzywdy wyrządzone ich rodzinie. Naprawdę polecam!

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2195
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 paź 2005, 12:34

Pisakk pisze:Juz niedługo na TVN7 (dokładnej daty chyba jeszcze nie podali)
W środę o 23:05 /godzina trochę odstrasza, ale naprawdę warto ;)/
Polecam!
Ja również :)
Głównie ze względu na Edwarda Nortona - ewidentnie jednego z najlepszych aktorów na świecie, który znów zagrał fenomenalnie :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 paź 2005, 13:45

Dawno tutaj nie pisałem, przeszło parę świetnych filmów, ale postaram się walczyć z lenistwem. Oto film(y) na dzisiaj. Wg mnie przynajmniej.

Dzisiaj są dwie premiery w ogólnodostępnej telewizji, odrobinę się nakładają. Pierwsza to Johny Q na TVNie o 21:40. Młody ojciec nie mogąc wygrać ze szpitalną biurokracją, postanawia załatwić operację swojemu synowi i wybiera dość ekstramalne wyjście. Odwiedza pogotowie i bierze na zakładników napotkane osoby. Akcja jest z góry skazana na tragedię, poza tym wiadomo co czeka na tatuśka kiedy skończy się operacja... Ale cel jest jeden. Zostaje w pamięci, trzyma w napięciu, choć wydawało mi się, że będzie banał rozdzierający serce itp. Denzel Washigton na szczęście jest tylko średnio histeryczny, więc nie chce się odruchowo przełączać kanału, zresztą dostał Oskara za tą rolę. Oprócz tego na drugim planie Robert Duvall (kto oglądał "Upadek", ten wie w jakiej roli :)), i James Woods jako cyniczny dyrektor szpitala, którego oczywiscie upokorzą i nawrócą...

Drugie to Formuła na Polscie o 23:20. Komedia, co do której mam mieszane uczucia. Za mało w niej momentów śmiesnych, trochę takich po których widz czuje się zażenowany widząc głupotę scenarzystów. Ale mimo to da się oglądać. Więc Samuel L. Jackson, paradujący przez cały film w szkockiej spódnicy, postanawia rzucić dotychczasową pracę, nie wdając się w zbędne dyskusje. Nawiasem mówiąc, jest chemikiem, który produkuje narkotyki dla amerykańskiej mafii. Po rzuceniu roboty, chce jednak przed emeryturką zarobić na spokojne życie. Łapie więc kontakt w Anglii, gdzie ma zamiar sprzedac nową formułę towaru niewykrywalnego przez policję. Oczywiscie z transakcji nic nie wychodzi i serii niefortunnych zdarzeń jest zmuszony wspólpracować z pewnym niewydarzonym kibicem Liverpoolu, który w wolnych chwilach chatłurzy jako podrzędny gangster. A jego tropem z Ameryki rusza killer... A potem żyli długo i szczęśliwie.

Dla własnego zdrowia psychicznego nie polecam Komory na TVP2. Co prawda ekranizacja Grishama, ale nie ma porównania z książką. Tylko Hacman trzyma klasę, reszta o kant ...

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 23 paź 2005, 11:17

Poszedlem za rada Piwusa i obejrzalem wczoraj Johny Q. Musze przyznac, ze film bardzo mi sie podobal, choc koncowka byla tak straszna, ze momentami smieszyla :p troszke przesadzone zakonczenie, ale film jak najbardziej godny polecenia.

p.s.: liczylem ze Johny sie zastrzeli, ale niestety byl typowy happy end

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”