Ekstraklasa 2026/2027 - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » dzisiaj, 19:28

Oglądałem i mecz był raczej na remis ale Górnik ewdetnie płaci frycowe. U siebie są mocno moim zdaniem. Ten Berardo wydaje się ciekawy i może być brakującym ogniwem

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 20:15

8 Polaków, tylko 3 obcokrajowców w składzie, Legia poszła po rozum do głowy? Nieee, po prostu dalej są debilami, ale nie stać ich już na drogie transfery, choć nadal woleliby ściągać szrot.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1004

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 20:37

Od jakiegoś czasu (odkąd Gasparik objął klub?) przyjemnie patrzy się na Górnik z boku. Mają fajnych piłkarzy, którzy indywidualnie potrafią zrobić różnicę ale zespołowo też się dobrze prezentują. Nowoczesny stadion, teraz gra w Europie. Za klubem stoi Podolski, który po zakończeniu kariery bardziej już mi się kojarzy jako była gwiazda i piłkarz czy to Bayernu czy Arsenału. Pewnie gdybym teraz był dzieciakiem gdzieś na Śląsku to byłby to klub pierwszego wyboru, który przykułby moje oko i śledziłbym jego losy. W ogóle fajne czasy dla śląskiej piłki, bo Górnik zerwał z łatką śląskiej biedoty, zwłaszcza że miał swoje problemy przez wiele lat, do tego Gieksa (choć w dużej mierze za miejskie pieniądze). No chyba dawno takiego pozytywnego pru nie było, bo nawet w czasach gdy Chorzów robił jakieś lepsze miejsca w lidze to i tak był strach czy później będzie licencja itd - teraz tego nie ma.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Ekstraklasa 2026/2027

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » dzisiaj, 21:11

Ja uważam, że Górnik odpadnie prędzej czy później, tj nie zagrają w grupie ale najważniejsze dla nich to ustabilizować się w czołówce Ex.
Aby te drugie miejsce nie było przypadkiem a te mecze eliminacji zaprocentują za rok.

I uważam że dobrze iż sprzedają tych Ambrosow - trzeba monetyzowac graczy bo potrafią znaleźć zastępstwo i przede wszystkim to Gasaprik potrafi wkomponować nowych graczy w zespół i będzie jeszcze lepiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”