komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 mar 2007, 17:47

Fajna analiza wyników tej kolejki futbolowa mi by sie nie chciało :)

futbolowa pisze:pojedynek Legii i Bełchatowa. Oj, będzie się działo
No i dzieje sie, po pierwszej plowie Legia przegrywa w Bełchatowie dwiema bramkami. Obydwie strzelił były piłkarz Legii Tomasz Jarzębowski. Dwa mocne ciosy pierwszy w 32 m. a nastepny minute pozniej (ta druga bramka calkiem ladana) i Legia przegrywa. Dzis Legia rozpoczeła w dziwnym ustawieniu z jednym napastnikiem a jest nim Nedza :( , który jest dzis bardzo nie skuteczny jak zwykle ostatnio. Śrutwa fajnie skomentował gre Wladeczka "Dobrze, że nie trafił, bo jakby trafił to by się cieszył, a był spalony i potem by się rozczarował" :lol: . Dobra szanse mial tez Radovic ale nie trafił w bramke, skutecznosc Legii dzis bardzo slaba. Pod koniec Jarzębowski miał szansę na hat-tricka, ale na szczescie dla Legii strzelił nad poprzeczką.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 18 mar 2007, 19:43

Ladnie BOT pojechal po Legii :lol: roznice w przygotowaniu motorycznym, fizycznym i szybkosciowym mozna tylko porownac do polskiej i japonskiej kolei. BOT to druzyna 2 klasy lepsza od Legii dzisiaj-conajmniej 2 klasy. Jesli dalej beda grac taka widowiskowa pilke, to mozna smialo powiedziec, ze Belchatow bedzie ta Wisla z czasow Kasperczaka- miazdzaca Schalke i pechowo(i frajersko) przegrywajaca z Lazio. Naprawde milo sie oglada :wink: Odnosze wrazenie, ze oni sa jeszcze lepsi bez Matusiaka, niz byli z nim.
PS: Gargula do pierwszej "11" w kadrze za Zurawskiego :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 mar 2007, 20:17

Ja mysle, ze gdyby dzisiaj Wdowiec wystawił jeszcze 2-3 obcokrajowcow, mogło byc jeszcze wiecej bramek. Oczywisice na korzysc GKS'u. Trudno nazywac zbieranine nie przecietnych, nie słabych, a bardzo słabych obcokrajowcow "Mistrzem Polski"... Tacy zawodnicy jak Balde, Hugo czy Junior nigdy nie powinni znalezc sie w druznie walczacej o MP. Podobnie odnosnie formy Edson, Roger, Vuko itp.. Transfery itp. Na dzien dzisiejszy Legia jest zespołem gorszym pod kazdym wzgledem od BOTu. Były tylko dwa okresy w spotkaniu gdzie Legia mozna powiedziec, ze zagrała przycwoicie. Jarzebowski chciał pozbawic były klub marzen o obronie tytułu i tak sie stało.

Co do reszty spotkan, napewno świetne spotkania w Krakowie powmiedzy Cracovia oraz Zagłebiem... Lubiniane pokazali, ze sa mocni i walcza o mistrzostwo+ graja bardzo ładnie dla oka.
Spotkanie w Poznaniu mialo faworyta, a zakonczyło sie tzw. nanizszym wymiarem kary jaki był mozliwy dla owego faworyta, ktory nie pokazał niczego co mogłoby mowic o tym ze to kandydat do tytułu.
Na koniec nalezy złozyc gratulacje dla Robaka, ktory starał sie z całych sil wysłąc zawodnikow Lecha na rente inwalidzka, choc taka nalezałoby przynac mu po tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 mar 2007, 21:25

Legia dzisiaj :shock: Toz to byl obraz nedzy (a w zasadzie Nedzy ;) ) i rozpaczy. Mistrz Polski, dzieeeeki. Swoja droga - czy tam naprawde nie ma lepszych obroncow niz niejaki Hugo? Przeciez ten czlowiek (podobnie jak Balde) nie zalapalby sie do Widzewa, gdzie srodek obrony to tez przeciez momentami dosc zabawny, ale malo smieszny zart. Generalnie GKS zagral gre Lenczyka. Orest nawet na moment nie wstal z lawki ;) Zagrali tak jak mieli zagrac, Legia dolozyla do tego prezenty w postaci swojej obrony i nieskutecznosci pod bramka, ewentualnie swietnie zachowywal sie Lech.
A Belchatow naprawde mi zaimponowal, bo to zwyciestwo nie bylo przypadkowe. Ba, powinni wygrac duzo wyzej. Klepanie - o zgrozo! - akutalnego wciaz mistrza Polski, granie w dziadka z takimi gwiazdorami na Vukovic, Surma czy Choto bardzo mi sie podobalo. Tylko te kompleksy malomiasteczkowych trybun, gdzie najglosniej bylo jak bluzgali na Widzew. No coz, tak to bywa na wioskach.

A co do Widzewa to jedne z najslabszych derby jakie widzialem. LKS bez drugiej linii z jesieni gra pilke tak archaiczna, ze az zal przypominac sobie co sie dzialo jak Kolendowicz zaczynal grac kombinacyjnie z Niznikiem. Widzew jak zwykle nie zagral praktycznie nic, a powinien wygrac. Bogunovic :roll: Juz w tej rudznie wisi Widzewowi 4 punkty, powinien za nie zaplacic z najblizszej wyplaty :? Nie rozumiem jak mozna trafic w Klosa, tym bardziej kiedy ten sie kladzie... No ale wazne, ze LKS znowu nie wygral i w tym sezonie derby dla Widzewa ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 mar 2007, 12:53

Krzysztof Jarzyna pisze:Przeciez ten czlowiek (podobnie jak Balde) nie zalapalby sie do Widzewa, gdzie srodek obrony to tez przeciez momentami dosc zabawny, ale malo smieszny zart. Generalnie GKS zagral gre Lenczyka. Orest nawet na moment nie wstal z lawki Zagrali tak jak mieli zagrac, Legia dolozyla do tego prezenty w
Jak Rzeźniczak się łapie do składu, to i Hugo by pewnie grał :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 mar 2007, 15:19

Obawiam sie, a nawet jestem przekonany, ze gdyby Rzezniczak byl teraz w kadrze Legii to w Belchatowie Hugo nie wyszedlby na boisko. Przeciez to co on tam wyprawial to byl poziom II ligi. Zreszta Choto byl tylko niewiele lepszy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 mar 2007, 22:09

Dzis na poczatek 19 kolejki Orange Ekstraklasy Cracovia wygrała na własnym stadionie z Lechem az 3-0 :shock:

Cracovia 3-0 Lech Poznań
Dariusz Pawlusiński 23, Paweł Nowak 49, Marcin Bojarski 71

Cracovia: 33. Marcin Cabaj - 5. Tomasz Wacek, 15. Łukasz Skrzyński, 6. Krzysztof Radwański - 9. Dariusz Pawlusiński (90, 37. Bartłomiej Dudzic), 3. Jacek Wiśniewski (89, 32. Paweł Szwajdych), 10. Dariusz Kłus, 7. Piotr Giza, 19. Paweł Nowak - 21. Marcin Bojarski, 11. Piotr Bania (90, 27. Paweł Wojciechowski).

Lech: 27. Krzysztof Kotorowski - 23. Marcin Kikut, 19. Bartosz Bosacki, 18. Zlatko Tanevski, 4. Dawid Kucharski - 7. Marcin Zając (56, 8. Przemysław Pitry), 16. Rafał Murawski, 21. Dimitrije Injac (75, 14. Ilijan Micanski), 5. Jakub Wilk - 9. Piotr Reiss (75, 13. Maciej Scherfchen), 11. Zbigniew Zakrzewski.

sędziował: Hubert Siejewicz (pewnie juz nie długo tylko S. :lol: )

Teakiego wyniku sie nie spodziewałem Lechowi ostatnio szlo całkiem dobrze(wygrana z Korona) i Lech wydaje sie byc druzyna piłkarsko lepsza od Cracovi a tutaj tak wysoka przegrana. Teraz Lechowi bardzo trudno bedzie zdobyc miejsce w europejskich pucharach przez lige i zostaje im tylko PP ciekawe jak długa Franz sie utrzyma w Lechu jesli ta druzyna bedzie miała takie wyniki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 mar 2007, 1:33

Lech [']. Calkiem inna drużyna niż ta co grała przeciwko Koronie. Az milo było ogladac jak Lech dostawał baty. Zagrali bez pressingu. Piłkarze Cracovii rozgrywali sobie piłkę na połowię Lecha jak chcieli. Wynik mógł być wyższy, ale Bojarski nie wykorzystał karnego pod koniec spotkania. :cry:
Wiśniewski zagrał w pomocy jak profesor, nawet asystował przy drugiej bramce. Kazio Węgrzyn komentując miejscami dostawał orgazmu, tak sie nim podniecił. :o Ladna bramka Pawlusińskiego. Strzał z ostrego konta. Kotorowski mógł sie lepiej zachować. :roll: Trzecia bramka to takie ośmieszenie obrony Lecha. Kolejna świeczka--->[']. Bania ograł Lechitów jak dzieci i podał do Bojarskiego, który z metra dobił piłkę do siatki.
Zajebiście zaprezentowali sie Injac i Tanevski. Brawo za transfery. :lol2:
franz pisze:Lech wydaje sie byc druzyna piłkarsko lepsza od Cracovi
To wszystko wydaje mi sie być nadmuchane. :? Niby wszystko jest dobrze, fajnie grają, a wygrywać nie mogą i wciąż potrzebują czasu na zgranie sie. :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2007, 5:58

Musze powiedziec, ze gdy zobaczyłem w obronie duet Tanevski- Kucharski, to wiedziałem, ze bramki dla Cracovi padna i to w sporej ilości. :lol: Dodatkowo dwoch pomocnikow o nastawieniu defensywnym... Jesli jeszcze w Poznaniu przy sporej publicznosci, niektorzy potrafia wyzwolic w sobie walke to w Krakowie mozna było sie spodziewać, ze bedzie o to trudno.
guru pisze:Zajebiście zaprezentowali sie Injac i Tanevski. Brawo za transfery.
Zastanowila mnie osoba Injaca, ciekawe co masz mu do zarzucenia. Oczywisice napiszesz, tylko mam nadzieje, ze bedzie to bardzo ciekawe.
Co do samej oceny transferow, za takie pieniadze, czyli za zadne to i tak sie opłacało, szczegolnie Injac. Moze inaczej by było gdyby kosztował 400 tys. euro i był Brazylijczykiem.

"11" Smudy raczej miala przeszkadzac Cracovi niz grać, a i to im nie wychodzilo... Na efektownośc trzeba poczekać do powrotu Wojtkowiaka, Quinterosa, Dobreva czy nawet Drzymonta, ktory mimo, ze jest słąbym obronca to jest o niebo pewniejszy niz mlody Zlatko.
guru pisze:Niby wszystko jest dobrze, fajnie grają, a wygrywać nie mogą i wciąż potrzebują czasu na zgranie sie.
Niby... to jak prawie :wink:
nie graja fajnie, a jedyne czego potrzebuja to kontuzjowanych zawodnikow...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 31 mar 2007, 10:26

Cracovia zdemolowała Pyrrusów i liga jest nadal ciekawa, bo prawda jest taka, że w żadnym meczu chyba nie było jeszcze 100% pewniaka :wink: Dzisiaj Odra Wodzisław zagra z GKS-em Bełchatów i Odrzanie myślą nawet o zwycięstwie, więc spotkanie zapowiada się ciekawie. Dzisiaj według mnie ostateczny dzwonek dla Legii Warszawa w walce o Europejskie puchary bo z obroną mistrza Polski chyba dali sobie już spokój :wink: Drugim ciekawym spotkaniem to mecz Korona Kielce-Wisła Kraków. Czuję, że Wisełka zagra dzisiaj swój najlepszy mecz w sezonie, ale wolę poczekać na rezultat :think:

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 31 mar 2007, 10:56

Fishbone pisze:Czuję, że Wisełka zagra dzisiaj swój najlepszy mecz w sezonie, ale wolę poczekać na rezultat :think:
Oby !

Tak na poważnie, faworytem jest Korona, jednak mam nadzieję ze Wisła zagra bez kompleksów, i będzie komplet punktów w Kielcach. Będzie o to ciężko, Korona to dobrze zorganizowany klub.

BIAŁA GWIAZDA na niebie się mieni ! Tak powstaje WISŁY ZNAK !

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 mar 2007, 18:32

Zastanowila mnie osoba Injaca, ciekawe co masz mu do zarzucenia. Oczywisice napiszesz, tylko mam nadzieje, ze bedzie to bardzo ciekawe.
Co do samej oceny transferow, za takie pieniadze, czyli za zadne to i tak sie opłacało, szczegolnie Injac. Moze inaczej by było gdyby kosztował 400 tys. euro i był Brazylijczykiem.

Nic nie mam mu do zarzucenia. W ostatnim meczu z Korona dostosował sie do żenującego stylu gry Lecha. Z Korona tez nie błyszczał, a miał przecież być gwiazda. :o

Ale ja nie o tym. Odra pokonała u siebie GKS BOT Bełchatów. :shock:
Meczu nie widziałem, ale wynik mnie zaskoczył. Jutro w Magazynie OE dowiem sie więcej na temat meczu. :P

Zeglebie- Groclin 1:1 po 32 minutach. Zaglebie ma szanse zrównać sie z BOT'em.
[0-1] Goliński 23'- Bardzo dobrze sie prezentuje na wiosnę.
[1-1] Iwański 28'(k)

Za 1,5h hit kolejki, czyli Korona- Wisła. Patrząc na tabele to remis byłby najlepszym rozwiązaniem dla Legii, ale mimo wszystko będę kibicował Koronie w tym meczu. :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 mar 2007, 18:58

guru pisze:Nic nie mam mu do zarzucenia. W ostatnim meczu z Korona dostosował sie do żenującego stylu gry Lecha. Z Korona tez nie błyszczał, a miał przecież być gwiazda.

Cieakwe wg. kogo... Gwiazda :P Ogolnie nie wiem o co biega z ta Korona :? W spotkaniach tych co wystepował byl lepszym z Lechitów na boisku, a swoje zadania, defensywne zadania wykonywał dobrze. Wczoraj mial jedna mocno bijaca w oczy strate, to na tyle. Jednak jak miał być gwiazda, to i tak sporo za mało, Lech kupuje prawie za darmo gwiazdy, niezły scouting :lol:

Orest dzisiaj chciał dac odpoczac, niektórym zawodnikom, jak wyszło widać. Hinc, Popek, Kowalczyk na prawej... Ujek po dłuzszej przerwie od pierwszych minut. Nie wyszło :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 kwie 2007, 19:03

(L)egia :!: (L)egia :!: (L)egia :!:

LKS nie istniał w tym meczu. 8) Strzelona bramka przez LKS to więcej przypadku i pomocy ze strony Legii.
cala drużyna zagrała bardzo dobrze trudno mieć jakieś zastrzeżenia. Pod koniec sie trochę za bardzo rozluźnili, przez co LKS strzelił bramkę.
Bardzo dobre spotkanie rozegrał Smoliński. Duzo biegał, rozgrywał i strzelił przepiękną bramkę. 8) Roger zawalił przy bramce, ale jestem w stanie mu to wybaczyć, jak ma tak zawsze grac jak dzisiaj. Edson przypominał mi tego piłkarza z ubiegłego sezonu. Nabrał świeżości. Jego dośrodkowania były bardzo groźne no i asystował przy bramce Nędzy. Surma w końcu zagrał jak na kapitana przystało. Nędza strzelił 2 bramki, ale tylko jedna mu zaliczono. :? Najbardziej podobał mi sie komentarz Dźwigały po strzelonej bramce Piotrka, kiedy miał znowu 100% sytuacje. "Tym razem Piotrek czysto trafił w piłkę i dlatego nie trafił w bramkę." :lol: Janczyk... :? Nie będę na nim stawiał świeczek, ale musi popracować nad skutecznością. Musi sie przełamać, bo jak sie nie strzela z takich sytuacji, to nie można być podstawowym zawodnikiem Legii.
Obrony nie ma co oceniać. Nie mieli okazji sie wykazać, a bramka padła po stałym fragmencie gry( watro odnotować głupi faul Szali [']).

(L)egia wraca do gry :twisted:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 01 kwie 2007, 19:42

To nie Prima Aprilis Legia wygrała swój pierwszy mecz w rundzie wiosennej OE :) .

Cieszy dosc dobra gra Legii choc rywal grał dzis tak slabo ze gdyby Legia nie wygrała to [']. ŁKS grał taki piach ze szkoda gadac, widac ze rewolucja w linii pomocy ŁKSu nie wyszła tej ekipie na dobre. Juz dawno nie było spotkania w którym Władeczek strzelił by dwie bramki szkoda ze jedna nie została uznana bo pewnie długo trzeba bedzie czekac na nastepny taki mecz w jego wykonaniu.

guru pisze:(L)egia wraca do gry
Tak Legia wraca do gry tylko szkoda ze nie o MP w tym sezonie mozna powalczyc tylko o podium, ale nie ma sie co łamac bedzie lepiej w nastepnym sezonie jak zdegradują Lubin bedzie przynajmniej jeden rywal do tytułu MP mniej.

Zablokowany

Wróć do „Polska”