Lost - Zagubieni [serial] - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 11 lut 2006, 18:14

Gomez pisze:moze nie jestem takowym ekspertem, ale wydaje mi sie ze kobieta ktora obslugiwala Sawyera i jego kumpla jest matka Kate...

a to akurat sie zgadza :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lut 2006, 18:42

no ja przed chwilą obejrzałem 13 odcinek i jestem bardzo zadowolony :-) w porównaniu do 12 ten jest genialny ;) Co do ciekawostek, to oprócz matki Kate, na innym forum przeczytałem jeszcze coś takiego ;)
Panna Sawyera to być może ta sama panna Desmonda. KLIK i KLIK

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 11 lut 2006, 21:15

moglby ktos jeszcze raz zapodac terminarz nastepnych odcinkow... :D
bo nie wiem czy 14 za tydz czy za 2...

13 bardzo fajny, jeden z lepszych w tym sezonie...Sawyer ladny przekret...jego to chyba wyspa nigdy nie zabierze...a Jack znowu wyskoczyl z misja ratowania swiata...Charlie ladnie sie zachowal...juz myslalem ze taki podlamany zacznie walic spowrotem...

14 odcinek chyba bedzie jeszcze lepszy...widzialem zwiastun... :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 11 lut 2006, 21:21

Gomez pisze:moglby ktos jeszcze raz zapodac terminarz nastepnych odcinkow...
2x11 "The Hunting Party" 18 stycznia
2x12 "Fire + Water" 25 stycznia
2x13 "The Long Con" 8 luty
2x14 "One of Them" 15 luty
2x15 "Maternity Leave" 22 luty
2x16 - 22 marca
2x17 - 29 marca
2x18 - 5 kwietnia
2x19 - 26 kwietnia
2x20 - 3 maja
2x21 - 10 maja
2x22 - 17 maja (finał LM)
2x23 - 24 maja

Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 13 lut 2006, 15:42

meecik_mks pisze:
Bonso pisze: Jak ktoś zauważy, niech napisze
EDIT: ok. 34 minuta 2 odcinka

logo Dharmy :D

P.S a nie wiecie czy może te miśki też miały gdzies logo Dharmy ? to by wiele mówło :D i zgadzało się z teorią na temat stacji badawczych i projektu Dharma... :)
Możesz wkleić jakiegoś screena z tym logiem na tej płetwie??Bo ja nie widze tam nic...Aha i co do tego kogo zabiera wyspa..Zauważyłem że większość z bohaterów to są pzregrańcy zycia..Kate wyrolowała własna matka..Locke ojciec..a Jack'a żona....

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 13 lut 2006, 16:11

jackieboy pisze:Zauważyłem że większość z bohaterów to są pzregrańcy zycia..Kate wyrolowała własna matka..Locke ojciec..a Jack'a żona....
lepiej ich chyba nazwac ludzmi z problemami, zagubionymi we wlasnym prywatnym zyciu...ale musze przyznac w czas na to wpadles... :wink:

Ciekawe czy Said w 14 skruszy Innego...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 13 lut 2006, 16:14

jackieboy pisze:auważyłem że większość z bohaterów to są pzregrańcy zycia..

Spostrzegawczy jestes źom, ale slyszalem ze komus sie ponoc udalo zauwazyc ze wszyscy Ci ludzie sa 'zagubieni' w zyciu, po trzecim odcinku! To dopiero szok..........

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 13 lut 2006, 17:07

Gomez pisze:Ciekawe czy Said w 14 skruszy Innego...

wkurzyłeś mnie ! mogłeś to jakoś zaznaczyć a nie rzucasz aluzją.... :/ Nie ładnie.... :?

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 13 lut 2006, 19:50

Obejzałem 4 odcinki II serii i mam pytanie po którym odcinku się coś rozkręci bo narazie to mnie ta II seria zawodzi ...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 13 lut 2006, 19:53

Myśle, że po 7 będziesz usatysfakcjonowany, początek rzeczywiscie jest średni, tak od 6-7 akcja się rozkręca, 12 jest beznadziejny, 13 dobry, a na reszte czekamy ;)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 17 lut 2006, 0:44

14 odcinek

:arrow: bardzo ciekawe rozpoczęcie, i jak dla mnie fantastyczne zdjęcie zparodiowane Saddama na ścianie bocznej koszar USA

:arrow: Sowyer sie budzi, słuchajcie co go wkurza - lolowy odgłoś jakiejś umierającej kaczki : D

:arrow: straszne są te przerywniki między pokazanym Hurleyem biegającym z Sawyerem za kwaczącą żabą, a zajebista akcją z Saidem, burzy mi to cała akcje : /

:arrow: beznadziejny jest ten widok na droge jak Said pokazuje im gdzie zakopany jest ten amerykanin, taka tandeta komputerowa, nie postarali sie.

:arrow: qwa odcinki powinny trwać z 2 godziny : / oczywiscie ten zakończyl się w najlepszym momencie, moja ocena 9/10 bardzo ciekawy.

aa i tak jeszcze podsumowująć,bo zastanawiałem się po ch** dodali do tego odcinku w ogóle nie pasujący fragment z tą żabą, i wymysliłem, że jest to pewna aluzja do osób które przeszkadzają innym... po pewnym czasie są po prostu eliminowane z wyspy przez silniejsze jednostki... btw ciekawe czy Chalrie udostepni gnaty Saidowi do odwetu... coraz badziej nie podoba mi sie zachowanie Jacka :/... to że ten złapany koleś jest jednym z innych, dokladnie to co mnie przekonalo do tego jest widok jego patrzącego na Saida zaraz przed tym jak Jack zamyka drzwi... kompletnie nie wiem co oznaczają te znaki zamiast liczb - w momencie kiedy Lock nie na czas właczył kod - odslonely się 4 z 5 znakow, na pierwszym jest jakby nitka drugiego nie bylo widac, trzeci to rakieta ? czwarty pta a piaty pff nie wiem strzykawka ?! rownie dobrze moze być to wszystko inne, jak jakies znaki Inków to wyglada : D

juz nie moge doczekać się środy

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 lut 2006, 18:41

Mysle Said musi dokonczyc rozmowe z gostkiem...tez uwazam ze zmysla...ten ironiczny usmieszek wyjasnia wszystko...

Lock nie zdazyl wpisac kodu...pojawilo sie jakies pismo obrazkowe...zaraz po tym licznik znowu wskazywal 108min...wydaje mi sie ze Lock nie pisnie slowkiem o tym ze nie zdazyl...

Sawyer i zabka... :roll: bezsens...Hurley jednak podjada...

Czekam na trajler 15, a potem 3tyg. przerwy :x

Awatar użytkownika
meecik_mks
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: meecik_mks » 18 lut 2006, 13:56

nooo wreście moge coś napisać.... :P

a więc od początku :) akcja z Danielle (to wsyzstko jest podejrzane dla mnie...), następnie co do tego kolesia (moim zdaniem to Other), Saiyda też, on jest specjalistą wie kiedy ktoś kłamie i wogóle, mógł bo bardziej przyciś ale wkroczył na droge Shannon i sie wykruszył....

kolejny raz ujrzeliśmy w akcji Crazy Jacka.... :/

Obrazek

Lock z pewnością te hieroglify zostawi dla siebie.... maniacy już przetłumaczyli co oznaczają te hieroglify (śmierć), także teraz możemy myśleć i myśleć nad tym.... :/ był jeszcze jakiś motyw, że jedno z tego szlaczku oznacza "Dziecko" także możemy sie domyśleć o kogo chodzi... i właściwie to się łaczy bo w sumie teraz jest odcinek o Claire (Aaron)

Obrazek

jedno jest pewne, to coś robi.... słyszeliście ten dźwięk ? to tak jakby się coś ładowało... a potem jak Lock wcisnął enter to sie wyłączyło...(może to jakaś samodestrukcja, przed tym żeby nnikt z tej wyspy nie uciekł cyz coś....)

Warto zauważyć to, że jak ten Henry leży w włazie, to zboku widnieje obraz (jest na nim Balon), następnie Henry Gayle (nei weim czy dobrze nazwisko napisałem...) to jest postać z Czarnoksięznika Oz :) koleś ma łeb nie od parady, ale dziwi mnie oprócz jego ostatniej miny, to że wsumie nie ma zbytnich śladów... :/ a przecież dostał tyle kopów... jak pamiętamy Ethan też był wytrzymały... i jeszcze jedno, koleś który oglądał fotki w scenie w której odwozili Sayida (to ojciec Kate) :D

Co wy na to :) kilka ciekawostek moich, kilka z netu... :)

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 18 lut 2006, 21:08

meecik_mks pisze:maniacy już przetłumaczyli co oznaczają te hieroglify (śmierć)
z tego co ja wiem, to hieroglify oznaczają "świat nie zginie" ;)

Odcinek, dobry ale mało się wyjasnia, a jeszcze więcej tajemnic się robi :/ 1 marca kolejny odcinek, a potem dłuuuga przerwa, więc mam nadzieję że w 15 coś się wyjasni. Henry niemal na pewno jest "Innym" tylko którym :P Jak wiadomo sa dwie grupy "Innych" Ci z którymi rozmawiał Jack i spółka i Ci których widzieli Eko i Jin. Wszystko się mam nadzieję już niedługo wyjaśni. Odcinek 8/10.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 18 lut 2006, 21:45

Bonso pisze:1 marca kolejny odcinek,
a nie czasem 22 luty (23 u nas)??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”