Mercato Nerrazzurich! - Strona 17

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 kwie 2006, 18:08

*_Zaza_* pisze:Mam nadzieje że trzymasz dziś kciuki za Rossonerich Łypiący ?
Ba. Milan to poprostu mniejsze zło. 1-2 i po ptokach :p

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 kwie 2006, 18:09

Mam nadzieje że trzymasz dziś kciuki za Rossonerich ?
No przecież chociaż cudu im trzeba

Hmmm coś w tym jest co piszesz ale pamietasz może zamieszanie z karnym dla Kamerunu ? Eto'o - Wome ? Równie dobrze mógł Roman uciec do szatni Jestem przekoany że na 10 karnych strzlił by 8 Tym bardzie ze strzlił juz ich z 30 w barwach Żóltej Łodzi Podwodnej. To i tak nie ma teraz znaczenia. Ale przeciesz on grając w meczach kadry czy też ligowych nie był rozgrywającym na "średniaków" Pokazał się także z dobrej strony grając przeciwko "wielki".

Powiem ci szczerze że ciężko mi powiedzieć bo nie oglądam La Liga a przeciw United nic wielkiego pokazal
*_Zaza_* pisze:Pamietajmy jedno - że Roman to nie jakaś młoda perełka Argentynskiej piłki - tylko w pełni ukształtowany i ograny zawodnik. Został rzucony na głeboko wode. Wielu mu zarzucało podczas gdy na Camp Nou ale i na poczatku przygody z klubem z El Madrigal że ma taki typowy nawyk z Argentyńskiej piłki. Holuje ją długo - za długo - czesto sam na siłe próbuje rozegrać gdy trzeba podać. A tak sie nie gra w europie. [Robinho cos o tym wie ] Co by nie mówić juz sie pozbył tego nawyku - bo gra inaczej np. czesto wraca na własna połowe przejąć piłke od obronców i zacząć atak. Czy tez nie holuje jej na siłe a rozrzuci na flanki czy zgra klepe.I tak wymagaja by grał.
We Wloszech gra sie przeciez zupelnie inny football fakt latwiej bedzie mu o aklimatyzację cała banda latynosów, ale mam dziwne odczucie że sie nie sprawdzi, tymbardziej że gra Interu jest strasznie schematyczna.
W zasadzien ie ma też jakiegos super szybkiego napastnika do którego mozna by grać prostopadłe piłki, ale trzeba mu przyznac że jest niezłym specjalista od stałych ragmentów :-)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2006, 18:34

Mowa :smoke: Martin Pellegrino tak trzymaj :!: Pozdro :!:

Forza Calcio !

Jimmy cudu nie cudu - trzeba tego "czegoś" - pamietasz :wink:

W sumie to każdy może go inaczej oceniać - jak napisałem ma już chyba z 27 lat [?] wiec to chyba ostatni dzwonek dla niego by jeszcze cos zdziałać na europejskich boiskach. Ale co by nie mówić pokazał już wiele. Może go cenić lub nie. Na pewno nie ma sensu oceniać po karnym czy dwumeczu z Kanonierami. Gdy 2003 roku przechodził z Barcy do Villareal odrazu sądzono że to on będzie głównym motorem ZŁP i tak się stało wiec czy sie spalił psychicznie ? Tym bardzie jak nazywano go "Nowy Maradona" - 17 od epoki Boskiego Diego :wink: Może powiedzieć że sie spalił na Camp Nou ale to był wtedy inny piłkarz.

Swoja droga ciekawe co postanowi w czasie mercato - ostatnio wypowiadał sie jak by dawał sygnał MU :wink: [piszesz nic nie pokazał z meczu z nimi - ale może sir Alexa Fergusona przekonał :wink:]Jednak Inter jak by zaczą walke o niego to jest w stanie go sprowadzić. Walke bo od dwóch lat słyszymy że jest blisko ale kto tak naprawde może wiedzieć.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 kwie 2006, 18:39

j1mmy pisze:W zasadzien ie ma też jakiegos super szybkiego napastnika do którego mozna by grać prostopadłe piłki
Jak nie ma jak jest. A Oba? Super snajperem to oo nie jest, ale szybkości odebrać mu nie można. Jak ktoś to tu na forum kiedyś powiedział minął się chyba z powołaniem i powinien reprezentować Nigerię, ale w biegu na 100m :p.
j1mmy pisze:fakt latwiej bedzie mu o aklimatyzację cała banda latynosów
Ta banda jest już skończona. Większość z nich opuści szeregi Interu latem i dobrze. Kily i sp. są beznadziejni i szkoda klubowych pieniędzy na takich zawodników.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 26 kwie 2006, 20:09

Martin Pellegrino pisze:Jak nie ma jak jest. A Oba?
Zapomnialem o nim może to dlatego że skutecznościa nie grzeszy.
Veron powinien odejść i paru innych cieniasów też :))
Ta banda jest już skończona. Większość z nich opuści szeregi Interu latem i dobrze. Kily i sp. są beznadziejni i szkoda klubowych pieniędzy na takich zawodników.
Skoro Moratti zostaje to Mancini pewnie też nie dojdziesz do tego:) i pewnie Killy zostanie nie wiadomo dlaczego

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 15:35

j1mmy pisze:Veron powinien odejść i paru innych cieniasów też )

Paru to znaczy ilu ?
Bo równie dobrze może być to 3-4 jak i 10-15 tyle, że wtedy każdy znów powie, że Inter wymienia połowę składu. Ważne to zgrać się. Moratti już dostrzega swoje stare błędy i zamiast corocznej wymiany trenerów pozostawia Manciniego na 3-ci sezon.

Jak wiadomo najwięcej mówi się w tym mercato o napastnikach.
Podobno zaklepany jest już Tavano.
Natomiast w razie odejścia Recoby\Adriano dobrze by zakupić jakiegoś gracza z renomą. I tak oto Inter zgłasza coraz poważniejsze zainteresowanie:

W ostatnich tygodniach wiele mówi sie sprowadzeniu na San Siro przez mediolański Inter nowego napastnika, który miałby odświeżyć linię ataku Nerazzurrich. Kolejny piłkarz, który jest łączony z ekipą Roberto Manciniego, to francuski napastnik Liverpoolu - Djibril Cisse.

Cisse nie może sobie wywalczyć pewnego miejsca w pierwszej jedenastce 'The Reds', ponieważ trener Rafa Benitez nie może się do niego przekonać, mimo iż w kilku spotkaniach grał pewnie zapewniając piłkarzom Liverpoolu 3 pkt. Hiszpański trener woli też stawiać na swojego rodaka Fernando Morientesa lub Petera Crouch'a. W takiej sytuacji Francuz myśli o odejściu do innego klubu.

calciomercato

Jak podaje angielskie czasopismo The Times, napastnik Manchester United Ruud van Nistelrooy jest coraz bliższy opuszczenia klubu z "Old Trafford". Piszę się również o dużym zainteresowaniu z Włoch i Hiszpanii.

Działacze dwóch najbardziej zainteresowanych klubów, Realu Madryt oraz Interu Mediolan już wyraziły chęć sprowadzenia Holendra, a co więcej, dały do wiadomości, że angielski klub nawet oferował im swojego zawdonika.

tf.com

Natomiast prezydent Corinthians Kia Joorabchian zaprzeczył plotkom jakoby Tevez miał przenieść się do nas lub Chelsea.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 16:01

Sero a jeszcze nadal łacza Luce Toniego z Interem :roll: Co prawda Viola zaprzecza i sam Luce też milczy ale widziałes jakie sumy padają :roll: Ba to juz nie chodzi o sume odstepnego ale kontraktu. Z 6 milionów za sezon Viola nie da mu na 100%. Stanie przed trudną decyzją bo jest idolem wśród kibiców Violi, [nic dziwnego :twisted: ] ale ma też już lata [29?] i to ostatnia szansa by podpisac taki kontrakt :roll: Tu Inter ma przewage :wink: Narazie sie nie zanosi na taki transfer a wszystko opiera sie na spekulacjach ale wiesz jak jest ...

Na temat gracz z Premiership nie trzeba dużo pisać. Liverpool jak sprzeda Cisse to będzie chciał coś zarobić by nie stracic aż tyle. A Auxerre swoje zgarneło :roll: Benitez może mu w końcy zaufa. Ostatnio widziałem - nie tak ostatnio 3 kolejki temu chyba - [w meczu z Blackburn] jak grał na skrzydle i to tez może rozwiazanie. To jest napastnik którego nigdy nie zrozumiem - mając 100% sam na sam wybierze zawsze jedno rozwiązanie ... na siłe :roll: Co do Ruuda to po ostatnim karny musiał wrócić temat :wink: Nic wiecej - przynajmiej tak sądze - to nadal najlepszy strzelce Manchesteru :twisted: a snajperskiej sznuty sie nie traci po kilku kolejkach na ławce ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 16:10

No racja Zaza, jest jeszcze Toni. Warunki fizyczne to jego + i do tego ma świetną wizytówkę, czyli bramki.
Ale on mógłby przyjść tylko pod jednym warunkiem - Adriano odchodzi. Nie było by jednak większego sensu sprowadzać piłkarza na 2 lata, gdy ten drugi może pograć jeszcze z 10 lat na najwyższym poziomie, a sumy odstępnych byłyby zbliżone. Do tego tak jak piszesz, że kontrakt musiałby być w okolicach 5-6 mln euro. Czyli zbliżony do Adriano
Przecież prezes Violi żąda za Toniego coś powyżej 25 mln. euro, natomiast Adriano miałby odejść za 30-35 mln. ? chyba coś tu nie tak.
Albo jeśli odejdzie do Realu, to prawdopodobne, że będzie wymiana Adriano-Ronaldo,Cassano i wtedy nowych napastników szukać nie będzie trzeba. Jednak czy powrót R9 jest możliwy ?

Tavano jest bliski, ale jeszcze nie jest nasz dlatego z ostatecznym okrzykiem lepiej poczekać. Najlepiej żeby wsoczył w miejsce Recoby, tylko, że częściej by grał (jeśli nie będą przeszkadzać kontuzje).Taki super rezerwowy. Bo instynkt to ma :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 16:33

Ja wiem czy jeden kosztem drugiego ? w sumie masz racje że na przestrzeni kilku lat to może być "zły wybór" jednak patrz na coś takiego. Zaznaczem że to nic innego jak tylko spekulacje -

Inter w tym momencie ma piłkarzy którzy są coś warci a nie spełniają pokładanych nadzieji. Prezydent Viola zarzadał by z 25 milionów .. Pizzaro za 9 może 10 do Romy - Materazzi do Violi w rozliczeniu - odchodzi za free Favalli - Za Maria - Wome - czyli klub zaoszczeda na moje oko z 6 milionów za pensja - choć nic nie graja ostatnio. Odchodzi Szinisza kolejny 1 - może Killy 2 miliony - Veron wraca do Kraju z 5 milionów.

Nie biore pod uwage kontraktu bo nawet 6 milionów Inter może mu dać, mimo że tyle [5 jak pamietam] zarabia Adriano.

Oczywiście to tylko takie pisanie ale wiesz o co mi chodzi ? ze jesli trzeba to i znajda 25. Co ważne jak odejdzie Veron czy Pizzaro to kto w drugiej lini. Albo za obronców - Ale to chyba nie problem bo są też piłkarz bez umowy których trzeba skuscić sianem za rok gry. A jak Veron zwolni z 5 milionów to dostanie je pan X :wink: Podobnie z obrona bo może Favalli i Ze Maria wybiorą np. Palermo a wtedy Grosso jak nic :wink:

Wymiana z Real jest bardzie prawdopodobna tylko czy odpowiednia ? jak piszesz Adriano ma jeszcze przez sobą kariere - ja sądze że Luca to snajper na już on teraz był by wstanie ciągnać wózek a mają takiego gracza obok jak Adriano to już hoho Jednak nikt nic nie wie a co ważne Luca może pozostać na stadio Artemio Franchi a to bardzo prawdopodobne

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 16:52

Zaza chodziło o to, że nie ma większego sensu sprzedawać przyszłościowego - ale już teraz dobrego - zawodnika za 30-35 mln, a w jego miejsce miałby przyjść piłkarz wiekowy - ale też dobry - za podobną kase. To był by błąd zarządu. Przynajmniej moim zdaniem.
No, ale z drugiej strony trzeba popatrzeć na to jaki sezon obaj mieli. Toni na szczycie, natomiast Impertore na drugim biegunie. I to mimo tego, że jest najlepszym strzelcem zespołu. Oczekiwania byłby większe, a jak strzelał to było seriami i zacięcie na dłuższy czas.
Mistrzostwa zweryfikują wiele bo po obu oczekiwania są spore.

Natomiast tak jak piszesz, kasa na Toniego napewno by się znalazła nawet bez sprzedaży tych wszystkich piłkarzy. Bo wkońcu Inter to nie przeciętniak, który utrzymuje się ze sprzedaży najlepszych.

*_Zaza_* pisze:Odchodzi Szinisza kolejny 1

Mihajlovic odchodzi, ale nikt nie da za niego miliona :) Zresztą kończy kariere i chce zostać asystentem Manciniego w Interze :wink:
*_Zaza_* pisze:Killy 2 miliony

Dobrze będzie jak wogóle znajdzie się chętny :lol:

*_Zaza_* pisze:Veron wraca do Kraju z 5 milionów.

Tu też nie było by kwoty odstępnego, ponieważ jego właścicielem ciągle pozostaje Chelsea. A, że The Blues nie chcą rozwiązać z nim kontraktu zostanie na kolejny sezon w Interze. Raczej niestety bo teraz ma kontuzje, ale wcześniej miał sporo meczy bez błysku.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 16:56

Sero nie zrozumiełas mnie :!: Szinisza 1 milion ale nie za transfer a kontraktu - wiec jak odejdzie to mniej wydadzą z kasy klubowej tak ? itd. Killy ....

A odejśc mogą wszyscy nawet za darmo :wink: Oprócz Pizzaro i Materazziego z wymienionych :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 17:55

*_Zaza_* pisze:Sero nie zrozumiełas mnie Szinisza 1 milion ale nie za transfer a kontraktu - wiec jak odejdzie to mniej wydadzą z kasy klubowej tak ? itd. Killy ....

A odejśc mogą wszyscy nawet za darmo Oprócz Pizzaro i Materazziego z wymienionych

A to luz :)
A Kily nie zgarnia przypadkiem mniej od Sinisy ? :roll:
Wome to bym zostawił jako dublera dla Maxwella. Chociaż ostatnio trener wystawia Cesara na lewą obronę i nieźle mu idzie. Więc może zostanie wykupiony z Lazio i to on będzie alternatywą dla Brazylijczyka ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 maja 2006, 21:38

Sero pisze:A Kily nie zgarnia przypadkiem mniej od Sinisy ?

Chyba nie Killy 1,5 miliona a Szinisza jeden milion - Favalli też 1,5 jak Killy. Tylko wiesz oni podpisywali umowy z dwa trzy lata temu. :wink:

No z Brazylijczykiem dobry pomysł :) Może Go Mancini sprawdza pod nowy sezon. A Cesar nie jest juz 100% piłkarzem Interu ? Bo teraz coś mi nie gra :lol: Pandev to piłkarz Interu tak ? czemu on niby miał by wracać do Udinese :shock: Tym bardzie jak gra świetnie w Lazio ? Napisz mi bo nie jestem w tamcie :wink:

EDIT: :arrow: Ala kumam juz wszystko, czyli Pandev i jego transfer został załatwiony przy stoliku - wymiana nie wymiana wspłowłasność - a co do Cesara to chyba go wykupią ? ja sądziłem że tu Gorava wkręcą w ta tranzakcje - ale jak tak sytuacja wygląda to raczej nie da rady ...

Pozdro
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 0:03 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 maja 2006, 23:03

*_Zaza_* pisze:No z Brazylijczykiem dobry pomysł Może Go Mancini sprawdza pod nowy sezon. A Cesar nie jest juz 100% piłkarzem Interu ? Bo teraz coś mi nie gra Pandev to piłkarz Interu tak ? czemu on niby miał by wracać do Udinese Tym bardzie jak gra świetnie w Lazio ? Napisz mi bo nie jestem w tamcie

Pandev już nie jest piłkarzem Interu. W zasadzie nigdy w 100% nim nie był bo nawet nie zadebiutował w Interze. A Udinese ma 50% praw do jego karty, więc m.in. dlatego mógłby wrócić do Udine. No, ale moim zdaniem zostanie w Lazio. Dobrze się tam czuje, władze też są z niego zadowolone.
Z kolei Cesar jeszcze nie jest wykupiony, więc piłkarzem Nerazzurrich na następny sezon jeszcze nie jest.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 maja 2006, 8:14

Wszystko wskazuje na to, iż Inter Mediolan szykuje ofertę za środkowego obrońcę Deportivo La Coruna Jorge Andrade. As sugeruje, że Nerazzurri wysyłali ostatnimi czasy swojego scouta Luis Suarez, by ten śledził poczynania Portugalczyka.

28-latek łączony jest także z Manchester United, Barceloną oraz Chelsea. Andrade dołączył do hiszpańskiej drużyny po epizodzie w FC Porto pod wodzą Jose Mourinho.

I co sądzicie ? Andrade jest naprawde dobry choć ostatnio nie miałem okazji go oglądać za często to myślę, że nie zapomniał jak się gra. Materazzi coraz częściej myśli o odejściu i taki Andrade jest napewno lepszym obrońcą od Matrixa, więc na takiej wymianie nie stracimy :] Nie zdziwie się nawet jak Portugalczyk wskoczył by do pierwszej "11". Niestety ineresują się nim także inne wielkie ekipy i z tego co pamiętam także Milan, więc kolejne derby :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”