Prison Break - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lut 2007, 16:08

RóżA pisze:
Ojca tej nastolatki nie zabił T-Bag tylko Haywire. T zabił ostatnio tą kobietę na poczcie Krzywy

Chodzilo mi o ojca tej dziewczynki, którą chcial molestować, jak go wzieli na stopa.A fakt, zapomnialem o poczciarce. :angry2:

Ciekawe na kim teraz będzie się mścil Kellerman, bo chyba 3 sezon móglby być o tym jak rewanżuje się wszystkim swoim wrogom.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 lut 2007, 19:05

Uchi_ pisze:Ciekawe na kim teraz będzie się mścil Kellerman
Ja po 18 odcinku już wiem 8)

Coraz mniej bohaterów, coraz więcej wątków wyjaśnionych, serial zbliża się do końca II serii ewidentnie. Ciekawe co wymyślą na III, bo pewnie po takim sukcesie kolejny sezon się ukaże.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lut 2007, 19:16

limansky pisze: Ja po 18 odcinku już wiem Cool
:angry2: Szkkkk, nie wiem czemu bylem pewien, że wychodzi 28 lutego, a nie 26, to nawet nie sprawdzalem.Ale już się ssie :). Na noc mam nadzieję będzie.

To dobrze, bo te ucieczki już czasami byly aż absurdalne :). Pamiętam, jak w polowie I odcinka powiedzialem sobie, że nie oglądne II sezonu, bo nie chcę być jak fani Lostu, którzy oglądają już 4324324 odcinek i nadal to ich kręci... chcialem mieć poprostu nie skazitelne zdanie o PB, ale niestety zbyt sie wciagnalem.Jak ktoś nadmienil tutaj wcześniej, seria II nie byla tak dobrze przygytowana jak I, bo trochę w pośpiechu.3 sezonu raczej nie chcę oglądać, to już przesada i komercha, jakoś nie lubię tak dlugich telenowel, tym bardziej, że jak zacząlem oglądać serial na równi z calym światem, to te przerwy czasami 2 tygodniowe odkręcaly mnie, napięcie spadalo jakoś, teraz oglądam bo poprostu chce dokończyć 2 serię i zobaczyć co wymyślili na koniec, a nie dlatego, że nie mogę żyć bez Fisha and Company, jak bylo kiedyś. :/ Szkoda.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2007, 19:18 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 lut 2007, 19:17

Uchi_ przecież zawsze w poniedziałki jest emisja w USA a u nas jest dostępny już w nocy z pon na wt
:wink:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 27 lut 2007, 19:21

limansky pisze:Uchi_ przecież zawsze w poniedziałki jest emisja w USA a u nas jest dostępny już w nocy z pon na wt
Wink

A widzisz.To już nie ten sam fanatyk ze mnie, zresztą muszę przyznać, że ściągalem je z zaufanego źródelka i jakoś nigdy nie zwracalem daty na to kiedy sie tam ujawnia :).

EDIT :

7 % już mam. :twisted:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 lut 2007, 20:21

ja z rapida sciagam i naprawde szybko idzie.

Dzisiejszy odcinek naprawde bardzo dobry. Teraz jak maja haka na pania prezydent to pewnie agent FBI ja zastrzeli i zwnou beda w punkcie wyjscia :D

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 lut 2007, 20:37

pff, torrenty rządzą :P zwłaszcza przy 1mb łaczu i kontach na prywatnych trackerach :mrgreen:

SPOJLERYsa takie specjalne kody dla spojlerów, mozna by je wgrać :P
odcinek mi się podobał. naprawdę. chociaż wnerwiaja mnie takie zbiegi okoliczności jak t-bag i bellick w jednym samolocie...generalnie szkoda będzie sucre, jeśli coś się bellickowi uda... C-Note się powiesił...zapewne go uratuje ktoś, ale widać jak jest zdesperowany, zeby córce i żonie dobrze sie zyło... Mahone nie złapie braci, bo to taki film, pewnie z pokoju wyjdzie pan polityk i po bajce :] Nie wiem co scenarzysci wymyslili dla Kellermana :] Strzeli, czy nie...mysle jednak, że tak ;) A dlaczego ? Bo to nie pozwoli braciom, szantażowac pani prezydent :P Szczerze mówiąc nie lubie jak w filmach jest za duzo zagmatwania z akcją. A to się chyba zacznie dziać teraz w Prison Break. Generalnie odcinek niezły
8/10

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 06 mar 2007, 19:42

żenada, przeciąganie na siłe, robi sie juz wszystko powoli bezsensowne, wszystko jest strasznie zagmatwane. Powoli się gubię o co w tym wszystkim chodzi :/.
takie przeciąganie nie ma sensu, z serialu robi sie tasiemiec który po prostu musi trwać. Nie wiem co zrobią dalej, ale zapewne wymyślą coś co mnie osobiście doprowadzać będzie do szewskiej pasji. Szcunek dla tych którym się to ciągle podoba, bo dla mnie zbyt dużo kombinowania.
na siłe wyratowanie pani prezydent przed kellermanem, zmiana decyzji o ułaskawieniu na 10 sekund przed wystapieniem ? no po prostu żenada i śmiech na sali, bo to tak Kim idealnie wyczuł kiedy pani prezydent wejdzie na mównice :lol: no, ale przecież trzymamy napięcie :lol:
t-bag :lol: poważny morderca, który przestraszył sie widoku Bellicka, jakby nie mógł poczekać az ten zabierze swoją torbę i odejdzie [']
sara nie zauważyła, że nie ma magazynka w pistolecie, przeciez to tylko połowa jego wagi :lol:
kellermana też nie widział żaden inny snajper na innych balkonach, chociaż widac go było pewnie z ulicy
teraz pewnie bracia pobiją pania z FBI i popłyną do Meksyku gdzie zacznie ich wyłapywac Bellick...

[']/10

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 mar 2007, 8:18

doprawdy nie rozumiem o co ci chodzi Bonso. przeszkadza ci to, ze Kim zlapal prezydent w ostatniej chwili? to sa szczegoly, a ty sie ich czepiasz zupelnie nie wiem czemu. jakbys na sile chcial udowodnic, ze pb zeszlo na psy. ale to nie Lost, nie martw sie.

a odcinek trzyma w napieciu caly czas. no i sa nowe, zaskakujace watki. ciekawe jak to rozegraja. nastepny odcinek dopiero za dwa tygodnie.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 07 mar 2007, 14:36

Bonso takich sytuacji można wymieniać w nieskończoność, ale przecież o to w tym wszystkim chodzi :roll:. Serial jest naprawdę dobry, a wszystko nie może być oczywiste i prostoliniowe, przecież trzeba trochę pokombinować i jakoś jeszcze potrzymać widza w napięciu.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 07 mar 2007, 16:07

Kwestia gustu, ja nie znoszę kiedy po raz któryś z koleji, sytuacja zmienia się o 180 stopni kiedy wydaje się, ze juz wszystko jest w porządku i zaraz sie wyjaśni.
bagg pisze:jakbys na sile chcial udowodnic, ze pb zeszlo na psy
zeszło, porównując do pierwszego sezonu, zeszło i to bardzo...drugi sezon Lost, nie był o tyle gorszy od pierwszego, jak to jest w przypadku PB...
limansky pisze:a wszystko nie może być oczywiste i prostoliniowe, przecież trzeba trochę pokombinować i jakoś jeszcze potrzymać widza w napięciu.
zgadzam sie, ale nie może tak być, że w kazdym odcinku sytuacja braci jest zupełnie inna niz w poprzednim :/ można się pogubić o co w tym wszystkim chodzi...
Lubie Prison mimo wszystko, ale takie kombinowanie, robienie ciągłego zamieszania, zagmatwanie w serialu do niczego dobrego nie prowadzi... a jesli będzie 3 seria, to naprawde nie wiem co tam jeszcze można wymyslec...bo i tak jest już za dużo tego wszystkiego

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 mar 2007, 1:41

Bonso ze Ty masz jak sie domyslam proste nudne zycie to nie znaczy ze bracia musza takie miec :P Nawet w serialach opowiadajacych o "zwyklej przecietnej rodzinie jakich wiele" dzieje sie tyle rzeczy ze mozna by nimi obdzielic pare pokolen (vide Klan albo jeszcze lepiej Moda na sukces).

Trzeba podchodzic do tego z pewnym dystansem (pamietam jak kolega oburzyl sie na ostatni odcinek 10 serii South Parku w ktorym umarl jakis dzieciak na raka a przeciez to tylko kreskowka - przy okazji ruszyla 11 seria w srode :]).Mnie na przyklad denerwuje ze w PB nawet w wiezieniu nie "rzucaja miesem".Rozumiem jednak ze PB jest od 12 lat i nadawany w porze kiedy dzieci zasiadaja przed tv wiec fakow tam raczej byc nie moze.Przymykam na to oko albo wlaczam Dextera w ktorym przeklenstw sobie nie zaluja tudziez Rome gdzie juz w pierwszym odcinku widzimy naga kobiete - wow :lol: (oba seriale sa rewelacyjne - a postac Marka Antoniusza w Rzymie to poezja).

Jezeli jednak uwazasz ze PB zszedl na psy (z czym sie osobiscie nie zgadzam) to mozesz przestac go ogladac.Z drugiej strony wiem ze jak juz sie zacznie to szkoda konczyc.Mam cos takiego ze jezeli zaczynam czytac jakas ksiazke grac w jakas gre albo ogladac jakis serial lub film to nawet jezeli jest slaby to koncze to co zaczalem.Idealnym przykladem jest tutaj trzecia beznadziejna seria Lost (naprawde trzy ostatnie odcinki kolejno o tatuazu odpalaniu samochodu oraz grze w szachy to jakas parodia).Niemal zmuszam sie juz zeby to ogladac.

Pamietajmy ze PB ma przede wszystkim cele rozrywkowe.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 11 mar 2007, 21:47

mozę mi ktos streścić dzisiejszy odcinek bo niestety nie mogłem obejżeć :roll: :angry: :płacze:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 mar 2007, 14:57

Meczetinio pisze:mozę mi ktos streścić dzisiejszy odcinek bo niestety nie mogłem obejżeć :roll: :angry: :płacze:
A ściągnąć też nie możesz ?

Zresztą następny jest za tydzień, więc nie tylko Ty nie mogłeś obejrzeć.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 12 mar 2007, 15:45

Uchi_
ale mu chodzilo o ten co w polsacie chyba lecial- pisal w niedziele o 22prawie.

no a na 20sty musimy czekac jeszcze 8 dni;/ ehh...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”