Siłownia - Kulturystyka - Strona 17

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 15:39

Bardzo fajny trening i jestem bardzo zadowolony.Krótki ale intensywny i co najlepsze-pobudza organizm, wiec jestem naprawde zadowolony że skorzystałem z porad Enjoya. Problem mam tylko z martwym ciągiem bo nie jestem fanem tego ćwiczenia, jednak daje jakos rade :wink: .Na koniec lutego postaram się o wiekszy raport ale jak ktoś ma problem i stoi z wynikami w miejscu a mięsko nie chce iść w góre to polecam!

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lut 2014, 15:55

MGiggs pisze:a mięsko nie chce iść w góre to polecam!
No ja mam właśnie ten problem. Po jego zbadaniu i konsultacjach z "kibolami - bandytami z siłowni" ( :wink: ) dochodzę do wniosku że ćwiczę za dużo!

Chodzi oczywiście o cradio :wink: Po treningu za dużo biegania cardio, a na dodatek jeszcze bieganie poza siłką, rower (gdy nie było mocnych mrozów), basen i piłka na hali, no i jak ta masa ma lecieć mimo, że opierdalam konia z kopytami :wink:

Oczywiście jakoś się tym nie martwię, bo siła i rzeźba są ok, a na masie jakoś mi nie zależny choć wiem że te pierwszy czynnik jest silnie związany z tym trzecim :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2014, 16:10

zależy co jest Twoim celem.Siłownia dla plebsu kojarzy się pewnie tak jak statystyczny kibic dla GW :wink: czyli że chodzą tam łysi idioci i że to zabawa dla kretynów. Siłownia nie jest dla idiotów i zeby miec wyniki trzeba myśleć.

Trening Enjoya pobudza jesli sie stoi z wynikami i masą- moj organizm fajnie reaguje i czuje że jesli zmienie go znowu na swój to pojde do przodu z masa.
wielu ludzi mysli ze koks idzie na siłke pomach troszke i rosnie- niestety, jesli ktoś chce w czysty sposób zrobić fajną mase to musi się duzo postarać i myśleć.
wiadomo ze można sie inaczej ,,domasować,, ale tego nie polecam bo widze że to zabawa na krótką mete i odbiera calą zabawe.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3406

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 lut 2014, 17:40

franz pisze:
MGiggs pisze:a mięsko nie chce iść w góre to polecam!
No ja mam właśnie ten problem. Po jego zbadaniu i konsultacjach z "kibolami - bandytami z siłowni" ( :wink: ) dochodzę do wniosku że ćwiczę za dużo!

Chodzi oczywiście o cradio :wink: Po treningu za dużo biegania cardio, a na dodatek jeszcze bieganie poza siłką, rower (gdy nie było mocnych mrozów), basen i piłka na hali, no i jak ta masa ma lecieć mimo, że opierdalam konia z kopytami :wink:

Oczywiście jakoś się tym nie martwię, bo siła i rzeźba są ok, a na masie jakoś mi nie zależny choć wiem że te pierwszy czynnik jest silnie związany z tym trzecim :wink:
Zmniejsz cardio lub zamień na HIIT( max 3 x tyg.) lub coraz bardziej popularne kompleksy sztangowe ( tylko w dnt i raczej nie dla początkujących) tylko trzeba je umiejętnie wkomponować w tydzień treningowy by się nie przetrenować. Plus kompleksów sztangowych jest taki, że nie zgubisz tyle mięcha co po intensywnym cardio a za to dużo więcej tłuszczu oraz bardzo poprawia wydolność.

A jak wolisz skupić się raczej na braku przyrostów, to gorąco polecam zagłębić się w temat włókien szybkich i wolnych (białych i czerwonych )i pod tym kątem zmienić trening. Niektóre włókna np. w udach reagują dopiero po 14+ powtórzeń.
Polecam taką zmianę treningu, jeśli trzymaliscie się utartych schematów wcześniej (masa 8-10 itd) to poczujecie różnicę.

Procentowy podział włókien mięśniowych :

http://fitnesi.pl/artykul/wlokna-miesni ... miesniowej

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 lut 2014, 20:31

Cardio już ograniczyłem. Dzięki za rady :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 lut 2014, 20:39

Spoko, ja narazie mogę pomarzyć o cardio i treningu nóg.
Naciągnąłem więzadła w kolanie, do tego coś mi łupie gdy za duży nacisk na nogę. Gabinety odwiedziłem i tylko leków się nabrałem i dalej to samo, a w maju egzaminy z w-fu.
Czuje że się artroskopią skończy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lut 2014, 17:15

seba82 powodzenia w walce z kontują i wracaj do zdrowia jak najszybciej! Najważniejsze, to nie poddawać się - dobrze że reszty nie zaniedbujesz, a na cardio i nogi też przyjdzie czas :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 04 lut 2014, 19:46

Dzięki, jutro robię usg prywatnie, musi być dobrze :D
W przyszłym tygodniu wracam do treningów po 2 tyg. roztrenowaniu, dziwnie będzie nie robić przysiadów..kusi :P

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 lut 2014, 13:23

A ma ktos sugestie nt jakiegos fajnego bialeczka? Do tej pory bralem to: http://www.ceneo.pl/2244755 ale mi sie skonczylo, i mysle czy drugi raz to samo czy cos innego. Fajnie jakby dobrze sie w wodzie rozpuszczalo i wzglednie smakowalo, cena w sumie nie gra roli za bardzo

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 lut 2014, 13:42

Ja w sumie nie biorę czystego białka, ale kupiłem sobie odżywkę na masę, bo zacząłem ze dwa tygodnie temu po troszku ćwiczyć. ;) Masa mi jakoś strasznie nie podrosła, bo w czasie spożywania na razie "przytyłem" kilogram, ale biceps mi znacznie podrósł w obwodzie. W sumie to na ramionach się głównie skupiam, więc jest dobrze.
Nie chciałem na początek nic drogiego, bo sam nie wiedziałem czy mi to podejdzie, więc wziąłem coś tańszego jak na początek.
http://www.sfd.pl/sklep/ActivLab_Mass_Up-opis26341.html

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 lut 2014, 14:04

Biceps rosnie chyba 1 mn na tydzien po dobrym treningu i diecie :wink:

Każda forma ruchu i ćwiczen jest dobra ale nie będzie efektow jak ,,troche ćwiczymy,, niestety siłownie wbrew powszechnej opini nie jest dla idiotów :wink:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 10 lut 2014, 20:59

Idzie wiosna, a więc do roboty :P

Obrazek

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 12 lut 2014, 18:26

Macie coś do poczytania, bo wiedzy nigdy nie za dużo :mrgreen:

Kulturystyka_-_System_Joe_Weidera

http://egofiles.com/dJp1jMAJt6bWLzna

Brungardt Kurt - ABS czyli miesnie brzucha

http://egofiles.com/pymMOacan7joXAXZ

Delavier.R._-_Atlas_treningu_silowego- wszystkie ćwiczenia ładnie opisane z pokazaniem mięśni biorących w nich udział.

http://egofiles.com/H89WI23Afi3zBBuu

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 17 lut 2014, 20:29

Zrobiłem sobie dziś tabatę, bo zawsze byłem ciekawy tego treningu, ale jakoś nie mogłem się zebrać, żeby wypróbować. Rzeczywiście daje w kość i może czasami będę wracał, bawił się w to ktoś?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 lut 2014, 20:31

ja sie bawilem, czasem wraca. moim zdaniem nie daje w kosc jakos bardzo, choc przy burpees bylo dosc ciezko wydolnosciowo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”