Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 sty 2013, 19:15
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 19:17
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 sty 2013, 19:38
Dlatego właśnie Zaccardo, Barzagli i Kjear w Bl zgineli. Napastnicy robili ich jak chcieli bez wyjątku. Ilość dryblingów w Bl jest bardzo duża, bo cała generacja gra teraz znacznie lepiej technicznie niż kiedyś w Bl. Linia obronna musi mocniej wspomagać rozegranie, więc istnieją przestrzenie na boisku, grali linią w takim przypadku wymięka, bo nie da się asekurować każdego pola. A w przypadku krycia indywidualnego lepiej dopasowuje się asekurację, wystarczy popatrzeć jak to np w BVB wygląda w meczach z mocnymi rywalami (Bayern, Real itd). Tempo gry jest szybkie i każdy gra coraz szybciej, nawet taki Augsburg będąc ostatnią drużyną ligi gra bardzo przyjemną dla oka piłkę, jakby tylko umieli strzelać bramki to by byli wyżej.(L)oczkerson pisze:O ile nic nie popieprzyłem, to Barzagli kiedyś mówił, że w Bundeslidze gra się w obronie inaczej niż w Serie A. Częściej kryje się rywala indywidualnie, a w Serie A, rzadko dopuszcza się do takich sytuacji i obrońcy starają się siebie asekurować. Skoro w Niemczech jest więcej okazji do gry 1 na 1 to i udanych dryblingów musi być więcej. Choć tu by musieli powiedzieć coś fani niemieckiej piłki, bo nie mam pewności czy dobrze pamiętam słowa Andrei.
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 sty 2013, 19:46
Z małej litery?I jeszcze jedna rzecz o której bodaj wspominał kamil232
Ilość podań nie wiele ma do ich skuteczności. Bartbuks tyle tutaj pisał o tym, że fani PL nie oglądają PD i pieprzą o niej bzdury, a Red jedną statystyką obnażył głupoty i mit który żyje wśród fanów PD o rzekomym graniu tylko długą piłką w Anglii.Wlasnie o tym pisalem. W Hiszpanii jest tego wiecej, w Anglii pilkarze szybciej pozbywaja sie pilki co zwieksza ilosc podan.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 19:51
Widzisz, takie oto jest gadanie. Jeden napisał o długich piłkach, a Ty że wszyscy. Ja nic takiego nie mówiłem. rekon np próbuje się od wczoraj dowiedzieć kto niby wyśmiewał Dempseya/Dembele. I dwóch wchodzi i tylko o tym wspomina, a nie raczy odpisać mu. Tak wygląda dyskusja. Iście zaiste kolego Kamilu.Kamil232 pisze:Ilość podań nie wiele ma do ich skuteczności. Bartbuks tyle tutaj pisał o tym, że fani PL nie oglądają PD i pieprzą o niej bzdury, a Red jedną statystyką obnażył głupoty i mit który żyje wśród fanów PD o rzekomym graniu tylko długą piłką w Anglii.
Chyba to jednak jest odwrotnie fani PD rzadko oglądają PL i żyją stereotypami.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 15 sty 2013, 19:56
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 sty 2013, 19:59
Stosuje twoją metodę. Jeden napisał, że rzadko ogląda La Liga, a Ty, że wszyscyWidzisz, takie oto jest gadanie. Jeden napisał o długich piłkach, a Ty że wszyscy.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2013, 20:00
Napisales, zeby wypisac kilkunastu lepszych pilkarzy od Dembele. Zrobilem to, wiec nie wiem w czym problem. CR,Messi, Isco czy Arda nie graja w PD ?Wczoraj ktoś napisał że Dembele/Dempsey mają dobrą reklame a w Hiszpańskich klubach biega do niech masa lepszych graczy. W odpowiedzi usłyszałem -Messi Ronaldo
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 sty 2013, 20:24
To może tłumaczyć dlaczego Diego nie poradził sobie w JUVE. On jest świetnym dryblerem i na tym głównie opiera swoją grę. W Niemczech gdzie gra się sporo indywidualnym kryciem mógł łatwo przebijać się do ataku. Na boiskach Serie A był regularnie podwajany i nie potrafił sobie z tym poradzić.Akarin pisze:Dlatego właśnie Zaccardo, Barzagli i Kjear w Bl zgineli. Napastnicy robili ich jak chcieli bez wyjątku. Ilość dryblingów w Bl jest bardzo duża, bo cała generacja gra teraz znacznie lepiej technicznie niż kiedyś w Bl. Linia obronna musi mocniej wspomagać rozegranie, więc istnieją przestrzenie na boisku, grali linią w takim przypadku wymięka, bo nie da się asekurować każdego pola. A w przypadku krycia indywidualnego lepiej dopasowuje się asekurację, wystarczy popatrzeć jak to np w BVB wygląda w meczach z mocnymi rywalami (Bayern, Real itd). Tempo gry jest szybkie i każdy gra coraz szybciej, nawet taki Augsburg będąc ostatnią drużyną ligi gra bardzo przyjemną dla oka piłkę, jakby tylko umieli strzelać bramki to by byli wyżej.(L)oczkerson pisze:O ile nic nie popieprzyłem, to Barzagli kiedyś mówił, że w Bundeslidze gra się w obronie inaczej niż w Serie A. Częściej kryje się rywala indywidualnie, a w Serie A, rzadko dopuszcza się do takich sytuacji i obrońcy starają się siebie asekurować. Skoro w Niemczech jest więcej okazji do gry 1 na 1 to i udanych dryblingów musi być więcej. Choć tu by musieli powiedzieć coś fani niemieckiej piłki, bo nie mam pewności czy dobrze pamiętam słowa Andrei.
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sty 2013, 22:33
Też się czepiasz słówek. Przecież oczywiste, że chodziło mu o podobną pozycję, a nie wypisywanie napastników i obrońców. Zacząłeś od Xaviego i fajnie, ciężko się nie zgodzić, ale dalej?Dr.Football1 pisze:Napisales, zeby wypisac kilkunastu lepszych pilkarzy od Dembele. Zrobilem to, wiec nie wiem w czym problem. CR,Messi, Isco czy Arda nie graja w PD ?Wczoraj ktoś napisał że Dembele/Dempsey mają dobrą reklame a w Hiszpańskich klubach biega do niech masa lepszych graczy. W odpowiedzi usłyszałem -Messi Ronaldo
Cris7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2013, 22:47
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sty 2013, 23:05
Morrow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2013, 23:11
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 sty 2013, 23:26
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 sty 2013, 23:31
Mnie się jednak wydaje, że fakt posiadania za sobą takiej trójki jak Melo-Sissoko-Poulsen i ninja Marchisio (w tamtym czasie), z przodu zaś Amauriego i Iaquintę, po bokach Grygerę i Grosso wcale nie pomogło mu w ofensywnych poczynaniach.(L)oczkerson pisze:To może tłumaczyć dlaczego Diego nie poradził sobie w JUVE. On jest świetnym dryblerem i na tym głównie opiera swoją grę. W Niemczech gdzie gra się sporo indywidualnym kryciem mógł łatwo przebijać się do ataku. Na boiskach Serie A był regularnie podwajany i nie potrafił sobie z tym poradzić.Akarin pisze:Dlatego właśnie Zaccardo, Barzagli i Kjear w Bl zgineli. Napastnicy robili ich jak chcieli bez wyjątku. Ilość dryblingów w Bl jest bardzo duża, bo cała generacja gra teraz znacznie lepiej technicznie niż kiedyś w Bl. Linia obronna musi mocniej wspomagać rozegranie, więc istnieją przestrzenie na boisku, grali linią w takim przypadku wymięka, bo nie da się asekurować każdego pola. A w przypadku krycia indywidualnego lepiej dopasowuje się asekurację, wystarczy popatrzeć jak to np w BVB wygląda w meczach z mocnymi rywalami (Bayern, Real itd). Tempo gry jest szybkie i każdy gra coraz szybciej, nawet taki Augsburg będąc ostatnią drużyną ligi gra bardzo przyjemną dla oka piłkę, jakby tylko umieli strzelać bramki to by byli wyżej.(L)oczkerson pisze:O ile nic nie popieprzyłem, to Barzagli kiedyś mówił, że w Bundeslidze gra się w obronie inaczej niż w Serie A. Częściej kryje się rywala indywidualnie, a w Serie A, rzadko dopuszcza się do takich sytuacji i obrońcy starają się siebie asekurować. Skoro w Niemczech jest więcej okazji do gry 1 na 1 to i udanych dryblingów musi być więcej. Choć tu by musieli powiedzieć coś fani niemieckiej piłki, bo nie mam pewności czy dobrze pamiętam słowa Andrei.
Wy się kłócicie, a ja się przynajmniej czegoś dowiedziałem.
maciek_88
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio