Liga Europy (zbiorczy) - Strona 17

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2006, 9:47

xpakusx pisze:ps. Ja chce Jesusa Navas'a w REALU !!
Kocham takie teksty po jednym meczu :lol: :wink:

Co do Sevilli to fajnie, że wygrali. Trzeba przyznać, że mają całkiem ciekawą drużynę i to złożoną z młodych zawodników. Przypominam, że przed sezonem sprzedali oni Ramosa i Baptistę. W sumie szkoda trochę. Teraz pewnie będzie dalsze rozsprzedawanie.

PS:
makis pisze:ak na razie w pojedynkach hiszpansko - angielskich jest 1:0. Mam nadzieje, ze po finale LM bedzie 1:1
xpakusx pisze:Puchar UEFA jedzie do hiszpani teraz tylko aby Arsenal pocisnol Barce i bede wniebowzięty
:lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 maja 2006, 10:11

Lakier pisze:
bagg pisze:Maresca Confused
Za ile go sprzedal Juventus, 3 mln?

Odkupilsmy od Violi za parenascie tysiecy Euro. Widac ze niektorzy menadzerowie w Itali, nie sa geniuszami.
A to dobre :) Lakier mamy na myśle tego samego człowieka :>??

Enzo Maresca - rok temu "własność w 50% Violi i Juve - w myśl zasady o wspłówłaśnośc zadecydowały koperty [czyli sumy trzymane w tajemnicy :wink:] I na mocy tej licytacji Enzo znów stał sie 100% zawodnikiem Juve po czym odszedł do Sevilli - mi. dla tego że za dużo powiedział o Juve, miał żal, itd.

Ty akurat nie jesteś z Tych którym trzeba uświadamiać hasła typu "Forza Lucek" :wink: Także nie odbierz tego źle -

3 miliony euro kosztował Seville Włoch - jak Niggaz napisał "Kocham takie teksty po jednym meczu" i pewnie wiekszośc pisze tak o Enzo - tym bardzie fanów Juve - :wink: Już kiedys Lakier rozmawialiśmy na ten temat - wszystko co dobrze w La Liga dla Sevili zaczyna sie od Enzo :) Najlepszy strzelać mimo że spora ilośc karnych ... A np. Blasi zagrał przeszło 250 w lidze i nie strzelił bramki :roll:

Jak fani Juve mieli by możliwośc oglądania w TVP Ferenbahce to też czegoś żałowali. A np. Tacchiarni w LM nie pokazał tego co pokazuje w La Liga...

Boro' pokazało to co w Premiership - czyli że najwiekszym ich atutem jest nie skuteczność rywala :lol: W tym Sevilla nie dała im tego + - Zasłużyli na puchar i tyle:wink:

Niggaz - To Ty powineć pisać - chce na Camp Nou Daniela Alvesa :wink: w końcu blisko Dumy Kataloni

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 maja 2006, 10:36

Co do pucharu to zasłużenie trafia on do Sevilli, natomiast chciałem poświęcić chwile panu Jasinie, tak temu co komentował wczorajsze spotkanie.

1."Daniel Carvalho został wybrany najlepszy zawodnikiem poprzedniego finału Pucharu Uefa, mimo, że był zawodnikiem Sportingu"... Zawsze wydawało mi sie ze Carvalho w tamtym meczu grał w barwach CSKa, ale to tylko szczegół.

2. Wymowa nazwiska francuskiego piłkarza Boro Franka Quedrue.
Jasina wymawia tak - Kedrue
A wymawia sie - Kedri
Wogóle ten komentator prezentuje raczej mierny poziom.
Nie dostosował sie niestety do poziomu spotkania
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 maja 2006, 10:54

Niggaz pisze:
makis pisze:ak na razie w pojedynkach hiszpansko - angielskich jest 1:0. Mam nadzieje, ze po finale LM bedzie 1:1
xpakusx pisze:Puchar UEFA jedzie do hiszpani teraz tylko aby Arsenal pocisnol Barce i bede wniebowzięty
:lol:
Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni :D :D :D
A ten Navas to naprawde ciekawy zawodnik i nie mowie tego "po jednym meczu", bo widzialem go w akcji parokrotnie w tej edycji UEFA CUP. Z jego transferem do Realu jednak sie nie spieszmy, pisalem to w formie zartu :)
Na koniec, chcialbym przytoczyc slowa pana Andrzeja Strejlaua, wypowiedziane wczoraj przed meczem w studiu: "I ta wielka indywidualnosc Saviola..." :haha: :lol: :roftl3:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 11 maja 2006, 10:59

Jakoś chyba nikt nie pisał a dobrze bardzo grał ten Adriano na lewej... może w Interze wymiana za imiennika :P nie no ale dobry koleś widać że technika świetna w 3 go atakowali a piłki nie tracił... jakoś mi się trochę z Denilsonem kojarzy oby tak nie skończył :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2006, 13:14

makis pisze:slowa pana Andrzeja Strejlaua, wypowiedziane wczoraj przed meczem w studiu: "I ta wielka indywidualnosc Saviola..."
:rotfl4:
makis pisze:Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni
Śmiałem się nie tyle z tego powodu, że jestem pewien zwycięstwa Barca co ogólnie z Waszej postawy chociaż doskonale ją rozumiem :wink: Niemniej jednak moglibyście lepiej życzyć hiszpańskim drużynom w Europie :lol: :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 lip 2006, 13:16

w końcu emocje zwiazane z LM wracają - już pomału zapominałem o 17 maja, teraz wspomnienia wracają :lol:

czeher pisze:To jak fieldy Dinamo awansuje
myślę, ze Ekranas nie jest bez szans :lol:
czeher pisze:Szachtar Donieck - Legia Warszawa/FH Hafnarfjoerdur
Moze Tymoschuk do tej pory bedzie grac w innym zepsole Razz ale tak na powaznie losowanie calkiem do rzeczy Exclamation dobrze ze trafili na Szachtar a nie na na Dynamo Kijow - w tyym roku chyba oni sa mocniejsi, chociaz ja chcialem Niemcow Exclamation HSV Exclamation
to byłoby dobre dla Legii ze wzgledów marketingowych - czysto sportowych już niebardzo. Ale mozna ten temat zostawić, najwyżej w grupie sie spotkają :lol:
Czy Legi ama szansę ? na pewno większe niż Wisła z Realem, czy Barcą kilka lat temu. Ale ja bym w hurra optymizm nie popadał, pamiętamy wszyscy jak juz Engel i spółka Wisłe w grupie widzieli, bo przecież Anderlecht jest w zasięgu :lol: Aruna Dinadne sprowadził ich na ziemię - czy teraz Ukraińcy sprowadzą na ziemię Legionistów ?
Nie jestm kibicem Legii, gdyby trafili na Arsenale to wiadomo komu bym kibicował [i w którym sektorze bym siedział 8)] ale teraz życze im awansu - może to byłby taki pierwszy krok dla naszej piłki, aby wyjść w końcu z tego zaścianka i na dobre zadomowić się w pucharach, niekoniecznie w LM.

czeher pisze:Austria Wiedeń - Benfica Lizbona
No tutaj bym uwazal, chociaz Austria to juz nie ten zespol, ktory 2 lata temu wspaniale prezentowal sie w Europie
ja nie mam wątpliwosći, Benfica jest zdecydowanym faworytem, grali z Barcą prawie jak równy z równym, mają bardzo dobrych piłkarzy, a Austria ? ostatnio przegrała w lidze z jakimiś patałachami :?

czeher pisze:Hamburger SV - Osasuna Pampeluna
.... nie mam pojecia Exclamation raczej HSV chociaz jak narazie ich sila ofensywna do najlepszych nie nalezy
no ja nie wiem, czy HSV ma większe szanse ? Mają dobry, solidny skład, ale potrafią zawieść kibiców. Nie zawsze grają na 100% swoich możliwosci, pierwszy mecz mogą lekko odpuścić i w rewanżu moga nie dac rady - już to ogladaliśmy w zeszłym sezonie.
Nie wiem za bardzo na co stać osasunę - czy pokażą piłkę jakoą grali w minionym sezonie w lidze ? zdania są podzielone - ja stawiam na 2 remisy i awans drużyny która strzeli więcej bramek na wyjeździe :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 lis 2006, 0:36

Cieszy mnie postawa Angielskich druzyn(jak narzie 8) ) Szczegolnie Newcastle United, wygrali z Palermo. Chyba nie musze przypominac na ktorym miejscu sa w SerieA a Newcastle w Premiership 8) Poza tym NUFC gralo na wyjezdzie 8) Blackburn tez ladnie sobie radzi, prowadza w grupie i ograli 'Wiselke' :P Tottenham tak samo, prowadzi w grupie, ale w tym przypadku nie wprowadza mnie to w ekstaze :? Wrecz odwrotnie :? Do finalu jeszcze droga dluga, ale bede kibicowal Newcastle i Blackburn. :D No moze jeszcze Ajaxowi 8)

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 05 lis 2006, 13:11

dzisiaj dopiero zobaczyłem jak kuriozalna bramką, była bramka wyrównująca w spotkaniu Partizan - Livorno

http://www.youtube.com/watch?v=IHieS8fq8qY

multo bene :>

btw Nancy na własnej stronie nieźle się spisało:

http://www.asnl.net/temp/articles/cracovie.html

szkoda tylko, ze piłkarz, który wypracował gola dla Wisły wg. nich nazywa się Jakub Blaszcykowsi :>

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2006, 22:51

Miałem dziś przyjemność ogladać mecz Auxerre - Rangers.
przyjemność, bo Polak wymitał, choć mecz nie wszedł i pożarł moje 20 zł :evil:

Od samego poczatku jeleń atakował jak natchniony - już w 5 minucie świetnie uciekł obrońcy i bramkarz Rangersów uratował drużyne przed utratą bramki.
Jeleń walczył za dwóch - nie zawsze piłki do niego dochodziły - a często świetnie wychodził na pozycje ... jeszcze w pierwszej połowie dostał znakomite podania spod własnej bramki, dzieki swojej szybkości - wyszedł sam na sam - i pokonał bramkarza gości - w drugej połowie też miał 2 okazje, ale nie udało mu sie już wpisać na listę strzelców - asystował za to przy drugiej bramce dla Auxerre - ok 15 sekund po wejściu na boisko z podania Irka skorzystał jego kolega :P [nie pytajcie o nazwisko - sprawdźcie na odpowiedniej stronce :P] Szkoda, że końcówka należała do gości - i wyrównali .... 2:2 wynik troche niesprawiedliwy - bo Auxerre przewazało przez wiekszość meczu

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lis 2006, 4:59

Ja natomiast ogladalem mecz rywali zza miedzy, a mianowicie Tottenham- Bayer :) Poczatek spotkania to przewaga gospodarzy. Potem mecz sie wyrownal. Tottenham przycisnal, co dalo im bramke :P Za ta akcje naleza sie wilkie brawa dla Keane'a. Perfekcyjnie dogral do Lennona, ktory z ostrego konta probowal umiescic pilke pomiedzy nogami bramkarz, lecz ta sztuka mu sie nie udala. Na jego szczescie pilka odbila sie od bramkarza nogi i wpadla wprost pod nogi... Berbatova, ktory dobil pilke z metra 8) Po strzelonej bramce nie okazywal radosci :shock: Sentyment do bylego klubu i kibicow :?:

Nie przepadam za Tttenhamem, co nie jest akurat w moim przypadku dziwne, ale ciesze sie z ich zwyciestwa. Wogole Angielskie druzyny sobie bardzo dobrze poczynaja. Kazda z nich jest liderem w swojej grupie :!:

... w LM tez prawie tak jest .. prawie - bo tylko ManU jest, Arsenal i Chelsea na 1 :lol: oby się nic nie zmieniło // fieldy

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 14 gru 2006, 19:12

Teraz oczywiscie faworytem wg wielu jest Werder no ale zobaczymy jak z tym bedzie moze tylko skonczy sie na slowach :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 gru 2006, 19:19

Jeżeli chodzi o dzisiejszy mecz Leverkusen - Besiktas, to trudno w tym meczu wskazać faworyta. Oba zespoły mają jeszcze szanse na awans, ale oba obecnie są w nienajlepszej formie.

Gracze z Leverkusen muszą uważać na Nobre, który jest zdecydowanie najlepszym piłkarzem Turków. Kilka kontuzji jest w Besiktasie, czyli Delgado, Dogan, Gokhan. Jestem ciekaw jak trener ustawi ten zespół, wobec absencji jego 3 kluczowych zawodników.

W prawdzie Bayer wygrał ostatni mecz 2:1, z Herthą jednak był to mecz co najmniej mało przekonujący. Szykuje się nam ostry mecz, miejmy nadzieję obfitujący jednak w wiele ciekawych akcji i co najważniejsze goli ;). Transmisja na PS bodajże.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 gru 2006, 13:33

Zulte-Waregem – Newcastle United
Sporting Braga – AC Parma
RC Lens – Panathinaikos Ateny
Bayer Leverkusen – Blackburn Rovers
Hapoel Tel Aviv – Glasgow Rangers
AS Livorno Calcio – Espanyol Barcelona
Feyenoord Rotterdam – Tottenham Hotspur
Fenerbahce Stambuł – AZ Alkmaar
Werder Brema – Ajax Amsterdam
Spartak Moskwa – Celta Vigo
CSKA Moskwa – Maccabi Hajfa
AEK Ateny – Paris Saint Germain
Benfica Lizbona – Dynamo Bukareszt
Steaua Bukareszt – FC Sevilla
Szachtar Donieck – AS Nancy
Girondins Bordeaux – Osasuna Pampeluna

Na pierwszy plan wysuwa się mecz Ajaxu z Werderem.
Obok Sevilli chyba tegoroczni faworyci do zwycięstwa.
Pogromca Wisły - Feyenoord trafia dość ciężko bo na Angoli z Tottenhamu.
Ciekawe też jak zaprezentują się ubiegłoroczne rewelacje zespoly z Bukaresztu Steua i Dynamo.
Oczywiście emocje nie tak wielkie jak w CL, ale też będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 gru 2006, 13:46

Warto zauważyć że zespoły które odpadały z LM trafiły na faworytów tego puchar [do tej pory]. Bo każdy z tych zespołów trafił na mocnego rywala, od Werderu po AEK :twisted: Jak by Grzesio był jeszcze na White Hart Lane pomścił by Wisłe, ale to bedzie wyjądkowy mecz dla Matina Jol. Livorno trafiło na rywala w zasiegu. Podobnie jak Parma :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”