LM: FC Barcelona - Chelsea FC - Strona 17

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
red85

Re: 1/2 finału LM: FC Barcelona - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 16:36

e ostatnie to w/g autora miała być chyba ironiam, ale ja tam wierze w jego prawdomóność
Ironiam to - cokolwiek to znaczy - na pewno nie było, ale ironią jak najbardziej. Nie rozumiem o co chodzi z moim cytatem o Pique, czy też chociażby przytoczonej wypowiedzi MGiggsa o Berbie. Zresztą myślę, że mało kto Cię tutaj rozumie.
I tutaj powstaje pewne pytanie na które każdy sam sobie musi odpowiedzieć. Czy twoim zdaniem liczy się tylko (w przypadku orzekania która drużyna jest lepsza) wynik, czy liczy się też gra. Dla jednych drużyna która wygrała 1-0, tworząc jedną sytuację z niczego, a mając ogromne szczęście pod swoią bramką (słupki, poprzeczki, pomyłki sędziego itd.) jest drużyną lepszą, a dla innych lepsza będzie ta druga. Ot, cała filozofia.
A ja potrafię przeboleć defensywną grę w co niektórych meczach. Wszystko po to, żeby sięgnąć po laury. Wolę po stokroć oglądać konsekwentne do szpiku kości United grające tak w kilku meczach i zdobywające najważniejsze trofea w Europie niż zostać z pustymi rękoma i pocieszać się, że przynajmniej fajnie zagraliśmy.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 16:44 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 16:37

Asteniu powiedz mi z kim rok temu Twoj klub odpadł z pucharu uefa :wink:
Villareal przez 180 minut z nami nie chciał grać w piłke,taktyka dobra czy nie to my zajeliśmy 1 miejsce w grupie i gdyby Villa chciało powalczyć o 1 miejsce powinni chociaż chcieć wygrac. Dlatego porownanie do Chelsea jest bez sensu. Rozgrywki grupowe to co innego niż mecze w pofinale.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 maja 2009, 16:39

Kamil232 pisze:
Puyol nie nadaje się do La Liga, co go ostatnio zawodnicy Valladolid jechali to nawet ja bym się tak nie dał :haha:
Żenujące. Wycinanie cytatu całkowicie wyrwanego z kontekstu.

Dokładny cytat brzmiał:
Miszczostwo świata :mrgreen: Ocenanie po jednym błędzie, kiedy wcześniej zagrał kilka genialnych spotkań.
W takim układzie Puyol nie nadaje się do La Liga, co go ostatnio zawodnicy Valladolid jechali to nawet ja bym się tak nie dał :haha:
Tutaj Kamil stanę po twojej stronie. Zacytowanie fragmentu wypowiedzi i usunięcie części, która wskazywała na jej ironię, to już jest przesada.

P.S. To dalej jest temat o meczu Barca - Chelsea? Bo ja tu już widziałem Arsenal, MU, Liverpool, Atletico, Villarreal, a nawet Fulham.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 05 maja 2009, 16:41

Po nitce do kłebka :lol: cytat
:arrow:
Evans za to pokazal, ze na LM sie nie nadaje.
wyraźnie wskazuje na to iż ktoś biednego Mistyka zaatakował pierwszy :P
I jeszcze typ wyrywa cytat z ironicznego postu
Co do tych twoich ironii to juz ci pisałem, typie
Kamil232 pisze:Szukaj dalej. NIC nie znajdziesz obciążającego mnie. Nic mi nie możecie zarzucić, poza tym, że nie klekam przed Barca i nie uważam ich za wyjątkowych, przezajebistych i galaktycznych.
To tak jak ty nie znajdziesz nic na mnie... podajesz jedynie cytaty Mistyka, który poprsotu więcej razy używa tych twoich ironii niż ty sam :P
Reszta cytatatów była kontrą na głupie teksty choćby MGiggsa (patrz Yaya i jego genialne podania). I później tocza się kłotnie na 20 stron :P

EDIT:
MGiggs Berbatova widziałem jeszcze w Pesie...
Co jest nieprawdziwego/kłamliwego,wyolbrzymionego w twoim cytacie? A choćby to że tak fantastycznie kreuje gre, że ni może się z nim równać inny napastnik na świecie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2009, 16:41

Ej Kamil, ale zejdź ze mnie :> Miałem na myśli to, że skoro nie zostałem zacytowany to być może nie pisałem głupot w tej kwestii :P Ot cała filozofia.

Jeśli chodzi o trenerów to sprawa jest jasna. Bez wyników nikt długo nie wytrzyma. Bez stylu również nikt długo nie wytrzyma. Filozofia klubu od lat jest taka sama. Póki co Guardioli udaje się połączyć wyniki ze stylem więc jest znakomicie, ale to nie przeszkadza oczywiście niektórym deprecjonować zdolności Pepa. W Barcelonie to norma. Jak drużyna gra świetnie to niektórzy mówią, że to samograj, gwiazdy same grają etc. Jak wyników nie ma to trener nagle słaby :]

Tak przy okazji znalazłem jeszcze jeden powód dla którego trzeba jutro kibicować Barcelonie. Ewentualna forumowa otoczka wokół finału Manchester (bo zakładam, że awansujecie a nawet postawiłem na to hajs) vs Barcelona to byłoby coś :boruta:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 16:47

To tak jak ty nie znajdziesz nic na mnie...
:zgon: Zdaje się, ze to ty i kilku innych zarzucili mi zaślepienie, ja się tylko bronię i prosiłem o cytaty w których tak się zachowałem. Czy ja tobie coś zarzucam, żebym miał na Ciebie coś znajdywać? :angry:
Ej Kamil, ale zejdź ze mnie :> Miałem na myśli to, że skoro nie zostałem zacytowany to być może nie pisałem głupot w tej kwestii :P Ot cała filozofia.
Być może źle zrozumiałem, gdyż napisałeś to dosyć ironicznie. Nie pisałeś głupot, bo przynajmniej starasz się zachować obiektywizm nie uderzasz w tony "carrick to drewno, rio to drewno, anglicy to drewniacy". Zresztą chyba również się z tymi stwierdzeniami nie zgadzasz.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 16:55 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 05 maja 2009, 16:55

emdżej
a czy nie jest przesadą podawanie cytatów kibiców Barcy i określanie ich atakami chociaż tak naprawdę były to tylko "kontry słowne"? :roll:
red85 pisze:Ironiam to - cokolwiek to znaczy - na pewno nie było, ale ironią jak najbardziej.
:lol: :lol: pilnuj się. I nigdy nie pisz w pośpiechu
Zdaje się, ze to ty i kilku innych zarzucili mi zaślepienie
mnie jedynie strasznie irytuje to, że czasmi nie potrafisz odpuścić... tak na dobrą sprawę forumowa wojna FCB vs ManU toczy się dobrych klika tygodni i wielu opóściło chociaż jedną bitwę ale nie ty... zaraz jakieś głupawe ironie z dupy, niby płakania (przez miesiąc co 3 post piszesz że Carrick to drewno). Wtrąciłem się pierwszy na dłużej bo znalazłem chwilkę :P

red85, cris7 sprawdżcie jak tam u mnie z błędami :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 16:58

Przestań się kompromitować, dobrze Ci radzę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 maja 2009, 17:00

a czy nie jest przesadą podawanie cytatów kibiców Barcy i określanie ich atakami chociaż tak naprawdę były to tylko "kontry słowne"?
O których cytatach mówisz? Które niby były kontrą? Te Jarzinho? Te komeana? Być może jeden Mistyka taki był i teraz próbujesz nagiąć fakty, że wszystkie takie były.
mnie jedynie strasznie irytuje to, że czasmi nie potrafisz odpuścić... tak na dobrą sprawę forumowa wojna FCB vs ManU toczy się dobrych klika tygodni i wielu opóściło chociaż jedną bitwę ale nie ty..
może po prostu lubię dyskutować, ot wszystko.
(przez miesiąc co 3 post piszesz że Carrick to drewno)
No sorry, jeśli ktoś mi zarzuca, ze ja wywyższam Carricka, ze go uważam za Geniusza, Mistrza świata etc. to w jaki sposób ja mam się bronić, jak nie przedstawić faktów jak to istotnie było z tym Carrickiem?

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 maja 2009, 17:04

Piqué: “Let’s talk about the Champions please!”

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 05 maja 2009, 17:08

Kamil232
korzystaj z funkcji EDIT, red85 do ciebie napisał :wink:

Pique ma racje :)
z mojej strony EOT

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2009, 17:08

BarcaQzYN pisze:Piqué: “Let’s talk about the Champions please!”
Znaczy się w tym temacie ma zapanować cisza ? Mistrzów przecież w tym meczu nie ma : >

;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 maja 2009, 17:09

To pokaż mi 2 napastnika na świecie który spełnialby podobna role co u nas Berba. Berbatov nie jest killerem ale ma najwiekszy repertuar podań i najlepszy przegląd pola ze wszystkim napastników z top lig. Znasz z Pesa, jeszcze zagraj w Fife od edycji 05 a pozniej pooglądaj mecze Berby w MU.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 maja 2009, 17:12

MGiggs pisze:Asteniu powiedz mi z kim rok temu Twoj klub odpadł z pucharu uefa :wink:
Widzę że próbujesz być cwany, ale jakoś nie do końca Ci to wychodzi, mimo to wiem że dokładnie przeczytałeś mojego ostatniego posta, bo napisałem tam :
Asteniu pisze: Wiesz co jak się jest przyzwyczajonym do tego że co rok twój klub bije się o mistrza i o LM to może są dla Ciebie gówno warte, jednak wyobraź sobie że są kibice takich klubów którzy byli by wniebo wzięci gdyby ich drużyna wygrała Puchar UEFA i ja także bym się nie samowicie cieszył gdyby Atletico udało się zdobyć ten Puchar, a nie odpaść w 1/8 z Boltonem.

Nie wiem co to ma wspólnego z dyskusją. O przyczynach odpadnięciach Atletico nie będę się tutaj rozpisywał, jednak w normalnych warunkach Bolton nie miał by szans, tak samo jak Sporting Gijon z np. Everton'em
MGiggs pisze:To pokaż mi 2 napastnika na świecie który spełnialby podobna role co u nas Berba. Berbatov nie jest killerem ale ma najwiekszy repertuar podań i najlepszy przegląd pola ze wszystkim napastników z top lig. Znasz z Pesa, jeszcze zagraj w Fife od edycji 05 a pozniej pooglądaj mecze Berby w MU.
P.S Uważasz że Berbatov to najlepszy rozgrywający wśród napastników ? Czy coś pomyliłem ?

W sumie ta dyskusja zaczęła robić się głupia. No dobra może taka głupia nie jest, ale straciłem już jakieś 4 godzinny na nią i nie zamierzam tracić więcej, również z tego względu że jest to nie na temat. Tak więc ja już do off top'a ręki do klawiatury nie przyłożę :P
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 17:14 przez Asteniu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2009, 17:13

Myślę, że wystarczy. Ziółek sobie zaparzyć i nie off topicować tutaj.

....

To Barca dziś wygra, co ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”