Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM] - Strona 17

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Re: Inter Mediolan - FC Barcelona [faza grupowa i 1/2 finału LM]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 kwie 2010, 23:17

brylancik pisze: BTW jak słyszę słyszę te piski podziwu nad reżyserem Sneijderem to się zastanawiam co by się stało jakbyście zamiast niego kupili Gutiego od nas. Wlosi by chyba oszaleli. EOT
Zwłaszcza Boriello.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 20 kwie 2010, 23:18

JA POWIEM TYLE INTER 3:1 Barcelona :))

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 20 kwie 2010, 23:22

and1 pisze:JA POWIEM TYLE INTER 3:1 Barcelona :))
No, wiele wniosłeś do dyskusji, naprawdę.

Jeżeli będziecie mieli jakieś zdjęcie/filmik z sytuacją Alvesa i spalonym Milito to wrzućcie - z czystej ciekawości przeanalizowałbym sobie to. Niemniej jednak przegraliśmy, ale nie jestem załamany, ani jakoś smutny bardzo, trzeba się chyba cieszyć z tego, że tylko 3:1, bo choć mogliśmy ukłuć drugiego gola, to mogliśmy równie dobrze stracić kolejne trzy bramki, a przy wyniku 6:2 (pozdro dla tych, których pokonał Alcorcon :rotfl: ) to odrobić byłoby już niezmiernie, tragicznie w [ch**] ciężko.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 kwie 2010, 23:22

Z Tobą jest najlepsza dyskusja, nawet jakby komuś z Barcelony upierdolili nogę to byś powiedział, że symuluje.Dla mnie zahaczył Snejder Alvesa i karny powinien być.A czy gra w Barcelonie czy nie to faul był.

dokładnie i vice versa , rozumiem że odreagowujesz już przegrane kolejne mistrzostwo ? :boruta:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2010, 23:23

BTW jak słyszę słyszę te piski podziwu nad reżyserem Sneijderem to się zastanawiam co by się stało jakbyście zamiast niego kupili Gutiego od nas. Wlosi by chyba oszaleli.
Oszaleli ze złości. Gdzie Sneijder a gdzie Guti? Nie chodzi mi o samą umiejętność puszczenia fajnej piłeczki do ataku, bo tu Guti jest świetny, ale o całokształt. Wesley jest wielki bo fantastycznie pasuje do koncepcji Mou. Jest bardzo zdecydowany, szuka jak najprostszych rozwiązań, zamiast bawić się w koronkowe rozgrywanie piłki czy indywidualne akcje. Jest twardy, pracowity, niesamowicie ruchliwy, bardzo szybko wyprowadza ataki, walczy w obronie. Tak jak Inter, który w ataku szuka prostych ale zabójczych rozwiązań, który biega, walczy, nigdy nie odpuszcza. Guti tymczasem to leń, który truchta po boisku.
Real po prostu nie docenił talentu Sneijdera. Też dlatego, że Real często lubi sobie pykać piłkę jak Guti a nie zapierdalać jak Sneijder.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 kwie 2010, 23:24

Etus2 pisze:
Z Tobą jest najlepsza dyskusja, nawet jakby komuś z Barcelony upierdolili nogę to byś powiedział, że symuluje.Dla mnie zahaczył Snejder Alvesa i karny powinien być.A czy gra w Barcelonie czy nie to faul był.

dokładnie i vice versa , rozumiem że odreagowujesz już przegrane kolejne mistrzostwo ? :boruta:

zamilcz.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 kwie 2010, 23:26

Dziś Pedro chyba zrównał się ilością goli we wszystkich rozgrywkach ze Zlatanem (20)

Co do Messiego, to on grał momentami głupio próbując ogrywać jednoczeście Cambiasso i Zanettiego. Zatrzymywał się na jednym bądź drugim.
Pedro miał bodaj tyle samo strat co Messi

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 20 kwie 2010, 23:28

Słaby mecz Barcelony. Może nie tak słaby jak z Espanyolem, ale daleko od możliwości zespołu. Z drugiej strony Inter ładnie kontrował i zasłużył sobie na zwycięstwo w tym meczu. Barca miała przewagę tylko i wyłącznie w statystykach, ale dziś nijak się miały do sytuacji na boisku.
Zanetti :brawo:
Głęboko w poważaniu mam czy był spalony przy bramce Interu czy nie bo sędzia na ich niekorzyść i tak się pomylił ze 2 razy więc nie ma co rozgrzebywać tematu, chociaż na forum z pewnością znajdzie się wielu fachowców skłonnych do dogłębnej analizy każdej z sytuacji :roll: Jestem okrutnie szczęśliwy, że dane mi było oglądać to spotkanie na Nce, bo zamiast rzucać kurwami w aktorów na boisku, mogłem skupić uwagę na Ryczelu z Jagodą.

Wiara w awans pozostaje ale będzie ciężko. W rewanżu zabraknie Puyola... nie wiem czy to źle czy dobrze, pewnie źle... jakoś dzisiaj mi się nie widział nasz kapitan. Mało kto zasłużył na pochwały w drużynie gości.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 kwie 2010, 23:30

W rewanżu zabraknie Puyola... nie wiem czy to źle czy dobrze, pewnie źle...
Dobrze. Będzie starcie braci Milito :D Może znów chwycą się za łby :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 kwie 2010, 23:34

Taka mały offtop - mecz Inter-Barceolna,a człowiek po wizycie na realmadrid.pl ma wrażenie,że dzisiaj miały miejsce Gran Derbi :lol: Mourinho oczywiście od następnego sezonu trenuje Real etc.,ale jakoś dobrej gry Sneijdera,Robbena etc. nie dostrzegają (ponoć za słabi na La Liga).Pocieszne.

Aha - Wiomore jeśli jesteś napisz coś o wyższości Borriello nad Milito - chętnie poczytam :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 kwie 2010, 23:45

Wystarczy sobie przypomnieć zeszły sezon i wszystkie zachwyty nad Robbenem. Kibice Bayernu twierdza że dopiero teraz Robben jest u nich doceniany, a prawda jest taka że w zeszłym sezonie Marca przez pół roku próbowała udowodnić że jest on lepszy od Messiego. Był prosty wybór - albo Robben albo Ronaldo. Jest Ronaldo i jest dużo lepszy niż Robben, nie tylko ze sportowego punktu widzenia. Poza tym w systemie gry w jakim gra teraz Real nie ma miejsca dla typowego skrzydłowego. Bardziej by pasował Sneijder ale na szczęście postawiono zamiast niego na bardziej technicznego van der Vaarta. EOT

Aha, Zanetti :brawo:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 20 kwie 2010, 23:56

Spalony rzecz jasna byl, karny rowniez, co nie zmienia faktu, ze jednym z najgorszych na boisku byl Lionel. Bardzo slaba Barcelona, jeszcze slabszy Messi.
Inter zdominowal Barcelone i 3-1 to najnizszy wymiar kary.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2010, 4:30 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 21 kwie 2010, 0:08

Yaya24Toure pisze:
and1 pisze:JA POWIEM TYLE INTER 3:1 Barcelona :))
No, wiele wniosłeś do dyskusji, naprawdę.

Jeżeli będziecie mieli jakieś zdjęcie/filmik z sytuacją Alvesa i spalonym Milito to wrzućcie - z czystej ciekawości przeanalizowałbym sobie to. Niemniej jednak przegraliśmy, ale nie jestem załamany, ani jakoś smutny bardzo, trzeba się chyba cieszyć z tego, że tylko 3:1, bo choć mogliśmy ukłuć drugiego gola, to mogliśmy równie dobrze stracić kolejne trzy bramki, a przy wyniku 6:2 (pozdro dla tych, których pokonał Alcorcon :rotfl: ) to odrobić byłoby już niezmiernie, tragicznie w [ch**] ciężko.

A co trzeba wiecej dodawac ?? Kto ogladal mecz to widzial :< Spalony Milito w I polowie ? Tjaaa..... INTER stworzyl wiecej klarownych sytuacji i zwyciezyl zasluzenie :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 kwie 2010, 0:14

Nie możemy tego spierdolić teraz
balotelli wypier.... z tego klubu raz na zawsze

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8716
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 kwie 2010, 0:18

Oglądałem mecz w knajpie, 20 chłopa na 2 biednych kibiców Interu :lol:
Moja radość nieoceniona po bramkach Interu.
Zagrali dziś świetne spotkanie, wystarczyło dobrze pokryć Messiego, a ten - jak to ma w zwyczaju - nie radził sobie w ogóle. Wszystko o samym spotkaniu zostało już chyba napisane. Dyskusja o spalonym przy golu, o braku czerwonej kartki dla Leo, który znokautował Maicona i o wielu wielu innych akcjach. Mecz stał na wysokim poziomie, trzymał w napięciu do ostatniego gwizdka. Oby tak samo było za tydzień (ku**a, obym zdążył po NDŚ). :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”