R jak Rasiak - Strona 17

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 18 sie 2005, 14:10

Taka jest prawda ze Rasiak jest pilkarzem charakterystycznym :lol: , Nikt mu nie odbierze bramek ktore strzela. . ., ale jest wiele "ale"... Cieszylem sie z tego ze strzelil dwie bramki z wielkim podnieceniem sciagalem Video z meczu z Izraelem (akurat bramek Rasiaka nie widzialem) i to co zobaczylem bylo nie mila niespodzianka . . . :roll:

Pierwszego gola strzelil jakby chcial a nie mogl (prawdopodobnie tak wlasnie bylo) , ale tu brawa dla komentatora ktory to zagranie skwitowal tekstem : "Pewnie skierowal pilke do siatki" :rotfl2:

O drugim golu nie wspomne

coz zawodnik to kontrowersyjny prawie jak Beckham, o rownie charakterystycznej urodzie :wink:
Ostatnio zmieniony 18 sie 2005, 14:20 przez Miko77, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 18 sie 2005, 14:17

Dobra, może Rasialdo nie pokazywał nic wielkiego wcześniej... ale mam nadzieje, że mecz z Izraelem będzie początkiem dobrego z jego strony w kadrze Janasa i nawet jeśli on tylko stoi a inni mu dogrywaja piłke a on tylko trafia to takie rozwiązanie też nie jest złe. Nieważne w sumie kto strzela bramki ale ważne, że Polska wygrywa i miejmy nadzieje, że będzie wygrywać. Ok na razie to tyle ode mnie:p

Cya

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 18 sie 2005, 14:22

Nie mam pod wzgledem tych goli absolutnie zadnych zastrzezen (jakieby one nie byly), jest napastnikiem i tego sie od niego wymaga strzelania bramek wywiazuje sie z tego zadania ale porownaniae go do Frankowskiego czy Zurawskiego (nawet w obecnej formie) jest conajmniej nie na miejscu :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 sie 2005, 14:46

Miko77 pisze:Pierwszego gola strzelil jakby chcial a nie mogl (prawdopodobnie tak wlasnie bylo) , ale tu brawa dla komentatora ktory to zagranie skwitowal tekstem : "Pewnie skierowal pilke do siatki"
Rozumiem, ze mozna chciec byc na sile zabawnym, ale po co?? Jezeli on tej bramki nie strzelil pewnie, to powidz mi co chcial zrobic?? wiem wiem, pewnie chcial wybic na aut bramkowy, zeby zazegnac niebezpieczenstwo. no ale jest takim leszczem, ze nawet to mu nie wyszlo i... strzelil bramke...
Chwilami to nie rozumiem o co niektorym chodzi... owszem jest drewniany (czytaj:slaby technicznie), ale strzela bramki i za to go trzeba cenic. a tu caly czas jest tak: jak strzeli bramke z 2m to wszyscy pisza :"Odbial sie od niego, trafil go ktos" albo cos takiego. a jak znowu strzeli bramke w stylu tej z Serbia czy z pierwszej z Izraelem, to znowu wszyscy sa pewni ze mu sie udalo, ze fart itd.
Miko77 pisze:O drugim golu nie wspomne
No faktycznie, tez sie wkurzylem nieziemsko! jak gosc mogl w koncowce meczu, badz co badz finalowego, strzelic taka bramke? JAK SMIAL? przeciez powinien przyjac ta pilke, wyjsc z nia za pole karne, minac 5 obroncow i potem uderzyc przewrotka, z zerowego kata, w samo okno!!
tez sie zawiodlem, ze dzieki temu, ze potrafil sie znalezc w polu karnym (no tak, ale tego przeciez napastnik nie musi umiec!!) strzelil zwycieska bramke. istna porazka!!

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 18 sie 2005, 14:59

Bo Rasiak to jest taki Van Nisterooy tylko w każdym elemenice gry o kilka klas gorszy :wink: Jak dla mnie podobny sytl gry tylko że jeden to robi lepiej a drugi dużo gorzej ale mi oni siebie bardzo przypominają :D
Oczywisie nie mówie że Ruud to drewno bo tak nie jest ale porówunjąc ich ma na myśli role na boisku , charkterysytke zdobywanych bramek itp.
Nie chce żeby mnie ktoś źle zrozumiał :D

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 sie 2005, 15:08

Z niektórymi się zgodze. Rasiak jest słaby technicznie. Ok. Z pola karnego się wcale nie rusza. Dobra. Ale czepianie się go, za każdą akcję, każde dotknięcie piłki i wyśmewanie go oraz robienie sobie z niego "jaj" jest dla mnie nie tylko żałosne, ale i nie na miejscu. Grzegorz stara się pokazać, że potrafi grać w piłkę oraz strzelać bramki. Chce grać w reprezentacji jak najlepiej. Wiadomo, nie można porównać go do Maćka Żurawskiego czy Tomka Frankowskiego. Jak do tego pierwszego i drugiego Rasiak może mówić panie profesorze pod względem umiejętności. Tylko kogo Janas ma powoływać do kadry? Zgodziłbym się jeszcze z powołaniem Brożka jak i Marcina Żewłakowa oraz Bartka Ślusarskiego. Ale co w kadrze ma robić Sagan, Niedzielan czy też Olisadebe? No chyba, że ewentualnie pozapychają stadion... Rasiak to dla mnie napastnik słabo wyszkolony technicznie, lecz z ambicją i za to, iż potrafi się znaleść w polu karnym przeciwnika i skierować piłkę do bramki. Irytują mnie pośmiewiska kierowane w jego kierunku. Uważam to za brak szacunku.

A więc mądrale piłka w rękę, na boisko i pokażcie co potraficie. Tylko pamiętajcie by piłka odbijając się od Was zawsze wpadala do bramki... :roll:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 18 sie 2005, 17:03

wiecie jakie zdjęcie polskiej kadry jest najlepsze??;]

ZDJĘCIE Z BOISKA RASIAKA!:P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sie 2005, 18:19

Mazi pisze:wiecie jakie zdjęcie polskiej kadry jest najlepsze??;]

ZDJĘCIE Z BOISKA RASIAKA!:P
wg mnie zdjecie Zurawskiego byloby wiekszym pozytkiem :!:

fieldy pisze:
cloner pisze: obojetnie ile goli by nie strzelil Rasiak, i tak wg Was bedzie gorszy od Zurawskiego
A według Ciebie nie :?:

i to mi wystarcza juz calkowicie :!:
po prostu Rasiak jest zawsze slabszy, nawet gdyby naprawde byl 100x lepszy :!:

p.s. - juz sie nie bede udzielac nt. Rasiak (nie ma sensu)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 18 sie 2005, 19:19

no niema;] a od Żurawskiego wara.. ośmieszasz sie mowiac ze jest słabszy od drewna:)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 sie 2005, 19:36

cloner wiesz dzięki komu w duzym stopniu mamy 18 pkt.Napewno nie dzieki Rasiakowi(jakby ktos inny wystąpił z Anglia mogło być 19 lub 21pkt.)Żurawski 5 bramek w EMŚ, Rasiak 0 słownie"ZERO".Nie wiem jak ci to wytłumaczyć zebyś zrozumiał cos co każdy widzi ze Żuraw jest leszy od Rasiaka.Idac dalej tokiem twojego myślenia ze Żuraw zagrał słabszy mecz Rasiak nie powinien już byc powoływany po meczu z USA w Płocku.Niech Rasiak strzela bramki dla reprezentacji ale nie opowiadaj takich dyrdymałow ze Rasiak jest od niego lepszy i powinien grac za niego w ataku kadry.
A może Grzesiu podoba ci sie fizycznie?(bez obrazy próbuje znaleźć jakiś racjonalny powod twojego podziwu dla Rasiaka za gre w kadrze)
pozdro

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 18 sie 2005, 19:39

fanfci>>> lepiej bym tego chyba nieujął:) i można dodac bramki Franka do tego;], no ale dla niego 3 bramki Rasiaka w turnieju towarzyskim to więcej niż 5 Żurawskiego dające nam punkty w el.MŚ... no, ale cós.. sa ludzie i...inni ludzie;]

a chcę przypomiec ze Franek ma w tych eliminacjach 6 BRAMEK!!

Bayer Fan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bayer Fan » 18 sie 2005, 20:26

Manumef pisze:Z niektórymi się zgodze. Rasiak jest słaby technicznie. Ok. Z pola karnego się wcale nie rusza. Dobra. Ale czepianie się go, za każdą akcję, każde dotknięcie piłki i wyśmewanie go oraz robienie sobie z niego "jaj" jest dla mnie nie tylko żałosne, ale i nie na miejscu
Trafnie to ująłeś.Masz racje.Rasiak nie ma sie co porównywać do Żurawia i Franka,ale taki słaby to przecież nie jest :o Byle piłkarz nie strzela około 20 bramek na sezon i to w lidze angielskiej ( i to nic,ze to tylko zapleczu Premiership).
fanfci18 pisze:jakby ktos inny wystąpił z Anglia mogło być 19 lub 21pkt.
Tu Janas popełnił (według mnie) najwiekszy bład w swojej selekcjonerskiej karierze.Wystawił do pierwszej "11" zawodnika,który był bez przynależności klubowej,nie grał nigdzie ( chyba z synem na podwórku tylko) i zagrał toootalny piach.A Franek siedziałz browarkiem w domu i pokpiwał z Janasa :wink:
Roomeczek pisze:ale mam nadzieje, że mecz z Izraelem będzie początkiem dobrego z jego strony w kadrze Janasa
Który z duetu Frankowski-Żurawski powędruje wiec w takim układzie na ławkę :?

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 18 sie 2005, 20:37

Który z duetu Frankowski-Żurawski powędruje wiec w takim układzie na ławkę

Rasiak??:);]

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 18 sie 2005, 22:22

A może Janas zagra trójką napadziorów wysunięci Rasiak i Franek i lekko cofnięty Żuraw oraz trzema obrońcami....wątpie w to bardzo ale cuda bywają :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 sie 2005, 22:26

cloner apeluję o to abyś jak najbardziej na serio odpowiedział na moje pytania. Rozumiem, że nie musisz tego robić i być może nie będziesz chciał ale jednak prosiłbym o to.
Czy to przypadek zadecydował, że o Żurawskiego targowało się kilka klubów a ostatecznie wylądował w bądź co bądź świetnym Celticu a Rasiak dalej gra w Derby?
Czy przypadkowo Żurawski od dłuższego czasu jest jednym z filarów reprezentacji?
Czy na podstawie tego bardzo dobrego turnieju w wykonaniu Rasiaka można stwierdzić, że bardziej przyda się kadrze niż Żurawski?
Czy według Ciebie Rasiak nie jest drewniany czyli nie posiada wyraźnych braków w technice?
Czy według Ciebie Rasiak jest lepszy od Żurawskiego?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”