Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 161

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lis 2006, 8:46

cloner pisze:ponad roku temu, to po atakach przeciwnikow "srałem dalej niz widzialem".
uważaj, bo ci ktoś uwierzy :D

cloner pisze:Zeslales na siebie mase przeciwnikow powolywania emerytow w reprezentacji
Wątpię. Każdy wie, że to powołanie jest mało realne i nikt się specjalnie nie irytuje. I myśle, że nie chodzi o wiek piłkarza, tylko o umiejętności.
Po co powoływać Miętowego, gdy pod reką jest wielu innych, lepszych graczy. I nie mam na mysli Franka, czy Rasiaka - żeby jasność była.
Leo już jakiś czas nas trenuje - eliminacje w tym roku dobiegaja końca - może czas skonczyć z selekcja i z eksperymentami.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lis 2006, 8:53

Messi E2 Ronaldinho pisze:Osobiscie brakuje mi Mietowego
Mi natomiast brakuje Wichaniarka, który na pewno jest w lepszej formie nież Frankowski (['] :roll: ), nie miał ostatnio kontuzji w przeciwieństwie do Rasiaka i strzela więcej bramek niż Żurawski.
Nie wiem dlaczego Leo nie powołał Szałachowskiego, skoro w kadrze jest Murawski. Szałach w polskiej lidze w ostatnich kolejkach grał świetnie i na to powołanie zasłużył jak mało kto. No, ale powiedzmy, że jeszcze ma swój czas.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lis 2006, 12:38

fieldy pisze:Leo już jakiś czas nas trenuje - eliminacje w tym roku dobiegaja końca - może czas skonczyć z selekcja i z eksperymentami.
To nigdy nie bedzie miało konca :P

Tak jak pisałem o Miecielu, to tylko do lini pomocy w naszej kadrze, napewno nie do ataku, bo w klubie na tej pozycji gra z koniecznosci. W Wiekszosci spotkan wystawiany jest na lewej pomocy i tam prezentuje sie bardzo dobrze. Jednak to Leo a nie ja jestem odpowiedzialny za wyniki. Zobaczymy, bo to mecz odpowiedz na Chorzów.
Wichniarek juz takze o nim pisałem....

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 14 lis 2006, 13:06

Z kadry wypadli niezdolni do gry Lewandowski i Krzynówek. W trybie awaryjnym "dowołany" został Szałachowski z Legii.

Wygląda na to, że na grę w pierwszym składzie duże szanse na środku pomocy mają Garguła albo Murawski.

Kadra na chwilę obecną:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United)

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa)

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto), Rafał Murawski (Lech Poznań)

Napastnicy: Tomasz Frankowski (Tenerife), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 lis 2006, 14:01

Szkoda mi Lewandowskiego, który jest obecnie jednym z lepszych polskich pomocników/obrońców. Krzynówka może też trochę szkoda, bo w Bundeslidze co mecz ma asystę. Ale tu znowu trochę dziwne, bo w sobotę grał z Cottbus :? Szałachowski znalazł się w Reprezentacji. Moim skromnym zdaniem, nie zasłużył jeszcze na to. To znaczy, nie tak szybko. Po jednym dobrym meczu z Lechem, który oglądał Leo od razu dostał powołanie. A co z Wichniarkiem. Jest jednym z lepszych strzelców w Niemczech w tym sezonie. Zamiast Szałacha, mógł właśnie powołać Wichniarka. Na pewno jest od niego lepszy.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2006, 14:18 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 14 lis 2006, 14:06

Tyko, że Szałachowski może grać na boku pomocy a Wichniarek raczej nie. A Kaczmarek mówił, ze Leo lubi zawodników uniwersalnych których mozna wystawiać na 2-3 pozycjach i im to nie robi różnicy.

A Wichniarek jak najbardziej. Np. za Frankowskiego. :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 lis 2006, 14:18

No właśnie Szałachowski prezentuje taki holenderki styl gry, podobnie jak Smolarek, może grać praktycznie na wszystkich pozycjach w ofensywie. Myślę, że to był główny powód tego powołania, zresztą tak samo było w przypadku Bronowickiego. A czy zasłużył ? Trudno powiedzieć. Na pewno jakoś się tam wyróżnia w naszej lidze, ale dla mnie to ciągle taki „jeździec bez głowy”.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 15:55

deltinho pisze: A Wichniarek jak najbardziej. Np. za Frankowskiego. :D
Albo Mieciel :wink:

Nie jest dobrze z tymi urazami :? IMO Polacy wyjda jutro w nastepujacym zestawieniu:
Boruc, Baszczynski, Zewlakow, Bak, Bronowicki, Blaszczykowski, Sobolewski, Kazmierczak, Smolarek, Zurawski i Matusiak. Ewentualnie za Kazmierczaka bedzie gral Gargula. Watpliwe by Leo postawil na debiutanta Murawskiego w tak waznym meczu. Szalachowski moze wejdzie w drugiej polowie na podmeczonego rywala.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 lis 2006, 16:44

makis pisze:
deltinho pisze: A Wichniarek jak najbardziej. Np. za Frankowskiego. :D
Albo Mieciel :wink:

Nie jest dobrze z tymi urazami :? IMO Polacy wyjda jutro w nastepujacym zestawieniu:
Boruc, Baszczynski, Zewlakow, Bak, Bronowicki, Blaszczykowski, Sobolewski, Kazmierczak, Smolarek, Zurawski i Matusiak. Ewentualnie za Kazmierczaka bedzie gral Gargula. Watpliwe by Leo postawil na debiutanta Murawskiego w tak waznym meczu. Szalachowski moze wejdzie w drugiej polowie na podmeczonego rywala.
Zgadzam się z Tobą, Szałachowski koło 70 minuty powinien wejść i "hasać" po swojej prawej zabiegając przeciwników, to zmusi ich do większych błędów. Jestem przekonany, że Polska wygra. Beenhakker ich zmotywuje a "orły" dobrze wiedzą, że jeżeli przegramy to awans się daleko oddali. Belgia jest lepsza niż Finlandia ale jeżeli z lepszą Serbią czy Portugalią graliśmy klasowo to dlaczego Belgię nie pokonać? Mój typ 0:2, Żurawski i Smolarek.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 17:42

Wlasnie szybkosc jest chyba najwiekszym atutem gracza Legii, dlatego gdyby Polacy prowadzili w drugiej polowie i nastawili sie na gre z kontry, to Szalachowski bylby IMO idealny. Cos czuje, ze Leo da tez jutro szanse Brozkowi (moze zmieni Matusiaka).
Jesli bawimy sie w obstawianie wyniku, to ja stawiam na 2:1 dla Polski, Smolarek (a jakze :wink: ), a druga po stalym fragmencie gry - moze Bak po rzucie roznym :?: :wink:
Bedzie dobrze.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 lis 2006, 21:59

Fishbone pisze:, Szałachowski koło 70 minuty powinien wejść i "hasać" po swojej prawej zabiegając przeciwników, to zmusi ich do większych błędów. Jestem przekonany, że Polska wygra. Beenhakker ich zmotywuje a "orły" dobrze wiedzą, że jeżeli przegramy to awans się daleko oddali. Belgia jest lepsza niż Finlandia ale jeżeli z lepszą Serbią czy Portugalią graliśmy klasowo to dlaczego Belgię nie pokonać? Mój typ 0:2, Żurawski i Smolarek.

Nie popadajmy w hurra optymizm. Oczywiście jak zwykle jeśli o mnie chodzi to jestem całym sercem za Polską ale mam obawy a uzasadniam je w ten sposób że nie jestem przekonany do tego co nasza reprezentacja ma w głowie. Boje się że jak to sie mówi woda sowoda uderzy im do głów i bedą sie uważać za drugą Brazylie. Nie ma tak łatwo, fajnie by było jeśli jutro zagralibyśmy ładną pilke, podeszli do rywala z recpectem. Chciałbym też żeby myśl o tym że 'jeśli jutro przegramy będzie źle' odbiła sie na naszym zespole ale nie blokująco tylko motywująco.

Boli mnie widok Bąka w tej reprezentacji...dlaczego Dariusz Żuraw nie otrzyma powołania tylko opieramy naszą defensywę na zawodniku ligi katarskiej;/ ?

Leo musi wreszcie wystawić swoją pewną jedenastkę i zakończyć zabawe. Drużyna musi się zgrać a jeśli co mecz będziemy grali innymi zawodnikami to kiepsko to widze...

Ostatno pojawiło się też sporo szumu na temat Wichniarka. Myśle, że mimo dobrej gry w Deutschalnd nie jest on do kadry potrzebny... Co innego jakby swoją forme utrzymał dłużej ( w co szczerze wątpie) Lepiej stawiać na pewniaków, a Wichniarka zaproscić ( Jak sie nie posypie) na jakiś towarzyski mecz.

Przypominam że jutro nie gramy u siebie i będzie trudniej.Pełna mobilizacja, recpekt dla przeciwnika, zero długich piłek na napastnika i 75% tego co pokazaliśmy w meczu z Portugalią, a będzie dobrze. :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 11:04

Murawski w pierwszym składzie ? ...

Coś mi mówi że da rade, bo to nie jest tylko rzemieśnik od przeszkadzania ale i potrafi kreować gre, ostatnio asysta i patrz Zaki = podpałki :P oby sie tylko nie spalił Murawski bo to debiut i o punkty, to powołanie to nie mała niespodzianka. Jednak wierze że podoła zadanią. I cieszy fakt że teraz do kadry mają bliżej gracze z ligi niż z wschodu czy zalepsza zachodu :P Ba nawet z Kataru :wink:

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz - mianowicie Łuksza Surma - nie wiem czemu mają uraz do niego, może faktycznie obecnie w cieniu Vuko ale przeciesz to na tej pozycji jeden z najlepszych graczy w lidze. Trzyma poziom, i nie popełnie błedów. Teraz gdy sytuacja jest jaka jest był by jak znalazł. Zwłaszcza że Leo chce grać dwójka DM, a Surma też rozgrywać umnie. Srodek pomocy Sobol - Surmik też by dał rade.

Po meczu z Portugalią odszczekałem wszystko ale teraz znów wole po meczu oddawac honory :P Bo to nie bedzie łatwy mecz, jak powiedział Orest Leńczyk "Jak Bełchatów nie pokona u siebie Pogoni to mecz z Wisła nie bedzie miał tak naprawde znacznie" i podobnie wygląda sytuacja z teraz, po meczu z Portugalia szał, podniecenie itd, potem problemy kadrowe i mecz może i o wiekszym znaczniu. :roll: Skromne 1:0 dla Biało Czerwonych biore w ciemno. Argesywna gra i walka, szybkie kontry i skuteczność, akcje Belgów "niszczone" w drugiej lini, pressing i gra piłka jak mówi motto Kazka Wegrzyna :P - pamietajmy że Żewłakow zagra na stoperze a to też eksperyment. Wiec np. Wasilewski i Bronowicki muszą pamietac o asekurowaniu nie tylko skrajnym pomocników. Wasyl po passie strzeleckiej sie zacią :P ale znów głupie bramki tracone przez Lecho to nie jego wina. Teraz ma znów szanse. Oby ją wykorzystali wszyscy :]

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 lis 2006, 12:04

Jeżeli Polska zrobi pressing jak z Portugalczykami to bramka musi paść. Belgia gra jak Polska przed Beenkakkerem, czyli będzie jak będzie a taktyka jest tylko na transmisji telewizyjnej. Mają znanych piłkarzy ale nasze orły są bardziej znane Europie. Nadal jestem przekonany wyniku 0:2.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 lis 2006, 12:13

Fishbone pisze:Jeżeli Polska zrobi pressing jak z Portugalczykami to bramka musi paść.
O ile obrona sie postara czyścić, a nie będzie tak że bedziemy strzelać bramke na 1:3 dla Belgi:]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 12:17

Nie spodziewam się fajerwerków po dzisiejszym spotkaniu. Belgia to zespół grający defensywnie i na pewno nie zagra tak radośnie jak Portugalia. U nas zmiana na chyba 5 pozycjach - to tez może się odbić na jakości gry. Do tego nowi mieli niewiele czasu był poznać tajniki Leo.

Sądzę, że padnie mało bramek, a spotkanie może być wręcz meczem z gatunku "kto pierwszy strzeli ten wygrywa".

Nie mam oczywiście nic na przeciwko, żeby moje słowa zamieniły się w g..no, a nasi po fenomenalnym spotkaniu wygrali 4:1. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”