AS Roma (zbiorczy) - Strona 161

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 lis 2008, 23:19

Kto nie skacze ten Laziale Hop! :jupi: Hop! :jupi: Hop! :jupi:

Najważniejsze zwycięstwo :mike: Mecz raczej na remis, specjalnie wielkie widowisko to to nie było ale II poł sporo lepsza niż pierwsza i w sumie nie narzekam. W I za dużo szachów z obu stron i nikt nie chciał stracić gola. W II było dużo emocji, walki, szczęścia pod bramką, pecha, błędów i wszystkiego co jeszcze zostało. Pomogło zejście Ledesmy, choć w końcówce to Lazio grając w osłabieniu szturmowało naszą bramkę i było bliskie strzelenia gola :roll: Na szczęście albo zabrakło precyzji albo dobrze bronił Doni którego opatrunek przypominał mi jarmułkę :lol2:
Forma jeszcze pozostawia wiele do życzenia i już nie kupuję kolejnego szczekania że teraz to już na pewno będziemy się pięli w tabeli, może być różnie - pewnie raz na wozie, raz pod wozem. Perrotta tradycyjnie w 'formie' co w ogóle mnie nie dziwi a cieszy jego czerwo bo będzie pauzował :jupi: Bardzo przeciętnie żeby nie powiedzieć że też słabo Totti i jego zmiana słuszna a reakcja po zmianie co najmniej dziwna, ponoć najważniejsze jest dobro drużyny. Menez tak jak miał tak znalazł się kilka razy i gdyby umiejętności były wyższe to strzeliłby bramkę. Ale bardzo dziwna zmiana Panucciego i wejście po kontuzji Cassettiego oraz późniejsze przecież nieudolnie grającego w obronie Tadka którego Zarate na skrzydle zrobił jak juniora i prawie straciliśmy bramkę.

:mike:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 lis 2008, 23:11

Łoł co to był za mecz :smile2: Obfitował w tyle bramkowych sytuacji że można by nimi obdzielić pewnie całą kolejkę Premiership :wink: Emocji naprawdę nie brakowało i mieliśmy je do samego końca kiedy to w 95 min Doni popisał się świetną paradą choć szczęśliwą bo mało brakowało aby ktoś tam z Fioletowych dobił piłkę i znowu by po nim jechano :roll: No ale w końcu sędzia Turek postanowił zagwizdać po raz ostatni a zwycięstwo tym lepiej smakuje bo należy przyznać że spotkanie mogło się zakończyć na dosłownie każdym wynikiem kończąc na 4:4. No i Fiorentina jest jednym z naszych rywali w walce o 4 lokatę jak już napisaliście. Jeszcze wygrać zaległy mecz i wszyscy rywale którzy notabene ostatnio mocno spuścili z tonu będą nas wyprzedzali o kopniaka w tyłek o którego mam nadzieję się postaramy :P Ale żeby te plusy nie przesłaniały nam minusów należy pamiętać że przy odrobinie szczęścia to goście nawet mogli wygrać mecz a nasza obrona nie ustrzegła się błędów – jak choćby niektóre Cassettiego w tym jedna debilna strata po której już widziałem piłkę w naszej bramce. Juan szczególnie w I poł kompletnie nie mógł sobie poradzić z twardo grającym Mutu a Riise miał jedną niepotrzebną stratę którą chwilę później zamienił na przechwyć, gdyby nie to poszłaby bardzo groźna kontra. Jednak dziś naprawdę Norweg mi się podobał i był to chyba jego najlepszy mecz w barwach Romy. No i Vucinic mimo że dziś dużo biegał i się starał powinien był pokusić się o strzelenie co najmniej jednego gola bo w ataku graliśmy głównie na niego. Poza tym z przodu wszyscy dobrze się spisali w tym tradycyjnie Totti dając nam zwycięskiego gola. Choć Buffon w formie pewnie pokusiłby się o wyjęcie tej piłki bo nasz kapitan strzelił w sam środek bramki :wink: No ale pkt w tak ofensywnym i ważnym meczu najważniejsze.
A więc wracamy… Obrazek

A ty fioletowy jednoręki bandyto nie cieszysz się? :smile2:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 gru 2008, 19:41

Kto nie zajrzy ten z policji hop! hop! hop!

Z pewnością wszyscy widzieli dzisiejszy horror na Olimpico, więc tylko wykonam małą skrobankę aby małe co nieco zapisało się w kartach historii pilka.peel. Mimo ładnych wszystkich bramek warta uwagi radość Vucinica po zdobytym golu na 3:2, trzeba przyznać że dość niecodzienna :lol:

http://www.livegoals.com/free_football_ ... 141208.php

Vucinic dla stacji radiowych
Dziś twój gol był decydujący.
MV: Tak, ale popełniłem wcześniej wiele ogromnych błędów. Jestem zadowolony z gola w 90 minucie, który dał nam wygraną.

Odezwało się trochę gwizdów...
MV: Tak, ale powtarzam, że ludzie, którzy zapłacili za bilet i weszli na trybuny, mogą robić co tylko zechcą. Mój brat, który był dziś na trybunach też gwizdał. Jestem tego pewien.

Totti powiedział, że zdjąłeś spodenki, żeby sobie przewietrzyć wiadome części ciała...
MV: Wszyscy wiemy, jaki jest Totti.

Co powiedziałeś do sędziego? Widać było po twojej bramce, że się śmialiście.
MV: Powiedziałem mu: "Proszę spojrzeć, mam pod spodem inna koszulkę." Ale on mi odpowiedział, że żółta kartka była za spodenki i nie wiedziałem, co odpowiedzieć.

Bruno Conti
- Mój syn przyprawił mnie swoim gole o ból głowy. Jestem jednak zadowolony, kiedy strzela bramki. Życzę mu, żeby zawsze strzelał. Kiedy trafił Vucinic poszedłem pod Curva Sud, bo jestem częścią Romy i jestem bardzo szczęśliwy.

PS Gol Ibry przy bramce młodego Contiego ssie :twisted:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 22 sty 2009, 14:08

No to tylko czekac az Arsenal Nas rozbije i koniec sezonu :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sty 2009, 14:24

Pozostaje Wam jeszcze walka o 4 (a gdybyście się ogarnęli całkowicie to i o 3, które po tegorocznej zmianie przepisów daje bezpośredni awans do LM).

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 22 sty 2009, 14:42

No niestety tak wyglada rzeczywistosc.. a czy sie ogarniemy smiem jak narazie watpc :?

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 29 sty 2009, 11:29

Teamt troche umarl :roll:

No i jednak sie ogarniamy, do 4 miejsca juz tylko jedno oczko, zobaczymy co dalej.

FORZA ROMA!

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 01 mar 2009, 23:35

W konca Roma zagrala tak jaka lubimy ja ogladac. Szkoda ze sedzia Nas okradl, znowu powinismy wygrac na SS no ale przeciwko sedziemu sie nie da.

GRAZIE ROMA

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2883

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2009, 10:39

Roma dzisiaj mocnym składem czy się będą oszczędzać przed LM :?:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 07 mar 2009, 10:56

Doni – Motta, Mexes, Panucci, Riise – Taddei, De Rossi, Brighi – Pizarro – Baptista, Vucinic/Menez.

WIec osczedzana nie ma, jak ktos nie gra to przez kontuzje jak np. Totti

Roma osczedzac sie nie moze w lidze jak walcza o 4 lokate ;)

FORZA MAGICA

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2883

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2009, 11:02

No właśnie. :) Dlatego na nich postawię, dzięki.

EDIT: mogłeś skłamać i napisać, że rezerwą (1-1 :? ). :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 mar 2009, 2:26

Ważniejsze od tego jakim składem (co także jest bardzo ważne) jest podejście do meczu. A jak podchodzi się do niego na zasadzie że jakoś to będzie to nie zawsze się wygrywa.

Mexes w polu karnym grał w siatkówkę za co powinien być karny a on wylecieć z boiska za drugą żółtą kartkę. Także można odjąć Romie w wirtualnej tabeli 1 pkt a Udine dodać 2 :)
Choć wolnego po którym chwilę później padła bramka imo być nie powinno bo Panucci nie faulował a jeszcze dostał żółtą kartkę. Ale mniejsza z tym, wuj z tym meczem, jego największym i w sumie jedynym plusem jest to że się już dawno zakończył.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 mar 2009, 2:35

No i Pizarro Wam wyleciał na jakiś czas z tego co się orientuję...

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 08 mar 2009, 9:35

Niestety to jest wlasnie Roma, jeden swietny mecz z Interem zeby pozniej zagrac kupe z 12 druyzna w tabeli...

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 mar 2009, 17:02

Remisujemy 2-2 na wyjeździe z Sampdorią, choć gra pozostawiała wieeele do życzenia. Z pozytywów: rehabilitacja Baptisty za Lige Mistrzów, walka do ostatniej minuty w 10, no i póki co dosyć korzystne wyniki innych spotkań. Genua wprawdzie wygrywa, ale IMO do końca sezonu tempa nie wytrzymają. Lazio, które mogło nas doskoczyć na 2 punkty przegrało u siebie 0-3 (!) z Chievo, a Fiorentina gra dziś na San Siro z Interem. I oby nie wywiozła żadnych punktów :pray:

Tabela
4. Genoa 28 48
5. Roma 28 46
6. Fiorentina 27 46
7. Palermo 28 42
8. Lazio 28 41

teraz czeka nas Juventus...
FORZA ROMA!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”