Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1603

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 lip 2013, 17:07

Przecież Ronaldo to środkowy napastnik : :roll: fieldy nie rób napinki :bicz:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 lip 2013, 17:49

Real Mourinho do perfekcji opanował wyprowadzanie kontr, Carlo też będzie z tego pewnie korzystał garściami, w takiej grze Bale jest w topie najlepszych graczy. Inna rzecz, że w zdecydowanej większości spotkań przeciwko Realowi będzie wystawiany autobus a jeśli chodzi o grę kombinacyjną to Walijczyk nie jest jakimś geniuszem. Najpierw trzeba poczekać i zobaczyć czy Walijczyk faktycznie trafi do Madrytu, Levy potrafi być uparty i nie zdziwię się jak zatrzyma Garetha. Taki Jese mógłby się ucieszyć.

Na papierze to już i tak wygląda zacnie a jeszcze jakby wam tam wsadzić Bale'a:

-------------------------------------------Iker (Lopez)-------------------------------------------
Carvalaj (Arbeloa)----- Varane (Pepe)------- Ramos (Nacho)--------- Coentrao (Marcelo)

--------------------Xabi (Illarramendi)-------------- ----Modric (Khedira)--------------------

--------------------------------------------Isco (Ozil/ Kaka ( :lol:) )----------------------------
Ronaldo (Di Maria)------------------------------------------------------------------- Bale (Jese)
---------------------------------------------Benzema (Morata)------------------------------------

Paczka nieprzeciętna. IMO w Europie tylko Bayern może pochwalić się lepszym składem w tym momencie nawet jeśli Walijczyk ostatecznie do was nie trafi.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 lip 2013, 18:03

Cóż. Jeśli to wszystko się potwierdzi to chyba okaże się, że choroba, która pchnęła De Laurentisa do zapłacenia 40 baniek za Igłę jest zaraźliwa i przeszła na Pereza.

Real kupuje drogo i to nikogo nie dziwi ale jak trafiali tam Figo, Zidane czy Ronaldo byli to zawodnicy absolutneg światowego topu. Bale jest rewelacyjny ale do topu mu jeszcze brakuje.
Bardzo ciekawe co zrobi Levy bo jest to jednak dla takiego klubu jak Spurs oferta nie do odrzucenia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2013, 18:10

Nikt oficjalnie nie potwierdził, że została złożona jakakolwiek oferta. To nie w stylu Realu. Jednak samo zainteresowanie potwierdzone zostało, a to już bardzo dużo. Coś jest na rzeczy, lecz media też to mocno nakręcają swoimi bajkami, bo to właściwie jedyny gorący temat w tej chwili.

Sytuacja wygląda tak, jak napisałem wyżej. Powiedzmy też, że jest to taka niezbyt potrzebna zachcianka w stylu starego Pereza, bo piłkarz to genialny, ale nie pasuje do taktyki, którą sądząc po tym, co dotychczas widzieliśmy, chce grać Carlo, a zespół też nie ma braków na jego pozycji. Bale byłby idealny za nierównego Di Marię do taktyki Mourinho, szybkie akcje grane z Ronaldo i Balem na skrzydłach. Kosmos i głupio byłoby całkiem z tego zrezygnować, nie wolno do tego dopuścić. Ale Carlo nie chce tak grać w pierwotnym wyborze stylu. Sam początkowo spodziewałem się po nim znacznie mniejszej rewolucji taktycznej. Po to przyszedł Isco, a zwłaszcza Illarramendi. Piłkarze mający pomóc w zdominowaniu środka, Ancelotti zawsze zagęszczony bunkier w drugiej linii uważał za podstawę efektywnej gry defensywnej, ale tu ma do tego dojść płynność ataku pozycyjnego. Tacy piłkarze jak Modrić, Ozil, czy właśnie dwójka nowych nabytków mogą tu być kluczowi do takiego bardziej nazwijmy to hiszpańskiego grania, a kochający wolne przestrzenie Bale za cholerę tu nie pasuje, jak już zostało wyżej napisane. Kto wie zresztą czy te eksperymenty z Ronaldo na szpicy nie wzięły się z antycypowania przez Carlo ewentualnego transferu Walijczyka i szukania dla niego miejsca na siłę, ale to jest chyba nie do znalezienia w systemach choinkopodobnych wraz z Cristiano. Transfer Garetha dla mnie wiązałby się ze zmianą ustawienia na jakieś klasyczne 4-3-3 lub coś w tym stylu. Inaczej grożą problemy. Tylko w takim 4-3-3 nie ma miejsca dla tylu pomocników, ilu ma Madryt, a oni wszyscy raczej nie są tam bez powodu.

Te wolne, o których pisze MGiggs to byłby najmniejszy problem. Ronaldo prawą nogą uderza z lewej strony, Bale lewą nogą z prawej strony i wszystko w temacie.

Nie podoba mi się ta obsesja, bo to jest niezdrowe. Bale jest świetny, ale już 50-60 mln € to cena za niego bardzo uczciwa. Oferty w granicach kwoty transferu Cristiano a nawet wyższe, są jakąś grubą przesadą, nawet jeśli klub na to stać. Nie wiem, kogo bardziej popierdoliło. Pereza, że tyle (ponoć) proponuje, czy Levy'ego, że (ponoć) taką ofertę odrzucił. Na razie ten projekt postrzegałem jako przemyślany, bo przychodzili piłkarze o charakterystyce dopasowanej do konkretnego sposobu grania w piłkę i konkretnego ustawienia przy jednoczesnym bardzo poważnym zaufaniu trójce wychowanków tj. Moracie i Jese w ataku oraz Nacho w obronie. Bale poza wiekiem kompletnie się z tego schematu wyłamuje i nawet ten Neymar, którego nie udało się kupić, bo Barcelona mająca obsesję właśnie na jego punkcie, dała grubą kasiorę do łapki zawodnikowi i jego tatusiowi, pasowałby lepiej. Teoretycznie to ta sama pozycja, ale pod względem charakterystyki gry odnajdywałby się tu chyba lepiej.

Ten Bale to na pewno nie jest pomysł Carlo i jak pisałem wyżej, w tym transferze pomimo klasy zawodnika bardziej chodzi chyba o względy pozasportowe. Pod względem sportowym ten piłkarz dla mnie musi zacząć ewoluować w stronę prawego skrzydła zamiast lewego, tam tkwi jego maksimum potencjału i dla mnie jego przyjście mogłoby być równoznaczne ze znalezieniem się na rynku Di Marii, ale problem z optymalnym ustawieniem i tak by został. Fajnie byłoby mieć drużynę, która umie zarówno dominować przeciwnika, jak również grać miażdżące kontry na dotychczasowym lub lepszym poziomie, ale to bardzo trudne. Z drugiej strony powiedzmy sobie szczerze, że problem z ustawieniem Garetha byłby podobny z obecnym problemem z ustawieniem Argentyńczyka z zastrzeżeniem, że ten drugi dysponuje lepszym krótkim podaniem.

Inny problem z Bale'm to fakt, że nie jest kawalerem, ma żonę i dziecko. Wiadomo jak to jest z kobietami. Zaraz zacznie marudzić, że poszła do sklepu po bułki i nie może sobie pogadać z ekspedientką, bo ta komunikuje się w niezrozumiałym dla niej języku, ten sam problem napotkała w galerii handlowej, nie ma koleżanek i inne trudności. Tu trochę rozumiem Owena, którego mnóstwo ludzi zaatakowało po tej wypowiedzi. Może zrobił to mało taktownie i w nieodpowiedni sposób, ale ja go rozumiem. Wszystko jest kwestią perspektywy i kontrastu. Statystyczny Kowalski widząc taką wypowiedź może łapać się za głowę, ale sam Owen znał inny poziom życia i do czego innego przywykł. Dla niego i jego rodziny to było znaczne obniżenie standardu, a to psychologicznie bywa trudne.

Także Madryt chce Bale'a. Ja nie mam co do tego wątpliwości, a jak Madryt kogoś chce, to zabiega o niego bardzo mocno. Co byłoby potem, gdyby transfer się udał? Niech Carlo myśli. Klocki miałby bardzo dobre, ale zróżnicowane. To kłopot, ale także możliwości, jakich nie ma nikt inny. Tylko gdzie ten biedny Kaka, który niby ma zostać miałby grać po takim transferze...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 lip 2013, 18:11

Emerald pisze: Bale jest rewelacyjny ale do topu mu jeszcze brakuje.
To kto jest w tym topie? Tylko Messi i Ronaldo? Co jeszcze Bale musi zrobić, aby być w Twoim topie?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 lip 2013, 18:13

Poluzuj poślady.
Nawet jeśli to tylko Messi i Ronaldo to brakuje mu do nich sporo.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 lip 2013, 18:23

patrząc na obecne kwoty jakie wydaje się za piłkarzy to 50mln euro nie jest wcale uczciwą kwotą za bale'a, nie przesadzajmy. cały czas pisaliście, że higuain jest wart 40 baniek (i w końcu znalazł się frajer, który za niego tyle zapłacił) to 10 mln za gracza 2 czy 3 razy lepszego ma być uczciwe?

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 30 lip 2013, 18:26

Z tego co wyczytałem na angielskich forach Tottenhamu to ponoć Real zalega Spursom jeszcze połowę pieniędzy za Modricia. Szczerze mówiąc to nie wierzę ani trochę w te plotki o rekordowej ofercie Królewskich, moim zdaniem to nic poza nakręcaniem ze strony mediów. Jakoś jestem spokojny o to że Walijczyk w przyszłym sezonie pozostanie w Londynie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 lip 2013, 20:34

Denerwuje mnie juz to okienko, a zaczynalo sie pieknie - transfer Isco, powrot Carvajala, Illara mimo ceny tez jest zawodnikiem potrzebnym. Wystarczylo potem ugadac sie z Napoli i doplacic im te 10mln (!) do kwoty na ile wyceniono sprzedana tam trojke graczy i mielibysmy Cavaniego w ataku, a okienko moznaby uznac za zamkiete. Zamiast tego ryzyko z Benzema na szpicy i usilnymi staraniami o Bale'a, ktory w ataku pozycyjnym imo bedzie ssal pale - a tak bedzie z Realem gralo 90% druzyn.

Skrzydla Bale/Ronaldo przydalyby sie na mecze z Bayernem czy Barca, czyli druzynami ktore beda chcialy narzucic swoj wlasny styl gry. Praktycznie cala reszta swiata przeciez bedzie sie z nami murowac, wiec po co Bale?

Ciagle licze, ze to jest jakas dziwna zaslona dymna, a uwaga ostatecznie zostanie skierowana na Suareza lub Ibre.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lip 2013, 20:37

ale Wy rozpieszczeni jesteście :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 30 lip 2013, 20:41

Skrzydla Bale/Ronaldo przydalyby sie na mecze z Bayernem czy Barca, czyli druzynami ktore beda chcialy narzucic swoj wlasny styl gry. Praktycznie cala reszta swiata przeciez bedzie sie z nami murowac, wiec po co Bale?
jakoś do tej pory się nie murowali (przynajmniej nie tak jak z barcą) i real w cholere bramek strzelił z kontry.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2013, 21:57

Barca sama sobie winna, że posiadanie piłki uczyniła niemal celem samym w sobie i nie chce jej nikomu dać, choćby nawet miałe bezproduktywnie klepać między obrońcami. No to inni murują, bo co im pozostało. Szkoda, że prawie wszyscy robią to nieudolnie.

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 30 lip 2013, 21:58

Transfer Bale'a jest jakiś chorym wymysłem Pereza i jeśli na prawdę Real oferował aż tyle za Walijczyka to coś jest nie tak, Gareth był wyróżniającym się zawodnikiem ubiegłego sezonu nie raz ratując dupę Tottenhamu, który śmiało można powiedzieć zawdzięcza pozycje w tabeli dzięki niemu, ale do cholery; czy na prawdę Gareth Bale jest zawodnikiem, bez którego organizm drużyny nie będzie istniał? Ta cała telenowela przerosła już to jak to było z Lewandowskim i jego transferze do Bayernu, Di Maria w ostatnim sezonie nie był w najwyższym sezonie, ale jeśli cofniemy się jeszcze rok wcześniej to grał bardzo dobrze - tak jak wymagał od niego Mourinho. W sparingowym spotkaniu z Bournemouth również zagrał bardzo dobry mecz, taki jak kiedyś; mecz później z kolei zagrał bardzo źle. Z Karimem jest podobnie, jest utalentowany a jego forma z przed dwóch lat mówi wszystko za siebie; strzelił we wszystkich rozgrywkach 21 bramek w lidze, dla porównania w ubiegłym sezonie tylko 10. Dlatego myślę że wydanie tak ogromnych pieniędzy za Gareth'a będzie grubą przesadą, choć nie ukrywam że jest zawodnikiem genialnym.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 lip 2013, 22:14

cru takie liczenie nie ma sensu. To zupełnie oderwane od siebie transakcje, a Napoli gdy jeszcze miało Cavaniego pewnie nie myślało nawet na poważnie, kogo by tu z kasy za niego kupić. Poza tym nadal mam wrażenie, że Realu środkowy napastnik w tym okienku poważnie nie interesował i nie interesuje, może zrobili jakieś rozeznanie w postaci zapytań zanim jeszcze odszedł Higuain i nie wszystko było zaplanowane i tyle. Postanowiono dać szansę młodym i koniec tematu. Nowy napastnik oznaczałby dla nich odejście, a i Benzema pewnie skisłby na ławce. Nie zdziwię się, jak Morata będzie kolejnym, który niebawem podpisze nowy kontrakt.

Na pewno nie możemy składu, że tak to określę przepakować, bo to się źle skończy pod względem morale ludzi z ambicjami, którzy nie grają. Na boisku może jednocześnie przebywać 11, a w kadrze meczowej może być 18. Dla mnie okienko mogłoby się zamknąć nawet teraz. Bale to nie jest żadna konieczność, a będę upierał się, że po jego przyjściu Di Marię nawet nie tyle można, co trzeba by było gdzieś sprzedać. To znaczy lepiej byłoby wywalić "starającego się wrócić do formy" pasożyta z Brazylii, ale na to już przestałem liczyć. Zasadności tych starań o Walijczyka za bardzo grubą kasę upatrywałbym tylko w tym, że to skrzydłowy gwarantujący dużo strzelanych bramek, więc presja na młodych byłaby mniejsza. Może to i jest jakaś myśl w tym wszystkim, a nie tylko fanaberia. Ocenimy na początku września.

Napoli podobno chciało też Arbeloę. A Kaki to nie chcą? :(

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 31 lip 2013, 11:22

Coraz wiecej plotek nt odejscia Khediry ;/ Nie jestem uber fanem tego gracza, ale sprzedawanie takich graczy jak Albiol czy Khedira moze nam sie serio odbic czkawka w najwazniejszych momentach sezonu - co z tego ze z przodu beda szalec Bale z Ronaldo, jesli z tylu bedzie dziura

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”