Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 162

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2008, 10:34

Mnie tam nie zależy :]
Teraz też byliśmy w gorszej sytuacji od chociażby Sevilla, która się cieszył a z pierwszego miejsca w grupie i z łatwiejszego rywala :smile2:
W ogóle zobaczcie, kto był rozstawiony [miał 1 miejsce w grupie] przed ostatnim losowaniem.

Porto, Milan, Real, Sevilla, Inter ...

Niech się cieszą :P

Mnie interesuje wygrana. A żeby wygrać, trzeba walczyć nawet z najlepszym ... jak odpadniemy, to znów - płakał nie bede. A jak pokonamy znów jakiegoś faowryta, to bedzie zajebiscie - tak jak jest teraz :mike:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 mar 2008, 11:23

Akarin pisze:Cieszę się bardzo, że Schalke awansowało.
Ja w sumie też :wink: Kibicowałem im pierwszy raz od nie wiem kiedy (pewnie jakiegoś meczu z Werderem :lol: )i sie udało.

Ale główna w tym zasługa Neuera 8) Przy takiej grze, to Schalke zakończy swoją przygodę z pewnością na 1/4 LM (choć dla nich to i tak spory sukces) :wink:

Co do 1/4 - choc w sumie jest mi wszystko jedno, kto wygra tegoroczną edycje, to cieszę się, że nie ma już w niej ani Realu ani Milanu :] Puchar mógłby w tym roku zdobyć Arsenal albo Roma, przynajmniej byłby jakiś nowy triumfator :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 mar 2008, 13:14

Ja kibicuję Arsenalowi w tej edycji. W kolejnej wszystko wróci do normy :wink:
Michał M pisze:cieszę się, że nie ma już w niej ani Realu ani Milanu Krzywy
nie będę ukrywał, że mnie to również bardzo cieszy :wink:
Schalke na kogo nie trafi, faworytem nie będzie. Niby najsłabszy zespół z 1/4, a puki piłka w grze, wszystko jest możliwe :] co jak co, ale będę im kibicował, bez względu na kogo trafią :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 mar 2008, 13:45

Akarin pisze:Ja kibicuję Arsenalowi w tej edycji.
Akarin pisze:co jak co, ale będę im kibicował, bez względu na kogo trafią :wink:
Nawet jak zagrają z Arsenalem :?: Drobna nieścisłość :)
Akarin pisze:Niby najsłabszy zespół z 1/4, a puki piłka w grze, wszystko jest możliwe :]
Owszem wszystko jest możliwe, ale nie sądzę, żeby jeszcze raz mieli tyle szczęścia co wczoraj :wink: A samym bramkarzem wygrywać ciągle się nie da.
Akarin pisze:W kolejnej wszystko wróci do normy :wink:
Ba, to oczywiste 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 mar 2008, 15:31

Michał M pisze:Drobna nieścisłość Smile
przede wszystkim kibicuję niemieckim drużynom, potem drugi mój ulubiony klub z tegorocznej Lm to Arsenal :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 06 mar 2008, 16:12

Yukasz pisze:
Jak się nie stuknąłem to tak to wygląda czyli Roma pewnie będzie 5 :lol: chyba że Liverpool wygra z Interem albo Inter wygra i awansuje ale dla mnie to już nie ma różnicy bo Roma będzie dolosowana :evil: Ponadto na 100% rozstawiona Barca i MU oraz Arsenal chyba... lub Chelsea :think:

Losowanie 14.03 :!:
Czyli, ze Barca, MU, Chelsea i Arsenal (Liverpool) beda w jednym koszyku, a w drugim Roma, Fener, Schalke i Liverpool (Arnenal, Inter) ?

W takim ukladzie trzeba teraz kibicowac Liverpoolowi ;]

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 mar 2008, 20:07

Dobrze ze juz moga grac ze soba angielskie druzyny bo w innym wypadku Barca trafila by na Arsenal a tak dalej moze trafic na Schalke:) reszta rowniez jest do ogrania ale wolalbym nie grac z ekipa Beniteza, ktora nastawia sie juz tylko na LM

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 13:48

ktoś mówił, że jakieś rozstawienie będzie, w zależności od ilosci zdobytych punktów w fazie grupowej i 1/8.

Nic podobnego - każdy może trafić na każdego. żadnego rozstawienia.

Może wiec uda się Kanonierom trafić na Schalke [pewnie mecz pokazaliby na mojej kochanej ASTRZE :P]

Sam już nie wiem na kogo lepiej trafić. Na silnego, czy słabego.
Choć słabych ekip już ponoć nie ma :p to i tak myśle, ze obojetnie z kim Schalke nie zagra - odpadnie. Co do Fener juz taki pewien nie jestem, mogą napsuć krwi kazdemu.

Chciałbym Romę, to juz pisałem, Schalke też nie pogardze. No i ewentualnie Barca.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 14:15

Fieldy, z wami w finale ;].

Dobrze, że nie ma rozstawienia, to Roma ma większe szanse zajść dalej. Przynajmniej teoretycznie. Ja coś czuje, że trafimy na Barcelonę, a w półfinale na zwyciezce Schalke - Fenerbahce ;]. Prócz tego dwa angielskie ćwierćfinały, ManU - L'pool i derby Londynu ;]. No a w finale z Kanonierami. Wspomnicie moje słowa :lol:

Oczywiście najlepiej bedzie jak wypadna Niemcy albo Kebaby :pray: No ale mówię, spodziewam się Barcy.

Mam nadzieje tylko, ze nie dostaniemy Angoli. Zreszta limit pecha chyba wyczerpaliśmy we wszelkich losowaniach: w zeszłym roku "gorszy od Chelsea" Lyon, potem niewygodny Manchester, teraz, zamiast Porto czy Sevilli, Real (choć Królewscy byli dla mnie akurat wymarzonym przeciwnikiem). Bedzie dobrze :P
Bienias pisze:wolalbym nie grac z ekipa Beniteza, ktora nastawia sie juz tylko na LM
Niby tak, ale cały czas muszą pilnować czwartego miejsca w lidze, bo się zdziwią jeszcze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2008, 15:16

fieldy pisze:ktoś mówił, że jakieś rozstawienie będzie, w zależności od ilosci zdobytych punktów w fazie grupowej i 1/8.

Nic podobnego - każdy może trafić na każdego. żadnego rozstawienia.
Obecny :maruda: No podobno jest jak mówisz. Nie wiedziałem czy to w tym sezonie czy w następnym a że ktoś tak napisał na głównej to wydawało mi się że już teraz. Z tym że ja coś pamiętam iż miało się jeszcze dostawać jakieś bonusy za strzelone bramki. Najlepiej by było jakby ktoś poszukał tego newsa na głównej. Było to w sumie nie tak dawno temu, jakieś pół roku wstecz... a na pewno mniej niż rok :lol:
Masz jakieś źródło tego co piszesz :?: Dla mnie słowo emigranta z Baskonii to dużo za mało :P

Co do samego losowania to jak pokazała poprzednia runda z każdym można wygrać i przegrać. Tak pewnie z 95% kibiców Realu było zadowolonych z losowania i już szykowali się na następne etapy a tu kupa. Porto też miało dobre losowanie, Sevilla to samo. A teraz prócz Schalke i chyba Fener każdy może pokonać każdego. Z jednej strony w LM liczy się aby ją wygrać nawet eliminując przez wszystkie fazy drużyny pokroju Schalke, a z drugiej jak grać to z najlepszymi i z nimi odpadać aby ewentualnie skupić się na lidze. Choć moje serce jest rozdarte to raczej skłaniałbym się ku grze ze słabszym rywalem i kolejnym awansie. Wiadomo prestiż, pieniądze itp. Ale tak konkretnie to nie wiem z kim bym chciał grać, ważne aby dobrze się zaprezentować i nie zaszkodzi awansować. Kto będzie to będzie. Do boju Polsko... yyy Romo :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 15:21

Yukasz pisze:Najlepiej by było jakby ktoś poszukał tego newsa na głównej.
http://www.pilka.pl/index.php?mid=51&show=638

komentarz #12

mamy szczęscie, że ja dodałem fotke i pamiętałem :]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2008, 15:26

Ten komentarz to pamiętam ale mi chodziło o newsa, nie komentarz. Platini czy inny taki wprowadził ten przepis i o tym była mowa w newsie.

A el_mago za rozpowiadanie nieprawdziwych informacji zasłużył sobie 21-dniowy urlop :boruta: :wink:

I skąd wiesz że nie ma w końcu żadnych rozstawień :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 mar 2008, 15:33

Yukasz pisze:I skąd wiesz że nie ma w końcu żadnych rozstawień
Na stronce Arsenalu zawsze przed różnymi losowaniami spekulują na kogo to może najlepszy klub świata trafić :]
No i się okazało, ze mogą trafić na kogoś z Anglii, bądź na tych pozostałych. O nowych przepisać ani słowem nie wspomnieli. Jak na 'miszcza' dedukcji przystało, doszedłem do wniosku, ze w takim razie przepis ten jeszcze nie obowiązuje :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 mar 2008, 15:53

I na kogo kibice 'najlepszego klubu świata' chcieliby trafić :?:

U Romanistów wygląda to następująco :arrow:

Obrazek

Ja osobiście zagłosowałem Liverpool i ku mojemu zdziwieniu jestem wśród większości. Jakoś nie trzęsę się przed Benitezem no a przy okazji dobrze byłoby pomścić Inter :boruta:
Czemu nie mówiliście że Barca zmieniła nazwę na Barcellona :?: :o

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 15:59

Ja jak w Rzymie byłem i gazetę następnego dnia po meczu z Lyonem zobaczyłem żeby wyniki sprawdzić innych meczów to też się zdziwiłem :lol: Barcellona, Lilla, mają parę kwiatków...

A tu wyniki sondy z asroma.pl:

Na kogo Roma powinna trafić w 1/4 finału Champions League?
Schalke 35% (322)
Chelsea 5% (48 )
Barcelona 9% (81)
Man. United 13% (122)
Fenerbahce 23% (208 )
Arsenal 5% (49)
Liverpool 3% (24)
Inter 7% (66)

Ja zagłosowałem na Barcę (przeczucie), choć modlę się o Schalke lub Kebabów...

EDIT

W sondzie uwzgledniono Inter, bo rozpoczecie bylo przed rewanzowym meczem z LFC ;]
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 15:59 przez Einar, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”