Telefony komorkowe (zbiorczy) - Strona 162

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1127
Kibicuję: Ac Milan

Telefony komorkowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 02 lis 2019, 20:23

piotrcies pisze:
02 lis 2019, 20:15
Wyglada jak stara Motorola
bo to jest Motorola :P

Motorola Razr która ma miec premierę 13 listopada. Cena 1500 dolarów

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2019, 20:27

Czyli można powiedzieć, ze pewne rzeczy się zmieniają - Motorola nie :)

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 02 lis 2019, 21:13

piotrcies pisze:tępo
Ała

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 02 lis 2019, 21:16

emski pisze:
02 lis 2019, 21:13
piotrcies pisze:tępo
Ała
młodszy brat włamał mi się na konto :/

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 02 lis 2019, 21:19

Nie zrzucaj na Delpiero.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 15 lis 2019, 0:59

6 tysięcy złotych. Za innowację się płaci(za składanego Samsunga czy Hauwei'a jest drożej). Pojemnosć bateri przeraża bo tylko 2500.

Koncept mi się podoba, ale liczę na to, że cena telefonu drastycznie spadnie jak było w przypadku serii V przy LG :)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 lis 2019, 1:03

6 tysięcy za Motorolę. Trzeba być albo patologicznie rozrzutnym, albo nieprzyzwoicie bogatym, żeby coś takiego kupić. Jak już wydawać takie pieniądze na telefon, to jednak na sprawdzone produktu premium, a nie zamaskowane przez amerykański brand Lenovo.

Swoją droga dziś 6 tysięcy za telefon to wciąż jak dla mnie za dużo, niemniej za te zabawki wydajemy coraz więcej i nie zdziwię się, jak za jakiś czas uznam to za rozsądne pieniądze jak na nowy sprzęt (co nie znaczy, że tyle wydam, ale mogę po prostu rozumieć te ceny jako adekwatne). Jeszcze nie tak dawno 2 tysiące za telefon to była jakaś abstrakcja, a dziś już nie robi to wrażenia, kupuje się znacznie drożdży sprzęt. Niemniej Motorola z ceną poszalała, zwłaszcza będąc po prostu Motorolą.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 15 lis 2019, 1:12

Rynek zweryfikuje cenę :P Z3 też miała zbyt dużą cenę i szybko bodajże spadła ^. Nie wiem jak w Razr czy będzie czysta nakładka Androida

Obrazek

tutaj Samsung Fold. Ale forma składania mi się nie podoba, i telefon wielkości tabletu

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 lis 2019, 1:26

To na reklamie wyglada jak czysty Android, więc pewnie tak. I nie wiem, czy cena szybko spadnie, podejrzewam, że to będzie telefon o małym nakładzie, raczej dla motorolowych świrów, więc długo na rynku nie pożyje.

Swoją drogą widać odradzanie się Motoroli. Tak jak jeszcze jako Lenovo miały sporo reklamacji od klientów (popularny K6 Note z niezłymi parametrami przy ówczesnej cenie był telefonem mocno awaryjnym), tak po rebrandingu wyglada to lepiej - G5S, który mocno wchodziły w końcówce 2017 nabiły trochę wiernych klientów - teraz coraz częściej wracają klienci po kolejny model Motoroli, często tez słyszę, że ktoś polecał itd. So tego zrobili kilka modeli, które ja nazywam zadaniowymi (jak LG kiedyś) - wersję G7 Power (5000 mah w 2019 roku to praktycznie ewenement), One Vision (optyczna stabilizacja obrazu i tryb nocny za 1000 zł -to tez bardzo dobry pomysł), One Action (telefon pod filmy) czy One Zoom - ten akurat za drogi (ulepszony aparat względem One Vision), choć warto wyróżnić choćby ekran AMOLED, rzadko spotykany w tej półce poza Samsungiem. To warto docenić, zwłaszcza jak Sony czy HTC praktycznie na rynku już nie istnieją, a mam wrażenie, że i LG się delikatnie zwija, nie ma już takiego zainteresowania - tak że sporo marek traci, zyskuje Xiaomi, trzyma się Samsung, spowolnił Huawei (ludzie wciąż się boją), Apple celuje w nieco inną półkę, a ta Motorola nieźle wypełnia luki.

Mowa oczywiście o naszym rynku i w skali mikro, bo oceniam swoje podwórko. Na rynku amerykańskim Android w ogóle ma problem, Apple ma ok 65% udziału w rynku telefonów, a wśród młodzieży jeszcze więcej (ok 80), a słupki będą im rosnąć, bo z badań wynika, że rośnie sprzedaż innych ich produktów, które tez przywiązują do marki, a dodatkowo z deklaracji wynika, że odsetek młodych ludzi, którzy jako następny telefon wybiorą iPhone’a jest wyższy niż odsetek obecnych użytkowników (ci, którzy mają Apple - zostaną przy nim, ale dojdą nowi przesiadający się z Androida). Tak że ciężko będzie Samsungom podbić USA mimo mocnej promocji (choćby Oscary kilka lat temu i reklama Samsunga).

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 lis 2019, 5:11

Piotrek, jak widzisz strategie Nokii (HMD) i co oni wypuszczają? Wydaje mi się, że w Polsce są względnie popularne, w USA nie, ale HMD na USA ich aż tak mocno nie wysyła. Z drugiej strony, ciężko stwierdzić, czym one mają być. Ich flagowce są tak drogie, jak Samsungi, a nie oferują za wiele, natomiast w wersjach budżetowych mają silną konkurencje ze strony takich Motoroli jak G7 czy Samsungów jak A50 itp. Ciężko im się wbić na rynek, chociaż ja mam 6.1 i sobie mocno chwalę - telefon za $200 z NFC i dual simem. Okupione jednak naprawdę wujowym aparatem, brakiem CA, przeciętną baterią i 3GB ramu. Więc coś za coś, ale mi starczy. Natomiast w przyszłości myślę o czymś innym, ale raczej dalej nie chcę wydać więcej, niż $300 za telefon, a chciałbym mieć NFC i dual sima, więc będzie od Nokii ciężko odejść.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1824
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 15 lis 2019, 8:13

@Magnum nie chcę się wcinać, ale nie znam absolutnie nikogo, kto korzysta z Nokii. Wśród mojej rodziny/znajomych dominuje Samsung, potem idzie Huawei i Xiaomi, u paru osób widziałem Motorolę.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2149

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 15 lis 2019, 8:54

piotrcies pisze:
15 lis 2019, 1:03
Swoją droga dziś 6 tysięcy za telefon to wciąż jak dla mnie za dużo, niemniej za te zabawki wydajemy coraz więcej i nie zdziwię się, jak za jakiś czas uznam to za rozsądne pieniądze jak na nowy sprzęt (co nie znaczy, że tyle wydam, ale mogę po prostu rozumieć te ceny jako adekwatne). Jeszcze nie tak dawno 2 tysiące za telefon to była jakaś abstrakcja, a dziś już nie robi to wrażenia
Wiadomo, kombinacja dwóch rzeczy. Z jednej strony zwykła inflacja, bogacenie się społeczeństwa i bogacenie się człowieka z upływem lat, z drugiej strony telefonu oferują coraz więcej.
Jeszcze dekadę temu chcąc mieć możliwość robienia ładnych zdjęć, pogrania sobie w coś w podróży oraz, oczywiście, dzwonienia - trzeba było mieć w domu trzy urządzenia. Teraz wystarczy jedno.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1824
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 15 lis 2019, 9:11

venomiq pisze:
15 lis 2019, 8:54
Jeszcze dekadę temu chcąc mieć możliwość robienia ładnych zdjęć, pogrania sobie w coś w podróży oraz, oczywiście, dzwonienia - trzeba było mieć w domu trzy urządzenia. Teraz wystarczy jedno.
Ale nawet dziś kupisz takie urządzenie za sporo taniej niż 6 tysięcy ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4363
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lis 2019, 9:53

19B10 pisze:
15 lis 2019, 9:11
venomiq pisze:
15 lis 2019, 8:54
Ale nawet dziś kupisz takie urządzenie za sporo taniej niż 6 tysięcy ;)
Ja ze swojej strony polecam H P30pro. Pożyczyłem od dziewczyny na wyjazd do Wietnamu i jest rewelacyjny. Lepszych zdjec nie widziałem w żadnym telefonie (wliczając jabłuszko X). I można go wyrwać w okolicach 2500 ':)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 lis 2019, 10:12

Czy ktoś jest w stanie polecić jakieś sensowne szkło hartowane? Istotną informacją jest to, że czytnik linii papilarnych mam na ekranie, więc nie chciałbym czegoś, co całkowicie uniemożliwi mi korzystanie z tej funkcji. Model - Mi 9T

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”