Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 lis 2006, 13:26

Coraz wiecej sie mówi, ze Murawski zagra w podstawowym składzie :lol: Osobiście brałem pod uwagę Gargułe i zawodnika Kolejorza. Kaźmierczak moze, ale ostatnio dosc przecietnie sie spisywał, a i u Leo błyszczał tylko przez kilka minut. Jedyna niewiadoma to jeszcze pozycja prawego obroncy, Wasilewski w meczu z Legia, az tak sie spodobał Holendrowi. To by było mile zaskoczenie, tylko jeszcze troche trzeba mu wpoic prace w defensywie i nawet moge sobie go wyobrazic.
Mecz odpowiedz na Chorzów warto, wiec go wygrac, choc osobiscie stawiam na remis.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 15 lis 2006, 14:43

Według mnie z Portugalią najważniejsze role odegrali piłkarze z ligi, więc jestem głęboko przekonany, że Murawski czy Garguła grająć środkowego pomocnika będą bardzo zmobilizowani i zagrają bardzo dobry mecz. W ataku Żurawski z Matusiakiem lub Brożkiem powinien zagrać. Szałachowski będzie przydatny na 70 minutę ze swoim gazem w nogach. Frankowski pewnie cały czas będzie grzać ławkę bo nie widzę wariantu, aby Franek zagrał dzisiaj. Bąk dzisiaj musi pokierować całą obronę na zero. Mam nadzieję, że Bronowicki będzie szaleć jak z Portugalią zakładająć po drodze "siatkę" Simao'wi. Mają świadomość, że nie można przegrać więc będą zmotywowani na 100%.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 15:50

TVN24 pisze: Skład Polski na Belgię:

Boruc - Wasilewski, Żewłakow, Bąk, Bronowicki - Błaszczykowski, Sobolewski, Dudka, Smolarek - Matusiak, Żurawski

Rezerwa: Kuszczak, Baszczyński, Murawski, Szałachowski, Kaźmierczak, Garguła, Frankowski.
:shock: :shock: :shock:
:lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8655
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2006, 16:01

Boruc - Wasilewski, Żewłakow, Bąk, Bronowicki - Błaszczykowski, Sobolewski, Dudka, Smolarek - Matusiak, Żurawski
Nie do konca prawde napisales, gdyz Dudka nie bedzie gral w pomocy, a w obronie :wink:
Czyli gramy ustawieniem 5-3-2 :roll:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 lis 2006, 16:25

cloner pisze:Czyli gramy ustawieniem 5-3-2
No nie wiem, raczej Duka jako DM będzie grał. Miejmy nadzieję, że nie będzie kładł się w naszym polu karnym. W ogóle 3/4; pomocy z Wisły, która ostatnio, delikatnie mówiąc, gra średnio. A najlepszy obecnie zawodnik Wisły, nawet na ławce nie usiądzie – ciekawe.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 lis 2006, 16:26

Zgadzam sie z clonerem, ze zagramy pewnie 5-3-2. Zaskakujace decyzje Leo. Dudki w pierwszym skladzie chyba nikt sie nie spodziewal. Ustawienie tez inne. Widac, ze zalezy Holendrowi na skrzydlach, bo przypuszczam, ze Wasilewski i Bronowicki beda czesto wchodzili do przodu. Smolarek tak jak ostatnio bedzie schodzil do srodka. Miejmy nadzieje, ze nie zabraknie nam tego jednego pilkarza w srodku.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 16:27 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
davciol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: davciol » 15 lis 2006, 16:26

Hmm... Zazwyczaj gralismy 4-4-2 wiec dziwi mnie decyzja Leo :roll:
Skład wg. mnie nie do końca dobry. Posadziłbym Wasilewskiego na ławkę, a Baczczyńskiego zamiast niego. Liczę na występ Murawskiego, ktory gra juz od kilku kolejek dobra pilke. Reszta wystawiona tak jak bym sam wystawił.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 16:41

:shock: mały szok z tym ustawianiem, ale chyba bardzie prawdopodobne jest że beda grać 3 w defensywie Bąk - Dudka i Zewłakow a Brona i Wasyl maja cała flanke do gry :] Tacy wachadłowi obrońcy - Czyli w czasie gry piłką 3-5-2 a jak Maciek znów bedzie wracał w druga linie by rozgrywac to nawet 3-5-1-1, bo przeciesz nikt nie wierzy w to że Darek Dudka zagra pierwszy mecz na pozycji DM dziś w meczu o punkty :roll: Albo że Wasyl obok Sobola w drugiej lini...

Nominalnie trójką Dudka - Bąk - Zewłakow - Pamietajmy że i Dudka i Zewłakow to raczej skrejny defensorzy wiec to jest najlepsze wyjście teraz, nie musza się az tak bardzo przestawiać do gry w duecie bo Bąk bedzie wodzem defensywy na środku. A przed nimi Sobol.

Wasyl i Brona mają flanki swoje. W momencie obrony 5-3-2 mw momencie ataku 3-5-2 :]

Przed trójka stoperów sam Sobol a Kuba i Ebi ni to skrzydłowi ni to ofensywnie pomocnicy. Maciek wracający w druga linie i Radek Matusiak na szpicy :]

Tak to bedzie wyglądało.

Podoba mi sie fakt że Leo w momencie "kryzysu kadrowego" nie zmieniał pozycji na siła ale dostosował system do graczy, a nie Dudka na DM czy Sobol w linie obrony :P

Jest Szałachowski który ostatnio grał w ataku i może wykorzystać swoją szybkośc z czasem, w momencie kontroli i korzystnego wyniku gry Murawski może wejśc do pomocy Radkowi by rozbijac ataki rywala. A przeciesz jeszcze Garguła i Kaziu :P

Trzeba też pamietać że jak cos to i Szałachowski podoła zadaniu przy tym 3-5-2. Bo gdy zmieni z czasem Baszczu Wasyla to Bastek może Bronowickiego. I pełna swieżośc na flankach :] Nosz kuźwa coraz bardzie mnie ten Leo przekonuje :P Oby do dziś winik bronił :]

Bo Boju Nasi :!:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 16:43

Dla mnie będzie to klasyczne 442 z dwoma defensywnymi pomocnikami - dokładnie jak z Portugalią. Środkowi beda mieli tylko wywalczyć piłkę i szybko podać na skrzydło. No ale przekonamy się o 20:31 :lol:

Poza tym wstawienie Dudki to podwyższenie składu pod kątem obrony stałych fragmentów. Murawski czy Garguła się do tego nie nadają ze względu na warunki fizyczne czy umiejętności gry w powietrzu. Nie od dziś wiadomo, że stałe fragmenty gry to duża siła dzisiejszych gospodarzy.

I jeszcze jedno: Dudka pewnie będzie często zastępował włączającego się Wasyla bo wiadomo jak u piłkarza Lecha z obroną.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 16:51

Deltinho 4-4-2 i co Dudka obok Sobola ? czy ktos inny ? pamietasz mecz w którym Darek grał na DM ? nawet w Amice tego nie było :roll: Wiec jak by było 4-4-2 Murawski zagrał by na bank.

3 w defensywie - Bąk generał a Zewłakow i Dudka po bokach tego trio - oni x czasu graja na flankach w 4 osobowych blokach obronny wiec teraz dadza rade w trójce. Mają tylko zadanie ofensywne - to spowoduje że tylko Sobol jest potrzebny w lini pomocy to wali i rozbijania ataków rywala.

deltinho pisze:I jeszcze jedno: Dudka pewnie będzie często zastępował włączającego się Wasyla bo wiadomo jak u piłkarza Lecha z obroną.

Ale jak bedzie to jak selekcjoner Zaza mówi to i Wasyl i Brona bedzie mieli troche miej zadań w defensywie, bo beda mieli całą flanke a to nie roboty :wink: Dla tego 3 z tyłu i pełna asekuracja - Dudka prawej strony - Zewłakow lewej a Bąk jako generał, no i Sobol przed nimi jako rzeźnik :P

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 16:58

Zobaczymy. Leo odważny gość i nie zdziwi mnie ustawienie Dudki obok Sobola.
Albo zostanie ustawiony na zapomnianej już nieco pozycji "forsztopera" (jak mawiał mój trener :wink: )

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 17:01

Deltinho to juz nie tylko Leo musi być odważny ale i piłkarz :P Zobaczymy jak to bedzie masz racje - zreszta jak by nie byli ustawieni ważne by efekt był jeden = wygrana :] A grać mogą nawet i 5-3-2 :P Walka pressing i skutecznośc i mamy punkt !

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 15 lis 2006, 17:15

No wlasnie czekalem Zaza az sie pojawisz i "rozbierzesz" te taktyke :wink: Ze skladu wynika 5-3-2 i taki sposob gry jaki przedstawiles, czyli Brono i Wasyl czesto wlaczajacy sie do przodu zeby pomagac Blaszczowi i Ebiemu (ktory pewnie znowu bedzie schodzil do ataku).
Jesli chodzi o mnie, to moje oczekiwania co do meczu nie zmienily sie po poznaniu skladu - nadal stawiam na 2:1 dla naszych :wink:
Do przodu Polskooo, do boju Polskooo :!: :lol:
Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 17:18 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 lis 2006, 17:17

Co wy gadacie wogole ten sklad podany przez TVN24 nie jest tak do konca jeszcze pewny, a wy juz rozpaczacie ze Polska gra takim a nie innym ustawieniem, ze wystapi 3 czy 4 Wislakow zamiast 10 wspanialych Legionistow, ze lepiej dac Franka na atak niz Brozka na lawe... Sklad nie jest pewny, wiec nie ma co spekulowac wg mnie...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 17:27

hehe dyżurny taktyk :P Makis i tak z nie cierpliwością czekamy aż głos zabierze trener Gmoch :wink: wtedy wyjaśni sie wszystko, kto za co odpowiada.

Martinho to skład nie za TVN 24 :roll: zreszta sport w TVN 24 to "Nie dobra Wisła" :P

Gdzieś miesiąc temu tu na forum gdy wiadomo było że Radomski ma uraz posawiłem na Dudke i okazało sie że miałem racje :P Tym bardzie teraz gry Lewy ma K.O - teraz znów mu jada :P ale on nie da plamy ! Prawda jest taka że nie ma w naszej lidze inny młodych uzdolnionych stoperów :? Na teraz do gry, wiec Dudka nie zawali !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”