Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2006, 16:39

właśnie, wiec twój poprzednik [ten z Barcy :D]
Messi E2 Ronaldinho pisze:roces sie toczy i mam nadzieję, ze tym razem Arsenalowi sie dostanie
powinien napisać, ze tym razem sie Barcie dostanie :lol: nam się już dostało - "smarkacz" zadebiutuje prawdopoodbnie juz dzis :wink:

Jeszcze w sprawie Reyesa - jego agent zaprzeczył, jakoby Jose miał przejsć do Realu :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 18:00

Osobiscie nie rozumiem jak moze grac zawodnik, ktory nie jest uprawniony przynajmniej narazie. Wiadomo za rok dwa bedzie grał na poziomie Cesca a Arsenal bedzie trąbił na prawo i lewo, ze to dzięki nim... niestety kazdy poważny :arrow: kto widział jak grał on na zapleczu Barcy wie, ze juz jest przygotowany do gry na takim poziomie a brak mu tylko doswiadczenia. Ogolnie teraz Barca mowi wprost trzeba zadbać o to zeby Krkic czy dos Santos pozostali w klubie i uchronić ich przed Arsenalem i ich polityką tansferową, ale chyba w przypadku Arsenalu lepiej kupić talent z innego klubu niz samemu go wychowac bo i tak by ich olał :arrow: Cole :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2006, 18:10

Messi E2 Ronaldinho pisze:Wiadomo za rok dwa bedzie grał na poziomie Cesca a Arsenal bedzie trąbił na prawo i lewo, ze to dzięki nim..
pokaż mi wypowiedź któregokolwiek z działaczy Arsenalu, który powiedział, że Cesc nauczył się grać w piłkę w Arsenalu - masz pole do popisu.
Skoro twierdzisz, ze ten ktoś, kto tak twierdzi w Arsenalu, nie jest poważny:
Messi E2 Ronaldinho pisze:niestety kazdy poważny Arrow kto widział jak grał on na zapleczu Barcy wie, ze juz jest przygotowany do gry na takim poziomie a brak mu tylko doswiadczenia

Inna sprawa, ze gdyby Cesc nie przyszedł do Londynu - to teraz mało kto znałby penwie jego nazwisko, pewnie tylko kibice Barcelony.

Messi E2 Ronaldinho pisze:ale chyba w przypadku Arsenalu lepiej kupić talent z innego klubu niz samemu go wychowac bo i tak by ich olał Arrow Cole Razz
śmiej się - ja ci tylko zyczę, aby Messi, czy Dos Santos po kilku latach gry na najwyższym poziomie nie wywinał wam takiego psikusa jak Cole nam - i żeby do Realu nie chciał przejść przy równoczesnym obsmarowaniu Barcy - bo to nic przyjemnego, obyś sie o tym nie przekonał.
Mówie o wychowankach, bo zdaje sobie sprawę jak sie czułeś, gdy Figo szedł do Realu - on przynajmniej was nie obsmarował w prasie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 18:22

pokaż mi wypowiedź któregokolwiek z działaczy Arsenalu, który powiedział, że Cesc nauczył się grać w piłkę w Arsenalu - masz pole do popisu.
Skoro twierdzisz, ze ten ktoś, kto tak twierdzi w Arsenalu, nie jest poważny:
Prosze bardzo cofnij sie kilka stron do tyłu i bedziesz miał tam ostro chyba dyskutowałem z guru. :wink:
Inna sprawa, ze gdyby Cesc nie przyszedł do Londynu - to teraz mało kto znałby penwie jego nazwisko, pewnie tylko kibice Barcelony.
Swego czasu głosno było o nim :arrow: wtedy gdy grał w Barcelonie. A od czasu Ryjka jesli jest o kimś głosno to on dostaje szanse. O Leo takze mowiono, ze co z tego, ze wielki talen jak nie ma szans na gre...troche inaczej wyszło. Teraz mowi sie o Valiente i Santosie i czas pokaze, że szanse dostana.
śmiej się - ja ci tylko zyczę, aby Messi, czy Dos Santos
Narazie Messi ma 150 w kontrakcie i jesli Real za niego tyle zaplaci czy za innego zawodnika Barcy, ajkbym go nie lubił to naprawde za tka $$$ żałować go nie będę...Santos narazie nei ma kontraktu zawodowego wiec wszystko mozliwe, a juz o nim mowiono w kontekscie gry w innym klubie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2006, 18:28

Messi E2 Ronaldinho pisze:Prosze bardzo cofnij sie kilka stron do tyłu i bedziesz miał tam ostro chyba dyskutowałem z guru.
tylko, ze ty piszesz o tym, ze Arsenal będzie trąbił, a nie jakiś tam guru.
Co mnie guru obchodzi ? on w zarządzie nie jest. Może sobie mówić - i nie przypisuj tego do Arsenalu.

Messi E2 Ronaldinho pisze:A od czasu Ryjka jesli jest o kimś głosno to on dostaje szanse. O Leo takze mowiono, ze co z tego, ze wielki talen jak nie ma szans na gre...troche inaczej wyszło
z tego co wiem, to Cesc nie był porównywany do żadnego wielkiego piłkarza - Leo wręcz przeciwnie, ba - sam Diego Armando twierdził już jakiś czas temu, ze ten bedzii jedgo następcą. Juz chyba podczas MŚ U17,

Messi E2 Ronaldinho pisze:Narazie Messi ma 150 w kontrakcie i jesli Real za niego tyle zaplaci czy za innego zawodnika Barcy, ajkbym go nie lubił to naprawde za tka $$$ żałować go nie będę...Santos narazie nei ma kontraktu zawodowego wiec wszystko mozliwe, a juz o nim mowiono w kontekscie gry w innym klubie
przykładowo ich podałem - to dotyczy kazdego jednego młodego, zdolnego piłkarza, także tych, którzy nie mają klauzuli odejścia rzędu 150 mln.
Messi teraz gra w Barcie - Cole grał długo w Arsenalu i nagle mu sie odechciało - o to mi chodzi, aby waszym wychowankom nagle się nie odmieniło - bo to miłe uczucie ani dla klunu, ani tym bardziej dla kibiców.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Osobiscie nie rozumiem jak moze grac zawodnik, ktory nie jest uprawniony przynajmniej narazie
http://www.arsenal.vitalfootball.co.uk/ ... sp?a=26015
poczytaj sobie, może będzie ci łatwiej zrozumieć

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2006, 18:33

tylko, ze ty piszesz o tym, ze Arsenal będzie trąbił, a nie jakiś tam guru.
Co mnie guru obchodzi ? on w zarządzie nie jest. Może sobie mówić - i nie przypisuj tego do Arsenalu.
Tam były odnosniki. A nie tylko słowa guru czy kogos innego.
przykładowo ich podałem - to dotyczy kazdego jednego młodego, zdolnego piłkarza, także tych, którzy nie mają klauzuli odejścia rzędu 150 mln.
Jak wiesz ostatnio w brcelonie podpisuje sie dlugoterminowe kontrakty z wysoko kwota odstepnego i nic nie zapowiado przynajmniej jesli wybory wygra Laporta, ze cos sie zmieni. Sam Messi ma jeszcze 6 badz 7 lat kontraktu...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2006, 18:38

Prosze bardzo cofnij sie kilka stron do tyłu i bedziesz miał tam ostro chyba dyskutowałem z guru.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Tam były odnosniki. A nie tylko słowa guru czy kogos innego.

Jak mi znajdziesz tą stronę w tym temacie [podobno kilka stron wstecz] to ci bedę dozgonnie wdzieczny.
Chciałbym przejrzeć te odnośniki

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 04 sie 2006, 18:46

Messi E2 Ronaldinho tylko co taki kontrakt długoletni gwarantuje?? Na dobrą sprawę... nic 8) Jak jakiś niewdzięczny juda$ będzie chciał opuścić klub i zasilić największego rywala to sie uprze i zostanie tam sprzedany za lepszą czy gorszą kasę. Jeśli zawodnik nie chce odejść to klauzula może wynosić 2,99zł jak w Biedronce :wink: Bo co z tego, że klub będzie musiał wyrazić zgodę na rozmowy z zawodnikiem co do kontraktu indywidualnego skoro on sam powie FUERA AMIGOS!

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 04 sie 2006, 19:51

www.talpa.tv <- mecz na zywo, wystarczy kliknac livestream xD

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 sie 2006, 23:45

dzieki koledze [temu wyżej - dzięki Pasztecie :D ] udało mi się zobacyzc na żywo 2 połowę - i jestem zachwycony postawą kilku zawodników.
Może od tyłu - Almunia, bronił bardzo dobrze, kilka razy [2,3] udanie wychodził z pojedynków [moze nie sam, na sam] ale prawie :D

należy oddać naszym obrońcom, że nawet jak się zdarzy mały bład - to asekuracja działa wyśmienicie, jescze jak się ma w obronie długonogich Kolo i Eboue - i te ich wslizgi :D miód

Dalej - pomoc.
Gilberto, gol + asysta przy bramce Adebayora - wysmienita gra Brazylijczyka, który u boku miał świetnego jak zawsze Cesca

Na koniec atak - już chyba nie ma watpliwości jak bedzie wyglądał atak na mecze kwalifikacyjne z Dinamem - Ade+Robin, są w takiej formie, że muszą zagrać.
Titi nie może - to zagrają oni, bo widać, że świetnie ze soba współpracują,
Strzelili po golu, Robin trafił jeszcze w słupek
Świetnie się wymieniają pozycjami - Dinamo bedzie miało cięzko.

Reyes mógł strzelić jakąś bramkę - ale odrobinkę mu zabrakło :D
Co ważne Jose po raz kolejny na oficjalnej stronie zaprzeczył plotkom o przejsciu do Realu.
“I did not say these words,” said Reyes in response. “I’ll tell you once again, I am happy at Arsenal and I am looking forward to the coming campaign. We have a new stadium this season and we are pushing for honours in all competitions. I do not want to leave Arsenal
tłumaczyc nie będę - pewnie wiekszość sobie da radę - a ja jeszcze bym tego tak ładnie "nie oddał" jak zrobił to Jose :D

a 3 skład Arsenalu kóry został w Londynie pokonał Boreham Wood 4:0.
na uwagę zasługuje bramka FRANA MERIDY, który zagrał w meczu [choć niektórych mże to dziwić] 2 gole dołożył Lupoli, który wraca po kontuzji w wielkim stylu - i bedzie zapewne brany częsciej pod uwagę przy ustalaniu kadry na mecze pierwszej drużyny. [nie tylko w CC]
4 gola zdobył bliżej mi ne znany zawodnik z akademii piłkarskiej Arsenalu.

W jutrzehszym meczu Bormingham - Colchester, cała trójka piłkarzy Arsenalu [ Bendtner, Larsson, Muamba] mecz rozpocznie na ławce.

EDIT:

Bendtner uratował zwycięstwo Birmingham i już w pierwszym meczu [kiedy wszedł z ławki] zdobył bramkę na wage 3 pkt :D
Larsson wszedł w II połowie, tylko Muamba nie zagrał.

Karrea Gilbert zagrał w wygranym meczu Cardiff od początku spotkania [do końca :D]

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 sie 2006, 21:26

Jak to do końca jest z tym Gallasem? Nie chcą go w Chelsea, a podobno interesował się nim sam Arsene Wenger - gdzieś o tym czytałem, jak znajdę to zapodam linka :wink: Ciekawe, czy w grę wchodziłaby wymiana za Cola (oczywiście + stosowna dopłata za naszego defensora). Tak, czy tak losy Cola są raczej przesądzone, a dobry środkowy obrońca jest nam w tej chwili potrzebny więc chyba wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2006, 10:17

O Gallasie jest coraz głośniej, pewnie zajmie zaszczytne miejsce po Reyesie na pierwszych stronach brukowców :D
Dziś podobno agent piłkarza potwierdził, że Arsenal interesuje się Williamem.
Gdyby udało się go wymeinić za Cole'a i jeszcze coś kasy za Cole'a dostać to byłbym zadowolony. Nawet bardzo.

Ciekawe co Wenger zrobi z Lupolim, wypożyczył kilkoro zaodników, w tym również napastników. Czy ma szansę na miejsce w szerokiej kadrze pierwszego zespołu ? Przecież w zeszłym seoznie był blizej I składu niż Bendtner, czy Aliadiere. Mamy 4 napsatników teraz [nie licząc Reyesa, którego zaliczam już do skrzydłowych] Titi, Ade i Robin [choć ten też może biegac po skrzydle] no i Aliadiere, który ma najmniejsze szanse na grę niż pierwsza 3.
Czy dla Lupoliego będzie miejsce w składzie ? W końcu w rezerwach kilka hat tricków strzelił, ostatnio trafił 2 razy, choć niedawno wrócił do treningów.
Za dobry jest na rezerwy - chciałbym, aby Wenger [skoro nie widzi dla niego miejsca kadrze pierwszego zespołu] wypożyczył go z opcja natychmiastowego ściągnięcia. Tobyłby chyba dobry pomysł, mając na uwadze kontuzjogennosć naszych piłkarzy - zawsze byłaby możliwoć ściągnięcia go w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 sie 2006, 10:21

Messi E2 Ronaldinho
ty to maSZ KLASE... nikt inny z kibicow Barcy nie zachowuje sie jak ty.
Popatrz, Fran to mlodzian, na dzien dzisiejszy nie jest gotowy na granie w pierwszym skladzie. A taki Van Bronkhorst to do Barcy czasami za darmo nie preszedl? pilkaz kompletny, nie musi zdobywac doswiadczenia bo je ma. a jesli twierdzisz ze Merida jest juz wyszkolony to jestes w bledzie...owszem jest wystarczajaco dobrym mlodzikiem by zainteresowaly sie nim dobre kluby ale to nie jest jeszcze kompletny pilkaz. Skoro w Arsenalu nic juz sie nie nauczy to dlaczego dopiero za pare sezonow a nie juz teraz, bedzie prawdopodobnie gwiazda?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sie 2006, 10:34

fieldy pisze: Ciekawe co Wenger zrobi z Lupolim
Jeśli Arsenal będzie grał jednym nominalnym napastnikiem(a tak zapewne będzie) to Lupoli będzie miał chyba mało okazji do wykazania się. Bo przecież oprócz Adebayora,Henry,Van Persiego, z przodu może grać też spoko Reyes. Dlatego dobra byłaby decyzja wypożyczenia Lupoliego. Gra w rezerwach uwłacza chyba klasie tego piłkarza, on zwyczajnie jest za silny na tych rywali. A w słabszym włoskim klubie, nawet Serie A znalazłby spokojnie miejsce.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 sie 2006, 10:37

Cris7 pisze: Jeśli Arsenal będzie grał jednym nominalnym napastnikiem(a tak zapewne będzie)
A to dlaczego ma tak byc, przeciez w Premiership zawsze gral dwoma napastnikami :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”