Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 sie 2006, 17:11

czeher pisze:Brozkowie i Baszczynski odmieniliby oblicze druzyny, na poczatku sezonu sami pisaliscie ze pierwszy rok druzyna nie zostala oslabiona tylko wzmocniana no i ze jest trener - nie statysta
W drużynie chyba brakuje napastnika. Nie wiem, mogę się mylić, ale chyba to najlepszy strzelec jest kontuzjowany i nowy napastnik. To chyba zmienia postać rzeczy i nie można podcierać się już tym co pisalem wcześniej. Jak juz wykorzystujemy czyjeś słowa jako argument, to sam pisałeś, że w Twojej drużynie Kryszałowicz już nie zagra. Więc chyba jednak kontuzje mają z przodu jakieś znaczenie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2006, 17:19

piwus pisze:W drużynie chyba brakuje napastnika. Nie wiem, mogę się mylić, ale chyba to najlepszy strzelec jest kontuzjowany i nowy napastnik. To chyba zmienia postać rzeczy. Jak juz wykorzystujemy czyjeś słowa jako argument, to sam pisałeś, że w Twojej drużynie Kryszałowicz już nie zagra. Więc chyba jednak kontuzje mają z przodu jakieś znaczenie.
Dobra piwus zgoda brakuje napastnika ale czy Brozek jest gwarantem zdobywania goli (napisalem, iz nie wiem czy zmienilby oblicze druzyny), sam wiesz jak gra, potrafi strzelic bramki a potem przez dlugi okres posucha - niczym Ibra - i nie jestem pewien czy akurat on bylby w formie patrzac na dyspozycje pozostalych zawodnikow

Co do Radovanovicia, to nie wypowiem sie bo nie widzialem go :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2006, 17:20

drodzy piłkarze Barcelony
Nie potrafie rozszyfrowac co miał autor na mysli.
Nie widze podstaw zeby zwalniac Dana. Z zawodnikow ktorych ma robi co moze, a warto dodac ze spora liczba pilkarzy jest kontuzjowana!
Stolarczyk, Dudka, Sobolewski, Kryszałowicz, Zieńczuk, Gołoś to byli albo obecni reprezentanci do tego jeden z najlepszych obcokrajowców w naszej lidze Cantoro. Do tego młody Błaszczykowski i nieobliczalny Nikola, Kłosa i Majdana sam Dan sie pozbył. 9 zawodnikow jest do tego Rumun nakupował podobno wzmocnienia Burnsa, Clebera, Chiacu. Wiec materiał ma. Tak samo jak ma napastników. Nikt nie mówił, ze bedzie łatwo. Włodarczyk(miało być Wdowczyk, ale kazdy sie domysli) tez po swoim przyjsciu nie dostał ogromnej puli na transfery...Dan sprowadził 7 zawodników z tego moze Cleber i burns sa jak narazie trafione. Czyli mała ta skuteczność :P

Co fo szczekania to nie chodzi mi głownie o teksty pod adresem sedziego, bo tam sa tylko wulgaryzmy. Wystrczy przypomnieć koncowke sezonu i jego wypowiedzi pod adresem Legii czy Wdowca. Juz nie pamietam co mu Wdowiec odpowiedział, czy niedawna sytuacje z dr Szulem.
W drużynie chyba brakuje napastnika
Kryszalowicz
Penksa
Małecki
no i kontuzjowani Brozek, Radovanovic(choc on juz podobno sie wyleczył)Kużba, Dawidowski.
i ewentualnei Paulista.
Ja tu widze kilku napastników :shock:
Ostatnio zmieniony 08 sie 2006, 17:25 przez Jarzinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2006, 17:24

Messi E2 Ronaldinho pisze:Włodarczyk tez po swoim przyjsciu nie dostał ogromnej puli na transfery
Wdowczyk
8)
Messi E2 Ronaldinho pisze:Kużba, Dawidowski
ich raczej nie powinno sie brac pod uwage :!:

Kiedy wroci Brozek :?:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 sie 2006, 17:35

Czeher. Sytuacja może być analogiczna do poprzedniej rundy. Bezbarwnie, beznadziejnie na początku, potem coraz lepiej. Nadchodzi trzeci mecz, czyli Wisła powinna się odbijac od dna.

Co do zmiany oblicza, to wątpię czy trzeba to robić (a nawet jesli trzeba, to się nie da). Potrzebne sa teraz pewne roszady, których nie da się teraz wykonać, ale te zmiany miałyby bardziej na celu znalezienie tego zawodnika, który wepchnie piłkę do bramki raz w meczu (czyli Penksa musi dostac przynajmniej pół h w następnym meczu na ataku...). Teraz to jest konieczne, opóki drużyna nie wrzuci na wyższy bieg, co moim zdaniem jest kwestią czasu.

Ale, że jest tragicznie, niech świadczy pochwała Petrescu piłkarzy po meczu w Gdyni. To są objawy desperacji. Mam nadzieję, że będzie progres w najbliższych meczach i mu to zniechęcenie przejdzie, bo mogą zacząć się pojawiać konfikty... Poza tym ruina zamiast trenera Wiśle raczej nie pomoże w PUEFA i w lidze. Ale nie jest tak tragicznie jak rysują niektórzy, ja histerii nie widzę. Spadek morale można nadrobić, więc początek apokalipsy wstrzymany do odwołania ;).

Czeher, co do Brozka, to teoretycznie 1,5 tygodnia, w praktyce pewnie będzie więcej.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Co fo szczekania to nie chodzi mi głownie o teksty pod adresem sedziego, bo tam sa tylko wulgaryzmy
Podobno piłka to gra dla mężczyzn, widze, że przeżyłeś spory szok, że trenerzy klną do sędziego. Proponuje zmianę dyscypliny, w balecie Ci to nie będzie grozić. A reszta wypowiedzi to takie pieprzenie, nazywane czasem słowotokiem.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 08 sie 2006, 19:57

piwus pisze: Podobno piłka to gra dla mężczyzn, widze, że przeżyłeś spory szok, że trenerzy klną do sędziego. Proponuje zmianę dyscypliny, w balecie Ci to nie będzie grozić. A reszta wypowiedzi to takie pieprzenie, nazywane czasem słowotokiem.
Po pierwsze nie widzę potrzeby obrażania kolegi "pieprzeniem" i nie wiem dlaczego to robisz.
Po drugie - idąc Twoim tokiem rozumowania (wyzywanie sędziego to norma, nie ma się co przejmować; jest to jeden z objawów "męskiej" gry) to dlaczego przejmować się np wymuszaniem karnych - to w piłce jest już codziennością. Po co walczyć z korupcją w sporcie - to dość częste a wręcz powszechne zjawsko. NIe można akceptować patologii nawet jeżeli są one powszechne a walka z nimi jest "walką z wiatrakami".

pozdrawiam
d

A co do samego tematu ostatnich postów to dziwie się Petrescu, że nie postawi w ataku na Penksę. Jeden z inteligentniej grających zawodników Wisły i do tego można mieć pewność, że zawsze zagra z dużym zaangażowaniem. Do tego spore doświadczenie. Nie rozumiem czemu nie dostanie prawdziwej szansy a nie jakieś 15 ustatnich minut, do tego na prawej pomocy.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 sie 2006, 20:33

deltinho pisze:Po pierwsze nie widzę potrzeby obrażania kolegi "pieprzeniem" i nie wiem dlaczego to robisz.
Adaptacja. Kolega twierdzi, że Petrescu szczeka, ja twierdzę, że kolega pieprzy. Niewiedzę mogę zaakceptować, mogę dyskutowac, ale nie lubię używania urojonych argumentów do chamskich wypowiedzi i wydumanych tez. Wtedy to jest dla mnie pieprzenie. Zwyczajnie.

1. Kolega mówi o nakupowaniu wzmocnień przez Wisłę. W ciągu dwóch lat kupiono Kryszałowicza, bo Engel nalegał i Barreto, bo nalegał Mielcarski. I Dudkę z Gołosiem. Nakupili 4 w dwa lata.
2. Kolega chytrze wypatrzył małą skuteczność transferową. Tymczasem połowa graczy nie zdążyła się nie sprawdzić, bo... jeszcze nie wystąpiła.
3. Kolega po tym jak pisze o nakupowaniu wzmocnień przez Wisłę, porównuje sytuację do Legii, gdzie biedny Wdowczyk miał małe fundusze. Edson, Burkhardt, Bronowicki, Radovic. Prawie za darmo.
4. Kolega mówi, że Petrescu ma do dyspozycji w piźdz... napastników. Wymienia wśród nich Dawidowskiego (nie grał w piłkę więcej niż 15 min od ponad dwóch lat), Kuźbę (po zakończeniu kariery moze się starać o grupę inwalidzką, podejrzewam, że wniosek będzie rozpatrzony pozytywnie), Małeckiego (musiał czekać na mecze III ligi, by odpauzować kartki w meczach rezerw), Radovanovicia (od dwóch tygodni kontuzja, zaczyna biegać), Brożka (trzytygodniowa kontuzja). "Czyli mała ta skuteczność :P", kolegi.
5. Kolega twierdzi, że Petrescu szczeka. Nie rozwinę tego punktu, nie będę urągał waszej inteligencji.
6. Petrescu ma dyspozycji takich byłych reprezentatów jak (że sięgnę do najśmieszniejszych przykładów) Gołoś, Stolarczyk, Kryszałowicz. Twierdzi, że oni i inni są świetnym materiałem na mistrza Polski.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Szkoda bo był trener była i druzyna, a teraz jest tylko szczekajacy na prawo i lewo trener.
Ale ze mnie cham, jak patrzę, co nazwałem pieprzeniem :shock:.

Ale ja nie muszę pisać logicznej odpowiedzi. Wystarczy "pieprzenie", bo tego typu bzdury kolega już od dawna podsumowuje radosnymi emotami, zadowolony ze swojej przenikliwej analizy. W dodatku styl pisania radosnego podstawówkiewicza. Wybacz, mam alergię na pokemony.
deltinho pisze:Po drugie - idąc Twoim tokiem rozumowania (wyzywanie sędziego to norma, nie ma się co przejmować; jest to jeden z objawów "męskiej" gry) to dlaczego przejmować się np wymuszaniem karnych - to w piłce jest już codziennością. Po co walczyć z korupcją w sporcie - to dość częste a wręcz powszechne zjawsko. NIe można akceptować patologii nawet jeżeli są one powszechne a walka z nimi jest "walką z wiatrakami".
Po drugie - nie idziesz moim tokiem myślenia, tylko nadinterpretujesz. Nigdzie nie postawiłem znaku równości klnięcia z totalnym zaprzeczeniem idei piłki nożnej. Trenera można odesłać na trybuny, najwidoczniej sędzia nie cierpiał z powodu fucków równie bardzo, co niektórzy zbulwersowani widzowie przed telewizorami. Aby oswoić się ze zjawiskiem polecam zapoznanie się z zachowaniem podczas meczów F. Smudy. Bo w obecnym stanie niektórzy to chyba uciekliby ze stadionu, po reakcji tłumu na zmarnowaną sytuację przez gracza gospodarzy :roll:.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 11 sie 2006, 2:33

1:1 z SV Mattersburg, bądź co bądź myślę, że nie jest to zły wynik. Wisełka grała na wyjeździe i zapewniła sobie dobrą pozycję wyjściowa przed rewanżem. Myślę, że jedną nogą jest już w fazie grupowej Pucharu UEFA.

gadom
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gadom » 11 sie 2006, 9:38

czy ktos wie moze o co chodzilo z tym emilianem dolha ktory sie szamotal z kims przy lawce rezerwowych?
obiektywnie rzecz biorac to wisla sie zdecydowanie najlepiej z polskich druzyn zaprezentowala w pucharach ale i tak zagrala co najwyzej przecietnie.bardzo ladna bramka zienczuka.akcja jak nie z polskiej ligi.no i bardzo dobry mecz blaszczykowskiego

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 sie 2006, 9:57

Prawdę powiedziawszy ta Wisła pod Petrescu mi sie podoba.. bo to drużyna,która walczy od 1 do 95 minuty, głupio stracony gol ale z przekroju całego meczu gra lepsza niż wynik :) Wisła pokazała niezła grę z pierwszej piłki , zabrakło jakby wykończenia akcji . Ten cały serbski napastniki Radovanovic jest niezły, szkoda że bramki nie myknął ;]
Mnie osobiście cieszy , że zagrał Kokoszka warto przecież promować własną młodzież

Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 11 sie 2006, 10:09

mihalinho pisze:Myślę, że jedną nogą jest już w fazie grupowej Pucharu UEFA.

Zwycięstwo w rewanżu nie daje już fazy grupowej

gadom
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gadom » 11 sie 2006, 10:13

no niby masz racje ,ale walki nalezy wymagac od kazdej druzyny,to jest obowiazek a nie cos ponad program.jednak zgodze sie ze inne polskie druzyny jak dotad nie pokazaly takiej walecznowsci na boisku jak wisla.na pewnym poziomie jednak ambicja to juz za malo i trzeba wykazac dojrzalosc w grze oraz umiejetnosci.przewiduje ze w fazach grupowych (LM I UEFA) nie zobaczymy zadnej polskiej druzyny.
ponawiam pytanie dotyczace emiliana dolhy.moze ktos wie o co tam chodzilo na lawce rezerwowcyh wisly?ciekaw jestem

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 11 sie 2006, 13:06

Dolha szamotał się z Dumitrem Stignaciu, trenerem bramkarzy w Wiśle. Patrząc na zachowanie jego i Petrescu można mieć wątpliwości czy takie zachowanie szkoleniowców wpływa mobiluzująco na drużynę. wydaje mi się że wręcz przeciwnie, taka agresja deprymuje zawodników. ciekawie co pomyśleli sobie austriaccy telewidzowie widząc zachowanie wyżej wspomnianych dżentelmenów. przydałoby się trochę więcej okrzesania, z czym do Europy, panowie S. i P. ??

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 11 sie 2006, 13:15

pietrek861 pisze:Dolha szamotał się z Dumitrem Stignaciu, trenerem bramkarzy w Wiśle
To ze sie szamotal to tez widzialem, tylko chcialem wiedziec o co poszlo...

Jakby ten mecz w Austrii Wisla przegrala, to Dan moglby wyleciec ze stanowiska, bo Cupial stracilby pewnie cierpliwosc... AZle to tylko moje przypuszczenia. Teraz trzeba sie skoncentrowac na derby Wisly. Gramy u siebie i tu upatruje nasze szanse na wygrana ;)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 14 sie 2006, 8:46

No o meczu z Wisła Płock mozna powiedziec ze powoli zaczyna trybic wszystko :-) Wkońcu napastnik bramke strzelił :lol:
Błaszczykowski jeździł po nafniarzach jak chciał, Nikola jak zwykle waleczny. Wogóle, cała jedenastka Wisły Kraków walczyli, grali z zębem, agresywnie i z zaangażowaniem. Powoli zacznie trybić wszystko, nie grał Paulista który wyrasta na lidera drużyny. Ale póki co narazie takim jest Cleber, koles jest niesmowity :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”