El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 162

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 28 kwie 2011, 20:52

RealFan pisze:Zadam tylko jedno pytanie. Jeden z kibiców Realu spoza tego forum zwrócił uwagę na ciekawą rzecz. MU osiągnął w ostatnich latach mniej więcej tyle co Barcelona. Tylko dlaczego na temat tego klubu nie ma tylu kontrowersji, tylu skandali w tych latach? Hejterzy? A może coś w tym co mówił Mourinho jednak jest, hę?
Proste :D "Jest tylko jedna siła napędowa większa od energii parowej, elektrycznej czy atomowej - siła własnej woli".
A większość woli tłumić piękno niż się niem zachwycać :wink:

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2011, 21:00

Dominacje Barcy tworzą media . MU również gra osiąga świetne wyniki , gra jeden z najlepszych futbolów w Europie . To że są kontrowersje bardziej chyba wynika z tej nienawiści do Barcy którą kieruje się wiele osób . Mourinho uważa siebie za najlepszego i poprostu nie potrafi przyznać że ktoś jest lepszy .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 kwie 2011, 21:07

RealFan pisze: Tylko dlaczego na temat tego klubu nie ma tylu kontrowersji, tylu skandali w tych latach? Hejterzy? A może coś w tym co mówił Mourinho jednak jest, hę?
Dlaczego? Bo z Manchesterem Real by nawet przez moment nie pomyślał żeby zagrać taką murarkę. To nie o to żeby nas uniknąć modlili się przedstawiciele drużyn przed fazą pucharową LM. Jesteśmy regularną, dobrze naoliwioną maszyną ale nie potrafimy grać tak efektownie jak Barcelona. My mamy inny sposób na wygrywanie, mniej efektowny ale równie skuteczny. Nawet jeśli wygramy w tym roku LM to i tak przez cały przyszły sezon będzie się mówiło o Barcelonie. No i to co pisze MGiggs, my nie tworzymy jakiejś wielkiej otoczki klubu sukcesu, nasi najlepsi piłkarze albo od nas odchodzą albo o tym myślą, największe gwiazdy marzą o Barcelonie albo Realu, my na nasz sukces musimy pracować w inny sposób. Pokolenie Galacticos też jakoś nie było kochane i uwielbiane przez wszystkich mimo otoczki podobnej jaką ma teraz Barca. Dlaczego nie było tyle skandali z nami? Bo albo ich nie potrzebowaliśmy żeby awansować albo zwyczajnie mieliśmy szczęście do sędziów. Oto dlaczego.

Nie lubię retoryki w stylu oskarżania rozmówcy o "bełkot", stosowania zwrotów "już miałem nie pisać ale jeszcze.." albo "piszcie sobie, ja się pośmieję" ale jeśli to Twój sposób na dyskusję to nic mi do tego.

Widzisz, ja patrzę na sprawę z boku jako kibic MU, nie jestem ani kibicem Realu ani Barcelony, lałem na to kto wczoraj wygra, z racji, że Real jest ostatnio w cieniu Barcy byłem za nimi na zasadzie kibicowania słabszym ale ich porażka zupełnie mnie nie dotyka, chciałem zobaczyć po prostu dobre widowisko, którego nie dostałem.
Przez Ciebie za to przemawia gorycz, w pewnym sensie jest to zrozumiałe z racji niemal pewnego odpadnięcia Realu w najważniejszym dwumeczu tego sezonu i tego co wczoraj zrobił Stark.

Z drugiej strony zawsze miałem Cię za rozgarniętego kibica Realu ale to co piszesz ostatnio trochę kłóci się z tym obrazem. Nie było tu chyba nikogo kto uważał, że symulki piłkarzy Barcelony, gromadne bieganie do sędziego nie były żałosne. Większość w tym ja zgodziliśmy się, że wykluczenie Pepe było niesłuszne i wypaczyło wynik.

Ale Ty ograniczasz się jedynie do poszkodowanego Realu i sugerujesz obraz dobry Real, zła Barcelona.
Nie piszesz nic o chamskim zachowaniu Marcelo i czerwie jakie powinien dostać, o Adebayorze, który też mógł polecieć, o tym, że skoro Pinto dostał czerwo za spinę to równie dobrze odpychający go Arbeloa mógł dostać za to żółtą, która by go wykluczyła, o tym, że Diarra zasłużył na kartkę tak samo jak Alves, o nurkowaniu Di Marii równie bezczelnym co symulki piłkarzy Barcelony. Dlaczego widzisz tylko jedną stronę medalu? Sędzia podjął decyzję krzywdzącą Real ale był zwyczajnie słaby i mylił się też na korzyść Realu.

Real wypełniał taktykę nakreśloną przez Mourinho - jak Tobie ona odpowiadała spoko, masz do tego prawo, dla mnie to była murarka, Ty nazywaj to jak chcesz. Mam nadzieję, że za rok jako kibica tak renomowanego klubu zadowoli Cię 0:0 w takim stylu na SB z Barceloną jak sędzia nie przeszkodzi.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 21:14 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 kwie 2011, 21:12

Real na boisku walczy z Barceloną głównie o remis, ale poza boiskiem bierze wszystko :mrgreen:. Kartka, nie kartka - dla mnie w tym momencie Barcelona ratuje futbol. Chyba, że to co robi Real to futbol totalny; kupić najlepszych ofensywnych zawodników na świecie i zrobić z nich obrońców. Chcieć być najlepszym w Europie, ale skoro jest ktoś lepszy, to otwarcie to przyznać i zmierzyć się z nim w innej dyscyplinie. Itd. Oglądałem ostatnie trzy mecze. Było mi smutno, płakałem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 kwie 2011, 21:28

Wydaje sie, ze poki co futbol trzyma sie calkiem niezle i nie trzeba go jeszcze ratowac. Tego by nam brakowało, kolejnych samozwanczych zbawicieli :wink:

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 kwie 2011, 21:39

e tam, najlepszy jest realfan widzący wszędzie niehonorowość. a tu Barca niehonorowe mendy, a tu UEFA niehonorowe cipki :lol:

Nie mówiąc o tym, że sam z 4 posty wcześniej pisał, że już udzielać się w tym temacie nie będzie. Tyle jest warte Twoje zdanie kolego :wink:

Hala honor!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 kwie 2011, 21:45

Nie mówiąc o tym, że sam z 4 posty wcześniej pisał, że już udzielać się w tym temacie nie będzie. Tyle jest warte Twoje zdanie kolego
stary on tak konczy od kilku stron i ciagle sie rozwija :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 kwie 2011, 21:56

Może dlatego, że na to, co wypisujecie po prostu nie da się nie reagować? Ale niech tak będzie. Już nic nie napiszę. Przysięgam. Z racji tego nie mogę też odpisać użytkownikowi Morrow, bo na pewno na jednym poście by się nie skończyło. A pisanie tylko o piłce byłoby po czymś takim po prostu zwykłą ignorancją, więc pretensje możecie sobie darować.

EDIT:

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... new&kom=ok

Brawo, brawo i jeszcze raz brawo. Zero tolerancji dla cwaniaczków. Tyle. Bawcie się dobrze. Idę poszukać kolejnego spisku. Pa.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2011, 22:15 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2011, 22:02

myślałem że to tylko u nas na forum takie poruszenie po meczu, aleeeee nieeeee, u Rymanowskiego Listek, Janek Tomaszewski i Dziekanowski dyskutowali o Pepe i jego "faulu" :lol2:
Wszyscy trzej zgodnie oświadczyli, że Pepe słusznie wyleciał, a najlepszy argument dał Dziekan, który stwierdził, że Pepe zasłużył na czerwo bo grał ostro już we wcześniejszych meczach :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 kwie 2011, 22:04

fieldy pisze:Wszyscy trzej zgodnie oświadczyli, że Pepe słusznie wyleciał, a najlepszy argument dał Dziekan, który stwierdził, że Pepe zasłużył na czerwo bo grał ostro już we wcześniejszych meczach :lol:
Nie wiem czy ogladales ale tylko zmalopowal wypowiedz Bozydarka, ktory to juz po meczu mowil, ze ta kartka to konsekwencja wczesniejszych zagran w tym i poprzednich spotkanaich

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2011, 22:05

Nie oglądałem studia, bo w przerwie meczu mrugnąłem i przegapiłem wejście do studia, a po meczu nie miałem ochoty oglądać Kowalczyka.

Awatar użytkownika
DareN
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DareN » 28 kwie 2011, 22:46

Może wszyscy już to widzieli, ale chciałbym dodać to co pojawiło się ostatnio na youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=Q0HgHyCe ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=ygmGIFz_ ... r_embedded

Każdy niech indywidualnie sobie to wszystko oceni. Dla mnie jednak Barcelona to taka trochę dziewica orleańska, drużyna hipokryzji, która wpaja ludziom jakieś mes que un cluby, tiki taki i inne niepokalane poczęcia by później pokazać w takich meczach czysty prymitywizm. A oskarżanie Realu o to, że nie chce atakować to już argument co najmniej śmieszny. Nie każdy musi wymieniać 124534534 podań (z czego większość odbywa się na własnej połowie), a uznawanie tego za piękną grę to czysty absurd. Chciałbym jeszcze pofrustrować się nad szczekającymi wszędzie sezonowcami oraz nad spuszczającymi się nad Barceloną polskimi mediami, ale już mi się nie chce.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 kwie 2011, 22:56

DareN, fajny avek :wink:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person