Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 163

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 sie 2006, 10:40

guru pisze:A to dlaczego ma tak byc, przeciez w Premiership zawsze gral dwoma napastnikami

Choćby dlatego, że w ubiegłym sezonie takie ustawienie się sprawdziło. Poza tym mamy takie bogactwo w lini pomocy, że byłoby szkoda, żeby niektórzy piłkarze siedzieli na ławie, zresztą ustawienie z jednym nominalnym napastnikiem nie oznacza wcale, że bedziemy grać mało ofensywnie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2006, 10:42

Cris7 pisze:Jeśli Arsenal będzie grał jednym nominalnym napastnikiem(a tak zapewne będzie)
no nie wiem, wtedy Ade, Robin, Lupoli, Aliadiere - będa grzac ławe ? poza tym nie bez kozery :P w sparingach gra systemem 4-4-2, aby nagle w lidze zmienić system na grę jendym napastnikiem.
Styl 4-5-1 zdął egzamin, ale graliśmy nim, bo nam graczy brakowało w ataku wtedy. Niejako z koniecznosci, wydaje się, ze będziemy grać 2 w ataku - Wenger nie będzie sadzał Robina i Ade, bo wiadomo, ze titi ma pewne miejsce.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 06 sie 2006, 10:43

guru pisze:
Cris7 pisze: Jeśli Arsenal będzie grał jednym nominalnym napastnikiem(a tak zapewne będzie)
A to dlaczego ma tak byc, przeciez w Premiership zawsze gral dwoma napastnikami :roll:
Tak. Tylko, że na uwadze miałem przyjście Rosickiego. Wydaje mi się, że Arsenal będzie grał piątką(przynajmniej na papierze) w lini pomocy i z jednym wysuniętym napastnikiem(czyt.Henry).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 06 sie 2006, 10:45

duch99 pisze:zresztą ustawienie z jednym nominalnym napastnikiem nie oznacza wcale, że bedziemy grać mało ofensywnie :wink:
Granie z jednym napastnikiem jest wlasnie ofensywne, do ataku wlaczaja sie skrzydlowi ktorzy sa jak napastnicy gdzie w srodku pola zostaje jeszcze 3 pomocnikow :lol:

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 06 sie 2006, 12:14

Raczej na pewno nie będziemy grali 1 napastnikiem bo w ostatnim chociażby meczu z AZ było widać świetną współpracę Robina z Emmem - Wenger nie może tego zepsuć :?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 sie 2006, 16:41

Ja tu tylko na chwilkę, więc się streszczam.

Dzisiaj, czyli 6 sierpnia, swoje urodziny obchodzi Robin Van Persie! Serdecznie mu życzę jak najdłuższej i bardzo owocnej kariery (w Arsenalu oczywiście :wink: ). WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ROBIN :!:

A teraz sprawa Gallasa. Myślę, że Jego przenosiny na Emirates są bardzo prawdopodobne. Przy możliwości wymiany Ashley-Gallas+gotówka nie czekałbym ani minuty, bo takie rozwiązanie to po prostu bajka :] William może grać praktycznie na całej rozciągłości linii obrony, więc można nawet powiedzieć, że jest nam bardziej potrzebny od Cole'a :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 sie 2006, 3:12

Nie omieszkam uczcić tutaj również swoich urodzin :twisted:

PIJEMY!!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 07 sie 2006, 11:35

No to wszystkiego najlepszego RóŻa :beer:

Gallas byłby idealnym rozwiązaniem na obronę Arsenalu...a jeszcze jakby była możliwość wymiany Cole+kilka milionów to wg. mnie oferta powinna być odrazu brana...

Arsenal podobno złożył ofertę za Ribey'ego...Ciekawe jak to sie potoczy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2006, 12:22

RóżA pisze:Nie omieszkam uczcić tutaj również swoich urodzin Twisted Evil

PIJEMY!!!!!!!!!!!!!
lepiej byś w jednym temacie wsyztsko porozlewał a nie tak skaczesz :D

Już jutro Kanonierzy grają pierwszy mecz z Dinamem [wyjazd] ma ktos linka do transmisji ?

na pewno nie zagrają Titi i Jens - w dodatku ma nie jechać Cole, co oznacza, że jego odejscie jest już bardzo bliskie.
Na lewej stronie zagra najprawdopodobniej Flamini, bo Clichy nie jest jeszcze gotowy do gry. Ciekawe jak sie zaprezentuje Rosicky, bedzie to pierwszy jego emcz w tak waznym spotkaniu. Oby dał z siebie wszytsko. W ataku spodziewam się zobacyzć Ade i Robina. Na bramce na bank zagra Almunia, dalej - w obronie: Eboue, Kolo, prawdopodobnie Djourou [choć tu może jeszcze Hoyte'a wystawić] na na lewej Flamini.
Pomoc to największa niewiadoma, jak dla mnie. Wenger ma duże pole manewru, Gilberto, Cesc, Reyes, Rosicky, Freddie, Hleb - 6 piłkarzy, zktórych 2 będzie musiało usiąść na ławce, skoro ma zagrać Rosicky, to albo na lewej zamiast Reyesa, albo w środku za kogoś z dwójki Cesc- Gilberto, sam jestem ciekaw jak to Wenger ustawi - gdyby chciał ich 3 wystawić - to będzie msuiał zagrać 4-5-1 z jednym napastnikiem i tak moze zrobić, gdyż. Ade, czy Robin - tez moga atakować z głębi pola.
Wątpię aby Wenger zaryzykował i zagrał 3 w obronie - bo takich wariantów nie ćwiczył. Choć to pozwoliłoby skorzystać z większej ilosci graczy w ofensywie.
Myślę, ze wsyztsko się rozstrzygnie jutro - Wengewr weźmie pod uwage dyspozycję dnia.

Zadebiutował miał jutro Theo Walcoot, ale jednak nie jedzie do Zagrzebia - ma jakiegoś wirusa i sie leczy

Podobno Lupoliego chce wypozyczyc Preston - jestem na TAK

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2006, 17:28

Wybaczcie za post pod postem,a le jakoś nie przybyło kibiców po finale LM, może gdybyśmy wygrali :D
ale nie ma co ghdybać - Wenger ogłosił 18 osobową kadrę na wyjazd do Zagrzebia.

Wiadome było już od dawna, że nie pojadą:
Titi, Jens, Freddie, Clichy, Senderos, Diaby, do tego doszedł jeszcze Walcott, który z początku miał wystąpić i zadebiutować w Arsenalu, ale dopadłg go jakiś wirus i w dodatku, nie jest jeszcze w dobrej dyspozycji; Ashley Cole tez nie pojedzie - oficjalna wersja mówi o braku formy :lol: a kazdy wie jak jest w rzeczywistości i nie ukrywam, że się cieszę z tego faktu.
Nie wspominam o Piresie i Solu - bo wiadomo :D

Do Zagrzebia Wenger zabiera:

Mart Poom
Manuel Almunia

Justin Hoyte
Armand Traore
Kolo Toure
Johan Djourou
Emmanuel Eboue

Pascal Cygan

Cesc Fabregas
Gilberto

Tomas Rosicky
Jose Antonio Reyes
Alex Song
Alexander Hleb
Mathieu Flamini

Robin van Persie
Emmanuel Adebayor

Jeremie Aliadiere

wyboldowałem moich faworytów

Postaram się [teraz jak już znam kadrę] wytypować skład - zobaczymy co z tego wyjdzie, jak bardzo minę się z prawdą.

Stawiam na system 4-4-2 [bo nie wszyscy pomocnicy, którzy sa powołani zagrają od poczatku, ale o tym za chwile]

Obrazek

Co do bramkarza nie ma chyba wątpliwości, nie wydaje mi się, bay postawił na Pooma.
Obrona - najwyżej zamias Djourou może wstawić Cygana [oby nie :roll: ]
W pomocy: Rosicky nie zagra od począku, grac będzie na lewym skrzydle Reyes. Na pewno - wtedy ucichna plotki o jego sprzedaniu :wink:
W ataku widzę, Adebayora i Robina - dlaczego tak ? bo inaczej nie będzie :lol: w tym systemie, przy grze 2 napastnikami - muzą grac oni, bo będą naszymi najlepszymi piłkarzami na tej pozycji w Zagrzebiu.

Jutro sie wszytsko okaże.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sie 2006, 18:29

fieldy pisze:Jose Antonio Reyes
No chyba jedynie tu mam pewne wątpliwości. Z tego co słyszałem to Reyes zapowiadał, że nie chcę grać w tym mecz, ale nie wiem na ile to jest prawda. Jeśli nie on to zawsze zagrać Rosickym, więc tak czy tak pomoc wygląda i tak bardzo mocno.

Swoją drogą to ma nadzieje, że już jutro będzie po wszystkim i w spotkaniu rewanżowym będzie można już zagrać na wielkim luzie. Każdy inny rezultat niż pewne (może nie wysokie) zwycięstwo Arsenalu będzie dla mnie sporym rozczarowaniem (i chyba nie tylko dla mnie :wink: ).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 sie 2006, 19:54

Adi_LFC pisze:No to wszystkiego najlepszego RóŻa :beer:

Gallas byłby idealnym rozwiązaniem na obronę Arsenalu...a jeszcze jakby była możliwość wymiany Cole+kilka milionów to wg. mnie oferta powinna być odrazu brana...
Tylko, że mam wątpliwości. Gallas chce odejść z Chelsea głównie dlatego, że Mourinho wystawia go na lewej obronie.Dlatego nie mam pewności czy chciałby łatać dziurę na lewej flance w Arsenalu.
Adi_LFC pisze:Arsenal podobno złożył ofertę za Ribey'ego...Ciekawe jak to sie potoczy...
A tak, że Franck albo stanie się graczem Lyonu albo zostanie w Marsylii(nie koniecznie dobrowolnie)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 sie 2006, 19:56

duch99 pisze:No chyba jedynie tu mam pewne wątpliwości. Z tego co słyszałem to Reyes zapowiadał, że nie chcę grać w tym mecz, ale nie wiem na ile to jest prawda.
bzdury - wymysły Marci - przeciez zdementował Jose wszytsko -> patrz mój podpis.
"I did not say these words" - Jose Antonio Reyes

Poza tym na lewej może grac Freddie, który nie pojedzie do Zagrzebia, Rosicky, który nie będzie grał od początku - ma zagrać ok 30 minut [napisalem to w newsie, ale znowu się nie ukazał :lol: ] więc się nie dziwcie, ze nie wiecie :D no i Reyes, który jest zdrowy i gotowy do gry - wybór jest prosty, IMO zagra Reyes od początku meczu na lewej stronie.

Cris7 pisze:Gallas chce odejść z Chelsea głównie dlatego, że Mourinho wystawia go na lewej obronie.Dlatego nie mam pewności czy chciałby łatać dziurę na lewej flance w Arsenalu.
on nie ma być kupiony jako lewy obrońca - tylko srodkowy. Na lewą stornę mamy pikarzy - Flamini, Clichy, Lauren, Hoyte, oraz Cygan jak się Wenger uprze.
Za to na środek mamy ich znacznie mniej - Senderos - kontuzja, Djourou - młody, Hoyte - młody, Cygan - jak się Wenger uprze.
Wiec przydałby się doswiadczony ME i wice MŚ [bo we Francji chyba nie grał Gallas]

Wenger mówił coś o tym, ze ma zamiar kupić 1, lub 2 piłkarzy doświadczonych o uznanej marce.
Powiedizął jendak, ze musi utzrymac równowagę pomiędzy młodymi i doświadcoznymi - żeby szanse mieli równe na grę [talent młodych trzeba pielęgnować, jak kupi samych dobrych i doświadczonych, to się młodzi rozwijać przestaną]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 sie 2006, 20:08

Cris7 pisze:Tylko, że mam wątpliwości. Gallas chce odejść z Chelsea głównie dlatego, że Mourinho wystawia go na lewej obronie.Dlatego nie mam pewności czy chciałby łatać dziurę na lewej flance w Arsenalu

Bredzisz. Gdyby przyszedł Gallas to grałby właśnie najprawdopodobniej na środku. Na lewej obronie graliby Clichy na zmianę z Flaminim (o ile w ogóle będzie grał na tej pozycji), Justinem i ewentualnie Armandem Traore.

A tak w ogóle to jaki wspaniały prezent mi przyszykowali działacze Arsenalu- pozyskali Frana Meridę :D Oby tylko rozwinął się jak Cesc :pray:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 07 sie 2006, 20:48

RóżA- no to wszystkiego najlepszego :) ale dobrze, że ja dziś nic nie świętuję, bo pozyskanie przez Arsenal Frana Meridy jakoś mnie w dobry nastrój wcale nie wprowadza. i niech się zmarnuje :P a tak na poważnie- Wenger w roli nowego tatusia i mentora wychowanków Barcy przestaje mnie bawić, mam nadzieję, że władze Barcelony zaczną bardziej na to uważać. ale to chyba bardziej do tematu FCB.

a co do Gallasa, tego transferu z kolei życzę samemu zawodnikowi. ciągle powracają jego wypowiedzi o tym, że nie jest w Chelsea szczęśliwy i że nie może grać tam gdzie najbardziej lubi, na przemian coprawda z zapewnieniamy jego bądź Mourinho, że jednak zostaje, ale widać, że coś jest nie tak. nie służy mu chyba pobyt w ''The Blues'', ale zobaczymy jak się sprawy potoczą, bo przecież i tak wygląda na to, że stosunek Francuza do teraźniejszego klubu zmienił się na lepsze- swego czasu (o ile to prawda) powiedział nawet, że gotów jest się sam wykupić. teraz już chyba takich deklaracji nie składa, ale i dla niego i dla Kanonierów byłby to chyba dobry transfer- patrząc na to, że kosztowałby w sumie niedużo i sam byłby szczęśliwy i spragniony gry :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”