LIGA HAXBALL - Strona 163

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: LIGA HAXBALL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 mar 2011, 12:35

Gratulacje GPE zdecydowanie wygraliście byliście w tej edycji najlepsi..Biorąc pod uwagę wyniki 4 najlepszych drużyn- tak tak La Masii również która w rundzie rewanżowej spisała się chyba najlepiej ze wszystkich drużyn i biorąc ją w bezpośrednich potyczkach z czołówką w tabeli ma mniejszą stratę do lidera niż wskazuje tabela ze wszystkimi drużynami...

Mała tabela

1 GPE 10 pkt + 1 mecz
2 Juve 9 pkt
3 La Masia 8
4 Real 4 pkt + 1 mecz

Skąd to się wzięło?

La Masia Real 0-0 1-0
GPE Juve 4-1 0-5
GPE-Real 3-1 *
Juve Real 5-1 2-6
La Masia -GPE 2-2 i bodajze bylo 3-8
La Masia Juve 2-3 3-2

Nie wiem jaki padł jeden wynik ale to jest bez znaczenia bo tabela wskazuje jasno... Jeszcze raz gratuluje :)
La Masia ma jeszcze większą satysfakcję gdyż inny zespół wciąż jednak nie może pogodzić się z porażką i ciągle wypomina ten mecz choć szkoda że nie biorą pod uwagę tego że mieli w ostatnim meczu wszystko w swoich rękach-palcach :P

Ostatni mecz La Masii w I edycji zakończył się wysokim zwycięstwem i znów wyszliśmy lepiej niż zwycięstwo walkowerem który nam przysługiwał :D

La Masia - ZZP 6:0 (4:0)

Zespół La Masii oficjalnie informuje iż pozyskał pozyskał zawodnika który wraca na stare śmieci skąd się wychował mianowicie Mentora..Nie muszę mówić jak dobrym jest zawodnikiem i jak wielkie jest to wzmocnienie zespołu biorąc pod uwagę że reszta składu pozostaje bez zmian czyli:

1. Mentor
2. Loczki
3 i 4. MeToYou ddemon
5. klopx - zawodnik rezerwowy

Wiemy że będziemy grać 3vs3 ale mamy tak wyrównany skład że ciężko na stan obecny przewidzieć kto będzie rezerwowym + będzie to zależeć od przeciwnika z którym będziemy się mierzyć..Z racji tego że pojawił się update możliwe też że będą zmiany w trakcie gry z tąd narazie taka kolejność...Narazie

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 12:54

ddemon pisze:...choć szkoda że nie biorą pod uwagę tego że mieli w ostatnim meczu wszystko w swoich rękach-palcach :P
Pierwszy po 1 update mecz ligowy i strata pkt z Arsenalem.
Pierwszy po 2 update mecz ligowy i porażka z Realem. We wcześniejszych 17 meczach, nawet gdy ja stałem na bramce, traciliśmy maks. 4 bramki (2 takie mecze), a wczoraj aż 6 bramek w tym jednym meczu.
:P

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 mar 2011, 14:31

Petr, kibice domagają się programu podsumowującego pierwszy sezon ligi Haxball. Podobno Canal Plus i Polsat Sport są wstępnie zainteresowane wyprodukowaniem takiego programu.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 14:33

Nie oglądam tv i nie mam parcia na szkło więc te pogłoski dementuję.

Natomiast ja negocjuję z Chlopaczkiem, aby wystąpił w roli prowadzącego takie spotkanie tu na forum :rotfl:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 mar 2011, 14:43

petrdcm pisze: Pierwszy po 1 update mecz ligowy i strata pkt z Arsenalem.
Pierwszy po 2 update mecz ligowy i porażka z Realem. We wcześniejszych 17 meczach, nawet gdy ja stałem na bramce, traciliśmy maks. 4 bramki (2 takie mecze), a wczoraj aż 6 bramek w tym jednym meczu.
Update zrobiony dla wszystkich-warunki takie same dla wszystkich...Dziękuje za uwagę ;]

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 14:59

ddemon pisze:
petrdcm pisze: Pierwszy po 1 update mecz ligowy i strata pkt z Arsenalem.
Update zrobiony dla wszystkich-warunki takie same dla wszystkich...Dziękuje za uwagę ;]
Takie same ja tylko podałem konkretne przykłady po update.

Ale jeżeli już mówisz o jednakowych warunkach. Wspomnij następnym razem o regulaminie i limitach. Bo tylko my zachowaliśmy jeszcze jeden termin a reszta już dawno (część nawet po połowie ligi wykorzystała) miała by walkowery w niektórych meczach gdyby nie przeciąganie ligi w czasie. Również dziękuję za uwagę :mrgreen:

Obiektywność Twojej analizy jest żałosna. Ja zrobiłem tabelę pare stron wcześniej, gdzie kryterium były bezpośrednie dwumecze ze wszystkimi zespołami w lidze. I Juve w tej tabelce wygrało (jedyny remis w dwumeczu z Wami opisany pod tabelką).
Ty zaś mało tego że wybrałeś dwumecze tylko z samą czołówką ligi to jeszcze przyznawałeś w niej punkty (a przecież takim zestawieniem była liga ze wszystkimi meczami i punktami właśnie). No ale nic to, nawet w tej Twojej wymuszonej wybraniem "wygodnych" meczów tabeli, GPE i my Was wyprzedziliśmy tak samo jak w lidze :rotfl:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 mar 2011, 16:03

Te wasze statystyki.
ZZP czuja sie moralnymi zwyciezcami ligi.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 16:11

GPE - mistrzowie ligi
ZZP - moralni zwycięzcy ligi (Chlopaczek w formie także poza boiskiem :lol: )
MU - zwycięzcy nagrody fer-play, przerwali mecz prowadząc 1-0, i przy swojej akcji w przewadze (być może na podwyższenie na 2-0), bo rywal wypadł za plac gry i nie mógł grać. Ostatecznie MU przegrali tamten mecz.
Juve - mistrzowie bilansów bezpośrednich dwumeczów ligi, oraz mistrzowie sparingów :D

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 mar 2011, 16:27

Może petrdcm zamiast wstawiać podsumowania jedno pod drugim zbierz w całość wszystko i załóż temat : Podsumowanie I edycji ligi haxballa lub coś w ten deseń :)

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 16:33

Arwin masz rację, ale w sumie wszystko jest w tym temacie. A są chyba już ze 4 tematy haxa to nie chce się przyłączać do spamowania :wink:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 mar 2011, 16:39

petrdcm pisze:GPE - mistrzowie ligi
ZZP - moralni zwycięzcy ligi (Chlopaczek w formie także poza boiskiem :lol: )
MU - zwycięzcy nagrody fer-play, przerwali mecz prowadząc 1-0, i przy swojej akcji w przewadze (być może na podwyższenie na 2-0), bo rywal wypadł za plac gry i nie mógł grać. Ostatecznie MU przegrali tamten mecz.
Juve - mistrzowie bilansów bezpośrednich dwumeczów ligi, oraz mistrzowie sparingów :D
A ty jak się bierzesz za podsumowania to bierz pod uwagę nie tylko sens ale również prawdę jak było...

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 mar 2011, 16:47

Prawda jest taka, że Wy też przerwaliście jeden mecz, ale w drugi już nie. Zatem Wasze statystyki 1z2, MU 1z1.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 07 mar 2011, 18:59

Barca mimo wszystko chętnie zagrałaby zaległe mecze z Arsenalem i ZZP. Wiemy, że to mecze o nic, ale chociaż trochę poćwiczymy przed nadchodzącym sezonem, bo na transfery kasy nie ma.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 07 mar 2011, 19:16

Zabierałem się cały dzień do tego podsumowania, ale dopiero teraz literacka wena nawiedziła mój umysł. Na samym początku podziękowania dla organizatorów za ogarnięcie całej ligi, uzupełnianie tabel, zabieganie o rozgrywanie meczy (zdarzały się i takie przypadki) i ogólnie za przyzwoitą współprace na linii zespoły - organizatorzy. Po drugie chciałbym pogratulować wszystkim drużynom za to, ze reprezentowały bardzo wysoki poziom. Niektóre mecze były naprawdę epicki widowiskami (przypomnę tutaj gola strzelonego przez GPE na sekundę przed końcem spotkania z Manchesterem lub szaloną pogoń Juve zakończoną zwycięstwem również z drużyną Man U) i jestem dumny, że mogłem je oglądać lub w nich uczestniczyć. Na samym końcu rzecz równie ważna, a może nawet najważniejsza sprawa, a mianowicie temat zwycięskiej drużyny GPE. Wspaniała gra Akera z przodu, bardzo dobra gra piwusa na bramce (piwus to bardzo uniwersalny zawodnik potrafiący również zagrać w polu) oraz niezła postawa postawa PJTR, który był naszym zabójczym rezerwowym. O sobie także nie zapominam, bo jestem zadowolony ze swoich występów w tym sezonie. W oczekiwaniu na kolejny sezon, chciałbym zaanonsować jedną rzecz do wszystkich graczy - jeśli chcecie być częścią wspaniałej ekipy GPE, gdzie atmosfera jest rewelacyjna i szanuje się każdego zawodnika, proszę zgłaszać się do mnie na priv i do Akera. Widzimy się na zielonych boiskach haxballa w przyszłym sezonie. Oby :D

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 07 mar 2011, 20:30

Ponadto chciałbym dodać, że mistrzowska drużyna GPE będzie zmieniać swoją nazwę ze względu na transfery jakie mamy zamiar wykonać i aby chętniej do nas przychodzili nowi zawodnicy zarządziliśmy zmianę nazwy drużyny. Nazwa GPE już wyrobiła sobie znakomita markę, więc uznaliśmy iż nie ma potrzeby zbyt bardzo zmieniać nazwy po to byśmy byli kojarzeni wciąż jako Gwiazdy i w takim wypadku zdecydowaliśmy się tylko na delikatną zmianę... Nazwa naszej drużyny ma zjednoczyć wszystkich zawodników Haxballa, a zarazem wskazywać, że jest to drużyna mistrzowska dlatego padło na nazwę: Gwiazdy Ligi Haxball czyli GLH. W tym okienku zamierzamy wzmocnić swoją drużynę i obronić tytułu, takie są cele na przyszły sezon. Rekrutację do GLH uważam za otwartą, każdą kandydaturę rozpatrzymy i odpowiemy na nią, gwarantujemy doskonałą atmosferę do gry, wyższy poziom gry oraz samą grę, a nie siedzenie na ławce, u nas nie będzie faworyzowania jakichkolwiek zawodników, każdy zawodnik GLH będzie grał mniej więcej tyle samo minut, bo wspólnie chcemy sięgać po najwyższe trofea, a nie tylko jedna i ta sama "trójka". W celu rekrutacji tak jak wspomniał Pan Prezes Van Basten należy się kontaktować przez priv z nim lub ze mną. Na listę transferową trafia PjtR, który wyraził chęć transferu do Arsenalu, dlatego oferta z ich strony będzie miała pierwszeństwo. Docelowo pragniemy mieć max 5 zawodników. :beer:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”