Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1626

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 sty 2018, 21:30

ryba_82 pisze: W takim tempie to Lingardowi wystarczą jeszcze ze dwa świetne mecze i sickstick, BeBaD oraz red wręczą mu MVP sezonu.[ch**] z tym,że w kolejnych dwóch miesiącach zagra gość 200 minut i to będą ogony po 20 minut :roftl3:
W tym to specjalistą jest kolega ryba_82, dla którego wysatrczy, ze STones zagra 2 dobre miesiące i jest nie tylko najlepszym obrońcą ligi, ale i Europy.

Proponuję póki co lekko puknąć się w główkę, bo nikt tutaj nie mówi o MVP sezonu, a o najlepszym grajku United. I nic ponad to.

I jeszcze jedno:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 21:46

red85 pisze: W tym to specjalistą jest kolega ryba_82, dla którego wysatrczy, ze STones zagra 2 dobre miesiące i jest nie tylko najlepszym obrońcą ligi, ale i Europy.
To dawaj cytat gdzie napisałem iż Stones to najlepszy obrońca Europy.

Przy okazji to lepiej uważać iż taki Stones to najlepszy obrońca ligi po dwóch miesiącach świetnej gry niż uważać rezerwowego za najlepszego grajka United po jednym świetnym miesiącu w pierwszym składzie :D Poza tym to jeśli mnie pamięć nie myli to ja pisałem o obecnym stanie w kwestii Stonesa,gdyby ktoś napisał że OBECNIE Lingard to najlepszy piłkarz United to bym tylko przyklasnął ale na przestrzeni sezonu to on może buty czyścić De Gei czy Valenci.

EDIT:

No i co ma ten tweet do dyskusji o Lingardzie jako najlepszym piłkarzu United w obecnym sezonie?Pytam poważnie bo z angielskim u mnie kiepsko i mogłem źle to zrozumieć.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 sty 2018, 22:05

Te zwycięstwa nie służą Ci ryba.
Ta spina całkowicie nie na miejscu z jednego prostego powodu: dla United jest kilku super ważnych zawodników (a nie jeden wybijający się ponad całą resztę) w tym sezonie i Lingard jest jednym z nich, a poza tym to De Gea i Pogba. Pogba miał pauzę, De Gea zaczął nas ratować ostatnio, bo w pierwszej części sezonu graliśmy ogólnie lepiej w defensywie (vide wypoczęty Matić i Bailly w pierwszym składzie) i Hiszpan nie miał okazji do takich popisów.

Ja uważam, że najlepszy jest Pogba, ale całkowicie rozumiem tych, którzy napiszą że to Lingard.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 22:21

Sporo tu opinii że De Gea to najlepszy bramkarz świata obecnie.United oglądam bardzo często w tym sezonie i Hiszpan rozgrywa na prawdę świetny sezon.Lingard grudzień ma wybitny,ale jak można na podstawie jednego miesiąca gdy za nami już prawie pięć obecnej kampanii stwierdzić że gość jest lepszy od wspomnianego De Gei?Toż Lingard przez 4/5 sezonu grał ogony po 20 minut i to nie w każdym meczu.Ile przez ten okres strzelił bramek i miał asyst?Grudzień co poniektórym oczy przesłonił tak jak i w relacjach kobieta - mężczyzna czasami niektórym oczy pizdą zajdą :D

czarny na koniec pytanie: co mają zwycięstwa City do wyboru najlepszego grajka United? Chyba tylko by dyskredytować kontrozmówcę.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8424

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 sty 2018, 22:46

Ja pierniczę, ryba, zluzuj poślady, bo ostatnio mega spięty jesteś i z byle gówna robisz powód do kłótni.

Mnie wystarczy, że Lingard jednym miesiącem gry przyćmił półroczne starania i wyniki kilku kolegów i na pewno należy go zaliczyć do listy najlepszych graczy United w tym sezonie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 22:50

piotrcies pisze: Ja pierniczę, ryba, zluzuj poślady, bo ostatnio mega spięty jesteś i z byle gówna robisz powód do kłótni.
Bo mam inne zdanie niż ktoś tam i przedstawiam sensowne argumenty?Gdzie tu spina?Chyba po to jest forum.....by wymieniać poglądy,a że mam mało popularne to nic na to nie poradzę :P

Czemu nie zwróciłeś uwagi koledze po szalu który twierdził że coś tam powiedziałem a gdy poprosiłem o cytat to znikł jak kamfora? Na cytat wciąż czekam.Jeśli miał rację to przeproszę a jeśli nie to niech on to zrobi.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 22:55 przez ryba_82, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8424

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 sty 2018, 22:51

Piszesz do ludzi, jakby byli głupi, bo mają inne zdanie, to nie jest dyskusja.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 22:54

Nie kumam.Jaśniej proszę.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6366
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 sty 2018, 22:57

Nie uważam że ilość rozegranych minut to jedyny wyznacznik oceny zawodnika. Ważna jest przede wszystkim efektywność tych minut. Lingard w pierwszej części sezonu grał mało ale jego wejścia z ławki broniły się grą i przede wszystkim cyferkami, nie wygrał przecież miejsca w podstawowym składzie w losowaniu. Z Leicester wszedł na ostatni kwadrans i zrobił asystę, z Evertonem po jego wejściu na boisko United strzeliło 3 gole i wyszło z 1:0 na 4:0, potem w pojedynkę wygrał mecz w Carabao Cup ze Swansea strzelając 2 gole - co wybiło go przed szereg rezerwowych, potem przeciwko Spurs po jego wejściu na boisku United udało się wcisnąć na 1:0. Do tego miał przyjemność w ogóle nie grać w tych większych klęskach United, jak np z Huddersfield czy Chelsea. Ponadto okres od 28 listopada to nie po prostu okres w którym dużo gra, ale okres w którym zamiata rywalami jeden po drugim. Gol w prawie każdym meczu, w tym rozwalił Arsenal dwoma bramkami. Wow, prawdę mówiąc przed napisaniem tego posta sam nie sądziłem, że jak bardzo efektowne minuty zalicza Lingard. Tutaj można znaleźć raptem 2-3 ligowe mecze, w których jego wejście na boisko nie wpłynęło na wynik spotkania.

Nie mogę się doczekać kwietniowej dyskusji Kamila z rybą podczas derbów :bicz:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2478

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 sty 2018, 23:12

https://slightclip.tv/view?i=5a4a87e3e968f
żółta dla Evertonu za faul na Lingardzie.
Xkaha bodajże za takie coś raz wyleciał. Faul oczywisty ale lingard jak się turla haha, nienaturalnie.

tylko lukaku ma wiecej goli i asyst niz lingard co pokazuje że uzasadnione są głosy kibiców MU że wg nich on jest najlepszym graczem w tym sezonie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 23:16

sickstick gość do 28 listopada nie strzelił bramki w lidze i zagrał 228 minut na 11 spotkań.Od tamtej pory liczby ma wybitne,ale gdzie to przyrównywać do wkładu w grę i wyniki United De Gei czy takiego Valencii.Spójrzmy na cyfry Lukaku z początku sezonu PL, bardzo podobne.Obaj mieli/mają fantastyczne statsy ale to Lingard jest najlepszy w United bo zrobił to w grudniu czyli teraz a nie na przełomie sierpnia i września jak Lukaku?Do wcześniejszej naszej wymiany zdań się nie odniesiesz?

piotrcies tutaj też uważam rozmówcę za głupiego czy argumentuje swoje zdanie i zadaje pytania?Chyba tak wygląda rozmowa co nie?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 23:21 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 sty 2018, 23:19

A tam. Ja przy meczach to mało dyskutuje. Zreszta klasę City uznaje. No chyba, że znowu nie dostaniemy karnego.

W każdym razie tutaj przyznaje rację Rybie. Miesiąc to trochę mało na robienie z kogoś najlepszego gracza sezonu.

I dla mnie takim w tym sezonie jest Martial. Z zawodników z pola.

Nigdy w piłce chyba nie zrozumiem jak można grać w jeden dzień kompletną kaszanę z, a za 2 dni wyglądać bardzo dobrze i to z lepszym rywalem.

Swoją drogą zgadzam się, że chyba czas przejść na 4-3-3 na stałe. Mam nadzieję, że Jose wyciągnał wnioski z tej kaszany z Sunderlandem.

Kuźwa gdy nie te tragiczne święta. A właściwie minuta w Leicester. Mam jakoś takie przekonanie, że jak tamto byśmy wygrali to i dwa kolejne mecze też.

Bywa.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6366
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 sty 2018, 23:20

Właśnie ja uważam że jeśli Lingard w owe 1/5 sezonu które gra zrobił podobne statystyki co Lukaku grając 5/5 sezonu, to wówczas statystyka przemawia za Lingardem, a nie za Lukaku.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 01 sty 2018, 23:24

sickstick pisze: Właśnie ja uważam że jeśli Lingard w owe 1/5 sezonu które gra zrobił podobne statystyki co Lukaku grając 5/5 sezonu, to wówczas statystyka przemawia za Lingardem, a nie za Lukaku.
Tylko że Lukaku miał podobne w podobnym okresie czasu,czyli coś w około miesiąca.Łapiesz?Premier League oglądasz od początku sezonu czy dopiero w grudniu zacząłeś?

Podpowiadam: na przełomie sierpnia i września Lukaku napierdzielał bramki aż miło.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 sty 2018, 23:26

ryba_82 pisze: Nie kumam.Jaśniej proszę.
Takie fragmenty wpływają na naszą ocenę:
ryba_82 pisze: Chyba tylko by dyskredytować kontrozmówcę.
ryba_82 pisze: Czemu nie zwróciłeś uwagi koledze po szalu który twierdził że coś tam powiedziałem a gdy poprosiłem o cytat to znikł jak kamfora?
ryba_82 pisze: a jeśli nie to niech on to zrobi.
ryba_82 pisze: To dawaj cytat gdzie napisałem
ryba_82 pisze: ale na przestrzeni sezonu to on może buty czyścić De Gei czy Valenci.
ryba_82 pisze: Cudowne sprowadzenie rozmowy na inne tory i pominięcie sedna rozmowy Może do reszty mojego poprzedniego posta się odniesiesz?
ryba_82 pisze: W takim tempie to Lingardowi wystarczą jeszcze ze dwa świetne mecze i sickstick, BeBaD oraz red wręczą mu MVP sezonu.[ch**] z tym,że w kolejnych dwóch miesiącach zagra gość 200 minut i to będą ogony po 20 minut
I tu sobie zdałem sprawę, że w sumie prawie całe posty mógłbym cytować. Albo ludziom mówisz co mają i muszą zrobić, bo jak nie to w domyśle wychodzą na idiotów albo wprost ciśniesz z nich bekę, bo w domyśle to idioci albo w prowokacyjno-szyderczym tonie wbijasz szpilę.
ryba_82 pisze: czarny na koniec pytanie: co mają zwycięstwa City do wyboru najlepszego grajka United? Chyba tylko by dyskredytować kontrozmówcę.
Mają to, że kojarzę Cię jako pozytywnego usera. Tzn. takiego który ma swój ulubiony klub, praktycznie w pojedynkę ciągnie jego temat, wrzuca jakieś ciekawe info i ogląda ogólnie całą ligę, więc z jego dyskusji można dowiedzieć się czegoś o formie zawodników drużyn których się nie ogląda.

A od czasu kiedy Pep zaczął jechać po lidze, obrałeś postawę oblężonej twierdzy i odpowiadasz atakiem na wszystko, jakby każdy Ci mówił, że to gówno a nie wyniki. Dla mnie jest oczywiste, że poniekąd będzie się je relatywizować w porównaniu do podobnego osiągnięcia Arsenalu z racji kasy, ale czy to aż tak odbiera Ci smak nadchodzącego mistrzostwa? Albo tego w porównaniu do poprzednich, gdzie nie mieliście aż tak przepakowanej drużyny? Nie wiem o co chodzi, ale w prawie każdej Twojej wymianie zdań ostatnio widzę napięcie.
I od razu "dyskredytacja"? Przecież ja nawet nie uważam, że Lingard jest najlepszy ryba. :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”