Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 15 lis 2006, 23:32

piwus pisze:No żartujesz, cloner.
:stop:
1. Cloner nigdy nie żartuje
2. Błaszczykowski 'nurkuje',bo nie umie wygrac pojedynku 'jeden na jeden' jakby to robił Szałachwoski
3. Obecne sukcesy Benhakera, to efekt długofalowych planów Janas
4. Mięciel wróć.
5. Kałużny tez.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 23:34

piwus nie ma sie co obrażać. Błaszczykowski ma manierę latawca i tyle. Wychodziło mu na początku i tak już mu zostało. Był taki Bykowski, w Legii stara się Radovic ale to Błaszczykowski jest liderem podwójnych "salchowfów", potrójnych aksli itp. Do tego często robi to nieumiejętnie bo młody i wychodzi czasami komicznie. Jest to bardzo irytujące. Tym bardziej że chłopak ma talent i niepotrzebnie się podpiera takimi "sztuczkami magiczkami".

Mecz fatalny, cieszą 3 pkt. Ale to nie tu jest ważne. Zachodnia Europa, bogaty kraj a na stadionie pastwisko zamiast płyty. Widać że nasi lepiej radzili sobie z piłką ale co z tego? Głowa między kolanami, żeby tylko się źle nie odbiła. Żadnej dłuższej klepki, żadnego dłuższego dryblingu, wybicia Boruca. Czy tam tez bedzie obowiązywał przepis o podgrzewanych murawach? Choć nie wiem czy to coś by pomogło. Jak łąka po metalowym koncercie.

ps.:
przepraszam za błędy - piłem :lol:

"wypijmy za błedy - za błedy na górze"

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 lis 2006, 23:38

Berele Lewartow pisze:2. Błaszczykowski 'nurkuje',bo nie umie wygrac pojedynku 'jeden na jeden' jakby to robił Szałachwoski
:lol:

Berele Lewartow pisze:3. Obecne sukcesy Benhakera, to efekt długofalowych planów Janas
A mi się wydawało, że to efekt pracy ś.p. Kazimierza Górskiego :lol:

Berele Lewartow pisze:4. Mięciel wróć.
Juskowiak też :lol:
Berele Lewartow pisze:5. Kałużny tez.
Jeszcze Lessie brakuje

Brawo. Nie widziałem meczu bo wolałem sam pokopać piłkę niż siedzieć przed TV spijając kolejnego browarka, ale z opowiadań znajomych nie było najgorzej. Ważne zwycięstwo. Takie mecze budują drużynę. Może jednak zagramy na Euro? :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 15 lis 2006, 23:39

I Dudka zamyka tym meczem mordy krytyka :P ale nie to jest wazne a 3 pkt. Bo to że to bedzie trudno mecz to było pewne. Jednak Leo zagrał 4-4-2 i to mnie zdziwiło. Zewłakow ! mecz na środku obrony i to jaki ! Sobol a w zasadzie 3 Radki :P Matusiak nie pokazał nic nowego ... On tak gra od początku sezonu. Zreszta też nie rozumiem tego zaskocznie co do Bronowickiego, przeciesz on tez juz w lidze pokazał "jaja" To przeciesz człowiek Bobo Kaczmarka z łecznej, także bez podpałem. Musza trzymac poziom. Szkoda że ta końcówka tak "dramatyczna" mogło być już wcześniej po meczu i gra muzyka :P Byliśmy poprostu lepsi, jedna gra Belgów to długa piłka ['] nasza linia pomocy nimo że nie w komplecie zamiotła ich srodek pola. Nie moze nikomu nic zarzucić, Boruc miał kilka podpałek ale zachowywał koncentracje, ile Bąk wyczyscił głową piłke to hoho.

To ciekszy że nie dośc że były kłopoty to i tak potrafilismy takich Belgów ustawiać, to nie jakieś tuzy. Ale mimo to nasi zwłaszcza w pierwszej połowie grali swoje i jest dobrze.

Van Buyten przypomniał sobie czasy gry na Stade Velodrome :P i w Manchesterze City :P Ale tu trzeba Radkowi oddać co jego.

Jest dobrze :]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2006, 23:39

Martin Pellegrino - idz juz spac, bo ja jestem pewien, ze B. Lewartow celowo napisal o Kaluznym i Miecielu, gdyz to moi ulubiency :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 lis 2006, 23:41

cloner pisze:jestem pewien, ze B. Lewartow celowo napisal o Kaluznym i Miecielu, gdyz to moi ulubiency
A ja napisałem o Juskowiaku i Lassie bo to moi ulubieńcy :P A spać nie idę, nie jesteś moją mamą by kazać mi spać. A nawet gdyby to takie czasy już daaaawno minęły :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lis 2006, 23:43

A ja napisałem o Juskowiaku i Lassie bo to moi ulubieńcy
Super :jupi:
Ale ironii ze strony Berele Lewartowa nie wyczules :lol:

EOT

jeszcze jeden OT i polecą WP // fieldy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lis 2006, 23:44

deltinho pisze:piwus nie ma sie co obrażać. Błaszczykowski ma manierę latawca i tyle.
Ale incydenty z okresu kiepskiej formy zostały podciągnięte do reguły. Zresztą mówimy o dzisiejszym meczu, gdzie nurkowania nie było. Stało się modne mówienie, że Błaszczykowski to nurek, niezależnie od tego jak zagrał i jest to zasługa internetu, nie żadnej maniery zawodnika.

Jestem pewien, że połowa forumowiczów ilekroć Błaszczu lezy dłuzej na murawie mówi sobie "oho, znowu coś chce wymusić". Jest to niesprawiedliwe wobec zawodnika. Jest naprawdę poniewierany, ale o tym pisałem już.
deltinho pisze:Zachodnia Europa, bogaty kraj a na stadionie pastwisko zamiast płyty.
A co się dziwisz takiemu podejściu, jak dzisiaj w gazetach dzisiejszy mecz przegrał rangą ze snookerem i beach soccerem?

Aha, wypadałoby w końcu coś napisać o meczu. Nie pamiętam takiej liczby kontuzji w reprezentacji. Nie pamiętam też kiedy byłem tak spokojny na wieść o kontuzjach w reprezentacji. Dzięki Leo.
Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 23:45 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 15 lis 2006, 23:45

cloner pisze:Ale ironii ze strony Berele Lewartowa nie wyczules
Z kąt [najlepszy tekst minionych wyborów samorządowych - ściślej było to z tąd, ale nieważne :lol:] wiesz, że nie? Na to wygląda, że to Ty mojej nie wyczułes ;)
OK... Off Topic ;)
Cieszmy się... Polska ma 3 oczka więcej 8)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 23:56

Zaza pisze:IJednak Leo zagrał 4-4-2 i to mnie zdziwiło.
No własnie Zaza - "na kolana!! na kolana!!" i przepraszaj :lol:

A tak poważnie - ten sposób gry to chyba będzie sposób Leo na polską reprezentacje. Brakuje klasowych rozgrywających (puka do raju bram Garguła, można próbować Murawskiego ale to jest szukanie, a nie poważne stawianie na zawodnika). Dlatego jak bedzie problem to 2 środkowych obrońców na środek pomocy. Szybki odbiór i równie szybka piłka na skrzydło.
I 1:0. Szybki odbiór i równie szybka piłka na skrzydło. I 2:0 itd

Będzie dobrze :wink:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lis 2006, 0:02

J. Bąk dla Gazety Wyborczej pisze: Jacek Bąk po meczu powiedział do polskich dziennikarzy: - Dostaliśmy przed meczem propozycję korupcyjną. Nic na ten temat wam jednak nie powiem.

Kapitan polskich drużyny Maciej Żurawski potwierdził słowa Bąka: - Rzeczywiście Jacek mi o tym powiedział, ale nie rozmawialiśmy na ten temat zbyt długo.
:shock: :shock: :shock:
WTF?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lis 2006, 0:04

piwus pisze:Ale incydenty z okresu kiepskiej formy zostały podciągnięte do reguły.
piwus pisze:Stało się modne mówienie, że Błaszczykowski to nurek, niezależnie od tego jak zagrał i jest to zasługa internetu, nie żadnej maniery zawodnika.
:lol: :lol: :lol:
Dobra moze faktycznie w tym meczu repry tego nie bylo ale nie pisz ze to z okresu jego kiepskiej formy - np. Ostatni mecz BOTem i ewentualny karny :roll: przeciez tam go nikt nawet nie musnal a ten runal na ziemie jakby powalilo go stado dzikow -

I jednak jest to maniera, bo wieksozsc meczy jakie mam przyjemnosc ogladac da sie zaobserwowac takie zachowanie :!:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 lis 2006, 7:18

Tak czytam co piszecie o tym biednym Błaszczykowskim, moze faktycznie są od niego lepsi technicznie i fizycznie zawodnicy w tej kadrze np. taki Jeleń ale BŁaszczykowski zostawia całe serce na boisku, zdrowia to on zostawia za 2... i mu wychodzi, a te wymuszenia faulów jeśli są to przecież dobrze no nie ? To kradnie czas im :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lis 2006, 8:59

j1mmy pisze:, a te wymuszenia faulów jeśli są to przecież dobrze no nie ? To kradnie czas im

Głównie o to wczoraj chodziło. Przecież widać było, że Polakom pod koniec ciężko się biega i Błaszczyk umiejętnie wywalczał faule co kradło czas Belgom i dało chwile oddechu naszym. Brawo, naprawdę dobry mecz zawodnika Wisły. Jednak najlepszy był Matusiak. Bramka i później mogła być nawet asysta gdyby Ebi miał lepiej nastawiony celownik. Podanie do zawodnika Borussi było przedniej klasy, a pozatym Radek też sporo utrzymywał się przy piłce. W ciężkich chwilach na posterunku był Boruc, jednak czy to starczy na wywalczenie sobie miejsca nie wiem. W sumie można pochwalić wszystkich bo dzięki nim zrobiliśmy kolejny krok do Euro i co warte podkreślenia graliśmy bez 7 zawodników którzy mogli by wczoraj spokojnie zagrać. Sam nie wiem jak będzie wyglądać podstawowa "11" gdy wszyscy będą zdrowi.

Bąk mówi, że chcieli dać mu w łapę i ... UEFA powinna wierzyć, tak jak uwierzyła McCarthy'emu. Jednak Polacy bez dowodów niewiele mogą dlatego możliwe, że cała sprawa rozejdzie się po kościach.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lis 2006, 9:07

Sero pisze:Bąk mówi, że chcieli dać mu w łapę i ... UEFA powinna wierzyć, tak jak uwierzyła McCarthy'emu. Jednak Polacy bez dowodów niewiele mogą dlatego możliwe, że cała sprawa rozejdzie się po kościach.
Ale kogo ukarać ? Przecież jeśli już ktoś do niego na prawdę dzwonił to nie wierze, że to była osoba bezpośrednio związana z belgijskim związkiem. Pewnie jakiś kibic albo coś w tym stylu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”