Manchester United (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 gru 2005, 13:59

Loczek pisze:Rooney to jest niewypał jakich mało. Może powiecie, że chłopak się starał, że przecież walczył itd. A guzik! Kiedy płacę, wymagam. A kiedy widzę kiepski spektakl, składam reklamację. Trol nie jest godny gry w Diablach. Powinien zostać w Evertonie, czy przejść do innego Tottenhamu...
LOOOL
Fani ManU mają tylko jeden powód do radości a nazywa się on Wayne Rooney. Bez zaangażowania tego piłkarza, bez jego umiejętności, bez chęci zwycięstwa jaką prezentuje w każdym meczu sytuacja Czerwonych Diabłów byłaby jeszcze tragiczniejsza.
A że jest brzydki jak nieszczęście to już trudno :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 14:28

janiofcb pisze:A że jest brzydki jak nieszczęście to już trudno
:lol: dobre
Wcale nie uważam, żeby Roo walczył o zwycięstwo w każdym meczu [pamiętacie pierwszy mecz z Villarreal] Wtedy wcale nie pomógł zespołowi. Osłabiłich - więc yłbym daleki od takich opinio [że jest najjaśniejszym pkt, że pomaga drużynie] To że wczoraj był najlepszy z diabłów o niczym nie świadczy - bo nawet ja po kilku browarach bym błyszczał wśród nich wczoraj :roftl3:

Przecież oni tylko stali w polu karnym i ... :prasa

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 gru 2005, 14:30

Emocje opadły :D

Początkowo oczywiście musiałam sobie popłakać [ale chociaż luzy na gegrze miałam, bo się profesor łączył ze mną w bólu :mrgreen:] i powyzywać, ale teraz wręcz cieszę się, że tak się stało.
Raz - skupimy się na samej Premiership, co może nam wyjść wyłącznie na dobre.
Dwa - może to być przełomowy moment dla ManU. Jest to ostateczny i bardzo dobitny dowód na to, że w klubie źle się dzieje. Może ktoś wreszcie poniesie odpowiedzialność za kryzys, który powoli następuje w klubie od kilku lat. Czas odświeżyć ławkę trenerską i - przede wszystkim - skład. Keano już odszedł. Teraz pora na kolejne żywe legendy ManU. Poza tym niektórym gwiazdom wypadałoby obniżyć zarobki, bo chyba im się w głowach poprzewracało.
Mam nadzieję, że coś się autentycznie zmieni. Kiszenie się w tym samym sosie przez tyle lat będzie pogłębiać nasz kryzys jeszcze bardziej...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 14:37

futbolowa pisze:Raz - skupimy się na samej Premiership, co może nam wyjść wyłącznie na dobre
a na pewno się skupicie?
bo niby kto ma sie skupić na grze ? ne widze nikogo kto mógłby pociągnąć ten wózek
futbolowa pisze:Dwa - może to być przełomowy moment dla ManU
ale wcale nie musi.
Nawet jak odejdzie sir Alex, kilku piłkarzy. Pewnie odejdą ci co zarabiają najwięcej [RIO :lol: - powieni iśc do Realu - bo to galakyczne było co wczoraj robił] chyba nie ierzysz, że Rio zgodzi się na obniżkę ze 120 tys do ok 90 :?:
I tak samo bedize z innymi piłkarzami. Zostaną sami młodzi [Fletcher, Kieran, Rossi, Park] reszta opdejdzie - i będzie klub budowany od nowa [za marne funty Glazera]
Więc IMHO To, że odpadli wcale nie jest dobre [dla klubu]

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 gru 2005, 15:01

fieldy pisze:a na pewno się skupicie?
bo niby kto ma sie skupić na grze ? ne widze nikogo kto mógłby pociągnąć ten wózek
Innego wyjścia nie ma. Nie gramy już w najbardziej prestiżowej imprezie jaką jest Liga Mistrzów, więc pozostaje nam odzyskanie honoru w Premiership.
Kto mógłby ciągnąć grę zespołu? Po jednym słabiutkim meczu nie ma co skreślać całej drużyny. Jest kilku takich [np. Roo], którzy spokojnie jeszcze pchną nas ku triumfowi :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 15:06

futbolowa pisze:Innego wyjścia nie ma.
jest - możecie zupełnie sięgnąc dna i spaść z Premier League [czego wam osobiście nie życzę]
futbolowa pisze:Kto mógłby ciągnąć grę zespołu? Po jednym słabiutkim meczu nie ma co skreślać całej drużyny
ja tych słabych meczy widziałem więcej - chociażby co 2 tygodnie [raz w TVP1 a raz w TVP2] w 6 meczach LM Manu strzelił 3 bramki, wygrali tylko jeden mecz [gdzie zwycięskiego gola Ruud zdobył w 85 minucie]
Który z tych meczy nie był słąby w ich wykonaniu ?
A trzeba sobie uczciwie powiedzieć - że ta grupa wcale taka silnma nie była - BA, ManU był faworytem tej grupy do zwycięstwa :roll:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 08 gru 2005, 15:08

Łukasz[ACM] pisze:Jak widze zachowanie waszej gwiazdy która pokazuje własnym rodakom " fuck off " ( środkowy palec ) to mam ochote mu przywalić.
Niedobry Cristiano, niedobry! Za to Gattuso - ten to jest aniołek...
Smithu pisze:Hahahaha, to maja byc czerwone diably. To jest zenada, brak umiejetnosci trafienia w pilke, podanie celowane w przeciwnika, strzaly ktorych brak, gryzianie trawy ktora sie zwraca bo krotkim czasie i na koncu porazka z druzyna ktora powinna byc zmieciona z murawy przez takie "gwiazdy". Pfff to juz nawet real w tak wielkim kryzysie wygrywa ze slabeuszami. :mike:
Kto się śmieje...
czeher pisze:Najbardziej wkurza mnie to ze jak postawie na nich to dostaja w dupe a jak dam przecikwo to wygrywaja (Chelsea)

Ale ciesze sie ze odpadli, to najlpesza wiadomosc dla kibicow ogladajacych mecze lm w tvp :!: :!: przeciez pokazali chyba z 4 mecze z ich udzialem w ktorych MU za kazdym razem pokazywal swa nieporadnasc i bledy bledy

a na koniec - buahahahahahahahahhhah
To nie stawiaj znawco!
Nikt Ci nie kazał oglądać meczów ManU w TV.

Rok 2005 pasmem niepowodzeń (nie tylko na boisku, ale także poza nim)
- odpadnięcie w 1/8 finału Ligi Mistrzów z AC Milan,
- trzecie miejsce w lidze za Chelsea i Arsenalem,
- przegrany mecz finałowy z Arsenalem w FA Cup,
- przejęcie Manchesteru United przez Glazerów,
- odejście Roya Keane'a,
- śmierć George'a Besta,
- blamaż w LM...

O meczu zbytnio nie trzeba się rozpisywać.
Ruud van Nistelrooy to z pełnym zaangażowaniem grał w meczu z Villarreal, gdzie miał na sobie opaskę kapitana. Wczoraj niepokazał nic. Zupełnie nic...
Cristiano Ronaldo wygrałby konkurs na najbardziej efektownego piłkarza. Szkoda tylko, że jego sztuczki techniczne nie przynoszą pożytku drużynie.
Alan Smith - kto tu mówi o następcy Roya? Przechwyt i waleczność, ale nic poza tym.
Dziś wysyłam petycję do zarządu o zwiększenie wynagrodzenia dla Silvestre'a i Ferdinanda. Zasłużyli co najmniej na małą premię co nie? (jakieś 120 tys. funtów).
O'Shea chłopie proszę nie wchodź więcej na boisko w trykocie United bo zabiję Cię wzrokiem :evil:

Nadzieja...matką głupich. A jednak nie, którzy właśnie ją mają. Może w amerykańskiej główce pewnego miliardera "urodzi" się chęć wyłożenia pieniędzy i zbudowania dryżyny, która będzie w stanie dorównać sukcesom Czerwonych Diabłów sprzed kilku lat. Tylko, że trzeba będzie na ten cel wydać ok. 60 mln funtów (trener, asystenci + kilku zawodników). Bo przecież ok. 15 mln funtów nie robi wrażenia na Glazerze, który powiedział przed wczorajszym spotkaniem, iż odpadnięcie z LM nie będzie żadnym blamażem. Pieniądze to nie wszystko :roll:

Jeśli skład United dalej będzie opierał się na słabym O'Shea, niepewnym Silvestrze, klaunie Ronaldo, ex-pomocniku Smithie oraz wiekowym Scholesie to nie łudźmy się cudów (a co gorsza sukcesów) nie będzie.

Manchester United nie jest już potęgą piłkarską, a że zmiany powinny nastąpić wiedzą wszyscy. Tylko kto będzie chciał zasilić upadający klub?

Sir Alex Ferguson ciagle nam coś obiecuje. Nie dotrzymuje słowa. Niestety Fergie jako jeden z najbardziej zasłużonych managerów nie potrafi odejść we właściwym momencie...

I co teraz Glazer frajerze? :?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 gru 2005, 15:08

Bardzo się cieszę, że ManU odpadło bo jak już pisałem "Czerwone Diabły" i ich grupa to porazka. Kolejny mecz beznadziejny. Cieszyłem się wczoraj przed TV jak widziałem tą porażkę bo Benfica bardziej zasłużyła niż Manchester. Kibice nie musicie się załamywać bo gorzej już nie będzie... Nie chce tutaj nikogo obrażać ani prowokować, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy.

To napisałem wczoraj przed godziną 19 i jak widać się nie myliłem.
Tomusmc pisze:Z całym szacunkiem do kibiców ManU, ale szlak mnie trafia jak aptrze w program i widzę, że poraz kolejny na obydwóch programach (TVP2 i Polsat Sport) poleci mecz Manchesteru! Ta grupa jest zdecydowanie porażką tej edycji i dlatego niewiem dlaczego tak się dzieje. Patrząc obiektywnie będzie remis :roll: Aż mi się odechciewa oglądać meczy chociaż na LM zawsze czekałem z chęcią...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 gru 2005, 15:18

Manumef pisze:- przejęcie Manchesteru United przez Glazerów
Manumef pisze:I co teraz Glazer frajerze?

Ja też nie przepadam za kolesiami, którzy traktują sport jedynie w kategoriach biznesowych, nie liczą się z nadziejami kibiców, ambicjami graczy, a jedynie z kursami akcji na giełdzie :?

Może przydałaby się akcja angielskich kibiców ManU - coś jak na Legii do niedawna - mecze przy pustych trybunach, brak wpływów z biletów i od razu zarząd zaczyna się liczyć z ludźmi dzięki którym kręci się ten cały (pół)światek. 8)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 gru 2005, 15:19

fieldy pisze:jest - możecie zupełnie sięgnąc dna i spaść z Premier League
No, ale - rozczaruję Cię - nie mamy aż tak beznadziejnego składu, aby spaść :?
fieldy pisze:ja tych słabych meczy widziałem więcej - chociażby co 2 tygodnie [raz w TVP1 a raz w TVP2] w 6 meczach LM Manu strzelił 3 bramki, wygrali tylko jeden mecz [gdzie zwycięskiego gola Ruud zdobył w 85 minucie]
Który z tych meczy nie był słąby w ich wykonaniu ?
Z Villarreal nie graliśmy źle. Poza tym nie opieraj się tylko na Champions League. Zobacz jak sobie radzimy w Premiership ;)
Manumef pisze:Ruud van Nistelrooy to z pełnym zaangażowaniem grał w meczu z Villarreal, gdzie miał na sobie opaskę kapitana. Wczoraj niepokazał nic. Zupełnie nic...
Niestety. W ogóle nigdy go nie lubiłam i mam nadzieję, że klub się go pozbędzie i kupi bardziej przydatnego zawodnika. Fakt - strzela dużo bramek, ale tylko jak mu piłka 'skapnie' gdzieś w polu karnym. Jest takim samym drewniakiem na patykowatych nogach jak nasz Grzesio.
Manumef pisze:Cristiano Ronaldo wygrałby konkurs na najbardziej efektownego piłkarza. Szkoda tylko, że jego sztuczki techniczne nie przynoszą pożytku drużynie.
Znowu poprzesadzał z tymi sztuczkami. Jak nie przesadne dryblingi, to jakiieś sztuczki, które niewiele dają... Ja jednak Crisa bym nie skreślała. Jest młodym i naprawdę dobrym zawodnikiem.
Manumef pisze:O'Shea chłopie proszę nie wchodź więcej na boisko w trykocie United bo zabiję Cię wzrokiem Evil or Very Mad
Na chwilę przed padnięciem pierwszej bramki zaczęłam na niego kląć, bo poruszał się jakby go zscementoali z murawą. No i bramka padła, a za winnego uznaję właśnie jego.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 gru 2005, 15:23

Przed wczorajszym meczem bardzo ceniłem Rio Ferdinanda i Cristiano Ronaldo. Pierwszego uważałem za jednego z najlepszych obrońców świata , a Portugalczyk był dla mnie synonimem techniki i pięknych zagrań. Powiem więcej po mistrzostwach Europy zakochałem się w grze tego piłkarza. Widocznie obu zbyt wysoko ceniłem. Tak słabego meczu w ich wykonaniu nigdy nie widziałem! Wiem , że nie napisałem nic odkrywczego i , że kilka osób przedemną też to napisała , jednak muszę to napisać :? . Man.U się skończyło. Ba , nic nie zapowiada zmian na lepsze. Odejdą pewnie gwiazdy a na ich miejsce sprowadzone zostaną Zokory i Parki :? . Nie sądze by Glazer wydał trochę kasy na nowego zawodnika. Należy mieć tylko nadzieję , że nowa fala zawodników jest tak utalentowana jak ich poprzednicy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 15:24

futbolowa pisze:No, ale - rozczaruję Cię - nie mamy aż tak beznadziejnego składu, aby spaść
dlaczego mnie rozczarujesz - przeciez napisałem, że wam tego nie życzę :wink: A i tak uważam, że jest możliwy spadek ManU [jak "najlepsi" odejdą i zostaną sami młodzi zdolni - może nie być różowo]
futbolowa pisze:Poza tym nie opieraj się tylko na Champions League. Zobacz jak sobie radzimy w Premiership
ale napisałaś, że po jedneym meczu nie można ich skreślać - a ja mówie, że tych słabiutkich meczy było zdecydowanie więcej [nie tylko w LM, przecież na początku sezonu w Premier League przegrywaliście z kim popadło]
Nawet Keane odszedł bo się odważył skrytykować kolegów - teraz widać jak trafna była jego opinia.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 08 gru 2005, 15:33

Diamen23 Rio Ferdinand to jeden z bardziej przereklamowanych piłkarzy na świecie już od kilku lat :? To że uważa się go za jednego z najlepszych defensorów na świecie wywodzi się IMHO z faktu, że ktoś niespełna rozumu dał mu tygodniówkę w wysokości 120tys. euro. I teraz niektórzy myślą - "Kurcze! Ferguson nie może się mylić! Ten Rio musi być kapitalny skoro tyle zarabia!" Tylko czekać jak zgłosi się po niego Florentinio Perez - powszechnie znany z takich spektakularnych "wzmocnień" składu Realu :lol:

Fieldy nie żebym się przypieprzał, ale o ile mnie pamięć nie zawodzi to w Premiership Manchester stoi parę pozycji nad Arsenalem :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2005, 15:43

janiofcb pisze:Fieldy nie żebym się przypieprzał, ale o ile mnie pamięć nie zawodzi to w Premiership Manchester stoi parę pozycji nad Arsenalem
Diabły mają 4 pkt więcej, zgadza się - są na 2 my na 4 miejscu. ale co to ma do rzeczy?
Nie piszemy tutaj o kłopotach Arsenalu [które niewątpliwie są] tylko o tym, że ManU zawodzi nie tylko w LM - ale także w Anglii na poczatku sezonu przegrywali. [tutaj Futbolowa nie chce mi przyznac racji] to, że Arsenal nie spełniea oczekiwań - to zupełnie inna sprawa [zapraszam do tematu o tym najlepszym Angielskim klubie - to poruszymy kilka kwestii :wink: ]

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 08 gru 2005, 15:43

Manchester United odpadł z LM .
Wayne Rooney był wczoraj najlepszym zawodnikiem na placu , chłopak starał się , próbował walczyć przeciwko kilku zawodnikom lecz brakowało wsparcia ze strony partnerów . Nie udało się .
Wydaje się , że Rooney nie daje sobie rady z tym , by zadowolić wszystkich stąd jego wpadki z czerwonymi kartkami .
Brakuje lekkości i swobody gry jaką Wayne prezentował podczas gry w Evertonie czy nawet na Mistrzostwach Europy .
Teraz Rooney nie wytrzymuje presji jaką jest obciążany np . " Rooney poprowadzi Anglię do Mistrzostwa Świata w Niemczech " , " Rooney stanie sie drugim Bestem jak poprowadzi MU do zwycięstwa z Benfica w LM " .
Przecież on ma niecałe 20 lat i pokładanie takich nadzieji w tym chłopaku może się skonczyć dla niego bardzo żle .

Co do meczu Benfica była lepsza w meczach z MU i im należał się awans .

Zablokowany

Wróć do „Anglia”