Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 sie 2006, 20:55

Jeśli Gallas zawita jednak na Emirates Stadium (na co widzę całkiem spore szansę), to najprawdopodobniej na ławkę powędruję Senderos. Troszkę szkoda, ale wybierając między nim, Toure i Gallasem to nie widzę innej opcji. Poza tym jest jesze jedna wielka korzyść, czyli pozbycie się z Arsenalu judasza Cola (+ kaska oczywiście). Same korzyści.

Co do Frana Meridy - naprawdę po czujnym okiem Wengera wyrośnie z niego naprawdę klasowy piłkarz (patrz Fabregas), dlatego bardzo dobrze, że trafił do Londynu :wink:

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... ran+merida swoja droga, koleś naprawdę jest dobry

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 sie 2006, 21:44

Ma ktoś kadre Dynama Zagrzeb na mecz z Arsenalem :?: ( bardzo ważne)
Widze że kibice Arsenalu we wszystkich młodych zawodnikach widzą drugiego Fabregasa a ja bardziej Pennanta :lol: Nie każdy hiszpan odpowiedni na Premiership więc nie ma się czym podniecać czas pokaże 8)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 sie 2006, 23:40

Rossi pisze:Widze że kibice Arsenalu we wszystkich młodych zawodnikach widzą drugiego Fabregasa a ja bardziej Pennanta

Rossi słyszałem, że znasz się trochę na młodzikach, więc powinieneś wiedzieć co potrafi. Ja co prawda całych meczy z Jego udziałem nie widziałem, ale za to widziałem mnóstwo bramek przez Niego zdobytych. I uważam, że mam pełne prawo wnioskować po nich, że będzie z Niego drugi Fabregas :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2006, 11:05

Co do Frana Meridy - naprawdę po czujnym okiem Wengera wyrośnie z niego naprawdę klasowy piłkarz (patrz Fabregas), dlatego bardzo dobrze, że trafił do Londynu
Ale czy to jest sprawiedliwe??Przeciez Barca od dziecka na niego wykladala pieniadze a on zostal "skradziony".Powinny sie zmienic przepisy bo tez tragiczne co sie dzieje z mlodymi pilkarzami

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 11:13

mete pisze:Przeciez Barca od dziecka na niego wykladala pieniadze a on zostal "skradziony".
Cholera, nie lubie słowa, ukradizony, skradizony, bo to mi śmierdzi łamaniem prawa, a skoro piłkarz jest pełnoprawnym członkiem zespołu - to chyba znaczy, ze przyszedł legalnie.
Może w Barcelonie powinni dawać im więcej szans na gre, albo ich wypożyczać [tak jak Wenger robi ze swoimi młodymi piłkarzami, ktorych chyba z 5, czy 6 wypożyczył] moze wtedy, gdyby mieli szansę na grę w pierwszej bądź drugiej lidze - nie godizliby sie na odejscia. Bo przecież się godzą.
Może gdyby rodzice tych piłkarzy - widzieli, ze Barca chce ich zatrzymać, że daje im możliwość gry - może nie rozważaliby w ogóle ofert z zewnątrz.
Rozumiem, ze po kilku długich latach nauki i pieniądzach wydanych na rozwój gracza - barca jest pokrzywdzona, moze wieć trzeba bardziej się starać o to, aby zapewnić im grę - przecież odchodzą własnie dlatego, zeby grać regularnie. Cesc odszeł i już teraz jest bardzo rozchwytywany, miał oferty np. z Realu - Taki merida tez chciał widocznnie wyjsć z cienia.
Dobrze, że Ryjek daje szansę Dos Santosowi w tych sparingach - chłopak widzi, ze pamiętają o nim.

a propos wypożyczonych - gol Niklasa Bendtnera, dający wygraną Birmingham

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2006, 11:24

Co do Frana Meridy - naprawdę po czujnym okiem Wengera wyrośnie z niego naprawdę klasowy piłkarz (patrz Fabregas), dlatego bardzo dobrze, że trafił do Londynu
On juz ma umiejetnosci gry na najwyższym poziomie i jedynej rzeczy, ktorej potrzebuje to gra. Nic wiecej Arsenal dać mu nie może. reszte dostał juz w szkołce Barcy.
Jedno pewne jest to kolejny talent, ktorego złowił Arsenal :arrow: tylko złowił a nie wychował... :P
Może gdyby rodzice tych piłkarzy - widzieli, ze Barca chce ich zatrzymać, że daje im możliwość gry - może nie rozważaliby w ogóle ofert z zewnątrz.
Może gdyby w Hiszpani mozna było podpisywac kontrakty z niepelnoletnimi by zostali. A tu ci oferuje ktos mala kase a z drugiej strony Anglicy daja duzo wiecej :arrow: wiec rodzicom juz sie świecą oczy na mysl fortuny. A w Barcelonie musiałby jeszcze rok czy dwa poczekac na taki kontrakt, ale pazernosci rodziców sie nie zmieni...

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 08 sie 2006, 11:43

zakupy Wengera u Barcy nie do końca były fair napewno. nieładnie tak bez wiedzy sprzedawcy :) ale to prawda, że głównym winowajcą nie jest szkoleniowiec Arsenalu a Barca, w której czuł się widocznie niedoceniany- a powinno się zadbać, aby zawodnicy tej klasy nie chcieli z tego powodu z klubu odchodzić. niestety.
tyle, że niektórzy fani Barcy nadal mają w pamięci transfer Cesca a o ten akurat nie mam żalu. jest oczywiście świetny, ale zupełnie nie wiem gdzie go upchnąć w Barcy i nie chciałabym żeby występował kosztem Iniesty. w sumie lepiej dla niego, że gra w tak dobrej drużynie jak Arsenal i może się rozwijać, a sam podkreśla, że jeśli kiedyś odejdzie to do Barcy, napewno nie do Realu. w końcu Katalończyk :}

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 12:22

Messi E2 Ronaldinho pisze:On juz ma umiejetnosci gry na najwyższym poziomie
na najwyższym poziomie ? to znaczy, że abstrahujac od doświadczenia - umiejęstnosci ma takie jak Zidane, Bergkamp, Henry, Ronaldinho, czy inny Maldini ? Chyba jednak nie. Kazdy piłkarz swoje umiejetności doskonali przez całą karierę - np. Henry - wydawałoby sie, ze jest kompletnym piłkarzem - a grę głowa mógłby podszkolić - tak samo z Merida - głowa nie gra wyśmienicie - wiec dlaczego piszesz, ze umiejętności ma na najwyższym poziomie i jedyne czego mu brakuje to doświadczenie [gra] ?
Messi E2 Ronaldinho pisze:Może gdyby w Hiszpani mozna było podpisywac kontrakty z niepelnoletnimi by zostali. A tu ci oferuje ktos mala kase a z drugiej strony Anglicy daja duzo wiecej Arrow wiec rodzicom juz sie świecą oczy na mysl fortuny. A w Barcelonie musiałby jeszcze rok czy dwa poczekac na taki kontrakt, ale pazernosci rodziców sie nie zmieni...
Przeciez jak przyszedł Theo Walcott - też nie mógł podpisac kontraktu dopóki nie osiągnał pewnego wieku, a mimo to zgodził się przyjśc - Arsenal za niego zapłacił cieżkie pieniądze - a kontrakt podpisał dopiero później.
Do czego zmierzam - gdyby mieli nadzieje znajdowanie się w szeroiej kadrze pierwszego zepsołu Barcelony - to zostaliby, jestem o tym przekonany.
Nie rzucaliby wszystkiego ryzykujac ze się nie powiedzie - bo mieliby nadzieję na grę w kataloni.
girlfromipanema pisze:, a sam podkreśla, że jeśli kiedyś odejdzie to do Barcy, napewno nie do Realu. w końcu Katalończyk :}
bo tu sie wychowali i na pewno czują sentyment do stolicy Katalonii - wiec gdyby mieli szansę walki chociaż o 1 drużynę, to pewne i Cesc i Merida zostaliby w Barcelonie.

girlfromipanema pisze:zakupy Wengera u Barcy nie do końca były fair napewno. nieładnie tak bez wiedzy sprzedawcy :)
gdybyś miała jakieś artykuły n ten temat [moga być w języku hiszpańskim]które mówią o zakupie piłkarza bez wiedzy właściciela - byłbym wdzięczny, chętnie bym sobie o tym poczytał.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sie 2006, 12:28

girlfromipanema pisze:zakupy Wengera u Barcy nie do końca były fair napewno. nieładnie tak bez wiedzy sprzedawcy :) ale to prawda, że głównym winowajcą nie jest szkoleniowiec Arsenalu a Barca, w której czuł się widocznie niedoceniany- a powinno się zadbać, aby zawodnicy tej klasy nie chcieli z tego powodu z klubu odchodzić. niestety.
Zrozumcie wreszcie, że nie o to tutaj chodzi.

Kwestia rozbija się o różnice w prawie angielskim i hiszpańskiem. W Anglii 16-letni chłopak może podpisać profesjonalny kontrakt. W Hiszpanii nie. Dlatego Laporta choćby mu oferował 1000000000000$ dziennie to i tak kontraktu nie podpisze a Wenger przyjedzie z gotowym kontraktrem i zabierze chłopaka. Arsene tylko czeka na takie okazje. Młody piłkarz uczy się grać od 10 roku życia a w wieku 16 lat odchodzi z wielkimi już umiejętnościami. Trzeba go tylko dobrze poprowadzić a to nie jest trudne. Szkoda, że Barcelona nic z tego nie ma. Proceder będzie kwitnął dopóki nie zmieni się prawo. Wenger z prawnego punktu widzenia robi wszystko OK. Etyka?

"W tych czasach cwaniactwo i spryt to podstawy etyki"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 12:36

Niggaz pisze:Arsene tylko czeka na takie okazje. Młody piłkarz uczy się grać od 10 roku życia a w wieku 16 lat odchodzi z wielkimi już umiejętnościami. Trzeba go tylko dobrze poprowadzić a to nie jest trudne
Zależy jak dla kogo - mało talentów zostało zmarnowanych ? Saviola - jeden z najdroższych młodych piłkarzy w historii, wielki niewypał, co chwila na wypożyczeniu, w końcu wrócił do barcy, któa z wielką ochotą się go pozbędzie. gdyby był odbrze poporowadzony - może teraz grałby w ataku Barcy ? inna sprawa, że wielkie znaczenie ma sam piłkarz, to jak podchodiz do życia, czy mu sodówka uderzy po pierwszej wypłacie ? czy wykaże się pełnym profesjonalimem ?
Nie wszystko ależy wiec od trenera prowadzacego, chcącego oszlifować diamencik.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2006, 12:39

Przeciez jak przyszedł Theo Walcott - też nie mógł podpisac kontraktu dopóki nie osiągnał pewnego wieku, a mimo to zgodził się przyjśc - Arsenal za niego zapłacił cieżkie pieniądze - a kontrakt podpisał dopiero później.
Do czego zmierzam - gdyby mieli nadzieje znajdowanie się w szeroiej kadrze pierwszego zepsołu Barcelony - to zostaliby, jestem o tym przekonany.
Nie rzucaliby wszystkiego ryzykujac ze się nie powiedzie - bo mieliby nadzieję na grę w kataloni.
A Anglii mozna podpisywac profesjonalne kontrakty z zawodnikami ponizej 18 lat w Hiszpanii takich nie mozna...Jasna odpowiedz

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 12:45

Messi E2 Ronaldinho pisze:A Anglii mozna podpisywac profesjonalne kontrakty z zawodnikami ponizej 18 lat w Hiszpanii takich nie mozna...Jasna odpowiedz
zgadza sie - wiec nie rozumiem tekstów typu - "Wenger ukradł" które juz tu niektórzy "kibice" Barcy głosili.

Wenger nikogo nie ukradł - a wy [ci, którzy tak piszą] nie macie prawa tak pisać.

Mam rację ?

Co innego jeśli chodzi o jakieś wynagrodzenie za wyszkolenie piłkarza, to juz leży w kwestii Barcelony, aby walczyć o takie wynagrodzenie, nie znam klubu, który sam z siebie zapłaci kilka mln euro.
Wypadałoby się zainteresować - jak sie nie uda - to pretensje do Fify, nie do Arsenalu.

EOT

Anthony Stokes został odesłany przez Sunderland z porrotem do Arsenalu, zdaniem trenera "czarnych kotów" Stokes jest za słaby na gre w jego drużynie :lol: no niech mu będzie.
Żeby jeszcze nie płakał za nim.
Licze, ze Wenger go jeszcze gdzieś wypożyczy w tym oknie - bo w rezerwach się marnować będzie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2006, 17:37

Ja mam pytanie do kanonierow 8)
Czy juz wiadomo w jakim skladzie wystapi Arsenal :?: ktos wypadl z skladu :?: bo widze cos niepokojacego - mianowicie kurs na Arsenal rsnie i to dosc znaczaco :!:
Gdy szedlem do STS bylo bodajze 1,6 lub 1,65 zas na kuponie mam juz 1,70, a teraz patrze na stronie STSa i widze ze kurs 1,75 :shock: :roll:

Moze Novotny zagra i bedzie niczym taran :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 08 sie 2006, 18:32

fieldy pisze:Mam rację ?
no pytasz 8)

czeher pisze:ktos wypadl z skladu

No poza tymi piłkarzami, którzy mieli i tak nie grać ( Senderos, Henry, Lehmann, Ljungberg, Diaby, Lauren, Walcott i Clichy) to nic mi nie wiadomo o innych absencjach. Na oficjalnej stronce też nic takiego nie wyczytałem :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 19:10

czeher pisze:Czy juz wiadomo w jakim skladzie wystapi Arsenal
przecież wkleiłem skład by fieldy na poprzeniej stronie :o
Czesiek wzrok straciłeś ?
Kurs zaczął rosnąć po tym jak w świat poszedł wywiad z Wengerem, w którym to Francuz opowiada o silnym rywalu, z jakim im się rpzyjdzie zmierzyć - o kilku nieobecnych - a przecież Dinamo u siebie rozbiło zespół z Litwy [czy skąd oni tam byli]
Niemniej jednak jestesmy faworytem i powalczymy o wygraną już dziś - zeby sie nie martwić przed rewanzem specjalnie.
Do tego co napsiał Duch, dodam, że Rosicky nie zagra od początku, a reszta gotowa i bojowo nastawiona :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”