Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 11 paź 2008, 13:11

A ja z innej beczki bo już te kibicowskie komplikacje mnie nudzą i nawet nie chce mi się o tym czytać ani pisać!!

Legia gra dobrze, z tym że nie jest to piłka na zdobycie mistrzostwa! Slatego zimą trzeba wzmocnić zespół... mówi się o Mihaile Sivakovie z BATE Borysow i Nikolaiu Dimitrowie z Levskiego Sofia z tym że wydaje mi się że ani jeden ani drugi nie zbawi Legii i nie ma sensu wydawać 800tyś. na grajka który wogóle w Levskim nie gra, a Sivakov jest jeszcze droższy! Jeśli Legia myśli o Dimitrowie to przecież w Polsce jest dobry rozgrywający do wzięcia - Garguła - ja (mimo tego że ostatnio nie jest w najwyższej dyspozycji) widziałbym go w pierwszym składzie Legii! Mówi się też o Jarzębowski z tym że mamy Borysiuka. Faktycznie przydałby się jakiś zmiennik na pozycje defensywnego pomocnika ale chyba dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi i wydaje mi się że Jarza by nic u nas nie ugrał! Oczywiście szanuje go i bardzo lubie ale...potrzebujemy graczy klasy reprezentacyjnej! Oczywiscie największą bolączką Legii są napastnicy, Rockiego już dawno nie widziałem, Grzelak to taki drugi Rasiak i do tego ciagle leczy kontuzje, Chinyama jest strasznym egoistą a o Arruabarrenie chyba nie musze mówić! Dlatego w przerwie zimowej spróbowałbym wypożyczyć Janczyka lub Saganowskiego albo zakupić Robaka z Widzewa! Jeśli odejdzie Edson to mamy Wawrzyniaka z tym że lewa strona straci na wartości i trzeba by kupić kogoś do pomocy, moim zdaniem pasowałby tu świetnie Słowak Dusan Svento ze Slavii Praga z tym że za niego trzebaby było troszkę zapłacić, alternatywa to Napoleoni z Widzewa!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 paź 2008, 14:37

Hamek84 pisze:Legia gra dobrze, z tym że nie jest to piłka na zdobycie mistrzostwa! Slatego zimą trzeba wzmocnić zespół... mówi się o Nikolaiu Dimitrowie[...] nie ma sensu wydawać 800tyś. na grajka który wogóle w Levskim nie gra
skąd wiesz że on tam nie gra? A jak wiesz to od jak dawna. Bo ja wiem tylko że on rozegrał w Levski już prawie 90 meczów i biorąc pod uwagę że ma 21 lat to jest to wynik bardzo dobry i raczej ciężko tyle meczy zaliczyć wogóle nie grając. Ja tam go nie znam więc nie wyrokuje, ale mi tam on sprawia wrażenie utalentowanego zawodnika, który ma już spore umiejętności (youtube:P) i gra w dobrym zespole, więc jak przyjdzie to bym się cieszył. A to że 800'000 € to aż tak strasznie duzo to to nie jest. Ciężko wzmocnić drużynę za mniejsze pieniądze jesli ma grać na poziomie powiedzmy europejskim i nawet w naszej biednej lidze coraz więcej jest transferów na podobnym poziomie.
Hamek84 pisze:Jeśli Legia myśli o Dimitrowie to przecież w Polsce jest dobry rozgrywający do wzięcia - Garguła - ja (mimo tego że ostatnio nie jest w najwyższej dyspozycji) widziałbym go w pierwszym składzie Legii!
Skoro jest Roger i Iwański to ja nie wiem po co nam rozgrywający. :roll: Legia ma kupić skrzydłowego, kogoś kto zastąpi Edsona na lewej pomocy i będzie podbnym zawodnikiem do Radovica i Szałacha. Garguła w tej roli jest beznadziejny. Zresztą ja go za dobrego zawodnika nie uważam. Miał dobrych kilka miesięcy lata świetlne temu i tyle.
Hamek84 pisze:Mówi się też o Jarzębowski z tym że mamy Borysiuka. Faktycznie przydałby się jakiś zmiennik na pozycje defensywnego pomocnika ale chyba dwa razy do tej samej rzeki sie nie wchodzi i wydaje mi się że Jarza by nic u nas nie ugrał! Oczywiście szanuje go i bardzo lubie ale...potrzebujemy graczy klasy reprezentacyjnej!
Dokładnie :!: Borysiuk jest wielkim talentem, ale gdyby miał być jedynie rezerwowym w pomocy to ja bym się nie obraził, a i Ariel chyba by też nie protestował bo to rozsądny chłopak jest i wie że ma jeszcze dużo czasu.
Hamek84 pisze:Jeśli odejdzie Edson to mamy Wawrzyniaka z tym że lewa strona straci na wartości i trzeba by kupić kogoś do pomocy
Wawrzyniak gra w obronie a nie w pomocy, a Edson w pomocy i na obronie u Urbana nie gra, więc nie wiem o co chodzi :roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 paź 2008, 0:12

franz pisze:[
Bienias pisze:Te Sklw jest juz strasznie zenujace
Zgadza się, ale KP i jego władze (pan Miklas) są równie zenujące (o ile nie bardzie). Nie chce mi się już wymieniać marketingowych, personalnych, sportowych itd. błędów ITI, bo szkoda na to czasu i każdy kibic Legii zna ta długą listę bolesnych porażek. Mam wrażenie, że ten konflikt narasta do granic absurdu i personalnych niechęci jednych do drugich. Obydwie strony zapomniały chyba, że NAJWAŻNIESZA powinna być dla nich Legia, a chyba tak nie jest. Szkoda.
owszem. Obie strony sa w rownym stopniu odpowiedzialne za obecny stan rzeczy. Czas leci a konflikt trwa i jak sam ujales "narasta do granic absurdu". Bo dla mnie to co zrobil ten pan a jak ze zdjec wynika ma swoje lata, zakrawa o zalosc i smiesznosc. Ewidentna prowokacja i szukanie sprzeczek.
To co robi gw to dla prawdziwych kibicow cenzura propaganda itp a ci sami oskarzycielie nie widza ze to samo robi ll.
Zarzad KP Legii robi swoje ale Sklw rowniez ma w nosie mediacje. Graja tylko pod publike dla swoich interesow.

W najblizszym czasie pojde na cwks bo brakuje juz mi darcia mordy ale jeb*ac iti nie bede spiewal i protestu tez nie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 paź 2008, 11:19

Bienias pisze:W najblizszym czasie pojde na cwks bo brakuje juz mi darcia mordy ale jeb*ac iti nie bede spiewal i protestu tez nie.
Zdziwiłbyś się. Na meczu z Milanem tylko raz to było i to po meczu jeśli dobrze pamiętam.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 paź 2008, 11:49

Bienias pisze:Obie strony sa w rownym stopniu odpowiedzialne za obecny stan rzeczy.
W tej kwestii mam inne zadanie. Ja bym dał 60% do 40% dla ITI w kwestii winy, ale to tylko subiektywna moja opinia. Dużo czynników trzeba by analizować, żeby ustalić te proporcje ale na podstawie mojej wiedzy w tej sprawie ja ta bym tak właśnie podzielił kwestie winy.
Bienias pisze:To co robi gw to dla prawdziwych kibicow cenzura propaganda itp
Nie tylko dla prawdziwych. Ja za prawdziwego się nie mam, bo na mecze chodzę od czasu do czasu, dopingować nie zawsze mi się chce, a o wyjazdach nie ma mowy. Nie trzeba być „prawdziwym” kibicem, żeby zobaczyć jak żałosna jest GW w tej swoje propagandzie (problem cenzury załatwiono w bardzo prosty sposób – po prostu nie pozwalamy się wypowiadać osobom o innych poglądach i cenzury stosować nie trzeba) Odsyłam do tematu o kibicach, bo nie chce mi się powtarzać. Jak ktos tego nie widzi, no to trudno, podobno ślepota jest coraz bardziej uleczalna.
Bienias pisze:oskarzycielie nie widza ze to samo robi ll.
„To samo”? Żart z Twojej strony. GW to ogólno polski dziennik, rzekomo poważny i opiniotwórczy, a z ich strony nie ma choć by cienia obiektywności, dziennikarskiej rzetelności itp. (nie tylko w sprawach kibicowskich zresztą) zaś LL to mały portal kibicowski. Tworzony przez kibiców dla kibiców. Zresztą jest dużo bardziej obiektywny od GW, pojawiły się opinie mocno krytykujące postawę SKLW w sprawie stadionu, pojawiły się krytyczne opinie wobec osób które po bramkach dla Legii krzyczą „ITI spier…” takich przejawów obiektywności w GW nie uświadczysz.
Bienias pisze:W najblizszym czasie pojde na cwks bo brakuje juz mi darcia mordy ale jeb*ac iti nie bede spiewal i protestu tez nie.
E tam wszystkim tego brakuje. Na CWKS atmosfera super, z tym Milanem było „piekło”. Polecam też inne sporty niż piłka nożna, atmosfera jest świetna. Np. Hokej. Dziś 13.00 Torwar II.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 paź 2008, 12:08

franz pisze:
Bienias pisze:
Bienias pisze:To co robi gw to dla prawdziwych kibicow cenzura propaganda itp
Nie tylko dla prawdziwych. Ja za prawdziwego się nie mam, bo na mecze chodzę od czasu do czasu, dopingować nie zawsze mi się chce, a o wyjazdach nie ma mowy. Nie trzeba być „prawdziwym” kibicem, żeby zobaczyć jak żałosna jest GW w tej swoje propagandzie (problem cenzury załatwiono w bardzo prosty sposób – po prostu nie pozwalamy się wypowiadać osobom o innych poglądach i cenzury stosować nie trzeba) Odsyłam do tematu o kibicach, bo nie chce mi się powtarzać. Jak ktos tego nie widzi, no to trudno, podobno ślepota jest coraz bardziej uleczalna.
prawdziwy to dla Clonera definicja;). Ogolnie wiem jaka jest gw ale nie przesadzajmy. dla mnie to zrodlo tak samo obiektywne jak ll bo....
franz pisze:
Bienias pisze:oskarzycielie nie widza ze to samo robi ll.
„To samo”? Żart z Twojej strony. GW to ogólno polski dziennik, rzekomo poważny i opiniotwórczy, a z ich strony nie ma choć by cienia obiektywności, dziennikarskiej rzetelności itp. (nie tylko w sprawach kibicowskich zresztą) zaś LL to mały portal kibicowski. Tworzony przez kibiców dla kibiców. Zresztą jest dużo bardziej obiektywny od GW, pojawiły się opinie mocno krytykujące postawę SKLW w sprawie stadionu, pojawiły się krytyczne opinie wobec osób które po bramkach dla Legii krzyczą „ITI spier…” takich przejawów obiektywności w GW nie uświadczysz.
eh obiektywizm na ll? jakos nie widzialem tam artykulow krytykujacych sklw i bande debili zwanych kibicami. Czesto czytam wypowiedzi pseudoredaktorow ktorzy obiektywizm nie jest lepszy od tych z drugfiej strony barykady.
A na ll irytuje mnie cenzura. czesto dla spierania sie i uslyszenia innych racji kloce sie z zwolennikami iti jak ich przeciwnikami. Jakos dziwnie wszystkie komentarze krytykujace iti i ich zwolennikow sa zamieszczane na stronie a te w druga stron ie roznie. CENZURA jak siemasz wiktor. dla tego dla mnie to absurdalne sa zarzuty na prase. Trzeba we wlasnym ogrodku miec porzadek zeby innych krytykowac.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 paź 2008, 13:07

Bienias pisze:eh obiektywizm na ll? jakos nie widzialem tam artykulow krytykujacych sklw i bande debili zwanych kibicami.
Ja widziałem. Poszukaj w archiwum na pewno znajdziesz.

Krytyka (dość ostra) SKLW w sprawie ich stanowiska na temat budowy stadionu i krytyka "bandy debili zwanych kibicami" po tym jak po bramce Rado darli się "ITI spier...". Nie wiem czy były to wypowiedzi, felietony człownków redakcji LL, czy jakiś gości zaproszonych na stronę, ale pojawiły się one na stronie. To fakt autentyczny, jak by to powiedział pewnie polityk.
Bienias pisze:A na ll irytuje mnie cenzura. czesto dla spierania sie i uslyszenia innych racji kloce sie z zwolennikami iti jak ich przeciwnikami. Jakos dziwnie wszystkie komentarze krytykujace iti i ich zwolennikow sa zamieszczane na stronie a te w druga stron ie roznie. CENZURA jak siemasz wikto
Ja się nie spotkałem. Może to dla tego, że nie biore udział w dyskusji w komantarzach. Byłem (jestem?) modem komentarzy na pilka.pl i na prawdę ich poziom jest zwykle bardzo słaby, podbnie na LL i inych stronach jeśli chodzi o komentarze, szkoda na to czasu po prostu (no chyba, że dyskutujesz na forum). Nie muisz czytać i komentować na LL. Tak ja pisałem to strona tworzona przez pewną grupe kibiców dla innej grupy kibiców. Zawsze pozostaje Ci:

http://www.legia.net/

albo

http://www.legia.com.pl/

Lub moja ulubiona:

http://www.legia.com/

Miłej "dyskusji".
Bienias pisze: dla tego dla mnie to absurdalne sa zarzuty na prase.
Absurdalne? Chyba mamy inne definicje absurdu. Ponownie odsyłam do tematu o kibicach, tam jest dużo materiałów, które każdemu kto zna się odrobinę na naszej piłce był kilka razy na stadionie, utwierdzić się w przekonaniu, że GW ze swoją kampanią, była śmieszna na poczatku, a teraz jest już tylko załosna i zwyczajnie głupia. Niech ostatni "wywiad" ( :lol: ) w kwestii "kibolstwa" będzie dowodem słuszności tych zarzutów, bo ja nie ma czasu ani chęci a tłumaczenie rzeczywistości.
Bienias pisze:Trzeba we wlasnym ogrodku miec porzadek zeby innych krytykowac.
LL to nie mój ogródek, ani też ogródek np. piwusa który GW też w temacie o kibicach skutecznie krytykuje, ośmiesz (choć GW czyni to sama) Jakiekolwiek porówniania LL do GW są dla mnie śmieszne ze względów o których już pisałem.

Tyle w temacie.

Tylko LEGIA :!:

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 13 paź 2008, 17:43

Dajcie kuż z tym spokój!Kto nie chce to na mecz niech nie przychodzi i tyle a kto chce to niech przychodzi i kibicuje. A nie - przychodzi banda kretynów i fochy stroi!!

Oswiećcie mnie bom wielki fan Legii od zawsze a nigdy o tym gościu nie słyszałem:
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=1829

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 paź 2008, 12:09

Na ŁKS-e zorganizowana grupa KP Legia Warszawa obecna w 4 osoby. http://legia.tv/video/250,1000_kibicow_Legii_na_LKS-ie Na tym filmie nie wiadomo kto jest :lol: A tak na poważnie to Miklas pewnie już na serio nie wie co robić a jeszcze bardziej go boli, że Legia to bandyci i mordercy, jednak z ŁKS-em na trybunie potrafią wspólnie stanąć, szkoda, że tego media nie umieją pokazać 8) Doping miażdżący :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 paź 2008, 19:54

najlepsze jest to ze mlodzi ludzie ida za grupka ludzi ktorym zalezy wylacznie na wlasnej prywacie - handlem dragami na stadionie, zyskiem z gadzetow sprzedawanych poza klubem i kilkoma innymi sprawami

naprawde warto umierac za ludzi jak bosman czy staruch? nie sadze

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2008, 20:11

dzis Zyleta umarla. Nie rozumiem jak mozna komus grozic za to ze chce spiewac [*]
A no i jeszcze gwizdy publicznosci. Dzis ewidentnie bylo widac ze kibice maja dosc antyjajojowcow.
PS: Bosman musi zwijac interes wiec Sklw nie na reke bedzie zgoda z iti...chyba ze Walter sypnie mu grosza to Bosman zakonczy swoje popisy

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 paź 2008, 20:24

Gdzie byliście mądrale na innych meczach? Zresztą dzisiaj też się popisaliście.
Bienias pisze:Dzis ewidentnie bylo widac ze kibice maja dosc antyjajojowcow
No zdecydowanie „kibice” z darmowymi wejściówkami mają ich dość. :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2008, 20:30

lepszy kibic z darmowa wejsciowka ktory zna sklad swego klubu niz kibic ktory zna wszystkie piosenki a nawet nie wie kim jest Szala :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2008, 20:38

Bienias pisze:lepszy kibic z darmowa wejsciowka ktory zna sklad swego klubu niz kibic ktory zna wszystkie piosenki a nawet nie wie kim jest Szala
No chyba odwrotnie. Lepszy kibic, który zna wszystkie piosenki i spiewa na wyjazdach, anizeli ten, którego wiedza/znajomość ogranicza sie do pilkarzy i ich np. dat urodzin.

Tak w ogóle, to dzis w tv ogladalem kwadrans z meczu i slyszalem jakis doping w stylu "Legia", oraz bębny. Skąd to leciało? Nie pokazywali za bardzo w tv kibiców, wiec może mi powiecie :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2008, 20:45

Cloner lepsza mama ktora da cyca niemowalakowi czy ta ktora karmi dziecko z butli? Ogolnie uwazam ze taki i taki kibic jest potrzebny ale bez przesady. Jezeli ja slysze od tzw protetestujacych ze Mucha powinien grac w naszej kadrze to rece opadaja.

Ogolnie dzis hasla na iti byly wygwizdywane a pojazdy na Waltera dosc ciche jak na potencjal zylety. Widac ze ludzie maja dosc.

Zeby nie bylo ze jade po jednej stronie dodam ze Miklas przegial z tym zawieszeniem broni. Ewidentnie chcial kupic doping na Wisle

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”