Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 164

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 kwie 2010, 10:36

Nie. Nie. Nie. Robi się w mediach tragedię z faktu, że Rio zdzielił Fagana. Puszczane są na SKY powtórki non stop. Ferdinand w konsekwencji dostaje bana. Tymczasem Terry unika kary, a jego wejście mogło jak nie zakończyć karierę Millnera, to przynajmniej ją mocno zahamować. Takie wejście powinny być piętnowane i surowo karane - niezależnie od tego, czy przeciwnik zszedł boiska cały czy z urwaną nogą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2010, 11:19

dziwię się jak można "bronić" tego wejścia. Ban na 3 mecze to minimum co powinno go spotkać. trafił Milnera prosto w kolano, jakby mu nogę w tym miejscu złamał, to Milner może buty na kołku wieszać. I to kolega z reprezentacji, gdzieś w okolicach pola karnego, gdzie nie było zagrożenia pod bramką. Noga wysoko uniesiona i chyba tylko szczęściu Milner zawdzięcza, ze mu tej nogi nie złamał.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 kwie 2010, 11:39

Milner ma farta, że nie stał na tej nodze, jakby stał to zdecydowanie gorzej by się to skończyło. Tak jak pisałem mnie najbardziej rozczarowało zachowanie Terrego po tym faulu, zamiast od razu przeprosić sam zaczął symulować jakąś kontuzję i stękać, a jak tylko sędzia odwrócił głowę to sobie spokojnie wstał i nie przeprosił Milnera, zrobił to dopiero jak sędzia dał mu żółtko z czym zresztą się nie zgadzał ['] tacy piłkarze jak on oraz wszystkie pipki, które stękają i symulują jak panienki (ostatnio Alves się wybija w tym) tracą cały szacunek w moich oczach.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 kwie 2010, 21:53

Drogba powinien prowadzić kursy dla bocznych obrońców i pomocników z dośrodkowań. Idealna wprost piłka, w dodatku dorzucona gorszą, lewą nogą.

Podoba mi się Bolton, bo bałem się, że przyjedzie się tylko bronić, a oni próbują zaatakować i na szczęście nie jest to tak zupełnie mecz jednej drużyny, choć to Chelsea oczywiście ma przewagę, lepsze sytuacje i kontroluje sytuację. Ale jakaś nadzieja przynajmniej na drugą połowę jest. Szkoda, że nie dotrzymali tego remisu do przerwy.

Tak przy okazji, to mam pytanie. Czy jakby Zhirkov w tej akcji, którą miał strzelił gola, to czy powinien on być uznany? Bo teoretycznie wówczas nie powinno być w ogóle Rosjanina w myśl przepisów na boisku(leciała mu krew z głowy po skroni). Wiem, że się czepiam, ale zacząłem się nad tym zastanawiać.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 kwie 2010, 22:02

Drogba oprócz asysty za wiele nie pokazuję :P ale on tak gra od meczu w FA Cup z Villa nie gra nie gra i się nagle znajdzie. Czemu to akurat na SB oni przyjeżdżają z ambicjami czemu u siebie nie powalczą np. z Manchesterem :) Co do Zhirkova gol raczej byłby uznany bo jak by potem dopiero sędzia dostrzegł że mu z czapy cieknie to skąd by miał wiedzieć że zaczęło mu się sączyć 10min temu lub 1min. Kalou jak gra od pierwszej minuty to jak zawsze coś próbuje ale nigdy mu nie wychodzi, wygląda na to że jest dobry na końcówki meczów i nic ponad to. Dobrze że Drogba z Anelka zmieniają się pozycjami bo to że Anelka też jest francuzem nie znaczy że potrafi tak grać na lewej stronie jak Malouda. Carlo zapewne zmieni kilka szczegółów i powinni wyjść z lepszym nastawieniem na drugą połowę niech dobiją Bolton i kontrolują grę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 kwie 2010, 22:31

Często mam problem z interpretowaniem tych sytuacji w polu karnym, gdy piłkarz drużyny broniącej dostaje piłką w rękę, ale dzisiejsza sytuacja jest dla mnie oczywista, bo Terry celowo wystawił tę rękę, aby zatrzymać dośrodkowanie. Jak dla mnie ewidentny karny. Najbardziej tu rozśmieszył mnie liniowy z wytrzeszczem, który pokazywał na klatkę piersiową. Przecież to było ramię, a nie klatka ani bark. Chelsea miała farta, bo mogło być 1-1.

Brawa dla Jaskalainena, bo 2 strzały wybronił kapitalnie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 kwie 2010, 7:34

Cris7 pisze:Często mam problem z interpretowaniem tych sytuacji w polu karnym, gdy piłkarz drużyny broniącej dostaje piłką w rękę, ale dzisiejsza sytuacja jest dla mnie oczywista, bo Terry celowo wystawił tę rękę, aby zatrzymać dośrodkowanie. Jak dla mnie ewidentny karny. Najbardziej tu rozśmieszył mnie liniowy z wytrzeszczem, który pokazywał na klatkę piersiową. Przecież to było ramię, a nie klatka ani bark. Chelsea miała farta, bo mogło być 1-1.

Brawa dla Jaskalainena, bo 2 strzały wybronił kapitalnie.
Jak dla mnie karny chyba powinien być widziałem tą akcję z której Terry był plecami próbował niby brakiem ale mu chyba nie wyszło nie jestem tego pewien bo streaming miałem nie najlepszy będę musiał powtórki obejrzeć. Podyktowany karny to też już nie pewna bramka i to Bolton miał większego farta w tym meczy słupek Lamparda i super strzał J. Cole'a :rotfl: Wbiegł na boisko pod jarany tym że Capello jest na trybunach biegał, biegał był ruchliwy kilka strzałów z dupy widać że za bardzo chciał no i ta akcja z końcówki :angry2: :zgon: Nie wiem co Fabio sobie pomyślał gdy to zobaczył. Mam również nadzieję że Kalou udowodnił wszem i wobec że jest dobrym zmiennikiem anie graczem do podstawowego składu, nawet nie wiem czy jakiś jego strzał w bramkę poleciał. Chłopak jak najbardziej do odstrzału.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 14 kwie 2010, 15:36

W końcu ukazały się nowe stroję domowe na sezon 10/11 :D

Obrazek
Terry co to za face co to za poza :rotfl: :haha:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Koszulki ogólnie fajne nie ma zbyt wielu zmian ale jedno mnie zastanawia po co ten czerwony pasek w kołnierzyku.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 14 kwie 2010, 19:07

KajoFC pisze: Koszulki ogólnie fajne nie ma zbyt wielu zmian ale jedno mnie zastanawia po co ten czerwony pasek w kołnierzyku.
podobno odniesienie do flagi angielskiej

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 18 kwie 2010, 8:14

Chelsea znów traci punkty kompletnie oddając pole gry rywalom.Terry zachował się źle osłabiając zespół. Chelsea po Jose ma problem z trenerami, Carlo to miękka faja, Za Guusa lub Jose nadal graliby w LM i mieli już zapewnione mistrzostwo.Dzięki temu liga do końca będzie ciekawa

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 18 kwie 2010, 8:57

aldoraine pisze:, Za Guusa lub Jose nadal graliby w LM i mieli już zapewnione mistrzostwo.
ostatnie 3 lata to potwierdzają. :twisted:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 kwie 2010, 8:59

Właśnie skończyłem oglądać skróty. Ze skrótów łatwo wywnioskować że prawa strona z Ferreira na czele praktycznie nie istniała młody Bale robił go jak chciał :angry2: Drogba znowu nic oprócz zefira po ziemi nic nie było go widać. Terry , jak na jego doświadczenie to popisał się jak amator. Mam nadzieję że Ivanović będzie dostępny w pełni formy i od pierwszych minut w kolejnych meczach bo jest potrzebny na prawej stronie i to bardzo. Nie wiem jak sędzia widział rękę Terry'ego ale ostatnio w Anglii to popularny sposób sędziowania który bardziej przypomina Serie A. Mecz na OT Mike Dean się popisał w obie strony. Potem Webb na Wembley i sędzia który pomógł Portsmouth przejść dalej. Sędzia dał i sędzia odebrał. Teraz Chelsea musi wygrać wszystkie 3 mecze do końca ciekawe będzie spotkanie MU - Spurs. Pokonali 2 londyńskie ekipy które ich przedtem pokonały więc mogą mieć parcie na 3 pkt na OT. W dodatku na zagranicznych forach kibice LFC piszą by Rafa wystawił rezerwy na Chelsea bo jeśli mają decydować o mistrzostwie to wolą Chelsea niż Manchester :haha:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2010, 10:27

Sędzia być może popełnił błąd w tej sytuacji z karnym, ale mylił się również na niekorzyść Tottenhamu wcześniej

- Defoe wychodził sam na sam i był przetrzymywany przez Terryego, który był ostatnim obrońcą (sędzia milczał)
-Bale był podcinany w polu karnym bodaj przez Ferreiere (sędzia nic)
- W drugiej części znowu Terry fauluje wychodzącego na czystą pozycję zawodnika Spurs, tym razem otrzymuje, ale tylko żółtą kartkę

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 kwie 2010, 11:42

Nie wiem jak było z tą ręką waszego kapitana, ale jak dla mnie karny należał się na pewno chwilę wcześniej, gdy faulowany przez Mikela(chyba) był Bale. Zresztą upiekło wam się z Boltonem, gdy Terry zatrzymał ręką dośrodkowanie, więc nie wydaje mi się słuszne narzekanie na tego karnego.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1520
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 18 kwie 2010, 12:11

bo jeśli mają decydować o mistrzostwie to wolą Chelsea niż Manchester
Dziwi Cię to?Bo mnie nie bardzo, wszyscy wiedzą jak wyglądają relację na linii Liverpool-Manchester

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”