Pogoń Szczecin (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1005

Pogoń Szczecin (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 22 mar 2026, 10:16

Precel pisze:
22 mar 2026, 9:31
Chciałem zapytać jak tam grał 40-letni kadrowicz
Stosownie do wieku.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1036

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 24 mar 2026, 18:19

Nasze szanse na utrzymanie właśnie mocno zmalały.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 mar 2026, 8:07

Pan Stan Tyminski zrobil mi dzis dzien i jak juz weszlo na temat wspomnien:
Obrazek

Ja za kazdym razem wspominajac ta 11-tke:

ciernisty
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ciernisty » 25 mar 2026, 16:50

gdyby padlo pytanie czy pozwolic dalej Thomasbergowi spokojnie pracowac to moja odpowiedz brzmi - tak, widze nawet mozliwosc dokonczenia przez Dunczyka tego nieudanego sezonu i rozpoczecie nowego (co jest jednak uzaleznione od koncowki 25/26)

wydaje mi sie ze trenerowi wciaz jeszcze nie wyczerpaly sie pomysly na gre, zespol mimo slabszej postawy jest w stanie przepychac mecze, defensywa zaliczyla pewien progres, szkoleniowiec raczej dobrze reaguje na to co sie dzieje podczas meczow, wydedukowal tez ze w pewnych sytuacjach lepiej oplaca sie postawic na mniej doswiadczonego ale zaangazowanego juniora niz na głosniejsze ale człapiące po boisku nazwisko, mam wrazenie ze Thomasberg legitymuje sie rowniez odpowiednia asertywnoscia i nikt nie bedzie gral u niego tylko za nazwisko czy zaslugi

poki co jestesmy w stanie odbijac sie po porazkach, nie notujemy wynikowej bessy, atmosfera w druzynie jest raczej dobra

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 mar 2026, 8:57

Jak wypadnie na mecz z Legią to my nawet ławki rezerwowych nie wystawimy. Jakby było mało problemów przez brak Pozo.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 kwie 2026, 13:44

Juwara wrocil do trenignow z pierwsza druzyna.
Jak sie pozbyli chwasta, to nawet zaczelo to wygladac. Z jakiego powodu wrocil? Kolejna kontuzja w kadrze czy jednak owoc persko-tureckiego skautingu dostanie druga szanse?

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 70

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 03 kwie 2026, 13:55

W zeszłym tygodniu umówił się z szesnastoletnią uczennicą mojego kumpla. Dziewczyna ostatecznie spanikowała, bo angielski i w ogóle, ale gambijski amant powiedział, że zrobi wszystko, żeby się z nim spotkała i będzie drugie podejście. Może na boisku też zaczął pokazywać taką ambicję i niezłomność?

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 kwie 2026, 14:00

karollo89 pisze:
03 kwie 2026, 13:55
W zeszłym tygodniu umówił się z szesnastoletnią uczennicą mojego kumpla. Dziewczyna ostatecznie spanikowała, bo angielski i w ogóle, ale gambijski amant powiedział, że zrobi wszystko, żeby się z nim spotkała i będzie drugie podejście. Może na boisku też zaczął pokazywać taką ambicję i niezłomność?
Raczej bym obstawial, ze resztki swojej determinacji spozytkuje na zaliczenie lokalnej panny niz pokazanie swoich marnych umiejetnosci, a do skladu jest przywracany z listosci przez AH, bo chce jakis hajs za niego odzyskac.

Jesli uda sie utrzymac, to latem transfery powinny byc robione bez udzialu AH i Keslera. 2 okienka mieli i nic dobrego z tego nie wyszla. Szczerze mowiac, w tego Turka z Fenerbahce tez srednio wierze, wiec ewentualne utrzymanie bedzie skutkowac takim samym celem na kolejny sezon, zwlaszcza ze latem beda potrzebne mocne porzadki kadrowe i trzeba bedzie znalezc zasteptswo dla Grosickiego.

Awatar użytkownika
karollo89
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 70

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » 03 kwie 2026, 14:33

Mukairu zaczął pokazywać, że potrafi grać w piłkę na dobrym poziomie. Szalai skała. Pozo też z czasem się rozkręcił, a za tę cenę wspaniały transfer. Hussein Ali, podstawowy gracz swojej reprezentacji, jedzie na mundial. Agger na papierze wyglądał super, ale na boisku na razie nie, choć to zdecydowanie zbyt wcześnie na ocenę. Acosta podobnie. Jednoznacznie negatywnie można ocenić Greenwooda, chyba nikt się nie spodziewał, gdy ogłaszano transfer, że będzie taka mizeria. Sprzedać, jeśli ktoś będzie chciał dać część zainwestowanej w niego kasy. Ndiaye kolejny paralityk. Nie wiem co powiedzieć o Biegańskim, jak gra, to zazwyczaj solidnie. Molnar, Angielski, Cuic łącznie strzelili trzy gole. Juwara debil. Mendy głównie super atmosfera, ale gdy pojawiał się na boisku, widać było jakość.

Generalnie największy problem to obszerność tej listy. Wymieniłem trzynastu zawodników, a był jeszcze niewypał w postacji Huja i pewnie o kimś zapomniałem. Mimo wszystko nie używałbym stwierdzenia, że nic dobrego nie wyszło. Skład został totalnie zmodyfikowany, więc musiały pojawić się błędy. Wydaje się, że zimą nadeszły refleksje i wzmocnienia były lepsze.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 kwie 2026, 19:53

Mam wrażenie ze już ten mecz widziałem i to więcej niż raz w tym sezonie, a może nawet i rundzie. Dodajmy do tego, ze to klasyczny mecz z Legia jak sprzed 10 lat. Totalne zesransko od mniej więcej 15 minuty i oczekiwanie na najniższy wymiar kary.
Nie ma tu kogo za co pochwalić. Nie wiem jakie papiery ma Greenwood na trenera, ale wystawianie go do gry to jest jawny sabotaż. Jak już udało się wejść z piłka na polowe Legii to potem i tak rozgrywaliśmy przez Cojocaru bo w środku nikt nie pokazywał się do piłki. Ściągnięcie w przerwie Angielskiego nie miało większego sensu dopóki za jego plecami człapał Anglik.
Szkoda strzępić ryja, a patrząc na terminarz powinno zrobić się gorąco. Mnie akurat to cale szczecińskie piekiełko z persem na czele przestało jakoś mocno ziebic i czuje sie wyprany z emocji myśląc o ewentualnym spadku, ale uważam ze to jak najbardziej realny scenariusz - terminarz nie jest lekki i jakieś rozsądne nadzieje na punkty widzę w starciu z Płockiem. Może Cracovia. Zobaczymy o co na koniec będzie grac Zagłębie i GKS, ale co by nie było tu nas brakuje jakości. Nie ma żadnych schematów, ani pomysłów. Nie rozumiem tu wielu rzeczy i przestałem Wierzyc w decyzje trenera. Wejście mial dobre, ale im dalej tym gorzej, a limit szczęścia wyczerpany seria zwycięstw na początku rundy.

Jeszcze chętnie ustosunkuje się do tego co napisał szanowny kolega @karollo89, bo jakoś przeoczyłem ten post.

Mukariu tu moj ulubieniec i twarz aktualnej Pogoni. Ta twarz jest bezradna, bez wyrazu, bez umiejętności, pełna przypadku. Chłop jest słabiutki, moze i czasem się wyróżnia się na tle kolegów, ale niestety to bardziej wynika ze słabości otoczenia niż jego poziomu. Obstawiam, ze w tej lidze są maks 2 kluby, w których mógłby zaliczyć tyle minut co u nas. te kluby to Niecieczą i Arka. W normalnych okolicznościach zostałby szybko pogoniony i nikt by nie pamiętał, ze taki ananas tu biegał. Niestety realia są takie, ze na nim pewnie będziemy budować skład - tragedia.

Szalai jak najbardziej ok. Szkoda, ze przyszedł o kilka miesięcy za późno i nadalej za kilka tygodni go już tu nie będzie.

Pozo to mile zaskoczenie. Mam w pamięci jego występ w Niecieczy na początku sezonu gdzie pokazywał to co wiosna przed kontuzja. Szkoda ze potem przepadł, bo brakowało takiego grajka. nie rozumiem tez czemu po wejściu z Korona w kolejnym meczu usiadł na ławce.

Ali to jest piłkarz mem. Powtórzę się, ze AH wyciąga takich outsiderów jak Mukairu, Ndiaye czy juwara żeby dać im szanse i potem się szczycić jak to wypali. Problem w tym, ze to nie ma prawa wypalić. Ali to jest piłkarz na max dolne rejony 1 ligi albo i niżej.

Agger to taki dyskretny piłkarz, z niczego nie da się go zapamiętać, ale tu za krotko żeby oceniać.

Acosta. niby tez krotko, ale już widać, ze to nie jest to czego my potrzebujemy w środku pola. Nawiasem pisząc nie uważam by taki Kurzawa się gorzej prezentował.

Greenwood to już dawno powinien zostać pożegnany razem z Juwara. Umiejętności ma, ale mu się nie chce. Wystawianie go to proszenie się o problemy i granie w 10.

Ndiaye to jest to samo co Ali. Nie ta liga.

Bieganski za mało grał, ale na ławkę mógłby zostać.
Molnar przyszedł na atak choć to skrzydłowy. Więcej zamieszania było na tt w dyskusji pomiędzy AH a Gambalem z KSC niż wynikało to z jego gry.
Angielski to przeciętniak.
Cuic to typowy jugol co się przewinie przez ta ligę i za rok nikt nie będzie o nim pamiętać.
Juwara - wszystko zostało powiedziane, tymczasem wrócił do treningów z 1 zespołem.
Mendy - fajnie wyglądają filmiki z nim na tt, ale co z tego skoro na boisku nie dojeżdża. To mial być ten słynny statement po którym ściągnęliśmy Angielskiego, Cuica i Acosta. Super transfer.

Wyglada to wszystko złe, bo gramy 3 poziomy gorzej niż dotychczas. Niewypałów transferowych jest za dużo, a do tego doszlo zamieszanie z Grosickim, które nikomu nie pomogło.
Pora powiedzieć prawdę w oczy, ze AH ma kasę, ale o budowaniu drużyny do spółki z Keslerem to nie ma zielonego pojęcia. nasciagali szrotu za niemałe pieniądze, gramy jak szrot i taka tez mamy pozycje w tabeli.

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1968

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 06 kwie 2026, 19:58

Nowa flaga :lol2:

Najważniejszy to ten dystans :beer:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1005

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 06 kwie 2026, 20:04

Z Legią w ostatnich latach graliśmy bez kompleksów.Niestety nawiązujemy do lat 90

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 kwie 2026, 21:06

Warto sobie odświeżyć wątek grecki. Sporo rzeczy się powtarza a jeśli AH będzie konsekwentny to najlepsze wciąż przed nami :witam:

https://weszlo.com/2025/03/19/wskrzesil ... -w-grecji/

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1968

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 06 kwie 2026, 21:21

Przema pisze:
06 kwie 2026, 21:06
AH
Cały czas, konsekwentnie, pomimo wszystko...

Zaufanie do typa który włożył tu gruby hajs na spłatę długów.

Na ten moment to jest dużo.

Że nie potrafi zbudować drużyny to już Red flag. Ale mimo wszystko za pompowanie pieniędzy za nie swoje sprawy szacunek.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 06 kwie 2026, 21:42

1234 pisze:
06 kwie 2026, 21:21
Ale mimo wszystko za pompowanie pieniędzy za nie swoje sprawy szacunek.
Zobaczymy jaki będzie tego kolejny etap. Wiele razy mówił ze splata długów to duży plus. Ale wokół od jakiegoś czasu tyle się dzieje, ze ciężko aby minusy nie przysłoniły nam plusów.

Czy tylko ja mam wrażenie, ze niektóre decyzje kadrowe są wymuszane na trenerze a po jego mowie ciala widać, ze nie chce tu być?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”