Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 sie 2006, 19:36

No i mam nadzieję, że Arsenal sobie poradzi(chyba pierwszy raz coś takiego czuję), bo jak i tym razem stracę kasę to chyba rzucam TOTO-MIX. :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2006, 23:04

Latwiutka przeprawa Arsenalu. 3-0 i raczej pewny awans. Bardzo dobry mecz Cesca zreszta 2 brameczki. Z dobrej strony pookazał sie wg. mnie Hleb. był chyba najbardziej aktywny ze wszystkich Londynczykow.
Dynamo było tylko statysta, choc cos tam stwarzało, ale dzis pewny byl Alumunia. Szkoda, ze mecz był po francusku i nie wszedł Reyes bo telenowela pod tytulem Reyes w realu trwac bedzie nadal...
Poczatkowo nie mogłem skojarzyc pilkarzy Cesc-4 Kolo -5 Pires-7 troche sie pozmieniało w Arsenalu

Leczenie kompleksów poprzez oszczędzanie shifta nie opłaca się na pilka.pl. 2 WP // K.J.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2006, 23:59

Obrazek
pomyliłem się o dwa nazwiska, gdyby Wenger był konsekwentny, to wypuściłby taki skład,
przed meczem mówił, że Rosicky zagra max 30 minut, widac postanowił dac mu szansę, a za niego wprowadził Flaminiego, co oznacza, że temat przeprowadzki Reyesa może jeszcze odżyć. Pewnie wszytsko pogmatwała sytuacja z Ribrym - gdyby zastąpic Hiszpana - Franzucem, nie marudziłbym specjalnie, niby się już Reyes zaaklimatyzował u nas, ale Francuzowi zawsze lepiej w Arsenalu.
Do obrony nie wstawił Flaminiego, tak jak zapowiadał, tylko Hoyte'a. W sumie dobrze - niech chłopak nabiera doświadczenia w waznych meczach.

Tak jak sądziłem, Arsenal nie miał kłopotów z pokonaniem Dinama, nawet grajac w mocno osłabionym składzie, widać było dziś klasę Nowotnego.
Arsenal cisnał i te bramki musiały prędzej czy później paść.

Jest tak jak pisałem, zaraz po losowaniu - Arsenal w LM, mam nadzieję, ze zagraliscie ten meczyk :wink:

wiecej o meczu napisze w późniejszym terminie.

SOL CAMPBELL W PORTSMOUTH :!: :!:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2006, 0:17

fieldy pisze:Jest tak jak pisałem, zaraz po losowaniu - Arsenal w LM,

No nie tylko Ty to przewidziałeś :glass: Samego meczu nie miałem okazji oglądać, ale sądząc po wyniki i po relacji to nasza przewaga nie podlegała najmniejszej dyskusji. Dwa gole Cesca i brameczka Van Persiego i już po pierwszym meczu pozamiatane :wink:

Pozostała jeszcze kwestia wspomnianego wcześniej Reyesa. Skoro nie zagrała ani minuty to jego przyszłość w Londynie wcale nie jest taka pewna :roll: Tak jak piszesz fieldy - pewnie jutro wszystkie gazety na Wyspach i w Hiszpanii będę pisały o jego transferze na Santiago Bernbaeu - do czego mam jednak nadzieję nie dojdzie.

Dobra idę pościągać jakieś skróty, co by być jeszcze mądrzejszym co do dzisiejszego meczu :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 0:24

duch99 pisze:Pozostała jeszcze kwestia wspomnianego wcześniej Reyesa. Skoro nie zagrała ani minuty to jego przyszłość w Londynie wcale nie jest taka pewna Rolling Eyes Tak jak piszesz fieldy - pewnie jutro wszystkie gazety na Wyspach i w Hiszpanii będę pisały o jego transferze na Santiago Bernbaeu - do czego mam jednak nadzieję nie dojdzie.
Ja jestem spokojny, bo nie dojdzie do takiej sytuacji, ze Wenger go sprzeda i nie kupi Ribery'ego. IMO jest to niemożliwe.
Wiec sprzeda Reyesa, tylko wtedy jesli bedziemy już mieli Francuza.
A mnie taka zamiana pasuje - tak i tak dobrze.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2006, 0:32

fieldy pisze:Ja jestem spokojny, bo nie dojdzie do takiej sytuacji, ze Wenger go sprzeda i nie kupi Ribery'ego.
Najlpiej gdyby przyszedł Ribery i został Reyes, choć chyba taka opcja jest mało prawdopodobna. Co do Ribery'ego to już sam się w tym pogubiłem, bo najpierw czytamy, że chcę grać w Arsenalu, potem postanawia zostać w Marsylii, następnie w prasie pojawiają się plotki, że Wenger chcę go kupić za 20 milionów, a w innych, że nie chcę Francuza w Londynie. Przecież to materiał na dobrą piłkarską telenowelę :lol:
fieldy pisze:Wiec sprzeda Reyesa, tylko wtedy jesli bedziemy już mieli Francuza

No i kończąc - mam nadzieję że tak właśnie będzie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 sie 2006, 0:49

Ale klops. Campbell wyladowal w Portsmouth :shock: nie wiem czy sie wczesniej o tym mowilo, ale naprawde Sol zaskoczyl i to bardzo.Campbell widocznie stawia sobie duze wymagania i jest bardzo krytyczny wzgledem siebie. Dziwna decyzja. Co jak co ale do slabiakow Premiership isc nie musial.Ale za to, jesli dzwignie swoja nowa ekipe to bedzie mial powod do dumy.Jestem ciekaw ile bedzie zarabial, bo to moze byc jestem z glownych czynnikow, jak zwykle zreszta.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 0:53

Berik pisze:Jestem ciekaw ile bedzie zarabial, bo to moze byc jestem z glownych czynnikow, jak zwykle zreszta.
nie wydaje mi się, u nas na pewno dostałby wiecej, no i w takim Fener, któe też go chciało - tez by mu nie szczędzili.
Sparawa jest o tyle ciekawe, ze Wenger pozwolił mu odejsć, bo mowa była o wyjeździe za granicę - teraz Wenger jest wściekły :P ale pewnie mu szybko przejdzie.
A co do kierunku - to od samego początku Portsmouth walczyło o niego, razem z Fener, także to nie jest wilekie zaskoczenie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 sie 2006, 0:58

O Fener to nawet pisalo dosyc dawno temu, ze podpisal kontrakt. Wiesz Fieldy wcale sie nie zdziwie, jesli dzialacze Portsmouth dali naprawde dobre zarobki Solowi.Bo nie wierze, ze kierowala sie nim tylko ambicja zagrania w slabym zespole i pokazania pod koniec swojej kariery tego co sie potrafi. Spokojnie mogl wlasnie Turcje wybrac. Z 2 strony w Portsmouth powinna byc mniejsza presja a on ostatnio mial problemy rodzinne czyz nie?w swoim nowym klubie Sol bedzie gwiazda i depresje i inne problemy nie beda tak rozdmuchiwane jak wlasnie w "The Gunners" , czy Fenerbache.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2006, 14:04

No Fabregas dal popis, Hleb z tego co widzialem zaliczyl dwie asysty i przy pierwszej bramce mial tez duzy udzial 8)

P.S. Dzisiaj Sunderland-Birmingham, do boju Kanonierzy!!! :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 sie 2006, 14:37

guru pisze:P.S. Dzisiaj Sunderland-Birmingham, do boju Kanonierzy!!!
szkoda, że odeśłali Tony'ego z powrotem, jak on jest za słaby na drugą ligę, to ja już nic nie wiem,
Tak mielibyśmy 4 kanonierów dziś na boisku, a teraz przynajmniej wiemy komu kibicować :D
Bendtner strzelił ładną bramkę w pierwszym meczu sezonu, w dodatku z tego co widziałem to z podania Larssona :D Nawet go komentator porównał do Dennisa, bo Dennis też takie bramki strzelał :D
Muamba nie zagrał ani minuty, ale może dziś się pokaże - gra na pozycji na której doświadcznie ma niebagatelne znaczenie, wiec trudno mu będzie od poczatku wskoczyć do składu, ale z jego umiejętnosciami nie powinno być źle.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 sie 2006, 16:41

Stokes okazal sie za slaby :roll: smieszne, mialem okazje ostatnio ogladac Sunderland-Coventry i ich napastnicy nie wydaja mi sie byc lepsi... Wenger jeszcze gdzies go wypozyczy. Niestety tej bramki Bendtnera nie mialem okazji zobaczyc :oops:

arsfan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arsfan » 09 sie 2006, 17:29

Arsenal przy odrobinie szczęścia wygra CHL I Premiership i mam nadzieje że romek odejdzie z CHelsea

Awatar użytkownika
Dżokere
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dżokere » 09 sie 2006, 17:58

Chciałbym aby Arsenal pozyskał Ribery'go. Sądze, że wraz z Rosickym, Fabregasem, Ljungbergiem, Gilberto czy Hlebem stworzyli by lepszą pomoc niż Chelsea. Chciałbym też aby za Colea, lewym obrońcą został Khalid Boulahrouz. Na MŚ pokazał się z bardzo dobrej strony i Arsenal mógłby zapłacić za niego ok.5 mln funtów. Myślę, że Arsenal w tym roku będzie się liczył w walce o mistrzostwo tylko z Chelsea. MU nie poczyniło żadnych znaczących transferów obokCarricka kupionego za ok.30 mln. Ale on na razie jest kontuzjowany. Najlepszy atak w Anglii posiada właśnie Arsenal. Henry jest odpowiedzią na Szewczenkę. Reyes na Drogbę. A na Van Persiego już nie mają odpowiedzi. Poza tym pomoc też jest b,dobra. Kupno lewego obrońcy lub zatrzymanie Ashleya. - To chyba największe marzenie Wengera.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 sie 2006, 18:09

Dżokere pisze:Kupno lewego obrońcy lub zatrzymanie Ashleya. - To chyba największe marzenie Wengera
:think: Raczej zatrzymanie Cola nie jest wielki marzeniem Wengera - bo skoro sam zawodnik nie chcę grać w Arsenalu to już wielkich korzyści z niego mieć nie będziemy. Poza tym mam nadzieję, że transfer Cola do Chelsea wypali co najprawdopodobniej dałoby nam Gallasa + kilka milionów funtów. Co do pozycji lewego obrońcy to mam kilku dobrych graczy i jakoś się nie martwię akurat o tą pozycję :wink:
Dżokere pisze:Khalid Boulahrouz
Bardzo mało prawdopodobne, wręcz niemożliwe. Zresztą Wenger nie wspominał o tym co by szukał zastępcy dla Cola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”