Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 166

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 paź 2007, 14:56

ale cisza :P

widzial ktos wczorajszy spacerek po Belgradzie :?: :wink: smiac mi sie chcialo... Chlopaki Crveny malo co nie wyszli z siebie stwarzajac dwie sytuacje(skutecznosc 100% :shock: ) Monachijczycy po 3 malo skomplikowanych sytuacjach strzelili 3 bramki i zdobyli chyba na najtrudniejszym terenie w grupie 3pkt 8)

najlepsi na boisku:

Lucyfer :twisted: bez niego 3 Niemcow w obronie mogloby sie nie odnalezc...szcegolnie Lahm ktoremu trzeba wybaczyc...wiadome dlaczego...

Mirek Klose - nie za bardzo widoczny, malo wygranych pijedynkow, ale co najwazniejsze 2 sytuacje i dwie brameczki 8) mogl strzelic ladnie szczupakiem w pierwszej polowie, troche zabraklo precyzji...

Toni Kroos - niesamowity grajek sie zapowiada 8) dwa rzuty wolne: swietnie bite, jedna asysta i jeden troche szczescliwy gol... swietlana przyszlosc przed nim, wydaje mi sie ze szybko zapomnimy o Effenbergu :P

w niedziele klasyk :twisted: moze byc ciezko, Dortmund bedzie musial sie wspiac na wyzyny...

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 26 paź 2007, 16:25

Gomez pisze:widzial ktos wczorajszy spacerek po Belgradzie

Ja widziałem i za ciekawie to nie wyglądało, zwycięstwo szczęśliwe, ale jak to zawsze wszyscy mówią w takich sytuacjach najważniejsze są trzy punkty :P . Niestety było widać brak ogrania przede wszystkim u Lahma, który zawinił nieco przy pierwszej bramce, ale na szczęście to co ma najlepsze pokazał Lucio, który przy pierwszej bramce przeprowadził swoją słynną szarżę przez kilkanaście metrów i po jego strzale do odbitej piłki dobiegł Klose i wyrównaliśmy. W drugiej połowie także szło baardzo ciężko i po uderzeniu z dystansu Crvena ponownie wyszła na prowadzenie, ale potem pojawił się Kroos :rydzyk: . Najpierw po jego świetnym zagraniu z wolnego drugiego gola wbił Miro, a juz w doliczonym czasie gry po kolejnym rzucie wolnym jakimś dziwnym trafem piłka po jego strzale wtoczyła się do bramki.
Tak jak Gomez już wspomniał najtrudniejszy mecz już chyba za nami zwłaszcza, że w kolejnych powinni zagrać nieobecni we wczorajszym meczu zawodnicy :D .

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 paź 2007, 16:43

Toni \o/ chciałem aby trochę wcześniej pojawił się na boisku, ale i tak wyszło dobrze. Nawet bardzo dobrze. Miro dobrze się zaprezentował, ma wielką klasę-znajdzie się zawsze tam gdzie trzeba. Hamit wczoraj słabo, Schweini był jednym z wyróżniających się graczy na boisku, w ofensywie tak samo jak w defensywie, czyli dobrze :wink: Ze i Mark również dobrze grali. Phillip mnie nie rozczarował, chciałem aby w przerwie został w szatni, ale jednak dograł do końca. Widać było u niego lekkie braki kondycyjne i brak gry od dłuższego czasu. Poldi zagrał w miarę dobrze, starał się parę razy pociągnął grę. Ogólnie na pewno nie rozczarował swoim występem :wink:
Lucio klasa sama w sobie, czyścił wszystko i jeszcze ma asystę. Przy drugiej bramce dużo osób obwinia Rense za złą interwencję, a ta piłka była naprawdę trudna, a jeszcze ślisko na tym boisku w cholerę (murawa [']) i nie dziwię mu się, że tego nie wyciągnął.
Poza tym Toni Kroos 8) myślałem, że wskoczę do telewizora jak zaliczył asystę i strzelił bramkę. Biorę go w FF UEFA Cup :P Jest dobrze, bo najtrudniejszy mecz na wyjeździe za nami, teraz trzeba wygrać z Boltonem u siebie i Bragą na wyjeździe. A na koniec rozładować emocje i wpakować parę bramek więcej Arisowi :wink: Ale najpierw BVB :}

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 paź 2007, 16:58

Teraz sie zaczyna wielki mecz :]
Moja prośba się spełniła. Sosa w pierwszym składzie, Hamit na ławie. Luca gra.
Rense- Marcell- Micho- Lucio- Lell- Schweini- Ze- Mark- Sosa- Miro- Luca

Idziemy po zwycięstwo. Merk sędziuje, 2 raz w tym sezonie nasz mecz :wink: pierwszy raz w Bramie :twisted: wynik wyszscy pamiętamy :wink:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 paź 2007, 20:40

No i zwycięstwa nie było. Nieobliczalna BVB zaskoczyła tym razem pozytywnie i - chociaż nie oglądałem całego meczu - to ona była bliżej victorii w tym spotkaniu.

P.S. Nie rozumiem, czemu Doll nie stosuje klasycznego 4-4-2, mając idelanych "podwykonawców" do takiego systemu gry.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 paź 2007, 15:16

10 pisze:Nieobliczalna BVB zaskoczyła tym razem pozytywnie i - chociaż nie oglądałem całego meczu - to ona była bliżej victorii w tym spotkaniu.
Typowe - przeciętniak Bundesligi mobilizuje się przeciwko Bayernowi i rozgrywa prawie najlepszą piłkę w całym swoim dotychczasowym sezonie :] Faktem jest, że Dortmund był bliżej zwycięstwa - w 2 połowie - pierwsza była z lekkim wskazaniem na nas (2 poprzeczki z rzędu :? + brak czerwieni dla bodajże Degena za ewidentny faul na Klose tuz przed polem karnym - kto wie jakby wyglądał wówczas mecz). Druga połowa - zgodzę się, z wyraźnym wskazaniem na Dortmund, gdyby nie ich "fantastyczna" skuteczność (brawa dla Valdeza za godne zastępwanie RSC na boiskach BL) oraz dobra dyspozycja Rensinga i przede wszystkim Micho, byłoby kiepsko. Kiepski mecz w wykonaniu naszej pomocy, szczególnie skrzydeł - bez Francka jest jednak trudno...
Akarin pisze:Merk sędziuje,
To posędziował - z kolejnymi błędami, jakby nie patrzeć, mającymi wpływ na przebieg meczu.

Ogólnie jednak trzeba przyznać - remis był w zasadzie dobry dla nas, a może też wpłynie studząco na bawarskie głowy - pewnie niejeden już był przekonany, że w tym sezonie już z górki :wink:

Nie miałem okazji skomentować meczu z Crveną Zvezdą - trzeba przyznać, że było ciężko. Murawa raczej nam nie sprzyjała, ale nasza gra i bez tego była trochę mało składna. Najlepszy - pod nieobecność Ribery;ego - jak zwykle Ze Roberto, świetny też po raz kolejny Klose, znakomite przewodzenie obronie przez Lucio. No i Kroos 8) - po raz kolejny pokazał swój talent, chociaż nie przesadzałbym z twierdzeniem, że
Gomez pisze:szybko zapomnimy o Effenbergu :P
:wink: Podobał mi się też komentarz Ulliego, że za trzecią bramkę bramkarza Crveny Zvezdy należałoby zesłać na Syberię :P

Generalnie o rozgrywki pucharowe jestem spokojny - najgorszy mecz faktycznie już za nami i pierwsze miejsce w grupie powinno być do osiągnięcia.

aneta18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Szkoda Ballacka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aneta18 » 30 paź 2007, 15:34

Kurde ale jaja.Czemu musial odejść.Najlepszy ,prawie najlepszy piłkarz Bayernu ,bo są nimi Podolski,Lahm...itd.No normalnie!! Ale pewnie dobrze mu tam w Czelsea Londyn. CzeKaM nA noWe LaseCZki .IDŻCIE Do BAYERNU!!!!!!!! :D :D :P :P :P :lol: :lol: :lol: :king: :king: :king: :idzze: :jupi: :jupi: :jupi: :aniolek: :aniolek:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 30 paź 2007, 22:30

Gomez pisze:ze szybko zapomnimy o Effenbergu
Jak śmiesz :]

A co do samej gry Bayernu. Niestety nie oglądałem meczu z Borussią Dortmund i wiem o nim tyle, że był to remis. Nie jestem w stanie powiedzieć czy to zadycha Bayernu, czy po prostu dobry mecz klubu Kuby.

Bayern dostał łatwą grupę w Pucharze UEFA, a przeca już jeden mecz wygrał. Braga to dosyć łatwy kąsek, tak, pamiętam ich z meczu z Tottenhamem. Bolton i Aris Saloniki (no chociaż wygrana z Saragossą bardzo mnie zaskoczyła) to już w ogóle raczej wiadome rezultaty.

Sytuacja w Bundeslidze zaczyna się powoli stabilizować. Bayern odchodzi coraz to dalej (choć po tej kolejce, bliżej jest już HSV Hamburg o całe cztery punkty :lol: ) na szczyt tabeli, a inne drużyny biją się o miejsce drugie. Dla małego offtopu dodam, że chciałbym widzieć na tym drugim miejscu właśnie Hamburger SV (choć nie pogniewałbym się też o pierwsze)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 paź 2007, 17:12

Effi pisze:choć nie pogniewałbym się też o pierwsze
bez przesady :P Pierwsze jest już zarezerwowane. I HSV będzie ciężko grać na 3 frontach z tą kadrą jaką mają przez cały sezon.
Effi pisze:Nie jestem w stanie powiedzieć czy to zadycha Bayernu, czy po prostu dobry mecz klubu Kuby.
oglądałem pierwszą połowę i skrót drugiej. Cóż w pierwszej powinniśmy wyjść na prowadzenie i mieć jednego zawodnika więcej (aha Merk ['], idź już koleś na emeryturę :/ ). W drugiej widać było, że 3 dni temu graliśmy ciężki mecz i BVB stworzyła sobie parę dogodnych sytuacji. Ale ich pech, że nie strzelili bramki.
A dzisiaj mecz DFB- Pokal też z Borussią, ale Gladbach. Pierwszoligowy klasyk chciałoby się rzec, ale nie do końca. Wiadomo dlaczego :P Lider 1 ligi zagra z liderem 2 ligi. Gdzieś już to kiedyś słyszałem... może nie wszyscy pamiętają jak rozjechaliśmy Koln u siebie 8:1 czy do zera (nie pamiętam dokładnie). Wtedy też był mecz między dwoma liderami. To było chyba w 2005 roku, albo pod koniec 2004.
Cóż, co do meczu to spodziewam się rotacji. Czyli krótko mówiąc chcę zobaczyć Sosę od początku, Ottl też ma spore szanse na grę w podstawie, być może zagra też Phillip. W drugiej połowie chciałbym zobaczyć Janka i Poldiego. No i Toniego Kroosa. Ale najważniejsze jest zwycięstwo i dobra gra. I tego oczekuję przede wszystkim.

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 31 paź 2007, 23:41

No i bez wiekszych problemów mamy awans do III rundy :D .
Akarin pisze:Cóż, co do meczu to spodziewam się rotacji.

Trochę tej rotacji było, od pierszej minuty zagrali m.in. Poldi, Ottl i Lahm, który mam nadzieje już niedługo powróci do swojej dawnej dyspozycji. Szkoda, że nie zagrał Sosa i ponownej szansy nie dostał Kroos, no ale nic z bardzo dobrej strony pokazał sie Hamit, który był bardzo aktywny, a także Ze i Lucio. Poldi też dobrze 2 asysty i ładna szarża po której miał szanse nawet na bramkę. Pochwalić należy też Luce, który po średniej pierwszej części w drugiej zdobył dwie bramki (ten gol zza pola karnego świetny 8) ) . Joker Miro także niezawodny, więc wszystko jest w porządku, teraz tylko możemy czekać na powrót Francka, no i losowanie :wink: . Była także chwila nieuwagi i strata bramki, ale na szczeście bez konsekwencji, aha jeszcze Rense, mimo tego puszczonego gola również zaliczył kilka udanych interwencji.
To tak na szybko, może ktoś się skusi na dłuższą refleksje :) .

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lis 2007, 11:54

Dłuższej refleksji nie potrzeba :wink: zagraliśmy dobry mecz, wygraliśmy, jesteśmy niepokonani od 21 meczy, co jest najdłuższą passą od 19 lat. To wystarczy za komentarz jaką drużynę memy 8)
Co do meczu to z rezerwowych zagrał bardzo dobrze Andreas i Poldi. Szczególnie ten drugi, który walczył, zapierdzielał przez cały czas i dużo rzeczy mu wychodziło. Andreas czyścił w defensywie, dobrze rozprowadzał piłki- trochę jak Ze.
Rense wybronił kilka bardzo ciężkich piłek. Przy bramce być może zrobił jakiś tam błąd, ale w ogólnym rozrachunku to się nie liczy :P
Luca Toni show :mike: \o/ zagrał dobrze, bramki klasowe (szczególnie ta druga). Poza tym zagraliśmy dobry mecz, wygraliśmy zasłużenie i teraz trzeba zobaczyć kogo nam wylosują.
A w sobotę mecz z Frankfurtem, gdzie nie zagra ostoja defensywy- Krygiakos. Będzie pauzował za 5 żółtą kartę w tym sezonie.
Być może będzie mógł zagrać Franck. Ale lepiej nie ryzykować.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 lis 2007, 23:23

[']

... jako komentarz powiem, że oddaliśmy ponad 40 strzałów na bramkę przeciwnika. Nie strzeliliśmy bramki. Zagraliśmy jednak dość dobry mecz. A Eintracht zabijał piłkę. Za komentarz ich gry powiem, że oddali przez mecz tyle strzałów na bramkę Kahna ile my w przeciągu 2 minut. Poza tym przekroczyli połowę z 5 razy podczas całego meczu. Z czego dwa razy kiedy wychodzili na murawę.

Hamit w następnym meczu usiądzie na ławie, bo dzisiaj nie zaprezentował sie specjalnie dobrze. Najgorsze jest to, że mamy już tylko 2 pkt przewagi nad HSV.
Kryzys :lol: nie wygraliśmy dwóch meczy z rzędu, dwa razy nie strzeliliśmy bramki.
A teraz trzeba pojechać Bolton. I przede wszystkim zapomnieć o meczu z Eintrachtem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 lis 2007, 11:13

Akarin pisze:oddaliśmy ponad 40 strzałów na bramkę przeciwnika.
Niemiecki komentator na DSF-ie mówił o 38-miu. 38 strzałów na bramkę oddane przez jedną drużynę i bezbramkowy wynik. To mówi wszystko o przebiegu meczu.

P.S. Willy już trenuje :P . Stwierdził, że jest juz sprawny na 80%.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 lis 2007, 11:21

Wiem, właśnie sprawdziłem dokładną statystykę 38:5 na naszą korzyść.
Ja tam 5 strzałów Frankfurtu nie widziałem :P
Mam z lekka pretensje do Luci, bo już w 12 sekundzie powinien ustawić mecz i zagwarantować nam to, że Frankfurt się otworzy i my będziemy ich punktować. Ale cóż, trzeba zapomnieć i skupić się na Boltonie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 lis 2007, 12:09

Akarin pisze:Mam z lekka pretensje do Luci
No fakt - pretensję do Luki można mieć. Gdyby w tej sytuacji zdecydował się na strzał z pierwszej piłki, a nie przyjmował, prawdopodobnie byłoby 1:0.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”