Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 166

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 lis 2006, 20:17

czeher pisze:Jedynego strzelca z ostatniego mundialu caly czas brak
:roll:
:roll: ? przeciez on gra taka padake w Lechu, ze gdyby nie nazwisko to by na lawe grzal.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lis 2006, 20:19

piwus pisze:Moim zdaniem to czas dla Beenhakkera, by sprawdzić, czy warto zamienić 3 bramkarza na kogoś młodszego. Myślę, że Pawełek z Fabiańskim dostaną do gry po jednej połowie - żeby ich porównać.
Ale kogo teraz uwazasz jako 3bramkarza :?: Bo dla mnie sprawa caly czas otwarta - ale jezeli juz mam kogos wskazac to Kuszczak :!: - wiec nie ma sposobnosci zmiany na mlodszego - Dudek definitywnie skreslony
I nie wiem dlaczego skreslasz Mielcarza (jezlei chodzi o wiek - o rok starszy od Pawelka) moim zdaniem prezentuje sie duzo lepiej niz Pawelek
lisek_chz pisze:Poza tym ma już swoje lata.
:roll: :roll: :roll: :roll:
LookAsh pisze:Brakuje mi pilkarzy Korony - Robaka i Bonina.
Jezeli juz to brakuje Robaka raczej nie ale dziwie sie ze nie ma Kaki albo Kowalczyka

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 lis 2006, 20:20

LookAsh pisze:odalbym jeszcze moze Fabiniaka bo nie wiem po co znowu Pawelek, ktrego ze skladu ubiegl byle Rumun
Mocne :lol:. Ten byle Rumun został wybrany najlepszym bramkarzem polskiej ligi i jako jedyny bramkarz w Polsce miał możliwość gry w Lidze Mistrzów.
czeher pisze: Ale kogo teraz uwazasz jako 3bramkarza Question Bo dla mnie sprawa caly czas otwarta - ale jezeli juz mam kogos wskazac to Kuszczak Exclamation - wiec nie ma sposobnosci zmiany na mlodszego - Dudek definitywnie skreslony
I nie wiem dlaczego skreslasz Mielcarza (jezlei chodzi o wiek - o rok starszy od Pawelka) moim zdaniem prezentuje sie duzo lepiej niz Pawelek
Tłumaczyłem już kiedyś moją koncepcję koncepcji Beenhakkera i sztabu szkoleniowego :). Dwóch bramkarzy walczy o skład, trzeci się nie wtrąca. I Kuszczak nie pasuje mi do tego modelu ;).

A Mielcarza skreślam, bo szowinistycznie uważam Pawełka za lepszego bramkarza ;).

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lis 2006, 20:30

piwus pisze:Tłumaczyłem już kiedyś moją koncepcję koncepcji Benhakkera i sztabu szkoleniowego
widac "przespalem" Twoj wywod :lol:
piwus pisze:Dwóch bramkarzy walczy o skład, trzeci się nie wtrąca
I sie uczy tak :wink: czyli powinien to byc stosunkowo mlody bramkarz wiec tak czy owak wychodzi ze Fiabianski (bo jednak 4lata to dosc spora roznica) - zakaldac ze ma to byc inwestycja w przyslzosc
:twisted:
piwus pisze:A Mielcarza skreślam, bo szowinistycznie uważam Pawełka za lepszego bramkarza Wink.
Widac kolejny raz sprawdzila sie stara prawda :arrow: pkt widzenia zalezy od pkt siedzenia :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 24 lis 2006, 20:30

czeher

Może dla Ciebie 26 lat, to idealny wiek na debiut w Reprezentacji? Przypomina mi się sytuacja Żurawia. Z Magdoniem będzie tak samo, bo Leo chyba nie oglądał żadnego meczu Wisły z jego wykonaniem (Magdonia, nie Żurawia). Jak dla mnie idealny wiek piłkarza, który debiutuje w reprezentacji to max 23 lata. Co z tego, że Magdoń zadebiutuje, ale to będzie tylko jednorazowy występ. Chyba nie wierzysz, że wygryzie ze składu Bąka czy Radomskiego. Już Kokosza od niego jest lepszy. Swoją drogą, życzę mu kilku minut w reprezentacji i udanej wycieczki

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 24 lis 2006, 20:32

piwus pisze:Mocne Laughing. Ten byle Rumun został wybrany najlepszym bramkarzem polskiej ligi i jako jedyny bramkarz w Polsce miał możliwość gry w Lidze Mistrzów.

No wiem, tak to tylko ubarwilem, zebys mogl mnie zacytowac :roll: Mimo wszystko nie widze sensu powolywac pilkarzy, ktorzy nie maja miejsca w pierwszej "11" swojej druzyny. Smialiscie sie z powolan Dudka ale on chociaz grzeje lawe w czolowym klubie swiata a jakie ma Pawelek usprawiedliwienie :roll: I tak wiadomo, ze nie bedzie 3, 4 czy tez piatym bramkarzem kadry...
czeher pisze:Jezeli juz to brakuje Robaka raczej nie ale dziwie sie ze nie ma Kaki albo Kowalczyka

Wlasnie, zapomnialem o Kowalczyku. Tez zasluzyl na powolanie choc koncepcja Beenhakera jest taka, by powlac zawodnikow mlodszych, urodzonych w latach osiemdziesiatych wiec jego starzy troche sie pospieszyli :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lis 2006, 21:24

Tak sobie teraz popatrzylem na innym portalu na liste powolanychi sie zdziwilem :o :shock: i o dziwo znajduje sie tam kilka nazwisk wiecej :!: ktore mnie satysfakcjonuja 8) - jakis walek
Leo Beenhakker powołał szeroką kadrę na towarzyski mecz reprezentacji Polski ze Zjednoczonymi Emiratami Arabskimi, który odbędzie się 6 grudnia w Dubaju. Zgrupowanie rozpocznie się 1 grudnia.

W gronie powołanych znaleźli się:

bramkarze: Łukasz Fabiański (Legia Warszawa), Maciej Mielcarz (Korona Kielce), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków),

obrońcy: Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Łukasz Broź (Widzew Łódź), Dariusz Dudka (Wisła Kraków), Grzegorz Fonfara (GKS Bełchatów), Paweł Golański (Korona Kielce), Adam Kokoszka (Wisła Kraków), Krzysztof Łągiewka (Krylja Sowietow Samara), Paweł Magdoń (Wisła Płock),

pomocnicy: Adrian Budka (Widzew Łódź), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Piotr Giza (Cracovia), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Robert Kolendowicz (Łódzki KS), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Rafał Murawski (Lech Poznań), Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa), Jakub Wawrzyniak (Widzew Łódź), Jakub Wilk (Lech Poznań),

napastnicy: Bartłomiej Grzelak (Widzew Łódź), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Łukasz Piszczek (Zagłębie Lubin), Przemysław Pitry (Lech Poznań).
Nie weim dlaczego, az tylu Widzewiakow (4) :roll: a stosunkowo malo graczy Korony :roll: Sasin, Zganiacz czy wspomniani wczesniej gracze
LookAsh pisze:Tez zasluzyl na powolanie choc koncepcja Beenhakera jest taka, by powlac zawodnikow mlodszych, urodzonych w latach osiemdziesiatych wiec jego starzy troche sie pospieszyli Rolling Eyes
Patrzac na innych to moznaby Kake do nich zakwalfikowac 79' ale taki Magdon zdaje sie ten sam rocznik -a Giza 77' czyli tak sam jak Kowalczyk
Ostatnio zmieniony 24 lis 2006, 21:28 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 24 lis 2006, 21:28

lisek_chz pisze:Brakuje mi pilkarzy Korony - Robaka i Bonina.
czeher pisze:Jezeli juz to brakuje Robaka raczej nie ale dziwie sie ze nie ma Kaki albo Kowalczyka
Skoro zostali wymienieni piłkarze Korony to może ja się wypowiem.
Bonin i Kaczmarek wbrew ogólnemu zachwytowi zagrali dosyć średnią runde. Wiem to, bo oglądałem wszystkie mecze z udziałem Korony. Natomiast Kowalczyk jak najbardziej zasługiwał na powołanie. I nie tylko on. Zamiast dziwnego powołania Pitrego, trener reprezentacji mógł powołać min. Zakrzewskiego (jak ktoś trafnie to napisał wyżej) lub Chałbińskiego (to akurat mój autorski pomysł).
Z powołaniem Kokoszki zgadzam się, natomiast nie mam pojęcia co w tej grupie robi Magdoń :?
piwus pisze: A Mielcarza skreślam, bo szowinistycznie uważam Pawełka za lepszego bramkarza
Ja mam trochę inną opinię na ten temat, ale nasze zdanie w tym wypadku nie za bardzo się liczy, ponieważ jesteśmy trochę mało obiektywni.
Pozdrawiam. Życze miłego wieczoru.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lis 2006, 21:31

czeher pisze:Nie weim dlaczego, az tylu Widzewiakow (4) Rolling Eyes a stosunkowo malo graczy Korony Rolling Eyes Sasin, Zganiacz czy wspomniani wczesniej gracze

Mi to najbardziej szkoda tego, ze Zganiacz nie dostal szansy :roll: Juz nie wspomne o Kaczmarku, ktory naprawde ostatnio dobrze sie prezentuje (przedewszystkim ladna bramka z LKS 8))
lisek_chz pisze:Z Magdoniem będzie tak samo, bo Leo chyba nie oglądał żadnego meczu Wisły z jego wykonaniem (Magdonia, nie Żurawia). Jak dla mnie idealny wiek piłkarza, który debiutuje w reprezentacji to max 23 lata. Co z tego, że Magdoń zadebiutuje, ale to będzie tylko jednorazowy występ.

Mnie wogole dziwi to powolanie dla Magdonia.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 lis 2006, 13:25

Bardzo mi sie podoba to działanie Leo, naprawde mamy w lidze piłkarzy do kadry, i nie trzeba wyjeżdzać do Turcji by liczyc na powołanie, Leo preferuje gre skrzydłami, Ebi, Kuba, Szałach już sie zadomowili w kadrze, teraz powołany Wilk czyli lewonożne odkrycie tej rundy, na prawa flanke szybki i ciekawy Adrian Budka z Widzewa, jest na lewą Kolendowicz z LKS którego kusi Zagłebie, Lobodziński na prawa strone. Jest też Piszczek czyli nominalnie lewoskrzydłowy u Czesie Michniweicza. Ma kto grać :]

A oprócz tego taki Grzegorz Fonfara który haruje przez 90 non stop na prawej flance BOT'u. Brakuje kilku graczy ale nie moze odrazu wszyskich, taki Zganiacz i tak zostanie powołany bo pracuje na to cały czas.

P.S Tylko cos tu nie gra bo wyżej Czeher wśród powołanych wymienił Jakuba Wilka, a gazeta.pl
gazeta.pl pisze:Pomocnicy: Sebastian Szałachowski (Legia Warszawa), Łukasz Garguła (GKS BOT Bełchatów), Piotr Giza (Cracovia), Robert Kolendowicz (Łódzki Klub Sportowy), Maciej Iwański (Zagłębie Lubin), Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin), Adrian Budka (Widzew Łódź), Jakub Wawrzyniak (Widzew Łódź), Rafał Murawski (Lech Poznań).
Kto zrobił bład ? :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 lis 2006, 14:42

Wilk podobnie jak paru innych piłkarzy znajduje się w tzw. grupie rezerwowych. Lecą na zgrupowanie w przypadku kontuzji którychś z kadrowiczów. Niewiadomo przecież czy będą mogli brać udział w zgrupowaniu Golański i Łągiewka.

EDIT: Ta grupa rezerwowych to: Przyrowski(Groclin),Broź(Widzew), Piechniak(Groclin),Wilk(Lech),Piszczek(Zagłębie).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 lis 2006, 16:31

piwus pisze:No, może trochę Pitry dostał się kuchennymi drzwiami, ale i tak nie ma to dla mnie znaczenia.

Pewnie AMICA dostarcza Leo sprzet AGD.

Osobiscie takze jestem zaskoczony. Pitry nie grął za duzo choc potenjcał posiada co wczesciej pokazał. Jednak to zgrupowanie nalezy traktowac z przymruzeniem oka. Jednak ciesze, sie ze jest dwoch Lechitów. Choc czekam, az do kadry wroci Reiss, bo jemu nic nie mozna zarzucic, chyba, ze ktos zobaczy rok urodzenia. Tak to nalezy do zcołowik, która moze składa sie z 3 pilkarzy.
Cieszy powołanie Iwanskiego, wreszcie sie doczekał.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 lis 2006, 18:57

mi także podoba się selekcja u Benhakkera.
Od zawsze zazdrościłem Holendrom tylu zdolnych piłkarzy i ich selekcji do kadry , każdy młody zdolny grajek dostawał szanse , później robiono mieszankę młodych i starych. Widzę , że nasz trener próbuje robić to samo , może znajdziemy kolejnych Matusiaków i Błaszczykowskich?

Szkoda tylko , że powołania nie dostał Bandrowski czy jak mu tam , chciałbym zobaczyć go w reprezentacji , widziałem go w akcji i jakieś pojęcie o piłce ma. :o

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 29 lis 2006, 17:41

No to lesne dziady z pzpn-a robia reforme szkolenia w Polsce pytanie tylko czy wyjdzie :?
PZPN o reformie szkolenia dzieci i młodzieży

Stu doskonale wyszkolonych i przygotowanych do gry nastoletnich zawodników ma każdego roku trafiać do klubów pierwszej i drugiej ligi - taki efekt reformy dotyczącej szkolenia dzieci i młodzież zapowiada Polski Związek Piłki Nożnej.

Rada Trenerów i Wydział Szkolenia PZPN opracowały narodowy program usportowienia dzieci i młodzieży z uzdolnieniami do gry w piłkę nożną, będący selekcją najmłodszych zawodników. W przyszłości oni mają występować w reprezentacji. Projekt programu zostanie przedstawiony 18 grudnia do akceptacji zarządowi Związku. Znakiem firmowym reformy jest wizerunek "uśmiechniętej" piłki.

Przygotowany program, na bazie doświadczeń np. z Niemiec i Holandii, dotyczy nie tylko systemu kształcenia młodych piłkarzy, ale też m.in. doszkalania kadry trenerskiej i poprawy boiskowej infrastruktury. Podzielony został na trzy etapy. - Pierwszy będzie obejmował dzieci w wieku 7-12 lat, drugi - 13-16 lat, a trzeci 17-19 lat. Celem jest powrót do umasowienia piłki nożnej. Bardzo liczymy na pomoc w tym względzie samorządów - powiedział na środowej konferencji prasowej w Warszawie szef Wydziału Szkolenia PZPN, Jerzy Engel.

Początek wdrażania reformy zapowiadany jest na wrzesień 2007 roku. W pierwszym etapie mają powstać Gminne Ośrodki Piłkarskie (GOP), nadzorowane przez szesnaście Okręgowych Związków Piłki Nożnej w poszczególnych województwach. - Chcemy aby dzieci trenowały w miejscu zamieszkania, żeby możliwość ćwiczenia mieli wszyscy - dziewczęta i chłopcy, bez względu na możliwości finansowe ich rodziców. Sport powinien być bezpłatny. Ale żeby być sportowcem, trzeba też dobrze się uczyć - zaznaczył Engel.

Narodowy program wyraźnie stawia na wyszukiwanie talentów. - Interesują nas najbardziej uzdolnione jednostki. Z GOP-ów po 24 najlepszych piłkarzy trafi do wojewódzkich szkół piłkarskich, inni zasilą kluby. W trzecim etapie młodzi gracze przydzielani będą do liceów profilowanych, powstających przy Akademiach Wychowania Fizycznego w Warszawie, Gdańsku, Wrocławiu i Katowicach - dodał były selekcjoner reprezentacji Polski.

Pomysłodawcy projektu liczą, że każdego roku stu doskonale wyszkolonych i przygotowanych do gry nastoletnich piłkarzy będzie trafiać do klubów pierwszej i drugiej ligi. Zdaniem Engela, powinni zajmować miejsce wielu obcokrajowców, którzy "zaśmiecają" rozgrywki.

Przewiduje się utworzenie dwóch lig dla zawodników szkolonych w 16 wojewódzkich ośrodkach piłkarskich. Program obowiązujący we wszystkich szkołach (mają one działać na zasadach klubów, po to by jako właściciele zawodników otrzymywały pieniądze za ich transfery) kształcących piłkarzy ma być ujednolicony. Prowadzone będą nie tylko rankingi szkół, lecz i zawodników na poszczególnych pozycjach. Najlepsi za kilkanaście lat występować będą w pierwszej reprezentacji i zespole narodowym do lat 23.

PZPN wyraził nadzieję, że wprowadzona zostanie karta trenera piłki nożnej. To szansa dla szkoleniowców, mających uprawnienia instruktora, trenera pierwszej czy drugiej klasy na zatrudnienie na pełnych etatach w samorządowych jednostkach kultury fizycznej.

- W wielu klubach, w których liczy się tylko wynik sportowy i ekonomiczny, szkolenie młodzieży traktowane jest jako zło konieczne. Chcemy to zmienić - zakończył Engel, w przeszłości trener m.in. Wisły Kraków i Legii Warszawa oraz cypryjskich zespołów Apollon Limassol i Apoel Nikozja.

PAP

Awatar użytkownika
charcerzyk
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: charcerzyk » 30 lis 2006, 19:28

Panowie!! To wazne mamy dopiero 45 145 podpisow. zeby ta cala akcja z podpidsami miala jakies znaczenie musi byc ich z 10 razy wiecej. Wpisz sie, zaglosuj i podaj kumplom na gg!!!! Wypromuj ta akcje!!!

Wyraz poparcie dla organizacji EURO 2012 w Polsce i na Ukrainie i kliknij w link

http://www.e2012.org/pl/Home.html

Pozdrawiam

Grzegorz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”