Siatkówka - Strona 166

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 gru 2011, 8:59

Mamy już pewny punkt? Przy zwycięstwie w tie-breaka mamy awans?

Babel damy radę!

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 gru 2011, 9:16

Cóż za mecz!! Piękna walka i wspaniałe zwycięstwo...Szkoda że Kurka niezmienił wcześniej bo był do zmiany już w 1 secie :/ Dobre zmiany postawił na zawodników którzy grali i lubią grać z Zagumnym(Nowakowski,Jarosz,Ruciak)- Nowakowski zrobił wszystko - blok,zagrywka atak :roll: a Możdzonek dupcył wszystko nawet w ataku :/ Zagumny to co grał wbloku :shock: Wsp
Kuba straciła pkt z Chinami = mamy pewne 4 miejsce :jupi: Gramy o zwycięstwo w turnieju!!
Więcej potem bo i tak mi uciekł bus o 8:44 :lol: A zaraz mam następny nie wypada się spóźnić o 2 godziny wystarczy że o 1 :rotfl:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 gru 2011, 9:21

Ależ mecz. Dwa słabe sety i wszystko wskazywało na porażkę, a tu taka niespodzianka. Warto było po raz kolejny wstać i dopingować chłopaków. Wreszcie przełamaliśmy Włochów to jutro zróbmy to samo z Brazylią.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 gru 2011, 9:23

Napisze tak: nawet nie wiecie jak bardzo jestem szczesliwy ze wygralismy 5 seta i nie chodzi tu o sprawy sportowe tylko pozasportowe. Caly swiat wiedzial, ze Włochom potrzebne sa minimum dwa punkty zdobyte w meczu z nami, a z naszej gry do 5 seta nie wygladalo ze zasługujemy na nic innego niz porazka 0-3 w godzinke z prysznicem. Skad wziela sie niemoc Włochów? Przekalkulowali? Wazne, ze my wygrywajac tie-breaka pokazalismy ze mamy czyste intencje.

Sam mecz w naszym wykonaniu słaby. Jedynie 5 set na poziomie jaki nalezy wymagac od naszej kadry. Jak doprowadzilismy ten mecz do rozstrzygniecia w tie-breaku, powiem szczerze ze nie mam pojecia.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 02 gru 2011, 10:19

Szczerze mówiąc to bardziej włosi doprowadzili ten mecz do tie-breaka niż my. Jak zaczęli psuć zagrywki to całymi seriami - z 5 czy 6 z rzędu potrafili schrzanić. W drugiej połowie 4 seta zaczęliśmy grać co raz lepiej a w 5 w końcu pozamiataliśmy. Poza Ruciakiem dobre zawody rozegrali pozostali dwaj rezerwowi czyli Guma i Jarosz. Na koniec na środku zabijał Nowakowski. Bardzo się ucieszyłem z tej wygranej :)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 gru 2011, 10:21

A ja sie spoznilem do pracy i prawdopodobnie pobudzilem sasiadow... ale powinni byli sami wstac przed meczem!!

No teraz to poprostu MUSZA awansowac, nie wyobrazam sobie, zebysmy mieli zajac czwarte miejsce!

Jak moj dziadek powiedzial: skoro jakims cudem udalo nam sie wygrac z Wlochami grajac slabo to jutro musimy zagrac taki mecz jak z USA!

Za to trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 gru 2011, 10:58

Miałem dziś deja vu z półfinału z Rosją podczas MŚ w Japonii kiedy to Rosjanie wygrywali pewnie z naszymi 2:0, niektórzy rosyjcy kibice poszli wówczas do pracy pewni swego i zdziwili się kiedy sprawdzili wynik końcowy. Podobnie jak Polacy, którzy wyłączyli telewizory po 2 setach.

Po tym co zobaczyłem w 2 pierwszych setach, biję się w pierś, nie wierzyłem. Nie wierzyłem, że ten mecz może skończyć się innym wynikiem niż 3:0 dla Włochów bo gwałcili nas strasznie. Nie interesuje mnie co się z nimi stało w trzech kolejnych setach, to ich problem, my nie graliśmy porywająco ale z zębem, widać, że byliśmy gotowi zostawić zdrowie dla każdego punktu. Brawo za to. Brawo dla Zagumnego, brawo dla Ruciaka, brawo dla Jarosza i Nowakowskiego. Dziś widzieliśmy druzynę, która miała jasno sprecyzowany cel i zrobiła wszystko żeby go osiągnąć mimo że wszystko wskazywało na klęskę po 2 setach.

W dodatku pokonaliśmy Włochów, którzy byli naszym przekleństwem, to zwycięstwo ma tym bardziej wspaniały smak. Czy Włosi kalkulowali? Nie wydaje mi się. Żeby kalkulować trzeba samemu być bezpiecznym a Makaroniarze teraz są w bardzo niewygodnej sytuacji i są zależni od wyników innych. Brazylia i tak zagra na Olimpiadzie, ciężko mieć co do tego wątpliwości, zwyczajnie nie wierzę żeby Włosi aż tak kalkulowali żeby im i Kubańczykom utrudnić drogę do Londynu. Prędzej przychylam się do teorii, że po dwóch łatwo wygranych setach poczuli się za pewnie i gdzieś im uciekła koncentracja z początku meczu.

Jest wspaniale. Nie ma co kalkulować, trzeba grać z Brazylią o zwycięstwo. Z taką grą jak dziś przez większość meczu, Brazylijczycy, którzy teraz muszą wygrywać mogą nas rozstrzelać więc liczę na poprawę jutro. Załatwmy to od razu żeby nie było nerwówki z Rosjanami. Ale to dopiero jutro, dzisiaj świętujemy. Brawo Panowie :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 gru 2011, 11:16

Miałem dziś deja vu z półfinału z Rosją podczas MŚ w Japonii kiedy to Rosjanie wygrywali pewnie z naszymi 2:0, niektórzy rosyjcy kibice poszli wówczas do pracy pewni swego i zdziwili się kiedy sprawdzili wynik końcowy. Podobnie jak Polacy, którzy wyłączyli telewizory po 2 setach.
ten mecz chyba decydował o wyjściu z grupy, nie był to półfinał jeśli dobrze pamiętam :?:

A ja włączyłem na tie-breaka i przy stanie 6:3 mi prąd wyłączyli :x

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 gru 2011, 11:21

Masz rację, nie wiem czemu tak napisałem :P

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 gru 2011, 11:29

Wróciłem ale wciąż we mnie siedzi te spotkanie :lol: Niesamowite zwycięstwo...Zwycięzców nie poznaje się jak zaczynają ale jak kończą...Panowie mamy niesamowity wyrównany zespół - na myśl że to było 9 spotkanie i każdy zawodnik w tym turnieju zaprezentował się dobrze to trudno mi wskazać który zawodnik nie zdobył jeszcze MVP spotkania oprócz Ignaczaka choć wiemy jaka jest to pozycja i trudno na niej zdobywać takie laury :roll: Naprawdę...Może Zagumny nie ma z racji tego że grał mało ale to nie ważne...Walczymy o IO ba i to z pierwszego miejsca..
Powiedzcie mi jedną rzecz przy takiej samej ilości punktów pierw decydują ilość wygranych setów a potem dopiero stosunek setów tak? Tzn że Rosja nas nie wyprzedzi po tej kolejce - Potrzeba tylko i aż 2 sety...
Jutrzejsze spotkanie będzie ciężkie ale wiadomo było że w tej fazie nie będzie łatwych pojedynków,Brazylia jutro musi wygrać i nie będzie walczyć nie tylko z Nami ale ze swoim zmęczeniem, nasi również liczę jutro na Kurka pamiętajmy że bodajże w LŚ też miał jeden słabszy mecz bodajże w półfinale a w meczu o 3 miejsce poprowadził nas do wygranej z Argentyną...
Jutro Zagumny po takim meczu musi zagrać - nad Jaroszem też bym się mimo wszystko zastanowił bo chłopak jest naprawdę w dobrej formie..

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 02 gru 2011, 11:44

Co to by było, gdyby nie feralny mecz z Iranem :roll:

To nie był półfinał z Rosją tylko mecz grupowy. W półfinale była Bułgaria.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 gru 2011, 19:50

ddemon pisze: Powiedzcie mi jedną rzecz przy takiej samej ilości punktów pierw decydują ilość wygranych setów a potem dopiero stosunek setów tak? Tzn że Rosja nas nie wyprzedzi po tej kolejce - Potrzeba tylko i aż 2 sety...
Najpierw jest bilans setów.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 02 gru 2011, 22:07

Morrow pisze:
ddemon pisze: Powiedzcie mi jedną rzecz przy takiej samej ilości punktów pierw decydują ilość wygranych setów a potem dopiero stosunek setów tak? Tzn że Rosja nas nie wyprzedzi po tej kolejce - Potrzeba tylko i aż 2 sety...
Najpierw jest bilans setów.
Domyśliłem się po dzisiejszej tabeli bo mamy większą ilość wygranych setów a nie stosunek setów :D Cóż mamy szanse na 1 miejsce nawet jeśli przegramy jutro 3-1 z Brazylijczykami...

Obecnie pkt stosunek setów
Rosja 24 24-6
Polska 24 26-9

Biorąc że Rosja wygra z 3-0 z Iranem to 27-6 a my przegramy z Brazylią 1-3 będziemy mieli 27-12 to jak wygramy z Rosją wysoko 3-0 to jest szansa że wygramy ten turniej z małymi pkt....Tyle tylko że z Brazylią trzeba przegrać nisko jak już..Chyba że Iranczycy zrobią nam przysługę i urwią chociaż seta Rosji :roll:
Porażka 2-3 jutro daje nam awans ale też wiadomo że potem jeśli wygramy 3-1 z Rosją to mamy 1 miejsce...Pytanie tylko czy nasi wytrzymią 3 tie-breaki :)
Jest też trochę wersja mało prawdopodobna-hardcorowa czyli Włosi wygrywają oba spotkania 3-0 to my jeśli przegramy oba spotkania 1-3 to obecnie w małych punktach wygrywamy z Włochami 90-74 na naszą korzyść - biorąc fakt że Włosi te 30 pkt mogą uzbierać w każdym secie po 5 punktów to my w te dwóch meczach seta musielibyśmy wygrać do 10 oraz przegrywać 2-3 punktami :roll: Chyba zrobiłem wszystkie wyliczenia :lol: Dawać już tych Brazylijczyków :jupi:

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 02 gru 2011, 22:26

3 do 2 dla Kaniarzastych i razem :zgoda: My i Oni jedziemy na Olimpiadę kosztem Włochów...
Mam nadzieję że Polacy już się na stałe nauczyli ze takie rzeczy nie tylko w Erze...

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 gru 2011, 8:04

Jedziemy na IO :jupi: Ale grają grają :roll: Gramy o zwycięstwo w turnieju :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”